En son hangi türbeyi ziyaret ettiniz?
Her sene gitmek nasip oluyor çok şükür. Gittiğimde içimin maneviyat ve huzur ile dolduğu bir yerdir.
Şeyh Ali Semekandi Hz.
ŞEYH ALİ SEMERKANDİ (1320-1457)
Türbesine gidenler hacca gitmiş sayılır denir.
Bir gün rüyâsında, peygamber efendimizin kerîmeleri fâtımâ vâlidemizi gördü. rüyâda;
"yâ ali! resûlullah'ın huzûruna git. seni mânevî evlatlığa kabûl buyuracak!" dedi.
ali semerkandî uyanınca, hemen resûlullah'ın mübârek huzûruna koştu. mübârek kabrinin karşısına geçip, diz üzerinde edeple oturdu. başını önüne eğerek, murakabe hâlinde beklemeye başladı.
bir müddet sonra ravda-i mutahheradan resûlullah efendimizin;
"buyur yâ ali! seni mânevî evlâdım olarak kabûl ettim. kıyâmete kadar bu mûcizem bâkî kalsın. yâ ali! öyle bir beldeye git ki, fakirlikleri sebebiyle beni ziyâret edemeyen ümmetim, seni ziyâret etsinler. sen benim evlâdım olduğun için, sana yapılan ziyâreti bana yapılmış gibi kabûl ederim."
mübârek sözlerini işitti. bu sözleri, büyük bir zevk ile dinleyen ali semerkandî hazretleri, sevincinden ağladı ve cenâb-ı hakk'ın verdiği bu nîmetten dolayı şükür secdesi yaptı. anadolu'ya gitmesi gerektiğini anladı ve hemen harekete geçti.
ali semerkandî bugünkü Ankara 'nın Çamlıdere havâlisine geldi. (Çamlıdere'nin eski ismi şeyhler olup, bu zâta izâfeten verildi.) Çamlıdere'ye bir derviş kıyâfetinde gelen ali semerkandî, oradaki insanların çok fakir olduğunu görerek, işâret buyurulan yerin burası olduğunu mânevî keşf ile anladı. buradaki insanların irşâdı, allahü teâlânın emirlerini bildirmek, yasaklarından sakındırmak için yıllarca çalıştı. pek çok talebeleri oldu. İslamiyet'i yaymak için çalıştı.

#ZorundamıyımEfsane ✌ 1903 ✔™
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer