burada bir arkadas bu gelir kendisinde olsa dunyaya pandik atardim dedi sizler ne yaparsinzi
Cevabın nedir?
- Aile & Toplum konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılİsraf etmez. fakirlere yardimda bulunur, birikim yapar, guvenilir akraba ve arkadaslara borc verir, hacca nasipse gider, cami, kuran kursu, losev, egitim adina vb. yerlere bagis yapar, dogal beslenme adina alis veris yapar, is yeri acip : istihdam saglar, az cok fakir olup evlenme adina maddi sıkınti cekenlere.. maddi destek icin borc verir, ve uzun vadede sıkılmadan odeyin derdim.. ve bazısından geri odeme talebinde bulunmazdim. anne baba ve akrabalarimdan bazisini hacca gitmesibe vesile olur, yola cesme yaptirir, fidan satin alip dikerdim vb.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılevlenirdim evlenmem kolay olurdu eşimle evimizde olur arabmızda rahatca gecinirdik
18 Yorumla
Soran+1 yılGecinirdik demi :)
- +1 yıl
senlemi :))
Soran+1 yılAlasin yok heralde hala :)
- +1 yıl
hala derken seni taniyamadim :)
Soran+1 yılFtr :)
- +1 yıl
aklima sen geldin ama baskasinin senin sorunu gorupde sordu sandim zayifla alimseni :)
Soran+1 yıl:) haha
- +1 yıl
:))))
Gizli Üye(36-45)+1 yılben de önüme gelene pandik atardım anasını satiim parasıyla değil mi? lskfdjsldkj
şaka bir yana da ben en son bankadan 12 bin tl kredi çekmek istedim borç ödemeleri için kredi vermiyoruz size dediler l*n çok mutsuzum şu an ühühürürü nerde l*n 12 bin tl kazanacak bir meslek dalı ne iş yapıyorsunuz olum siz? asgari ücretle geçinmeye çalışıyoruz da aramız çok bozuk hiç geçinemiyoruz l*n biz :S14 Yorumla
Soran+1 yılOkusaydin annem ")
Cevap sahibi+1 yılOkumadigimi nerden cikardin annem?
Cevap sahibi+1 yılaynen okuduk da ne oldu :S bölümümüz tırtmış gerçekten :S
+1 yılSessiz sakin bir yerde erkek arkadasimla evlenip yasardim kendi durumumuzu garantiledikten sonra bir cocugun butun egitim masraflarini ustlenip okuturdum
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
119Cevap
İktisatta nisbi gelir hipotezi vardır. Artan gelir beraberinde de harcamalarda artış getirir. bunun en büyük nedenide insanlarda oluşan bastırılmış tüketim olgusudur. 2000 TL kazanıyorsan 2000 tl lik yaşarsın 12.000 tl kazanıyorsan 12.000 Tl lik yaşarsın kısaca
04 Yorumla
Soran+1 yıl12 bin kasaniyorum 3 4 binini harciyorum yalnizca
- +1 yıl
Ama aynı zamanda gelir arttıkça, tasarrufun o gelir içinde ki payı da artar. Temel Cimrilik Yasası diyorum ben buna :)
Soran+1 yılInan bana cimri degilim "(
- +1 yıl
Türkiye şartlarında 12.000 Tl kazanmak çok zor değil. Misal uzman doktorsan bu parayı kazanabilirsin, ya da serbest meslek erbabı isen ( avukat mali müşavir vs) . Bir yerde bordrolu çalışıyorsan bu maaş ortalama Genel müdür yardımcısı maaşıdır. Ayda 12 kazanıp 3-4 civarı harcıyorsan cebinde net 8 civarı paran kalacak. Paranın 5/ 8 i ile yatırım yap kalanı ile de her ay kendini şımart
+1 yıl3-5 makine kiralar 1-2 de eleman tutar host şirketi kurardim :D aylık 12 bin TL gelirim olsa herhalde ger ay carcur etmeye uğraşmazdım sevgilim olsa her ay farklı illeri gezerdim onunla ya da şöyle kaliteli otellerde birlikte tatil de yapabiliriz tabii olmayacaği için sıkıntı yok
02 Yorumla
Soran+1 yılBelki olur oype deme :)
- +1 yıl
İnşallah
+1 yılAşşağı yukarı gelirim o rakamı buluyo. Evim var, arabam var, güzel bir birikimim var. Ha dediğim zaman sermaye yapabilceğim hazırda param var. Bahsettiğn kazanç çok fazla büyümesin gözünde. Çünki on göre de giderin olucak. Bundan emin ol. Şimdiki maaşınla giderin gibi onunda geliri gideri aynı orantıd olucak. Öyle düşün.
