Aşağıda yazacağım 5 maddeye göre test edin. ( konu : ideoloji ) - Kadınlara " bazı " alanlarda pozitif ayrımcılık tanınması gerektiğini savunuyorum. Ancak bu durum günümüzdeki feministlerin abarttığı kadar olmamalıdır. - Lgbt 'ye saygı duyuyorum ancak sevmiyorum. - Hiçbir ırkı aşağılamam. Irkçı değilim. Ama Araplara , kürtlere bir türlü ısınamıyorum. - Kasten adam öldürme , tecavüz , terör suçlarına idam cezası getirilmeli. Bunların dışında kalan suçlara hapis cezası getirilmeli. - Komünistleri sevmiyorum. 5' de 0= %0 uyuşma 5' de 1 = %20 uyuşma 5' de 2 = %40 uyuşma 5' de 3 = %60 uyuşma 5' de 4 = %80 uyuşma 5' de 5 = %100 uyuşma
%0
%20
%40
%60
%80
%100
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Güncellemeler
1 yıl
Sorunun tutmasını umuyorum.
Güncellemeler
1 yıl
Fikirlerinizi saygı çerçevesinde belirtirseniz sevinirim.
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
0
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Ben kürdüm ama kürtçe de pek bilmiyorum. Hatta Türkçe öğretmeniyim. Malatyalıyım çok doğuda yaşamadığım için diğer kürtlerden çok farklıyız. Kökenimizin kürt olması dışında pek ortak noktamız yok. Kökenimiz nereye dayanıyor onun hakkında da detaylı bilgiye sahip değilim açıkçası. Belki de Kürtçe'yi çevre illerden öğrendik bilmiyorum. Dış görünüşümüz , yaşam tarzımız, giyim/kuşamımız (bildiğim kadarıyla) Kürtçe'miz çok farklı. Daha çok Kürtçe, Arapça, Farsça ve Türkçe karışımı bir dil konuşuluyor yaşadığım yerde (daha çok yaşlılar konuşuyor, ölü bir dil. Çok asimile olmuş bir dil. Kürt olmayan biri bile çoğunu anlar. Çünkü Türkçe'de de Arapça, Farsça sözcük çok fazla var). Ben bu dilin insanların göçleri sonucu birlikte yaşaması sonucu ortaya çıktığını, anadilimiz olmadığını düşünüyorum. Anadolu zaten kozmopolit bir topluluktan oluşuyor. Birçok ırktan insanlar bir arada yaşıyor. Çok geniş bir coğrafyaya yayılmış Osmanlı İmparatorluğundan geldiğimiz için gerçek ırkımızı belki de tam olarak hiçbir zaman bilemeyeceğiz. İnsanın ait olduğu ırk belli oranda karakterini şekillendirir ama ben bu konuya biraz daha bireysel bakılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kimse ırkını seçemez ama kendi karakterini şekillendirebilir. Bu hariç hepsine katılıyorum.
Kesinlikle kimse ırkını seçemez zaten. Hiçbir ırkı da aşağılamak kimsenin haddine değil hanımefendi. Ben sadece araplara ve kürtlere ısınamadığımı söyledim.
Bu da önyargıdan kaynaklanıyor bence. Evet daha doğudaki kürtlerin birçok özelliği bana da yabancı hatta tuhaf geliyor. Ama bu tuhaflık sadece medyanın yansıttığı yönlerinden kaynaklanıyor bence. Malatya dışında hiçbir doğu iline gitmedim ve bu illerden tanıdığım, iletişim kurduğum kimse olmadı. Belki de onları yeterince tanımıyorum. Onlar hakkında insanların söylemleri ve diziler ya da filmlerden gördüklerim kadar bilgiye sahibim ve genelde pek iyi şeyler duymuyor ve izlemiyorum. Ben her zaman ön yargılarımı bir kenara bırakarak insanları tanımaya çalışırım. Kendimden her anlamda tamamen zıt (inanç, yaşam tarzı, cinsel yönelim vb.) olan arkadaşlarım da oldu ve hepsi iyi insanlardı. Senin fikrine de saygı duyuyorum. İnsanlar duyduklarından, gördüklerinden ya da yaşadıklarından mutlaka etkilenir ve olaylara ya da insanlara karşı bakış açısı değişebilir. İzlenimler ve tecrübeler her zaman önemlidir. Bunlar insanların tutumlarını belirler.
Çünkü ben de bir kürdüm. Üniversiteyi batıda okudum ve okuduğum bölüm de Türkçe öğretmenliğiydi. Üniversite okuduğum yıllarda ilk defa ırkımdan dolayı insanların tuhaf sorularıyla karşılaşmıştım: Aşiretiniz var mı, hâlâ başlık parası istiyor musunuz, töre olayı çok saçma değil mi, kürtsün neden bu bölümü seçtin? Bu yazdıklarımın hiçbiri bizde yok. Hiçbir zaman da olmamış. Kendimi bildim bileli Türkçe konuşuyorum. Anadil kişinin annesinin kucağında öğrendiği dildir. O halde ana dilim Türkçe. Neden Türkçe öğretmeni olamayayım ki? Ben ilk defa üniversite dönemimde ırkım üzerine düşünmeye başladım çünkü aynı ülkede yaşadığım insanlar tarafından ötekileştirilmiştim ve bu bana çok acımasızca gelmişti. Bahsettikleri şeylerin hiçbiri bizde yoktu ama olabilirdi de. Bu benim seçebileceğim ya da değiştirebileceğim bir şey değildi. Birçok arkadaşım benim karakterimi, kişiliğimi bir kenara bırakıp sadece Kürt olmama odaklanmıştı. Kürt kökenli biri olarak Türkçe öğretmenliği okumam oldukça saçma ve kabuledilemezdi onlar için. Dediğim gibi belki Kürt kökenli olabilirim ama anadilim Türkçe ve Türkiye'de yaşıyorum. Bölüme de birinci olarak girmiştim. Bunların hepsi bazı arkadaşlarım için yine de Türkçe öğretmeni olmaya hak kazanmam için yeterli sebepler değildi. Çünkü ben "kürttüm". Her toplumun muhakkak iyi ya da kötü yönleri vardır. Her insan biriciktir ve farklıdır. Önemli olan bu değil mi? Ait olduğun topluluğun hiçbir özelliğini taşımasan bile bazı insanlar tarafından ötekileştirilebiliyorsun. Hiçbir konuda genelleme yapmamak lazım bence.
İnsan okumaktan neden üşenir ki, öyle olsaydı merakla okurdum sanırım. Evet isterim anlatmak/örneklendirmek isterseniz tabii, her maddenin altına küçük detaylı bir örnek olursa daha ilgi çekici olabilir bence.
1. Maddede bahsetmek istediğim şey şu idi birincisi biz erkekler biyolojik olarak kadınlara nazaran kas gücü olarak daha güçlüyüz. Bu durum ne yazıkki kadınların hayatta 1-0 geride başlamasına sebep oluyor. Burada da bahsettiğim pozitif ayrımcılik konusu aslında buna yönelikti. Adalet sistemizde kadınlara şiddet , kadını koruma kapsamında erkeğe nazaran küçük toleranslar gösterilmelidir diye düşünüyorum.
2. Maddede demek istediğim şey ise homofobik bir insan değilim ancak lgbt üyelerini nedense desteklemiyorum. Görüşleri bana ters. Ama bu onları dışlayacağımız anlamına gelmez.
3. Maddede ise şundan bahsettim. Doğarken ırkımızı seçemiyoruz değil mi? Bir insanı ırkı yüzünden yadırgamak bence yanlış bir tutum. Ancak bazı ırkların örf ve adetlerini ya da o ırka mensup insanların davranışlarını beğenmiyorum.
Komünistlere gelecek olursam herkesin geliri eşit düzeyde olsun istiyorlar. Bu benim ideolojime ters. Çünkü insanoğlu daha fazlasını ister. Komünizm dünyayı ayakta tutamaz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Ben kürdüm ama kürtçe de pek bilmiyorum. Hatta Türkçe öğretmeniyim. Malatyalıyım çok doğuda yaşamadığım için diğer kürtlerden çok farklıyız. Kökenimizin kürt olması dışında pek ortak noktamız yok. Kökenimiz nereye dayanıyor onun hakkında da detaylı bilgiye sahip değilim açıkçası. Belki de Kürtçe'yi çevre illerden öğrendik bilmiyorum. Dış görünüşümüz , yaşam tarzımız, giyim/kuşamımız (bildiğim kadarıyla) Kürtçe'miz çok farklı. Daha çok Kürtçe, Arapça, Farsça ve Türkçe karışımı bir dil konuşuluyor yaşadığım yerde (daha çok yaşlılar konuşuyor, ölü bir dil. Çok asimile olmuş bir dil. Kürt olmayan biri bile çoğunu anlar. Çünkü Türkçe'de de Arapça, Farsça sözcük çok fazla var). Ben bu dilin insanların göçleri sonucu birlikte yaşaması sonucu ortaya çıktığını, anadilimiz olmadığını düşünüyorum. Anadolu zaten kozmopolit bir topluluktan oluşuyor. Birçok ırktan insanlar bir arada yaşıyor. Çok geniş bir coğrafyaya yayılmış Osmanlı İmparatorluğundan geldiğimiz için gerçek ırkımızı belki de tam olarak hiçbir zaman bilemeyeceğiz. İnsanın ait olduğu ırk belli oranda karakterini şekillendirir ama ben bu konuya biraz daha bireysel bakılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kimse ırkını seçemez ama kendi karakterini şekillendirebilir. Bu hariç hepsine katılıyorum.
Kesinlikle kimse ırkını seçemez zaten.
Hiçbir ırkı da aşağılamak kimsenin haddine değil hanımefendi.
Ben sadece araplara ve kürtlere ısınamadığımı söyledim.
Bu da önyargıdan kaynaklanıyor bence. Evet daha doğudaki kürtlerin birçok özelliği bana da yabancı hatta tuhaf geliyor. Ama bu tuhaflık sadece medyanın yansıttığı yönlerinden kaynaklanıyor bence. Malatya dışında hiçbir doğu iline gitmedim ve bu illerden tanıdığım, iletişim kurduğum kimse olmadı. Belki de onları yeterince tanımıyorum. Onlar hakkında insanların söylemleri ve diziler ya da filmlerden gördüklerim kadar bilgiye sahibim ve genelde pek iyi şeyler duymuyor ve izlemiyorum. Ben her zaman ön yargılarımı bir kenara bırakarak insanları tanımaya çalışırım. Kendimden her anlamda tamamen zıt (inanç, yaşam tarzı, cinsel yönelim vb.) olan arkadaşlarım da oldu ve hepsi iyi insanlardı. Senin fikrine de saygı duyuyorum. İnsanlar duyduklarından, gördüklerinden ya da yaşadıklarından mutlaka etkilenir ve olaylara ya da insanlara karşı bakış açısı değişebilir. İzlenimler ve tecrübeler her zaman önemlidir. Bunlar insanların tutumlarını belirler.
Doğru kesinlikle.
Benim merak ettiğim yer şurası aslında : 5 madde yazdım neden bu madde daha fazla dikkatinizi çekti?
Çünkü ben de bir kürdüm. Üniversiteyi batıda okudum ve okuduğum bölüm de Türkçe öğretmenliğiydi. Üniversite okuduğum yıllarda ilk defa ırkımdan dolayı insanların tuhaf sorularıyla karşılaşmıştım: Aşiretiniz var mı, hâlâ başlık parası istiyor musunuz, töre olayı çok saçma değil mi, kürtsün neden bu bölümü seçtin? Bu yazdıklarımın hiçbiri bizde yok. Hiçbir zaman da olmamış. Kendimi bildim bileli Türkçe konuşuyorum. Anadil kişinin annesinin kucağında öğrendiği dildir. O halde ana dilim Türkçe. Neden Türkçe öğretmeni olamayayım ki? Ben ilk defa üniversite dönemimde ırkım üzerine düşünmeye başladım çünkü aynı ülkede yaşadığım insanlar tarafından ötekileştirilmiştim ve bu bana çok acımasızca gelmişti. Bahsettikleri şeylerin hiçbiri bizde yoktu ama olabilirdi de. Bu benim seçebileceğim ya da değiştirebileceğim bir şey değildi. Birçok arkadaşım benim karakterimi, kişiliğimi bir kenara bırakıp sadece Kürt olmama odaklanmıştı. Kürt kökenli biri olarak Türkçe öğretmenliği okumam oldukça saçma ve kabuledilemezdi onlar için. Dediğim gibi belki Kürt kökenli olabilirim ama anadilim Türkçe ve Türkiye'de yaşıyorum. Bölüme de birinci olarak girmiştim. Bunların hepsi bazı arkadaşlarım için yine de Türkçe öğretmeni olmaya hak kazanmam için yeterli sebepler değildi. Çünkü ben "kürttüm". Her toplumun muhakkak iyi ya da kötü yönleri vardır. Her insan biriciktir ve farklıdır. Önemli olan bu değil mi? Ait olduğun topluluğun hiçbir özelliğini taşımasan bile bazı insanlar tarafından ötekileştirilebiliyorsun. Hiçbir konuda genelleme yapmamak lazım bence.
Değişik güzel bi soru olmuş ama örneğin o maddeleri birer örnekle açıklasaydın nasıl olurdu merak ettim açıkçası
Aslında daha detaylı bir şekilde soruyu açıklamak isterdim ama bu sefer de insanlar okumaya üşenir diye yazmadım.
İsterseniz size anlatabilirim.
İnsan okumaktan neden üşenir ki, öyle olsaydı merakla okurdum sanırım. Evet isterim anlatmak/örneklendirmek isterseniz tabii, her maddenin altına küçük detaylı bir örnek olursa daha ilgi çekici olabilir bence.
Tamamdır hemen hepsini örneklendiriyorum.
1. Maddede bahsetmek istediğim şey şu idi birincisi biz erkekler biyolojik olarak kadınlara nazaran kas gücü olarak daha güçlüyüz.
Bu durum ne yazıkki kadınların hayatta 1-0 geride başlamasına sebep oluyor.
Burada da bahsettiğim pozitif ayrımcılik konusu aslında buna yönelikti.
Adalet sistemizde kadınlara şiddet , kadını koruma kapsamında erkeğe nazaran küçük toleranslar gösterilmelidir diye düşünüyorum.
2. Maddede demek istediğim şey ise homofobik bir insan değilim ancak lgbt üyelerini nedense desteklemiyorum.
Görüşleri bana ters.
Ama bu onları dışlayacağımız anlamına gelmez.
3. Maddede ise şundan bahsettim.
Doğarken ırkımızı seçemiyoruz değil mi? Bir insanı ırkı yüzünden yadırgamak bence yanlış bir tutum.
Ancak bazı ırkların örf ve adetlerini ya da o ırka mensup insanların davranışlarını beğenmiyorum.
Bu bazı ırklar da araplar ve kürtler
İdam cezası konusuna gelirsek en uç örnekteki suçlara idam gelmeli.
Ancak bir insanı ekmek çaldı diye idam etmek mantıksız olur.
Her suçta olmamalı.
Komünistlere gelecek olursam herkesin geliri eşit düzeyde olsun istiyorlar.
Bu benim ideolojime ters.
Çünkü insanoğlu daha fazlasını ister.
Komünizm dünyayı ayakta tutamaz