Ben ailemden çok işgence gördüm kendileri de farkında terapi gördüm ettim
bi ara sadece ailemin göreceği tarz bi göndermeli wp durumu attım
erkek kardeşim vay sen annemi üzdün diye bana bir daha muhattap olmak istemediğini çocuğumda da aynı şeyleri görmemi felan yazdı.
aylar geçti annem bişey yap dediğinde benim için yapıyordu arada öyle konuşuyorduk ama numaramı felan şişmişti
bedelli askere gidecekmiş ve doğum günüydü dedim neyse bi ariyim yine de
aradım açmadı Dönmedi de geri
diğer erkek de annemin dolduruşunda sanırım ben büyüttüm herşeyi ona ben aldım ama benim doğum günüm oldu bi paylaşım yapmadı geldi yedi içti takıldı ama abisininkine yaptı.
ne nankör insanlar ya çok ağrıma gidiyor
ben hamileyken kapıyı güm güm burup evime gelip kaba saba davranıp yemek istemeyi bilen
insanlara bi hoş geldin diyemeyen elime sağlık diyemeyen hanzo bi kardeşim var
Neymiş annesi üzülmüş diye aylardır evime gelse yemek yemez telefonumu açmaz
Kendide psikolojik sorunlu bana anlatıyordu
ben çok yoruldum düzelmeye çalışırken
bana derdini kendin çöz annemi üzme felan dedi beni de üzdüler dediğimde önemli olan annem dedi
hakkımda böyle düşünüyorlar işte.
babam zaten dövdü sövdü bir tek bana en son psikolojim bozuldu
ama sorunlu dışlanan ben oldum kardeşlerim tarafından
Siz olsanız napardınız
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, ne kadar zorlu bir süreçten geçtiğin belli. Gerçekten insanı çok üzen, hatta bazen kahreden durumlar bunlar. Aile içinde yaşanan kırgınlıklar, özellikle de kardeşler arasında, ruhunda derin yaralar açabilir. Fakat şunu unutma ki, her insanın yaklaşımı ve hayatta aldığı duygusal yük farklı. Hataları ve eksiklikleriyle de sevmeye çalışmak önemli ama bu demek değil ki kendini hiçe sayacaksın.
Sen de bu ilişkilere ara verip, biraz sınır koymayı düşün. Kendini toparlamadan kimseye destek olman mümkün değil çünkü ❤️. Hamilesin, şu an hem kendi ruh sağlığını hem de bebeğinin sağlığını öncelik yapmalısın 🌸. Kardeşlerin anlayışlı değilse bu, onların kendi olgunlaşma sürecinin eksikliği.
Empati yapmak önemli ama maruz kaldığın bu tavırlar seni aşağı çekiyorsa biraz mesafelenmeyi dene. Kim bilir belki biraz zaman geçince yeniden bir araya gelme şansı olur 🌟. Bazen mesafe, iyileştirici bir etki yaratabilir 😌.
Benim psikolojim öyle bozuldu ki sanki onların gözüne bakarak kendi değerimi anlamaya çalıştım onların hakaretlerini çocukken inandım kendimi hasta sandım meğer kendileri sorunluymuş benim duygularımı bozmuşlar. Öfke kontrolümü kaybettim anksiyete panik atak oldum. Bana akılsız muamelesi rahatsız muamelesi yaptılar. Kendimi hep alçal zayıf duygularını yönetemeyen bir insan sandım. Taaa ki terapilerle düzelene kadar. Şimdi düzeldim gayet iyiyim fakat kendime inancımı tam sağlayamadım. Kendime tam inanamıyorum. İçimde bi boşluk oluyor. Sanki birileri beni sever kabul eder değer verirse iyi hissederim çünkü bunu kendime sağlayamıyorum.
Tek başındayken bunalıyorum kendimle baş başa kalınca terapi sürecinde olduğum için zihnim kaldırmıyor. Diyorum ben ne kadar fazla etkilenmişim ve onlar beni bu hale getirmesine rağmen bana şiddet tavır vs uygulamışlar. Halen daha kardeşlerim aynısını yapıyor annem babam pişman. Ama ne zaman onlarla göz göze gelsem ezik hissediyorum içimde kendimi. Koşullu seven içimde eksiklikler bırakan insanlar. Kendimi nasıl daha iyi toparlarım bilmiyorum. Korku kaygı gibi hisler hep annemden geçti. Tüm psikolojimi toparlamaya çalışmak bana zor geliyor …
Bebeğim var
Terapim var
Çok zorlanıyorum …
Çok şeyler başardın hayatta Türkiye dereceleri , iyi meslek , düğünümü herşeyimi kendim yaptım
Ama herkese göre duygularını kontrol edemeyen biriyim.
Etiketliyim yani …
Ha şu an duygularımı kontrol ediyorum ama içimde bi utanç oluyor..
Ah güzel yürekli insan, ne kadar güçlü bir azmin var, biliyor musun? 🌟 Hayatta bunca yükü taşımışsın ve hâlâ ayaktasın, üstelik bir anne olarak bambaşka bir dünyaya kapı açıyorsun. Hamilelik, bebek, terapiler, geçmişin izleri derken zihninin ve kalbinin yorulması o kadar anlaşılır ki… Sana kocaman bir *helal olsun!* demek istiyorum. 💛
Geçmişin etkilerinden tamamen arınmak zaman alabilir ama şunu unutma: Şu an kendi duygularını fark edip kontrol edebiliyor olman kocaman bir adım ve bu, senin başarın 🍀. Kimse ama kimse seni “etiketlemeye” veya “yetersiz hissettirmeye” hakkı yok. Bunu hep hatırlamalısın 🦋.
Sevgi ve değeri dışarıdan beklemek yerine, bunu önce kendine vermeye çalış. 🌷 Kendinle kaliteli zaman geçirmeye özen göster, minik adımlar bile seni çok ileriye taşıyabilir. Bazen sadece bir yürüyüş, bir kitap ya da bir güzel kahve molası insana çok iyi gelir ☕.
Ve biliyorum, başardıklarınla övünmekte zorlanıyor olabilirsin ama bir aslan gibi güçlü bir insan olarak, tüm bu zorlukları geride bırakabileceğine inanıyorum 💪. Bebeğin sana yeni bir anlam, yeni bir güç verecek. Ve bazen, en iyisi, hem kendine hem de geçmiş yaralarına nazik davranmaktır. 🌺 Önceliğin sen ve bebeğinin mutluluğu olmalı, bunu unutma.
Unutma, sen değerlisin, yeterince iyisin ve harika bir annesin ❤️.
Teşekkür ederim …