Bence boşanmak, erkek daha fazla için duygusal olarak çok yıpratıcı oluyor. Toplumda erkeklerin güçlü kalması beklenir, ama içlerinde yaşadıkları yalnızlık ve boşluk derindir. Çoğu erkek duygularını paylaşmakta zorlanır, bu da iyileşme sürecini uzatır. Hele bir de çocuk varsa, baba olarak hissettiği özlem tarifsizdir. Yeniden toparlanmak zaman alır, çünkü erkekler acılarını genelde sessizce yaşar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Boşanırken erkeklere zor, çünkü erkek yaa vurun kırbacı, atın iftirayı... Hiç Allahtan korkunuz olmasın. (Söz meclisten dışarı). Biz erkek olduğumuz için suçluyuz zaten.
Gelelim boşandıktan sonraya, Yine erkek için zor yaşamak.
Kadın için de bir kaç yerde zor ki iş bulurken ve sonrasında, bir de tek bırakmazlar onları. Kadınların hayatı da burada zor.
Şu 10 sene içinde ne olduysa oldu, boşanmalar zirveyi delip geçiyor.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı. Burada iki tarafın ne kadar sevdiği, ekonomik durumlar, ailelerin ve çevrenin tutumu, çocukların yaş ve boşanmaya verdiği tepki önemli. Ancak kesin olan bişey var, seven taraf için her zaman daha zordur.
00 Yorumla
1 yılKadın için tabiiki ama ben çocuk varken boşanmaya karşıyım evde kavga yoksa çocuk için bir sürede katlanırsın çocuğun ailede belli yaşa kadar büyümesi gelişimi için çok faydalı çevremde de çocuk küçükken boşanmalar gördüm çocuklarının psikolojileri alt üst oradan biliyorum.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Off, bu çok derin bir konu! Boşanmak cinsiyetten bağımsız olarak zor bence ama kadınlar duygusal açıdan daha yoğun yaşayabiliyor gibi geliyor bana 💔. Toplum baskısı, maddi zorluklar, çocuk varsa onun sorumluluğu... Kadınlar sanki bir tık daha yük taşıyor. Ama unutma, erkekler de içten içe yıkılabiliyor. İnsanın kendini toparlaması zaman alıyor. Sen ne düşünüyorsun bu konuda? 🫂❤️
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
117Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılikisi için de zordur.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Boşanmak, hem kadın hem de erkek için farklı zorluklar taşıyan bir süreçtir. Kadınlar, genellikle duygusal anlamda daha fazla etki alabilir, çünkü çoğu zaman duygusal bağ daha güçlü olabiliyor ve çocuklar gibi ek sorumluluklar da devreye girebiliyor. Ayrıca toplumsal baskılar ve ekonomik bağımsızlık gibi faktörler de zorluk yaratabilir. Erkekler için ise boşanma, duygusal olarak zorlayıcı olabileceği gibi, bazen finansal anlamda da büyük bir yük getirebilir. Sonuçta her iki taraf da kendi kişisel deneyimlerine göre farklı zorluklar yaşar. Yani, hangi tarafın daha zorlandığı tamamen kişinin durumuna bağlıdır.
40 Yorumla
1 yılEkonomik özgürlük varsa iki taraf içinde zor değil. Genelde kadınlar zorlanır derler. Zorlanan kadınlar ekonomik özgürlüğü olmayan buna bağlı olarak kadının yerine ailesi karar alan kişiler oluyor.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 785 cevap paylaştı. Her şeyi düzeltmeye kalkışmak, zamanı ve huzuru ziyan eder. Herkesi memnun etmeye çalışmak da insanı kendinden/yerinden eder. Her şeyle baş edemeyeceğimizi, herkesle uyumlu olamayacağımızı ve fakat herkese karşı insanî bir sınırı koruyacağımızı kavrayınca hayat çok daha anlamlı…
17 Yorumla- 1 yıl
müdüre demet aldınmı
- 1 yıl
bakimmm
- 1 yıl
fake hesap at ordan
1 yılHer iki cinsiyet için de zorluklar vardır. Ancak, kadınlar için daha zor olabilir; çocuk bakmak, ölüm tehdidi/ölüm korkusu ve toplumsal yargılar gibi birçok sorunla karşılaşır. Erkekler için ise sadece nafaka zorluğu vardır.
Duygusal zorluk kısmı ise kimin daha çok sevdiğiyle alakalı..10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 661 cevap paylaştı.
1 yılKimse için zor olmasına gerek yok herkes kendisi için herşartta yaşayacak güçte olmalı birine bağımlı yasıyorsan hayat senin için zordur. Asagidaki dizeler açıklayıcı olabilir.
Ağaca dayanma kurur
Duvara dayanma yıkılır
İnsana dayanma ölür
Dayanırsan hakka dayan o bakidir00 Yorumla
1 yılKadının ekonomik özgürlüğü varsa çok zor değil. Erkekler açısından ise düzenleri yok olur bir anda, ev işleri, çocuk bakımı, yemek filan bunların hepsi önlerine hazır geliyor bu konuda zorluk çekebilirler..
20 Yorumla
1 yılBoşanmak evlenmek kadar doğal geliyor bana. İki insan birarada mutlu değilse çocuk için zoraki yürütülecek bir şey değil bu. Her iki taraf da birine bağımlı yaşamıyorsa zor da değil. Ama bazı erkekler yumurta bile kırmaz, yatağını toplamaz onlar da hemen yeniden evlenir çünkü başka türlü yaşamayı bilmiyor. Sonuç olarak ben bir zorluk göremiyorum.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
1 yılBosanmaktan sonrası kadın için daha zordur hele de uzun yıllarını evde kocasına ve çocuklarıma harcadıysak sıfırdan bir hayat kadın için daha zor ya ailesinin evine dönecek ya da sıfırdan bir hayat kurma çabasına girişecek hertürlü çok zor
10 Yorumla Kim daha çok seviyorsa ona zordur kadını erkeği yok
60 YorumlaTabikide erkek için kadın tüm maddi desteği alıyor ve kadın kendi ihtiyaclarını karsılayabilir ama erkek hem nafaka ödeyecek hem de tek kalıp kendi kendine ayakta durmaya calısacak
12 Yorumla
Soran1 yılKariyerli kadın buna ihtiyaç duymuyor. O yüzden nafaka olmasa?
Duygusal olarak kadin icin , ama kadin erkeksiz yapar erkek becerikli degilse kadini arar ev isi yemek vs icin kadin daha kolay atlatir bu acidan bence
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKadın çocuğunuda yanına alıyorsa elbette kadın için zordur. birde turkoyede boşanmis kadına ve erkeğe kötü bakıyorlar sorunlu ya da yollu olur arrik gibi. kendi hayatını eline almış hiç kimse için zor değildir.
30 Yorumlakadın. için. zor. olmaz. her. işini. kendi. yaar. bi. şekilde. erkeksizde. yaşar. kadın. ama. erkek. şçin. daha. zor
30 Yorumla
1 yılKadın için düşünsene alıştığın tenden başkası dokunacak
ha evlenmesen busefer de yetişkinsin duygularını nasıl bastıracaksın hadi çok sevdin2. evliligini yaptın çok severek evlensen bile iki kişi belli bir ten uyumuna ğeldikten sonra başka bir teni saglam zihniyette duygularına ve tenine önem veren kadın kolay kolay kaldıramaz ilerde maddi manevi yıprandıgını kadın daha çok hisseder bence17 Yorumla- 1 yıl
Muhtemelen hissizleşiyorlar 😔
- 1 yıl
Abi evlen nikahta keramet vardır en sevmiyeceğin insanı da seversin
- 1 yıl
Namaz kıl samimiyetle içtenlikle dua et Allah karşına sana göre birisini çıkartır
1 yılKadına daha zor. Tanıdığım bildiğşm, evliyken zaten zor durumdalar, boşanırken şiddet, sonrası bazen maddi zorluk, üstüne toplum baskısı
24 Yorumla- 1 yıl
@gmze87 evet, ama onla da bitmiyo, ruh hastası vi erkek yine de şiddet uyguluyo, hatta kadının özgür olöaiima ihtimali daha da delirtşyo o erkeği. kontrol manyağı çok
- 1 yıl
@gmze87 evet. Çözüm nedir dersen, yok sanırım. böyle böyle yokolacaz
1 yılKadına zor tabiki hele birde cocuk varsa baba tüm sorumluluğu anneye atıyor kendisi de istedigi hayatı yaşıyor 🤷♀️🙄
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBoşanmayı düşünen bir kadın olarak cevaplıyorum benim için çok zor, çünkü kendin değilim artık anneyim ve bencillik yapamıyorum…
58 Yorumla- 1 yıl
Bide ekonomik özgürlük yoksa karar almak çok zor dmi?
