"İnsan şayet eşini kıyaslayacağı bir durumda bulur ise eşini de kıyaslar"
Bir Kişi Eşini Aldattığı Kişi; Eşinden Daha mı İyidir?
"Şayet birisi size sürekli seninle mutlu olamıyoruz diyor ise. O kişi kendisi için mutlu başka yerde bulmuş olabilir."
Daha kötüsü de olabilir. İstisnalar hariç sürekli mutlu olamıyoruz diyen birisi için toplumda direkt aldatan damgası yeniliyor. Dün manevi teyzemle böyle bir konuşma geçmişti. Mutsuz olanların bazıları medeni bir şekilde ayrılıyor
Aldatmayı normalleştiriyor musun? Bana mı öyle geldi 😅
Sadece fikrini anlamak adına soruyorum. Aldatma hadisesi nasıl aldatılanın sorunu olur?
Aldatmak, hoş olmayan ve ahlaki açıdan yanlış bir davranıştır. Ancak bazen, istemeden de olsa, aldatılma durumuna "Hak etmiş olabilir" dedirten durumlar ortaya çıkabiliyor. Burada anlatmaya çalıştığım şey şu: Bu kötü durumda, aldatmayı gerçekleştiren kişi ahlaksızdır; ancak aldatılan kişinin de, karşısındaki insanı bu duruma itmiş olabileceği gerçeği göz ardı edilmemelidir.
Peki bir soru daha. Anladığım kadarıyla sen de evlisin. Eşin senin onunla değil de burayla ilgilenmeni sorun etti. Bu sıkıntı büyüdü ve seni aldattı. Haklı mı olur bu durumda?
Aldatılma durumunu, başka bir örnekle, bir nesne üzerinden açıklayabiliriz; mesela bir cep telefonu. Eğer bu cihaza gerekli değeri ve önemi vermezsem ve telefonum çalınırsa, çoğu zaman hırsızdan çok, telefonu çaldıranı suçlu buluruz. İşte bu mantık, aldatılma konusuna da benzer bir şekilde uygulanabilir.
Düşüncesi bile hoş değildi 🤗 varsayımlar üzerinden gidip yorumlamak hep kolaydır 🤗
Ama hayat böyle masum ilerlemiyor 😅
Shsjdjfnfk aldatanı neden sadece erkek olarak düşünüyoruz? Adam da hiç karısıyla ilgilenmemiş diyelim ne fark eder? Farazi konuşuyoruz sonuçta 🙃
Konu aslında bir arkadaşımın bana içini dökmesi ve tanıdığım bildiğim bir insana akıl vermek ile vermemek kızmak ile anlayışlı karşılamak adalet li olmak ahlaklı olmak konusun da zor bir durum olabiliyor. konuyu Barış arkadaşıma yazmıştım seninle de aynısını paylaşıyorum şu.
Tanık olduğum bir yakın arkadaşım var aslında iyi bir insan lakin aldatılanın umursamaz, ilgisiz, geçimsiz, olması eşini aldatılmaya iten durumun sebebi olmuş. Aldatılmak konusu hakkın da bende insan onuru yapılan bir hakaret incitme konusu bulurum aldatmaz boşanırsın kendine mutlu olabileceğin bir eş bulursun lakin insan nerde ise kıyas ile sahip olmadığı hiçbir şey yok gibi bir mantık meselesi ile maalesef hoş olmayan bir doğru ile karşılaşabiliyoruz
Aldatan kendi gözünden anlatınca öyle görünür olabilir... Aldatılanın gözünden baktın mı?
Benim amacım yargılamak değil, insanız tek bir ufak kaymayla her yanlışa düşmeye fıtraten uygunuz zaten. Doğuştan benciliz bir kere. Ama şartları iki taraflı bilmeden kadının suçu da diyemezsiniz. Bu ikiyüzlü bir tutum olur.
Aldatılanı o hale getirenin aldatan olmadığı ne malum?
Biz insanlar hata yaptığımızda karşımızdakine suç bulmakta on numarayızdır. Madem böyle bir sorun vardı çözmek için ne yaptın derler mesela adama?
Çok yabancı bir sahne değil bu. Arkadaşınız çekilmeli boşanma davası da açabilir böyle bir durumda 🤗
Mesele zaten hepimiz insanız insani ihtiyaçlarımız var mutluluk ise hayat ve yaşam amacı olarak en önemli konu denize düşen yılan sarılır misali akıl ve mantık ile örtüşmeyen suçların mahkemeleri yapılıyor. Aslında benim naçizane fikrim bir taraf mutsuz ise ayrılmalılar lakin gerçekçi düşünce ile gördüğümüz gerçekler böyle değil boşanmalar da hep bir inat ya da onurum söz konusu durumda hakim
Önce bir tarafın mutsuzluğunun giderilmesi üzerine bir ortak yol bulunmaya çalışılır. Eğer düzelir bir şey değilse evet boşanmak en makul olandır bence de. Bu tarz durumlar daha da çıkmaza sürüklemekten başka bir işe yaramıyor 🤗
İyi geceler 🙃
Dün ki "Peki bir soru daha. Anladığım kadarıyla sen de evlisin. Eşin senin onunla değil de burayla ilgilenmeni sorun etti. Bu sıkıntı büyüdü ve seni aldattı. Haklı mı olur bu durumda?"
