Gizli Üye(25-29)1 yılBaşıma böyle birsey geldi. Annemin teyzesinin kuzenine beni istemişler. Kuzeni dediysem ben 5 yaş büyük kuzeni
Çok yalvarmjslar benim sonradan haberim oldu. Rahmetli babamın haberi yoktu. Zaten o yüzden olmamış ya baba tarafım öyle birseye karşı. Bende karşıyım ama büyük konuşmakta istemiyorum. Hayat bu hersey olabilir..04 Yorumla- 1 yıl
Neden o kadar karşı çıktınız ki
Cevap sahibi1 yılAkraba evliliği diye
Cevap sahibi1 yılTeyzesinin oğluna yani annemin kuzeni oluyor evlendi kızı var. Teyzesi annemle konuşuyor da biraz soğuk hala bu olay olalı 6,7 sene oluyor
- 1 yıl
Tamam kuzenmiş ama biraz da uzak o kadar yakın değil. Benim dediğim hala çocuğu ve dayı kızı o şekilde evlendiler veya amca çocukları da evlenen var bizim sülale içerisinde. Yanlış bir şey yok tamam çocuklukları birlikte geçmiş ama kendileri istedikten sonra bir sıkıntı olmaz ama kendileri istemeyip zorla evlendirilirse o sıkıntı
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Benim ailemde var halam ve amca oğlu mesela ama bence bu doğru değil hatta bazı durumlarda ensest sayılabilir ama ondan ayrı birçok riskleri bulunur mesela engelli doğumların ve kalıtsal hastalıkların büyük sebebi akraba evliliklerinden kaynaklı bu yüzden akraba evliliklerine özellikle kuzen kuzene evliliklere karşıyım tabi böyle bir evlilik yapanlara yapacak olanlara tabiki saygı duyarım ama bu tür bir evlilik düşünenlere söylemek istediğim evlilik öncesi mutlaka genetik test yaptırın ve herhangibir kalıtsal hastalık taşımadığınızdan emin olun
12 Yorumla- 1 yıl
Çok güzel bir bakış açısı teşekkür ederim 🌹😊👏
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
1 yılBenim anne ve baba tarafım bu konuda tam zıtlar.
Baba tarafındaki erkekler yani abilerim bırakın akrabayı, beraber büyüdükleri mahalle kızlarına bile bakmadılar. Herkes dışarıdan birileriyle evli.
Anne tarafım da tam tersi. Akraba evlilikleri dolu. Hatta dayım, dayısının kızıyla evli.
Ve en yakınımda yaşanan ailevi sorunları gördüğüm için anne tarafından gelen hiçbir talibi kabul etmedim.
İster istemez yüzyüze bakmak zorunda kaldığın insanlarla kötü oluyorsun. Buda huzursuzluk yaşatıyor.10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
u 1 yılAnne tarafından En son anneannem kuzeniyle evlenmiş, baba tarafımda hiç akraba evliliği yok kuzenler kardeş gibiler. Eşimin tarafında çok var.
Dinen caiz ama artık kuzenleri kardeş gibi büyüttüğümüz için akraba evliliği mümkün değil. Sağlık açısından da olumsuz yönleri var.
Günümüzde kuzen evliliği yapan çok az olmasa daha iyi tabii...
Kanunen ve dinen kuzen evliliğinde bir sakınca yok.
15 Yorumla- 1 yıl
Çok güzel cevap. Teşekkür ederim. Bu sorudaki mantığın ve görüşün olduğu en güzel cevap diyebilirim.
- 1 yıl
Teşekkür ederim
- 1 yıl
Ben teşekkür ederim ✌️👏
- 1 yıl
Teşekkür ederim...
- 1 yıl
Rica ederim 🌹😊
Yapay Zeka Cevapladı
Kuzen evliliği, toplumumuzda hâlâ var olan bir durum ama ben şahsen tercih etmezdim. 😊 Evet, bazı aileler böyle kararlar veriyor ve kendi istekleriyle yola çıkıyorlar, özellikle birbirlerine aşık oluyorlarsa bu seçimleri anlaşılabilir. Yine de genetik açıdan riskler taşıdığını da unutmamak lazım. Bu tür evlilikler için herkes kendi yaşam tercihine bağlı olarak karar verir ama dışardan birinin baskısıyla yapılmamalı, tamamen bireylerin özgür seçimi olmalı. ❤ Toplumumuzda yaygın mı? Kesinlikle bazı yerlerde daha sık karşılaşıyoruz ama bu konuda bireysel tercihler ön planda olmalı. 🫶
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,1b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır ben yapmam.. akraba evliliği de yasaklanmalı.
21 Yorumla- 1 yıl
Neden yasaklansın ki
Gizli Üye(30-35)1 yılHayır.
Bakış açısı olarak bana çok uzak ama yanlış bulmuyorum. Arkadaşlarım çok mutlu ve saçma sapan cümlelere maruz kaldıklarında savunduğumda olmuştur. Modern ve Eğitim ile randevu alamayacak Cahil bir kaç tip bu Konularda ezber konuşup Arkadaşlarıma benim yanımda saçma sapan konuşmuştu o aklıma geldi.Ben mahalledeki kıza yan gözle bakılmaz bakış açısını seviyorum açıkçası. Ben öyle baktım hep. Okulda bile aynı sınıftaki Kıza bakmazdım.
Ama benim de Arkadaş Çevremde Örnekleri var ve çok mutlular çoluk çocuk vesaire …bu sebeple şöyle bir şey vardır: Aslında evlenenler Kuzeniyle evlenmiyor, Evlenceği insan kuzeni olarak dünyaya geliyor diye bakmak gerekiyor.
21 Yorumla- 1 yıl
Güzel bir bakış açısı olmuş gerçekten. Buradaki gelen cevaplara göre farklı bir cevap. İki kişi birbirini sevdiyse zaten olabilecek bir şey ama ailelerin zoruyla olduğu zaman mantıksız bir evlilik olur
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılBen kesinlikle istemezdim çünkü kuzenlerimizle kardeş gibiyizdir o gözle hiç birbirimixe bakmayız ama çevremde bu şekilde çok evlenen insanlar var, evliliğinde mutlu olanda var ayrılan da ben akraba evliliğine hiç bir yönden sıcak bakmıyorum
42 Yorumla- 1 yıl
Bizde öyle büyüdük hep beraber aslında.
- 1 yıl
Aynen öyle 👍 kardeş gibi baktığımiz bir insanla bu şekilde evlilik düşünemem istememde zaten
Aile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı. Asla Asla Asla ! Ben enset ilişki gibi bakıyrm. adammı kalmadı kadın mı kalmadı ki kardeşin ablan abin ves gibi göreceyin biriyle evlenesin. Bizm ülkede resmi olarak akraba evliliği yasaklandı. bu karara ne kdr sevindim anlatamam. Kimse normal karşılaya bilir durumu belki ama hoş bir şey deyil bence
33 Yorumla- 1 yıl
Kendileri istiyorsa olabilir ama zorla olmamalı
- 1 yıl
Bizim akrabalar evlendi sagliklilar diye bunu guzellemeye calismalari yok mu bi de.. hayretlik.
1 yılAnnem ve babam kuzenler. Annem teyzesinin oğluyla evlenmiş. Hatta babaannem ve anaannem de öz kız kardeşler ama farklı ailelere gelin gitmişler.. Neyse yapmazdım ben anneme de çok laf atıyorum hatta erkek kardeşim söz dinlemeyip ergence hareketlerinde aşırıya kaçınca "senin bu oğlun ruhen özürlü. Akraba evliliği yaptığınız için ondaki özür ruhuna vurmuş " diyorum 😄
32 Yorumla- 1 yıl
Yapma ya deme yine de. Kendileri mi istemiş.
- 1 yıl
Şakasına diyorum 😄evet.