02 Yorumla
Soran+1 yılMaasim 12 bin giderim 3 4
- +1 yıl
Her ay 8bin artıdasın yani? Arkadaş biz mi çok lüks yaşıyoz anlamadım. Nasıl tutuyosunuz parayı elinizde? Herşeyden kısıyor musunuz?
20000 tl aylık gelirim var iş kendi işim ama beraber hesaplayalım :D
5200 personel maaşı
4000 yakıt gideri
sigortalar 1300 den fazla
yol yemek personel 600
kira 1200
kredilerim 3500
1000 tl faturalarım
vergi ödemem en az 600
ne kaldı bana :D ha bide yeni taksitlerim var her ay 500 :D04 Yorumla
Soran+1 yılAy sonunu gorebiliyomusun :)
- +1 yıl
Benim 8bin tl kira gelirm var babamdan kalma artı calşıyorum 1.800 lira alıyorum. Toplam 10.000 de. Ama seregszm ay sonu sıfırım. Arkadaş ortamımı deiştirmem lazım :/
işten çıkardım, beş para etmez bazı sürtük ve de patron müsvettelerinin pisliğinden, salyalarından uzaklaşmak için hemen işimi * ederdim, evime çekilir yatardım dinlenirdim, daha sonra güzel bir araba, Değirmendere senin İzmir benim, İstanbul senin, Alanya ve Antalya benim Kapadokya da benim...
00 Yorumla
+1 yılGezerdim önce. Yeni yerler keşfetmek güzel olur. Ama bundan daha önemli bir şey var, o da kendini geliştirmek. Her ne olursa olsun. Dil olur başka bir alan olur madem paran var bunu kendini geliştirme yolunda harca. Ve yatırım yap. Bu çok çok önemli benim için.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 743 cevap paylaştı.
+1 yılMuhtemelen bir şirketin genel müdür ya da CEO su olurdum ki 12 bin az bile olurdu daha fazla aliyor olurdum.
Ve jiç bir pohg yapamazdim çnükü işten güçten o parayi yiycek ve keyfini sürcek zamanım olmazdi 😎
Bu yüzden pek birşey yapamazdim paso yatirim için biriktirirdim heralde 👍10 Yorumla
+1 yılne bilim ya merhametliyim ben bazen çok param olsa rahat yatabilirmiyim diye düşüünüyorum? kıt kaanatt zorluklarla gecınmeye calısan ınsanlar varken parasızlık yüüzndn hastasına ilaç temın edemıyen cocugunun ıısteklerını karsılayamayan vs vs konu cok derin insalr varken iyi hissetmek zor?
00 Yorumla
+1 yılBenim gelirim aylık 12 bin ama babam hepsini ay başı alıyo benden 3 daire parası toplayıp herkese bir daire vercek. Bana da bir araba aldı o kadar başka da bir halt yok herşey sıradan yine :D
02 Yorumla
Soran+1 yılAhahaah benim babam ellemiyo maasimi
- +1 yıl
Azdır ondan belki :)
Durum vaziyet bu gibi gibi
https://i.hizliresim.com/W6RJ5E.jpg10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYanlış anlaşılmamak için bu sitede 3. kez gizliden yanıt veriyorum.
Aylık 25-30 bin gelirim var, en az 20 bin giderim var. 12 bin gelir olunca dünyaya parmak atamaz, dünya onu 12 bin defa parmaklar.
O geliri elde edemediği için ona komşunun tavuğu horoz görünüyor.
Büyüdükçe, dertte büyüyor giderde.00 Yorumlahobilerim için çok fazla harcama yapan biriyim aldığım albümler oyunlar çizgi romanlar vs eve sığmazdı daha büyük bir yere taşınırdım evimi istediğim gibi dekore ederdim falan.. o kadar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenimde aylik 5000 bin lira gelirim var 2 milyon lira miras geldi. SAtilik bir banka var 3 milyon istiyorlar aylık 30 binlira kira getirisi var orayi almak icin uğraşıyorum sizde buna benzer iyi yatirimlar yapabilirsiniz gida sektörüne yatırım yapip issiz vatandaslarimiza faydali olmak istiyorum sonucta dünya mali dunyada kalir en büyük hedefim ise 10 binkisilik fabrika kurmak.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbir acayimda:)
Az önce bu tarz benim yarışmacılarından birisinin aylık alışveriş harcamasının 10 bin tl olduğunu öğrendim.. :D
00 Yorumlabırıkım yaparım sonra o bırıkımı yatırıma çevırırım
02 Yorumla
Soran+1 yılO isleri hallettim simdi daha baska biseyler yapmak istiyorum ne yapabilirim sence
+1 yılahahahah dünyaya pandik atardım demişler :)
12 bin gelirim olsa bile yine mutsuzum yine farkeden birşey yok00 Yorumla
+1 yılAylık 12 bin gelirim olsaydı ne yapardım bilinmez ama huzurlu uyuyamayacağımı biliyorum o Yüzden az Kazanç çok huzur diliyorum herkese
00 Yorumla12 bin gelirim kadr giderim olurdu herlde :) once istedgm arabayi alrdm sonra benden daha fazla ya da ayni kazanan bir sevgili olmasi lazm oda zor sanrm yani.. zor gbi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 435 cevap paylaştı. https://www.youtube.com/watch?v=WzLy3440784itirazı olan :D
00 Yorumla8 binini kendime ayrır. 4 binini yardıma ihtiyacı olan insanlara verirdim.. Sen 12 bin mi alıyorsun? Ne iş yapıyorsun? Ne mezunusun?
