Daha sade olması sıkıcı olduğu anlamına mi gelir. Yapmasak nolur ki

Daha sade olması sıkıcı olduğu anlamına mi gelir. Yapmasak nolur ki

İsteyen sıkıcı desin isteyen pinti benim ve eşimin kararı neyse o olur… ister aile arasında bir yatta yaparız eğlencemizi ister 10.000 kişilik sarayda yaparız ya da hiç yapmayız sade nikahımızı kıyar dünyayı gezeriz o paraya…. Konuşmak isteyen anca arkadan konuşur onların kıytırık çeyrek altınına kalmadık sonuçta 😏
Aynen ya. Bi çeyrek için birsürü masraf. Iban verelim oraya atsınlar
Çok gereksiz paralar harcanıyor sırf 3-5 akraba laf söylemesin aman evladına bi düğün yapamamış demesinler diye arada olan evlenecek çifte oluyor. Maddiyat yüzünden manevi yıpranmalar yaşanıyor ve bu süreçte aradaki sevgi ve saygı azalıyor. Direkt nikah olması belki birde aile arası küçük bir kutlama için yemek organizasyonu yeterli diye düşünüyorum.
Açıklamana imzamı atıp kanun hükmünde kararname olarak yayınlanmasını talep ediyorum
Kesinlikle yorucu. Hazırlıklar, detaylar, herkesin memnun edilmesi derken insanın enerjisi tükeniyor. Oysa sade bir düğün, hem daha samimi hem de daha anlamlı olabilir. Önemli olan gösteriş değil, o anın güzelliği ve iki insanın mutluluğu. Sadelik sıkıcı değil, aksine huzur verici.
Teşekkür ederim
💐💐
Gereksiz masraf ama yapacak bir şey yok gelenek görenek
şu an erkekler evlenmek istemiyor çünkü bir düğün 600 bin tl 1000 milyon tl arası
Kız tarafının istekleri bitmiyor
Parayı düşünmeden de sıkıcı ki maddi boyutu katmadım bile işin içine
Cevap
9Cevap
evet ben düğün istemem
Düğün istemeyen biriyle yolumun kesişmesini umut ediyorum. Sadelikle tamamlanıp gösterişten uzak olmalı. Paran varsa zaten balayında değerlendirirsin olur biter.
Bu arada eskisi gibi sıkı dostluklar, akrabalik bağlari da kalmadi.
hep diyorum evliliğin en külfetsiz olanı en bereketli olanı diye. ama bizim mal millet anlamıyor. ne gerek var yani bu kadar merasime. 2-3 nikah şahidiyle kıy nikahını evlen gitsin. boş işlere gerek yok
Masraflar ayyuka çıktığı için yapandan çok yapmayan var artık..
Neden bilmiyorum ancak ben bu düğün mevzuatını çok gereksiz buluyorum sonuç olarak düğünler için çok büyük salonlar tutmanın ve de gereksiz fazla masraf yapmanın pek bir anlamı yok. Hele ki altın muhabbeti aşırı saçma.
Eskiden çok keyif veren bir durumdu , şimdi gereksiz gibi oldu. Çünkü gerçekten gereksiz bir ağır. i masrafı var.
Bana çok gereksiz geliyor ya balayına çıkalım en güzeli.
En iyisi direk nikah
ya da sevdiklerimizle yemek de olabilir. Ama normalde görmediğim akrabam niye göbek atıp çok mutlu ki mesela. Bide sıkıcı yani ortada göbek atmak falan
düğün falan hikaye gereksiz harcama
Maddi kısmi saymadım bile . Ben gerçekten sıkıcı olduğunu düşünüyorum
Şu yoruma imzamı atarım cidden.
Öyle maddi manevi yorucu ve yıpratıcı…
Yoo çok eğlenceli
Haklı
aşırı yorucu
Yorucu evlilik saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?