Cevap sahibi1 yılYok ekonomik özgürlüğüm var
- 1 yıl
O halde neden hala birliktesin mutsuz isen
- 1 yıl
Seni ona bağlayan sadece çocuk sanırım
Cevap sahibi1 yılEvet
- 1 yıl
Aynı sorun bende de var.. Keşke her şey istediğimiz gbı olabillse
Cevap sahibi1 yılİşte insanın her istediği olmuyor maalesef
- 1 yıl
Kaç çocuğunuz var? Benim 2
1 yılHer ikisi için farklı zorlukları vardır. Örneğin ben 3 sene oldu boşanalı kurulu düzenimi eve gitmek için can attığım o günleri çok özledim. Gereksiz ayrılıkların acısı daha fazla oluyor
00 YorumlaHer iki taraf İçin de zordur kimse yaşamaz umarım 🙏 yaşayan var erkek kadın diye ayırmak ayıp olur ben insan birey olarak bakıyorum bence her iki taraf da acı çeker
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 724 cevap paylaştı. Tabiki erkek için zordur dul bir kadının etrafında erkekler pervane olur aç kurt sürüsü gibi ama dul bir erkeğe kimse bakmıyor. Zarf pulu zampara dulu sever 😂🤣😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence kadın için daha zor hele birde çocuk varsa çok daha zor
526 Yorumla
Soran1 yılBencede yaa
Cevap sahibi1 yılErkeklerin bey n i farklı çalışıyor çok rahatlar
Soran1 yılHemde nasıl ya sığ düşündüklerinden
Cevap sahibi1 yılŞu an boşanma aşamasındayım adam sağda solda keyif yapıyor ben sıkıntıdan gebericem yani sen düşün...
Soran1 yılCanım yaa çok sıkıntılı bir durum neden boşanıyorsun
Cevap sahibi1 yılSevgisizlik ilgisizlik...
Soran1 yılNe zamandır evlisin?
Soran1 yılBaşlarda böyle miydi?
Cevap sahibi1 yıl3 yıldır evliyim başlarda böyle değildi son 2 buçuk yıldır falan sevsin diye yalvarıyordum artık
Soran1 yılÇocuk var mı?
Soran1 yılBu kararı vermek zor olmalı
Cevap sahibi1 yılÇook zor bir kızım var ailemin evindeyim zaten ama bana başka çare bırakmadı ben mutsuz olduğumda çocuğumda mutsuz oluyor
- 1 yıl
sen boşandın mı
Cevap sahibi1 yılKim?
- 1 yıl
sen eşinden boşandın mı?
Cevap sahibi1 yılBoşanma aşamasındayım
- 1 yıl
işin içinde ilgisizlik maddiyat aldatma cinsel tatminsizlik mi var genelde
Cevap sahibi1 yılEvet onlarda var
- 1 yıl
peki kendi ayaklarının üzerinde duracak ekonomik durumun var mı iş olsun ev olsun bunlar yok ise boşanma derim
Cevap sahibi1 yılMaalesef yok ailemle yaşıyorum kendimi onlara yük olmuş gibi hissediyorum
- 1 yıl
yani boşanma derim en azından şans ver eşine ve evli olup başkasını seven insanlar gibi yapabilirsin
Cevap sahibi1 yılNe diyorsun sen ya herkes siz değil yeter artık kendinize saklayın şu yorumları
- 1 yıl
ben bekarım zaten evlenmeyi de düşünmüyorum yaşım genç ama tanıştığım çoğu bayan evli olduğu halde eşini aldatıyorlar ondan dedim
- 1 yıl
o zaman bir işe girip çalış
Cevap sahibi1 yılUmurumda değil herkes kendinden sorumlu ben ne kendime yapıştırırım nede yaparım.
- 1 yıl
eşin seni aldattı mı peki yani sadece ilgisizlikten dolayı mı boşanıyorsun
Gizli Üye(25-29)1 yılKadın için sosyal ve toplumsal anlamda zorlukları varken erkek için maddi anlamda zorlukları vardır. Hangi tarafın diğerinden daha ağır bastığını tartışmak bence anlamsız çünkü çok farklı şeyler
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 449 cevap paylaştı.
1 yılToplumsal baskı, her kafadan bir ses çıkması yüzünden en çok kadınlara zor maalesef
30 Yorumla Çocuk varsa en çok onun için yoksa yetişkinler bir şekilde yolunu buluyor
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 405 cevap paylaştı.
1 yılKadın için zorlaştırılıyor. Erkekler için değişen tek şey alıştıkları düzen.
30 Yorumla
1 yılDuruma göre, sevene göre, masuma göre ve cocuk varsa ona göre..
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 309 cevap paylaştı.
1 yılKadın için daha zor çocuk varsa ve psikopat bir koca varsa geçmiş olsun, boşanaym beladan kurtulaym derken daha çok içine çekilir...
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılEskiden olsa kadın için çok sıkıntılı derdim ancak günümüzde kadın erkek fark etmiyor herkes yıpratıyor.
11 Yorumla- 1 yıl
Aferin kız sana helal
Gizli Üye(18-24)1 yılcocuk varsa kadin icin zor. bir de toplumda bosanmis kadinlara bakis acisiyla bosanmis erkeklere bakis acisi bir degil
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı.
1 yılBoşanma durumunda genel olarak erkekler karılarından ayrıldıkları için kadınlar da sosyal statüleri düştüğü için zorluk çekerler.
00 Yorumla
1 yılErkek için daha zor. Çünkü kadına ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalıyorsun. Karı da gidip başka erkeklerle o parayı yiyor
00 Yorumla
1 yılbence kadın çünkü erkek dul denilmiyor kadına deniliyor ve bekaret sorun olmadığı için daha çok obje olarak bakılıyor
00 Yorumla
1 yılKadın gidipte hayatında hiçbir şey için çabalamayıp koca aradıysa sokakta bile kalabilir ki duygusal olarak erkek gurur yapmadıysa daha çok üzülğr
00 Yorumla
1 yılElbette kadın için. Çocuk varsa en çok onun için zor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Çalışmıyorsa kadın için sıfırdan bir hayata başlamak oldukça zor olacaktır
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u 1 yılKadın çalışmıyorsa kadina çok zordur, bide çocuklar varsa Allah o Kadının yardımcısı olsun
10 Yorumla Bence kadın için zordur ama çocuk varsada her iki taraf içinde zor olur
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 803 cevap paylaştı.
1 yılZor kadina, parasi olan erkege zor degil hayat
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 593 cevap paylaştı. Erkek için daha zor erkek robottur kadın android gibi yeni guncelleme alır erkek eskiyi kovalar uzun süre ve belli bir yaşı geçmiş ise çökmeye başlar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılErkeğin rahatı, düzeni bozulunca çok zor gelir
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKadın için daha zordur aile evine tekrar dönmek kötü
410 Yorumla- 1 yıl
her kadin aile evine donmuyor knk ayaklarinin ustunde durup evi olan kadinlar da var herkes sen degil
Cevap sahibi1 yılNiye bana laf soktun şu an sanki? Türkiye yaşam şartlarından bir haber gibi görünüyorsun ezik karı
- 1 yıl
evet senin gibiler cok yaygin oldugu icin mecbur kaldim haberdar olmaya 😅
Cevap sahibi1 yılİyi haberdar olmaya devam et benim gibiler sayesinde bravo sana
- 1 yıl
Sen nerede yaşıyorsun İrem Türkiye'de kendi ayaklarının üzerinde duran çoğu kadın yine ailesinin yanına dönüyor hele ki çocuk sahibiyse hem cinslerini aşağılayacağına o hor gördüğün kadınlar neden aile evine dönme mecburiyetinde kaldıklarını sorgula
- 1 yıl
Gerçi karademiz insanından sorgulama kabiliyeti beklemek benim hatam kusura bakma
- 1 yıl
asiri bos konustun kanka sen bu kafayla bu zamana nasil geldin bilmiyorum
- 1 yıl
acidim sana acikcasi sizin gibilerde ne medeniyet var ne saglikli dusunce yapisi, tum kadinlar icin genelleme yapman da muazzam.