02 Yorumla
Soran+1 yılFtr mezunuyum
+1 yılSimdi 12bini kazanmak icin calisiyor muyuz yoksa yatarak mi o para bize geliyor eger calismiyorsak yetmez her gun baska bir kadinla yatarım gezerim eglenirim derken yetmezz
04 Yorumla
Soran+1 yılCalisarak kazaniyorum
- +1 yıl
Kazaniyorsun... bir kere o para sana fazla ulkemizde asgari ucretin altinda maas alip ev gecindirmeye calisan insanlar var onlara yardim et daha faydali olursun
Soran+1 yılbir kere ettim basima musallat oldular kurtuklana kadar canim cikti o ise toveliyim ben yardim kuruluslarina yardim ediyorum
- +1 yıl
e zaten yardim ettigin kisi seni gormemeli araya araci koymalisin yoksa ohooo
Aile & Toplum konusunda 830 cevap paylaştı. Ev almak için biriktirirdim onun için bistten hisse senedi alırdım her ay hem param çalışır hemde ev param birikirdi o değilde 3000 tl olsa mükemmel olurdu onada razıyım ysni
02 Yorumla
Soran+1 yılBenim 12 bin hep ev aldim hic hisse senedim yok
+1 yıl12000 ilk gelirim olsa 12000 likte giderim olurdu..
00 Yorumla12 binim olsa aylık şu an ki yaşantımdan farklı olmazdı =)
00 YorumlaSenin var mı bu kadar gelirin bu sitede aylık 75000 tl geliri olan bir üye var o napıyor acaba parayı
00 Yorumla
+1 yılvalla o kadar maaş alan adamın dünyalığı çıkmıştır.
zaten dünyaya kazık çakmayacağına göre hayır hasennatlarda bulunurdum00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCok daha fazla gelirim var fakat extreme faydalari olmuyor. şu an yaptiklarimi aylik 10 bin TL ile de yapardim.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen de diplomam olede yaparim :)
Cevap sahibi+1 yılAnlayamadim tekrar soyleyebilir misiniz?
Yatırım yapardım. Hisse senedi ve bono yatırımı yapardım...
04 Yorumla
Soran+1 yıl3 ev aldim
Soran+1 yılHatirliyosun :)
Olmaz kardeş bizim iş işçi çocukları 12 lira alamaz. işçiler yılda 12 bin bile alamıyor. Çocukları makisimum 3ü görür. O yüzden nerde doğdun hayatını belirler..
00 Yorumla
+1 yılBenim 2-3 bin TL sabit kira gelirim olsa Ömür boyu Asla Çalışmazdım Kendimi Yıpratmazdım
00 YorumlaDaha fazlası geliyor ama yinede ben benim herkezim değişen bişey yok. sadece yaşam tarzında kalite artıyor o parayla birikim yapmak en mantiklisı.
00 Yorumla
+1 yılSevgilimin o kadar olmasa da bir 6 7 bin oldugu zaman oluyor buyuk ihtimalle daha cok alisveris yapardim
01 Yorumla
+1 yılpesinden kosacagim hayal edecegim bisey kalmazdi ve hayatim gittikce monotonlasmaya baslardi.. boyle iyi ben almiyim ;)
11 Yorumla
+1 yıl12 bin gelir saglayacagim iste muhtemelen anam aglar ki aglayacak da depresyona girerim ne yapicam..
01 Yorumla
Soran+1 yılYok c9k yorupmuyorum
- Aile & Toplum konusunda 508 cevap paylaştı.
+1 yılbirikim yapardım gelecekteki eğer olusa eşim ve çocuklarıma rahat bir hayat yaşatabilmek onları mutlu etmek için
10 Yorumla soru soran arkadaş bana bir özelden ulaşabilir misiniz... bölümünüzle ilgili
02 Yorumla
Soran+1 yılKimligimi desifre edemem tatlim burdan konusalim
- +1 yıl
😀😀😀😀
6 sene sonra alacağım maaş bakalım o zaman ne yapacağım eşim olacak kişiyle mutlu, huzurlu yaşarım herhalde
02 Yorumla
Soran+1 yılOyle tip 1. sinifmisin
+1 yılo kadar giderim olurdu yine ay sonu gelmezdi yine gelmezdiiii o. O
00 Yorumla2sini harcar 10unu Biriktirir yatırım yaparım. Nerden geliyormuş bu 12 :)
00 YorumlaÖyle bir gelirim olmayacağı için kendimi yoramayacağım şimdi..
11 Yorumla
+1 yılevı doserdım olene kadar yıyecek stoklayıp kendımı oldu gosterıp tek basıma yer ölürdüm
01 Yorumla- +1 yıl
O nasıl bir hayal dünyası @chasingthesun
Aylık gelirimiz ondan daha fazla yine de yetmiyo...
00 Yorumla
+1 yılGecinebilicegim kadarini alirim; gerisini yardima muhtaç akrabalar ve insanlara dagitirim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSenin gibi evlenemezdim :D sahi sen daha koca bulamadım dimi 😅😅
02 Yorumla
Soran+1 yılBulamadim :(
- +1 yıl
Bu teklifi 4. Yapışım, sat Mercedes al bana bir audi evlenelim?
100 bin tl aylık alan doktorları duydumda bir yerden sonrası degiştirmiyo hayatı :D yine aynı ben olurdum klasik :/
00 Yorumla
+1 yılparanın geleceği varsa göreceği de vardır , rahat bırakmam ne eşimi nede parayı ;)
04 Yorumla
Soran+1 yılBen harcayamiyorum
- +1 yıl
Sana bişi dicem , ne var yani aklında düşüncelerini çok merak ettim , bu kadar var ne yani istersin bu hayattan?
Soran+1 yılVen bebek istiyorum ama ortada koca yok "(
- +1 yıl
Neden bulamıyosun bu site normal bir site değil ki böyle şeyler konuşman için?
Ne kadar gelir olursa o kadar gider olur büyütmeye gerek yok.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yıl10 Aayda alıyorum nan ben o parayı :S 9 ay yatartdım :O ahaha :D
00 Yorumla
+1 yılev alırdım öncelikle kendime :) daha sonra bakardım iste
00 Yorumla12 Bin lira TL eski parayla bilğimiz 12 Milyar dimi dünyada ölümsüzlügü bulurum ben o parayla :D
00 YorumlaIlk yapacağım şey gaming room yapmak olurdu herhalde
12 Yorumladreyvın degil dreeeeeeeeyvın
+1 yıl12 bin tl gelirim olsa 24 bin tl giderim olurdu eminim yine geçinemezdim
00 Yorumlaşu an olsa abimin tüm borcu en fazla 3 ayda biter onu kapatırım sonra araba :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİstanbul icin cok buyuk para degil birak geliri ni 16000 tl ye etilerde daire kiralayan tanidigim var kari koca uluslar arasi bir firmada calisiyorlar hayirdir amg bir biz seviniriz 2000 tl gorduk mu cebimiz de olsun buna da sukur
00 Yorumla
+1 yılDüz mantık yaparsak şimdi arkadasın 12 bin alamıyor ya dünya bunu mu pandikliyor?
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmem ki :) kendine sormak lazim
ev alır kira derdinden kurtulurdum kendi evimde otururdum rahat rahat :)
01 Yorumla
Soran+1 yılOyle yaptim zaten :)
- Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
+1 yılolacak zaten o zaman bakarız.. ama o zaman da evlenırım ben kesın cocugun kolej masrafları felan ancak gecınırım be bacım
00 Yorumla Oto Kaportacı Oto Motor şanzıman Oto Elektirik Merkezi Kilit Oto Yıkamacısı Oto aksesuar dükkanı acar
Altımada Honda s2000 Alırdım00 Yorumla
+1 yılAha şişko ftr nin dönüşü :))))) elime bir silah geçse sadece sana ateş ederim :))))
02 Yorumla
SoranSana onumu s9rduk simdi :)
- +1 yıl
Tamam kız tamam bişe demiyorum :)) manyaksın falan ama iyi kızsın :)) dalga geçiyorum sonra da üzülüyorum ya :( nerdesin söyle gelip vericem bir kere
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeldigi gibi de gider etrafta yalancı ağzının suyu akan eş dost akraba da çok olur o kadar olmasında bir iki üç bin yeter bize :-)
00 Yorumla- Devamını Gör (102)
Devamını Gör(147)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem