Bakımlı, özgüvenli, romantik sadık, çalışkan, kendi evi + arabası var, babadan mirası olan, kendi geleceği için çabalayan ortalama tipte biri fakat kültürel anlamda pek gelişmemiş, kitap okumak nedir bilmiyor ayrıca dili bazen peltek oluyor.
Bir önceki ilişkim kültürsüzsün, pelteksin dendiği için bitti. Cahil değilim ama yeteri kadar da bilgili değilim.
Kitap ya da herhangi bir kaynak önerir misiniz bu anlamda kendimi geliştirmek istiyorum
Bir önceki ilişkim kültürsüzsün, pelteksin dendiği için bitti. Cahil değilim ama yeteri kadar da bilgili değilim.
Kitap ya da herhangi bir kaynak önerir misiniz bu anlamda kendimi geliştirmek istiyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kanka öncelikle geçmiş olsun ama kültürlü olabilmek öyle bir şey değl ki. Bir kaç kitap okuyup kültürlenmek diye bir şey yoktur. Hayat tecrübelerini ders olarak almalı bunları sadece düşüncelerinde değil normal yaşantına da uygulamalısın. Fakrlı insanların farklı inanışların üstüne gitmeli bunları öğrenmelisin. Coğrafya tarih, görgü kuralları, zengin fakir elit yaşamları bilmeli kendi kişiliğine göre bunları yontmalı ve uyarlamalısın. Peltekliğin yüzünden seni terk eden insanlar zaten hayatına birer yük olurdu. İlim bilim teknoloji alanlarında meraklı olmalı bilgilendirici videolar falan izlemelisin. Ne biliyim farklı bir dil öğren farklı tarzda muzikler dinle filmler izle. Kültürlenmenin sonu yok. İlla bir kaç kitap istiyorsan sana kısa ve anlamlı 3 tane kitap önereceğim. george orwell- hayvan çiftliği pluton-sokratesin savunması antonıo sainx exupery- küçük prens. Bu kitaplar hem okuması eğlenceli hem de öğretici farklı bakış açılarını nasıl kullanman gerektiğiyle alakalı sana oldukça doneler veren kitaplardır... Yine de söylemeliyim ki;eğer ki kadın avlamak için kültürlenmeye çalısırsan sadece kendini kandırırsın. Kendin için ypaacaksan bunları yap, yapmayacaksan bir başkası için yaptığın her şey kendine saygısızlık olur...
şimdi durum şöyle.. dediğin gibi yaşadıklaromdan ders çıkarıp kendimce kendimi geliştiriyorum ama dil bilmiyorum, pek ilgim de yok ama başlasam da eğlenceli gelecekmiş gibi. Kaba biri değilim ne toplumda ne aile içinde ama coğrafya hakkında öyle yüksek bilgilerim de yok (yazdıklarından örnekle gidiyorum). Serseri biri değilim saçma müzikler de dinlemiyorum öyle, son çıkan çok bilimiş filmlerin tarzını sevmiyorum ama film kültürüm de yok değil hani az çok bilgiliyim.
Hayvan çiftliğini okurken sıkılıp bırakmıştım, sonra okumam diye de satmıştım ama sanırım bi daha alıp okumam gerekiyor.
Amacım kadın avlamak değil reis, cidden yanlış anlama ama orta tipliyim hem tipten hem cüzdandan fark ediyorlar beni, giyimim de düzgün hatta. Ona buna para yedirecek biri değilim fakat durum bu. Normalde peltek biri değilim ama bazı harfler öyle çıkıyor. O böyle dedi ama belki de iyi oldu, kendimi daha geliştirmek kendimin farkına varmak başkalarının ağzına böyle laf vermek istemiyorum kendimi yedirmek istemiyorum artık.
Bir kaç kitap daha önerir misin? Kitap okumaya alışmak istiyorum.
Zaten yazma şeklinden az çok anladım. Bu yüzden dedim seni böyle şeyler ile red eden bir insandan zaten sana hiç bir şey olmaz diye. Şöyle ki hayvan çiftliğinin bir felsefesi var. George orwell direkt siyasilerden örnek vermek istememiş ya da herhangi bir halkı orneklemek istememiş bu yüzden hayvanlardan yola çıkarak dünyanın sosyo ekonomik, siyasi dzeninden bahsetmiş. Belki de bunları yakalayamadığın için sıkıldın. Dünya yaşamından ve düzeninden bahsediyor. Hemde öyle bir bahsediyor ki okuyan kosta rikalı da Türkiye de ki de japonya da ki de kendi halkından bir parça yakalıyor. Aaa evet ya böyle insanlar var gerçekten diye. Gobbels in hayatını ve dünya düzenine getidiğin yenilikleri anlatan herhangi bir bir kitabı okumanı özellikle tavsiye ediyorum. Youtube de bile gobbels i anlatan belgeseller videolar bulabilisin. Da vinci nin şifresi kitabı var dan brown ın bunu okuyabilirsin. Büyük düşünmenin büyüsü var david schwarz ın. poula coelho nun simyacısı var. Robin sharma nın ferrarisini satan bilge kitabı var. Bunlar sana birşeyler katacaktır bence. Kitapları düz okumadan önce youtube den falan neyi anlattıkları hakkında bilgi sahibi olabilirsin çok spoiler yemeden. Portal diye bir youtuber var. Diziler filmler karakterler ve kitaplar üzerine felsefik yaklaşımlar yapan videolar çekiyor. Belki bir kaç tanesi sıkıcı gelecektir ama biraz dinle derim. Yani benim çıktığım yolculuklar böyle. Dil öğrenmek sadece dil öğrenmek değil o dili konusanların yaşamlarını da az çok merak ediyor insan kültürlerini de araştırıyor bu süreç içerisinde aslında...
Kusura bakma yoğunum biraz. Yazdıklarına hak veriyorum çokça ve teşekkür ederim. Her şeyden öte önce kitap okuyarak başlamak istiyorum daha hazmedilebilir, başlangıç için kolay geliyor. Yazdıklarının hepsini not aldım ertelemeden kitapçıya uğricam bugün. Desteğin ve fikirlerin için çok teşekkür ederim reis.
Rica ederim :) Umarım dilediğin gibi geliştirirsin kendini. Böyle de sanki ben çok bi haltmışım da seni yönlendiriyorum gibi bir konusma oldu ama yok oyle bişey ehehe Umarım her şey gönlünce olur...
yok be estağfurullah. valla kafam bugün bi değişik, işte de yetiştirmem gereken bi kaç belge var allak bullak oldum ondan mütevellit detaylı dönüş yapamadım sana. Harbiden ince bilgiler sonuçta kaynakların bilgilerin sınırı yok, sende kendin nasıl başladıysan onu öneriyorsun ne güzel. Kötü hissetme rica ediyorum, ben seni yanlış anlamadım çok da memnunum cevabından. Eve dönüşte ilk işim kitapçıya uğramak, son derece ciddi ve kararlıyım : )
Ehehe teşekkürler, koaly gelsin hayırlı günler diliyorum.
Rica ederim, sana da hayırlı günler 🙂
bilgiye kapalıysa hayır, kendini geliştirmeye açık biriyse evet