- 1 yıl
Türkiye gündeminden bihabersin burada alakasız şekilde medeniyet ve sağlıklı düşünceden bahsediyor olman fazlasıyla komik. Bu genelleme değil olan bir durum. Türkiye'de sence kaç kadın ayrılık sonrası çocuğuyla kendi evinde kendi yaşamını sürüyor olabilir? Aile evi sandığın kadar kötü bir yer değil ekonomik koşullar düşünüldüğünde hatta daha mantıklı. Ayrıca aile evinde kimse baba parası yemiyor emin ol çocuğu için çalışıyor hepsi saçma sapan aşağılamalar yapma her şey senin sandığın kadar tozpembe değil
- 1 yıl
aile evini sandigimdan kastin ne? sen benim ailemi ne kadar bilip de genelleme yapabiliyosun? benim ailem seni ilgilendirmiyor birdaha herkesin ailrsi iyi diye genelleme yapmamani oneririm kizina tcz eden babalar var madem bu kadar gundeme bakiyosun bunu da bilmen gerekmez miydi 🙄🙄
Aile & Toplum konusunda 986 cevap paylaştı. Ya kadın için her türlü kolay. Kakalar başkasına kendini
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Boşanmak seven için zordur sevmeyen zaten kolay bırakır
00 Yorumla
1 yılİki taraf için de zordur her şekilde. Kimse bir adım atayım demiyor. Herkes bencil olmuş
00 Yorumla
1 yılİki taraf için de Allah kimsenin yuvasını bozdurmasin inşallah
00 Yorumla
1 yılKadınlar daha zor boşalıyo erkeklerdede erken boşalma sorunu oluyor hep
02 Yorumla- 1 yıl
Olsun önemli bilgi öğrensin bebeler
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. her iki taraf icin de zordur ama hayatini kendi idame ettiremeyen icin daha zordur
00 Yorumla
1 yılZayıf olan için zordur. Çocuk konusuna girmiyorum, detaylar iki tarafı da etkileyebilir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı.
1 yılKadını erkeği mi var bunun, iki taraf için çok kötü bir durum tabi.
00 Yorumla Sorunlu bir evlilik icin bosanmanin iki taraf icinde kotu bir tarafı yoktur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKadın için, boşanan erkek hafif de olgunsa değerlenir herkes peşinden koşar ama kadına kötü gözle bakılır
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBunun erkeği kadını yok boşanma gerçekleşmişse zaten biri kötü biri iyidir kötü için sıkıntı yok kötünün g******** koyayım iyi taraf için zor olur
00 YorumlaKadın için daha zor olmalıdır diye düşünüyorum. Çünkü kadınlar biz erkekler gibi düşüncesiz ve duygusuz değiller. Çok duygusal ve ileri görüşlüler. Özellikle de anneler. Ve cennet annenin ayakları altındadır.
00 YorumlaHerkes kadın için demiş ama erkek için daha zordur ömür boyu çok ağır nafaka ödemeye mahkum ediliyor üstelik çoğu mal varlığını da kadına bırakıyor hem kadın için daha zor olsaydı boşanmak isteyen taraf yüzde doksan kadınlar olmazdı
00 YorumlaBoşanmak isteyen Kadın ise yıllarca düşünüp planlar ve karar verir. Erkek ise daha nadir isteyen taraftır ama bir anda alınmış karar gibi tepkileri büyük olur. Genel anlamda Kadın zamana yaydığı için az zordur. Erkek de ise zordur.
00 Yorumla
1 yılZor olması kişiye göre değişir Sevdiysen zor unutamassın Maddi imkansızlık yüzünden boşancaksa kendi ayakları üzerinde durabilen için kurtuluş Geçimsizlik varsa o atlatılabilir Madem boşancaktin niçin evlendin madem evlendin niye boşaniyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBoşanan her kadın onaylıdır ve özgürlüğüne kavuşur o yüzden erkeklere daha zor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 713 cevap paylaştı.
1 yılKadın nafaka alır, erkek nafaka öder. Sence hangisi için daha zor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılErkek için hersey daha zor , kadina hersey daha kolay
00 Yorumla- Devamını Gör (143)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım