Kadın veya erkek fark etmez. Eşini aldatıyorsa veya benzer bir ahlaksızlık yapıyorsa, bunun sorumlusu eşi midir, ailesi mi?
Not: Kimse, kendisidir demesin. Onu zaten, ahlaksız tanımı ile kenara koyduk. Biz, 2 numarayı arıyoruz.
Kadın veya erkek fark etmez. Eşini aldatıyorsa veya benzer bir ahlaksızlık yapıyorsa, bunun sorumlusu eşi midir, ailesi mi?
Not: Kimse, kendisidir demesin. Onu zaten, ahlaksız tanımı ile kenara koyduk. Biz, 2 numarayı arıyoruz.
Ya çok zor gerçekten ama ben çok araştirdim bu konuyu çok takıntı olduğum bir olay o yüzden genellikle %50 genetik %50 kafa yapısı ile alakalıdır. Ama %100 birinci dereceden akrabalardan değil soy ile ilgili yani erkek ise baba dede ve dedenin babası, kadın ise anne nene ve nenenin annesi olarak ayrılıyor.
Aldatma olayı bence tamamen zihne dayalı değildir onu demek istedim yani genden gelen kötü alışkanlıklar bunu tetikliyor ama yine de kontrol altına alınabilir kişi bunu istemiyor ve kolay yolu seçiyor o kadar. Şimdi benim ailemde annemin annesi 2 kere aldatıldı toplam 4 kız çocuk doğurdu bunların hiçbiri aldatma eğiliminde bulunmadı hep eşleri aldattı. Babamın babası hiç aldatılmadı 3 çocuk dünyaya getirdi 2 si erkek 1 i kız bunlarda aldatma eğiliminde bulunmadı. Yani kısacası aslında çoğunlukla erkek genleri baskın çıkıyor yani bu sadece varsayım ama kendi sadece kendi ailemden yola çıkmadım diğer ailelerde de bu bu bu şekilde erkek tarafı karakter yapısı bozuk ise ister kız ister erkek bu eğilimi gösteriyorlar. Tedavisi var mı var tabiki küçük yaşta ağır bir aile ahlak eğitimi verilirse bu olay ortadan kalkar çünkü küçük yaşta çocukların gördüğü şeyler kaç yaşında olursa olsun aklından çıkmaz. Benim annem bana küçük yaşta çok ağır bir namus eğitimi verdi ve ben şu an 32 yaşıma kadar kimseyle ne yattım ne de sevgili oldum. Ama aldatırmıyım hiç sanmıyorum çünkü aldığım eğitim ölümcüldü aklıma kazınmış durumda, annem belkide babası gibi olacağımdan endişe edip bana bu şekilde ağır bir eğitim vermiş olabilir. Bu yüzden ona teşşekkür ederim iyi ki namusluyum canım annem ❤️
Nenemin annesi de bir adamı karısından ayırıp dedemizle evlenmiş 🤣🤣🤣 ama ben kimseyi ayırmadım jdjdjdj
@Zeitgeistf İleride ayırma planın var mı? :D
Hayır hiçbir zaman böyle düşünmedim kimse için… imkanım olsa dahi yapmadım 😉 kötü biri değilim ben
@Zeitgeistf Sana inanıyorum.
Sen bilebilersen ay balam insan da iyi niyet herşeyin önünde gelmeli erdemler …
@Zeitgeistf neden açılmıyorsun?
Nasıl?
@Zeitgeistf Kendini daha net ifade etmek gibi.
Ediyorum bence
Kral tabikide 2. Sorumluluk aileden başlıyor küçük yaştan nasıl Bir ailede yetişti büyüdü çevremizde örnekler o kadar çok ki bakıyorum aileye hemen sorunun cevabı çıkıyor... Güzel soru kral
Böyle bir davranışın sorumluluğu her zaman kişide başlar; ama senin dediğin gibi, ahlaksızlığı kenara koyup işin diğer tarafını konuşalım. Aileden alınan değerler ve yetiştirilme tarzı büyük etken olabilir. Çocukken doğru-yanlış ayrımı, sadakat ya da sevgi gibi değerler üzerine net bir eğitim alındı mı? Bunu düşündürmek gerekiyor. Bir de ilişkinin dinamikleri önem taşıyor. İlişkide sevgi, ilgi ya da iletişim sorunları varsa kişi bunları çözmek yerine yanlış yollara sapabiliyor.
Ama unutmamalı, seçim her zaman kişinindir. Kimse ortak bir sorunda böyle bir hakkı kendinde göremez. Sadakat, saygı ve sevgi her şeyin temeli. 💔✨
Ayyyhh Hayat Ablacığım, sen ne güzel bir açıklama yaptın öyle. Sitenin üyeleri senin ağzını yesin :D
Olur ablam olur... Sen de hep işlemcide kal. Allah elektriğini eksik etmesin. :D
Cevap
1Cevap
Aldatmak kanımda yok ama bunun ailesiyle ne alakası var anlamadım. Kendisiyle alakalı
Çocuğu yetiştiren ailedir. Ahlak dersini ailesinden alır çocuk.
Yok ya daha neler
Bu mantıklı bir karşı görüş değil. Var sende bişeyler. Hele bi dökül bakalım.
Bende bir şey yok ama aldatılıyorsam ve bunu bire bir gözümle görüyorsam isterse ölsün karşımda asla telafisi olmaz ama eğer ki hissediyorsam sadece kendimi yiyip bitiriyorum:)) ben kimseyi aldatmış olmuyorum çünkü sevgilim yok henüz
Ohhhooo sen naaptın. Soru bambaşka sen başka sorulara cevap veriyorsun. Sevgilin yoksa sorun etme. 3 Dkk da buluruz. Baktın bulamıyorsun dön bana. Ben kendimi feda ederim sana :D
Yok ya bir sanalla işim olmaz 🙅♀️, iki kalbim hala pas taşıyor
Sanalla işim olmaz ifadesi, reel olursa varım, demektir :D
Bir nevi ama emin değilim 🤨
çevresi girdiği ortamlarla alakalı ben bu durumları cok gördüm
Bu sorunun cevabını en iyi sen verirsin
Sanki biri bana laf atıyor ama yanılıyor.
Seni tanımıyorum neden laf atıyım
O halde neden bana yönlendirdin?
Canım sıkıldı sadece
Sen ahlaksız mısın yoksa
Canın sıkılınca bana mı sarıyorsun?
Abartmasan mı. demekki gerçekten ahlaksızsın
Durup dururken bana lafı atan sen olduğuna göre, hangimiz ahlaksız olabilir?
Durup dururken olmadı biraz profılınde gezındım
Profilimde neleri "görmedin" ?
Bırkac soruna denk geldim aslında istek atıcaktım ama abaza biriyle uğraşmak istemedim açıkçası
Tabi ki sen abaza olmadığını söyleyen erkekler bul kendine. Onlar daha "dürüst" oluyor.
Benim erkeklerle işim olmaz
"aslında istek atıcaktım".. Bunu sen yazdın sanırım :D Neyse.. Kendine iyi bak.
Ne? anlamadım açıkla
İşim var. Çıkmam gerekiyor. İyi akşamlar.
Defol geldiğinde açıkla hakan beyyy
Bana benı sevdiğini söyledin ama
Az kalsın bu kıza yürüyordun
Az kalsın? Yürümemişim ;)
Beni sevıp aldatamazsın böyle
Bu kişiye bagli olan birsey
Kendisinden
Ailesi çevresi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?