Günümüzde hiç çekilmez arkadaşlar denedim oradan biliyorum. Bir kere rahat yaşama şansın yok kötü olsanız halanız/amcanız veya teyzeniz/dayınızla da kötü oluyorsunuz. Artı en sıkıntılı durumu da ayrılacak raddeye gelseniz aileler kötü oluyor. Hiç gerek yok mümkün mertebe uzaktan birini bulup kenara çekilmek lazım. Şimdiden herkese bol şans😁
23 Yorumla- 1 yıl
Akrabaları karıştırmayacaksın bu işe
1 yılBizde yoktur hoş karsilanmazda
Akraba evliliklerinde ailede genetik bir hastalık varsa cocuk için risk olusturur.
Ayrıca ahlaken birinin kardes gibi büyüdüğü birisine farklı gözle bakması hiç hoş değil bence..51 Yorumla- 1 yıl
Bizde beraber büyüdük ama onlar kendileri istediler.
- Aile & Toplum konusunda 996 cevap paylaştı.
1 yılYasak geliyor artık öyle şeylere benim annem doğulu çok uzaktan kuzenlik olmasına rağmen ben karşı geldim baskı yoktu ama biraz fazla uzadı konu benim adıma kararlar alınmış rest çektim küslük olmasını bile umursamadım o derece
36 Yorumla- 1 yıl
Zorlama yanlış ama kendi rızası ile farklı bence.
- 1 yıl
Valla cama çıktım atlamaya ki küslük çok oldu umrumda değil napim fotoğrafta gördüm anası beni gördü ihale bana kalmış 😂😂😂😂😂
- 1 yıl
Nasıldı peki 🤣
- 1 yıl
Bilmem kaçar kaçarken o görmüş bi şans vermeden gitti yok dedirtti demiş beni şikayet edip dayımlara bende dayım arayınca sinir oldum daha şimdiden şikayet sonrası ne olur diye çok küs oldu annemler umrum değildi evlenmiş ama ayrılmış çok dövermiş eşini
- 1 yıl
İyi kurtulmuşsun.
- 1 yıl
Yaaa herkes bu kadar şanslı değil Rabbim yardım etsin 🙏
Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı. Valla ben özellikle bana deliler gibi aşık olduğunu bildiğim bir kuzenime yüz vermedim çünkü benlik bir hareket değildir ama yapana da saygı duyarım
52 Yorumla- 1 yıl
Kanunda bile kuzenleri 1. derece yakın saymıyor.
Aile & Toplum konusunda 992 cevap paylaştı. Bu durum Doğal yaşamda içgüdüsel olarak bile olmuyor ise insan da gen çakışması ile oluşması yüksek özürlü sonuçlar yaşanması muhtemel bir konudur.
33 Yorumla- 1 yıl
Allah'tan hiç olmadı bizde.
- 1 yıl
Evet onlarda olmuş. Ama bizde amca çocukları da evlenen oldu 5 çocukta sağlıklı.
1 yılHayır, asla.
"Belki de onunla bir yola girsem bugün hayatta olacaktı." Eğer ki sana kavuşamadığı için canına kıymadıysa neden suçluluk hissediyorsun? O seni seviyordu diye senin de onu sevmen şart mıydı? Hayır. Herkes kendi yolundan yürümeyi bilseydi, sevilmemeyi bu kadar takıntı yapmasaydı mutluluk o insanları elbet bir gün bulurdu..10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 567 cevap paylaştı.
1 yılHayır tabii ki , sağlık yönünden çok sakıncasi var. hem de şahit oldum arkadaşim evlendi kuzeniyle kızı yarık dudak vs bir sorunları çıktı. Hem kuzene kadar çok kişi var 😂
13 Yorumla- 1 yıl
Bizimkiler de şu ana kadar hiçbir sıkıntı olmadı çok şükür. Ayrıca önceden test yaptırıyorsun ya kan uyumu var mı yok mu diye o önemli bence
- 1 yıl
Evet normal bir birey de bile bu çok önemli. sizin açıdan iyi ama sorun çıkmaması. ben asla uygun görmüyorum :)
- 1 yıl
Çünkü kendi istekleriyle evlendiler zorla değil 😊
1 yılAkraba evliliginin neyini guzelliyosun abi ya... hayret bisey... ben kendilerinden tiksiniyorum kendimi bildim bileli.. ne evliligi, selam bile vermem😨
Kafaniz mi iyiii derdiniz ne anlamiyorum110 Yorumla- 1 yıl
@tortitotilla ben akraba evliligini falan savunmadim beni niye blokladin ki :d
- 1 yıl
@tortitotiIIa
- 1 yıl
aman neyse
- 1 yıl
Beni de engelledi. Bir de son yazdığı çok yanlış ve ayıp.
- 1 yıl
Yoo dogru demis xjsj
- 1 yıl
Evlenenler nasıl evleniyor. Yasak değil ki. Ensest değil.
- 1 yıl
ilk 6 ay anne sutu onemli diyolar ya djdj
- 1 yıl
Beni kiskirtmaya calisiyon galiba ama tavsiye etmem dayisi
- 1 yıl
Ensest degil diyo ya... hayretlik
- 1 yıl
Ahaha geç dalganı sen
Yapmıyorum bizim ailede var birkaç tane ama çok yanlış buluyorum o yüzden uzak durun derim bir küslük boşanma olunca sülale ikiye ayrılıyor
11 Yorumla- 1 yıl
Bak bunda da haklısın.
Gizli Üye(25-29)1 yılBizim aile o konuda çok net. Kesinlikle müsaade etmezler artı kızı da erkeği de silerler. Çünkü bizde kuzen kardeş demektir ve abiden abladan farkı yoktur. Zaten çoğumuz sütkardeşiz. Dinen de nikah düşmüyor. Kardeş sayılıyoruz.
11 Yorumla- 1 yıl
Peki.
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u 1 yılAbim derdim onlara abi değil insan abisiyle nasıl evlenemez ben de o gözle baktim uzak akrabadir anca oyle
13 Yorumla- 1 yıl
Yani onların yaşı denk birbirine ama bizim kuzenlerin
- 1 yıl
Bizimde denkti ama abi derdik
- 1 yıl
Anladım 😊
- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılTövbe. Bizim sülalenin sülalesinin sülalesinde görülmüş şey değil, yapanlardan her haltı beklerim kuzenine o gözle bakabilen ohoooo
14 Yorumla- 1 yıl
Hz Ali'nin eşi Hz Muhammed in kızıydı. Hz Ali ile Hz Muhammed amca çocukları
- 1 yıl
- 1 yıl
Herşeyi dine imana göre yapıyonuz gibi aksi durumlarda dinden imandan örnek vermeniz yokmu ağlancak şeye güleceğim olmayacak
- 1 yıl
Ensest ilişkiyi savunacağını da beklemezdim 🤮 şu zihniyet benden uzak aman aman selametle 🖐
1 yılHayır yapmam kardeş olarak da görmüyorum dinimize göre de sıkıntı yok ama yapmam ıyy 😅
11 Yorumla- 1 yıl
Güzel ✌️👏
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Hayır bizim ailede asla yoktur aynı kabile evlilikleri... sevmem de.
11 Yorumla- 1 yıl
Tabii ki düşünce tarzı ✌️👏
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılHayır. Bir ara bana yamamaya çalıştılar Allah'tan olmadı.
11 Yorumla- 1 yıl
Ahaha ne alaka yamama ile.
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılYapmam teyzemin kızı çok istedi teyzemde heryıl söylerdi bazı şeyleri söyleyemem burdan
118 Yorumla- 1 yıl
Bana da teyzem çok dedi. 😄
- 1 yıl
neyi
- 1 yıl
boş ver teyze kızını
- 1 yıl
neden kotu mu
- 1 yıl
@karaşimşekk0 bilmiyorum yapanlar var gayet mutlular niyetin var mı
- 1 yıl
yok sen nbagsetmişsin ya
- 1 yıl
@karaşimşekk0 he ben pek sıcak bakmıyorum birde benden 10 yaş küçük
- 1 yıl
bazı seyleri soyleyemem burdan demişsin onlar nedir
- 1 yıl
@karaşimşekk0 sonradan gelişen olaylar
- 1 yıl
anlatmak istermisin
- 1 yıl
@karaşimşekk0 bi ara anlatırım
- 1 yıl
simdi anlat işte canım sıkıldı zamanda gecer
- 1 yıl
@karaşimşekk0 benim şimdi o konulara pek giresim yok
- 1 yıl
ben bir kaç sey sorqcam aslında
- 1 yıl
@karaşimşekk0 buyur
- 1 yıl
burdan mı
- 1 yıl
@karaşimşekk0 olmayacak şeylerse burdan olmaz
- 1 yıl
burdan olmaz
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Amcamla yengem ikisi teyze çocukları aile tarafından anlaşarak evlenmişler. Normalde bazi kişilerin Dna'ya göre evlenmesi yasak. Tabi evlenen birçok insanlar vardır.
10 YorumlaBu biraz kardeş gibi görüp görmemeye bağlı bir durum.. Ama benim düşünceme zıt bir durum kuzen evliliği..
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Bizim tarafta yok öyle bizler birbirimizi kardes/arkadas diye büyüdük... ama esimin Ailesinde öyle var...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 993 cevap paylaştı. Bizim ailemizde böyle şeyler olmaz. Çünkü kardeş olarak büyüyoruz, öyle görüyorum onları
10 Yorumla
1 yılNasip kısmet bu işler ama akraba evliliği tercih etmezdim.
10 Yorumla
1 yılYapmam asla, birak evliliği genel olarak akraba ile ticaret bile yapmam
10 Yorumla
1 yılAsla, ve asla.. bence bu durumun normal kabul görmesi tamamen yanlış
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılKuzen evliliği yapmam. Bizde hoş karşılanmaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılannem ve babam kuzenler, 5 kardeşiz hepimiz de turp gibiyiz çok şükür. Amcamın kızı ve halamın oğlu evlendi iki çocukları var ikisi de sağ salim büyüyor, halamın kızı ve nerden olduğunu hatırlamadığım başka bir akrabamız evlendi iki çocukları var onlar da sağlıklı çok şükür.. Bizde çok var, sağlıksız çocuk da yok çok şükür 🙏🏻 Ben kötü bakmıyorum akraba evliliklerine
10 Yorumla
1 yılTeyze kızlarım ile yapar mıydım belki yapardım ama artık düşünmüyorum sanırım
10 Yorumla
1 yılSevdiysem yapardım. Ama genel olarak böyle düşüncem hiç olmadı kendi kanımızdan biri olarak gördüğüm icin. Tabi yapan insanlara da saygı duyuyorum. Önlemler alınırsa akraba evliliğinden kaynaklı, engelli çocuklar da doğmuyor.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı. adammı yok memlekette :D yapmazdım
33 Yorumla- 1 yıl
Gönül bu kendileri istediler.
- 1 yıl
Amin 🤲
Ay yok be Allah etmesin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılAkraba evliligine karsiyim ❌️
22 Yorumla- 1 yıl
Bende ondan evlenmedim. Yoksa çok güzeldi rahmetli.
- 1 yıl
Hahaha deli 😅🤣
1 yılBizde çok var ve sorunlarda beraberinde geliyor
23 Yorumla- 1 yıl
Ne gibi sorun.
- 1 yıl
Çocukların sağlıksız doğumu
- 1 yıl
Bizde hiç olmadı çok şükür.
- Aile & Toplum konusunda 892 cevap paylaştı.
1 yılHayır Daha iyi ölürüm
22 Yorumla- 1 yıl
Neden ne alaka
- 1 yıl
Saçmalık bir şey yaa biz kardeş gibiyiz
Doğru bulmuyorum, ben yapmam.
13 Yorumla- 1 yıl
Tabii ki düşünce meselesi ama onlar birbirlerini sevmişlerdir zorla olmadı yani
- 1 yıl
Etrafımdaki bir çok örneğe dayanarak söylüyorum, aileye zarar veren bir ilişki oluyor sonunda. İlk yıllarda evli mutlu olup ilerleyen yıllarda artık aile içi diye alttan almalar kızı daha çok bastırmak isteyen teyze hala falan oluyor. Aşk bir çok şeyin üstesinden gelebilir ama mutsuz ve kasıntı bir evlilik yapmam yapmak istemem.
- 1 yıl
Yani tabii ki her ailede de çıkan sorunlardan dolayı onlarda da sorunlar olabilir bu sefer 2 aile birbirine sıkıntı yapıyor olabilir o da var. Her şeyin hayırlısı ama
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hepsine abi diyerek kısadan kesiyorum 😅
12 Yorumla- 1 yıl
Ahhaha güzel taktik.
- Aile & Toplum konusunda 657 cevap paylaştı.
1 yılHayır öyle birisi değilim.
11 Yorumla- 1 yıl
Tabii ki herkes yapmaz.
1 yılMümkün değil...
11 Yorumla- 1 yıl
Tabii düşünce
1 yılDaha neler hepsiyle kardeş gibiyiz
15 Yorumla- 1 yıl
Bizde beraber büyüdük ama onlar kendisi istedi.
- 1 yıl
Onlar kim
- 1 yıl
Kuzenlerinden bahsediyorsun anladım :))
- 1 yıl
Ahaha detayda var.
- 1 yıl
Doğru 🙂
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Hayır yapmam. Bizim ailede de pek yok
11 Yorumla- 1 yıl
Tabii düşünce meselesi.
Gizli Üye(30-35)1 yılBeraber lik oldu ama evlenemedik
12 Yorumla- 1 yıl
İşte o kötü
Cevap sahibi1 yılKader utansın
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAllah yazdıysa bozsun
15 Yorumla- 1 yıl
Neden
Cevap sahibi1 yılAkraba adı üstünde tiksinç bir durum, sen de yapmam demişsin zaten nedenini bilirsin. Bir de kuzenle evlenseydim şu an hayatta olurdu demişsin neden intihar mı etti evlenmediğiniz için?
- 1 yıl
Yok soba zehirlenmesinden vefat etti. Belki o zaman yalnız olmayacaktı
Cevap sahibi1 yılGünü bitmişti seninle evli olsaydı da başka şekilde ölebilirdi, Allah rahmet eylesin
- 1 yıl
Amin sağolasın 🤲
Gizli Üye(25-29)1 yılBaşka adam mı kalmadı dünyada
12 Yorumla- 1 yıl
Kendi istekleri ama
Cevap sahibi1 yılyok
- Aile & Toplum konusunda 499 cevap paylaştı.
1 yılkürt olarak bizde çok oluyor bu
20 Yorumla Yapmayın yaptırmayın olan çocuğa oluyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
1 yılAsla. Yapana da saygım yok
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 405 cevap paylaştı.
1 yılSapıkça geliyor bana. Saygı duyamıyorum
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılKuzenlerime o gözle bakmadım
10 Yorumla Asla mk
Kuzen bizde kardeştir10 Yorumla
1 yılYapanlar yapiyor sadece ben yapmazdim
10 YorumlaBizde böyle şeyler yok.
10 YorumlaHayır asla olmaz
22 Yorumla- 1 yıl
Yani herkes yapmıyor evet.
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılKürt değilim
11 Yorumla- 1 yıl
Kürt olmak ile ne alakası. Bizde de yok kürt kimse.
1 yılYapmam
11 Yorumla- 1 yıl
Tabii ki düşünce
- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
1 yılyapmadım, yapmam
11 Yorumla- 1 yıl
Olabilir tabii ki
1 yılnormal degilmi
12 Yorumla- 1 yıl
Normal bence.
- 1 yıl
gelir simdi hergun yatak tatak doladıp kuzen kardestir diyenler
Gizli Üye(18-24)1 yılYok daha nelerr
10 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!