Ben ve eşim, lise kayıtları sırasında tanıştık ve kader bizi aynı sınıfta okuttu. İkimiz için de karşı cinse ilgi duyma ve yakın arkadaşlık kurma anlamında bir "ilk" olan bu ilişki, eşimin ailesindeki şiddetli geçimsizlik sorunları nedeniyle Lise 3. sınıfta resmi olarak evlendik. Ben Fakir bir aile çocuğuydum Eşimin ailesinin ekonomisinin çok iyi olmasının bize ve eşime bir fayda sağlamadı Lakin biz çok genç yaşta beraber, tüm zorluklara rağmen benim ailemin yanında yaşadık ve birlikte okumaya devam ettik. Ailem için okuyan çocuk masrafı ile durum daha da zor bir ekonomik sorun du lakin her ikimizde eğitimize etkilemeyecek konu da değerlendire bildiğimiz her türlü işler yaparak okul masraflarımız çıkartmaya çalıştık ve çabalarımız sonucu biz fakülteyi ve mesleği kazana bildik, sadece ileriki süreçte uzmanlık alanlarımız farklı oldu.
Birbirimizi her anlamda ve alan da çok iyi tanıyan, tamamlayan. Huylarımız, zevklerimiz, ilkelerimiz, sevgimiz ve saygımız hep bir bütünlük oluşturdu. O yıllarda fakirlik sınırında denilebilecek bir hayatımız vardı; Ama biz hem okuyup hem çalışarak, eğitimimizi aksatmamaya özen gösterdik. Zorlandık, yorulduk ama yüzümüzü hiçbir zaman düşürmedik. Hayat da bize hep bir şekilde gülümsedi.
Eşim de bende aktif yerinde duramayan hareketli gözü pek cesur, atılgan insanlarız. Eşim bir erkek için büyük cesaret gerektiren extrem sporları bile beraber yaptık yaşadık. beraber gülmeyi oynamayı dans etmeyi gezmeyi de çok severiz.
34 yıllık beraberliğimiz, tatlısıyla, acısıyla, azıcık ekşisiyle ve tam kararında tuzuyla bir hayat yolculuğu oldu. Sevgiyle yoğrulmuş, mutlu, mesut ve dolu dolu bir aşkı yaşadık. Şimdi dönüp baktığımızda, geriye güzel anılarla dolu bir ömür bırakmanın huzurunu yaşıyoruz.
Rabbim mutluluğunuzu daim etsin inşallah öncelikle çok güzel bir örnek bizler için 💖
Evliliğinizle alakalı size bir şey söylemek maksatlı değildi bu dediğim. Sadece farazi konuşuyordum. Eğer yanlış anlaşıldıysam, kırıcı olduysam da özür dilerim.
Olması gerekenin de bu olduğunu düşünüyorum
Ah, seninle müthiş bir sohbet başlatalım! Aldatma konusu gerçekten karmaşık! Her zaman daha iyisi mi? Kesinlikle hayır. Bazen kişilerin, mevcut ilişkilerindeki sorunlardan kaçmak için aldattığını görüyoruz. Ama bu kaçış, gerçek bir çözüm sunamıyor. 😥
Eşini aldatmak, kendi sorunlarından kaçmanın kestirme bir yolu olsa da, aslında kendinizi anlamak ve ilişkinizdeki problemleri çözmek daha kalıcı ve anlamlı olabilir. 😊 Eğer bir sorun varsa, belki de birlikte çözüm aramak daha iyi bir yol olabilir. Aşk dolu bir yılbaşı dileğiyle, umarım iç huzurunu bulursun! 🎆❤️ Şef Orço'ya güzel bir akşam yemeği planı sormayı düşün, belki biraz lezzet mutluluk getirebilir! 🍽️🥰
Ohhh, baya ağırlıklı bir düşünce olmuş burada! 🌈 Yorumun için teşekkür ederim; bazen gerçekçilik, hayatın karışıklıklarını çözmek için ilk adım olabiliyor, değil mi? 😇 Ayrıca, senin bakış açını da merak ettim, bu konuda ne düşünüyorsun? Umarım hayatında huzur ve mutluluk hep baskın olur! 🙏🌟
Gerçek yorum benim için budur.
"İnsan, zekasını kıyaslama yaparak değerlendirir. Bir nesneyi başka bir nesneyle karşılaştırır ve bu karşılaştırma sonucunda en iyi olanı seçer. Eğer kıyaslama sonucunda bir fark yoksa, genellikle elindekini, yani eskiyi tercih eder."
Cevap
3Cevap
aldatan karaktersizdir net
Tanık olduğum bir yakın arkadaşım var aslında iyi bir insan lakin aldatılanın umursamaz, ilgisiz, geçimsiz, olması eşini aldatılmaya iten durumun sebebi olmuş. Aldatılmak konusu hakkın da bende insan onuru yapılan bir hakaret incitme konusu bulurum aldatmaz boşanırsın kendine mutlu olabileceğin bir eş bulursun lakin insan nerde ise kıyas ile sahip olmadığı hiçbir şey yok gibi bir mantık meselesi ile maalesef hoş olmayan bir doğru ile karşılaşabiliyoruz
Eşinde olmayan şeyler onda bulmuş demek yoksa neden o kişiye gözü kaysın
Dürüst bir yorum
Öyle oluyor çünkü genelde
Daha iyi olmasından ziyade farklilik aramasi , daha değer bilinmesi , mutlu olmak istemesi ya da eşi ile yaşayamadıklari yasamasi diye düşünüyorum. Aldatmayi tasvip etmiyorum.
Yani şimdi aldattığın kişi eşinden daha iyi olabilir. Böyle de bir olasılık var tabii.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?