Eşimle lise yıllarında tanıştık. Aynı sınıfta okuyor, yan yana oturuyorduk. Ders aralarında birlikte vakit geçirir, hafta sonları gelse de gezsek diye sabırsızlanırdık. Derken genç yaşta evlenmek durumunda kaldık. Ancak ne okul yıllarındaki heyecanımız ne de hafta sonu gezmelerimiz hayatımızdan eksilmedi. Hala flört aşamasında idik fark olarak sadece biz evli kişler idik.
Evliliğimiz boyunca neredeyse hiç ayrılmadık. Eğitim hayatımızda, iş hayatımızda hep yan yanaydık. Hatta 18 ay süren askerlik görevim dönemin de vatani görevimi yaptığım şehirde ev kiralayıp birlikte yaşadık. Hayata bakış açımız, sosyal aktivitelerimiz, müzik ve enstrümanlara olan ilgimiz, dans ve folklor eğitimlerimiz, adrenalin sporlarına olan tutkumuz… Hepsini nerde ise birlikte yaptık ve yaşadık. Kısacası, evlilik hayatımızda da tam bir uyum içindeydik; adeta :P "yapışık ikizler" gibiydik.
Ancak aileme baktığımda, dört kardeşimin çoğu ikinci ya da üçüncü evliliklerini yapıyor. Onların evliliklerine dışarıdan bakınca şunu görüyorum: Flört döneminde hafta sonu buluşmaları, gezmeler, sinema, konserler, yurt dışı seyahatleriyle dolu bir hayat varken, evlendikten sonra bunların neredeyse tamamen ortadan kalkması… Bana göre bu durum, "Evlendiğimizde hayatımız hep böyle güzel olacak" kandırmacasından başka bir şey değil. Oysa bence evlilik, aşkı öldürmek değil, onu doğru şekilde yaşamakla ilgili. Eğer birlikte eğlenmeyi, paylaşmayı, hayatı anlamlı kılmayı unutmazsan, aşk da ölmez.
Evlendiğim de çalan Dans ettiğimiz de unutulmaz müzik.
Oscar Harris ~ Alta Gracia
Alta Gracia Paylaştığımız o günleri hatırla. Hatırla orada geçirdiğim zamanı. Söylediğin her söze inandım, Kendimi kaybettim tıpkı bir çocuk gibi.
Umurumda değildi gündüz ya da gece Tek istediğim yanı başımda olmandı. Ay doğdu, güneş battı, Ama sen hep etrafımdaydın.
Alta Gracia , sevgilim
Nasıl geçirdik o geceyi hatırla Nasıl da öpüştük ve sarıldık birbirimize sıkıca Her şey güzel bir rüya gibiydi Gördüğüm en tatlı kadın sendin hayatımda.
Evlilik heyecanı aşkı öldürmez, aksine derinleştirir. İlk günlerin heyecanı zamanla yerini güvene, paylaşıma bırakır. Aşk, sadece kalp çarpıntısı değil, birlikte büyümektir. Önemli olan, küçük sürprizler, samimi anlar ve karşılıklı anlayışla o heyecanı canlı tutabilmek. Sevgi emek ister, emek de aşkı besler.
Hayır tam tersi evlilik aşkı alevlendirir bence. önemli olan birbirini sevmektir ben mesela sevgilimle evlenmek için can atardım.. onu mutlu etmek birlikte yuva kurmak sonra da bir kız çocuğum olmasını dilemek.. bunlar çok güzel hayallerdir benim için.
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Ahhh duyun kızlar erkeğin hası adamın dibi burada gelinnnn😂❤🌹💃
Kesinlikle kişilerin kendi elinde. Evliliği dinamik, eğlenceli yapmak ve çiftler zaten birbirini tanımış olduğundan artık ortak zevk alınan aktiviteleri keşfetmek gibi sorunları yok. Maymunlar çok tatlış yaa🥰😅
2
16 Yorumla
Soran
1 yıl
Kesinlikle öyle haklısın maymunlar mı haa evet tatlış baba tarafım onlar yabancı değil 😂😂😂😂😂
Yanlış beklentiler ve monotonluk aşkı öldürür. İnsanlar evliliği bir 'son durak' gibi görüp çaba göstermeyi bırakınca aşk sönmeye başlıyor. Aşkı, heyecanı canlı tutmak için karşılıklı çaba göstermek gerek.
İnşallah diyelim herkes duysun burdan taliblerimizi bekliyoruz semihim ve ben boştayız baba kız da olur fark etmez babası bana kızı sana semihim bi taş iki kuş😂😂😂😂😂🤗❤
Ask zaten geçici bir duygu birinin öldürmesine ihtiyaç duymadan kendi çekip gider evliliği mecburiyet öldürür diye düşünüyorum mecbur kaldığın hiç birşeyi yapmaz insanı mutlu etmez