Herkesi anlamaya çalışmak yorucuydu, tüketti. Büyüdüm artık enerjim kıymetli sadece anlamaya çalışanları anlamaya harcıyorum, empati duyan insanların duygularını, niyetlerini çözmek, enerji veriyor, mutlu ediyor, merak uyandırıyor keşif yapıyormuşum gibi bir hazine bulacak gibi hissediyorum.
Beni yoran diğer şey anlaşılmamaktı onu da aştım. Beni anlamayanları anladım ve düşünmüyorum. Onları da şöyle anladım herkes benim gibi derinlemesine düşünmüyor ya da bunu bir öncelik olarak görmüyor, herkesin kendi yükü var, kendileriyle meşguller, başkalarının dünyasını kavrama gibi istekleri yok. Ne yapayım anlamıyorsa anlamasın. Çok da umrumda 😁13 Yorumla
Soran1 yılİlk paragrafın girişi üzsede. sonu umut verdi ve umarım hayatınız daha iyiye doğru gider.
Kesinlikle herşeye rağmen bir insan anlamıyorsa bu anlamak istememesi ya da kafasına göre anlamak istemesi yüzünden olabilir.
Soran1 yılTeşekkürler
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılInsanlari anlamaya calismak yerine saygi duysak her sey cozulecek gibi geliyor bana. Mesela ev hanimi kadina evde sen ne yapiyorsun ki demek yerine emegine saygi duymak cok sey değiştirir. Insanlarin dis gorunusune, kilosuna vs saygi duysak cok sey degisir. Ornekler artırılır. Asil kilit nokta saygi duymak. Erkek kadina saygi duysa, kadin erkege saygi duysa, buyukler cocuklara, cocuklar buyuklere, yaslilar genclere, gencler yaslilara herkes saygiyi öğrense cozulur gibi. Anlamak zorunda degiliz, kabullenip saygi duymak onemli.
Bir kadin calismak mi istemiyor saygi duy gec. Bir erkek evlenmek mi istemiyor saygi duy gec, bir kadin anne olmak istemiyor mu saygi duy gec, bir kadin kilolu mu saygi duy kabul et gec, bir erkek agliyor mu saygi duy gec... anlamaya da gerek yok. Kadin kilolu mesela diyelim. Olabilir, yemistir, hastadir, ilac kullaniyordur, Erkek agliyordur derdi vardır, ici icine sigmamistir artik. Anlamaya da gerek yok. Durumu kabullenip saygi duymakta yeterli.
Biz ulkece saygiyi kaybettik zaten. Asıl saygi gösterdikten sonra insanlari anlama noktasina gecilmeli bence.
11 Yorumla
Soran1 yılher şey olmasa bile coğu şey çözerdi saygılı olmak ama nerde . emeğe saygı bu devirde azaldı.
Kesinlikle haklısınız. Elinize sağlık
1 yılSanırım insanına ve mevcut ruhsal ve bedensel durumumuza göre bazen kolay bazen zor olabiliyor insanları anlamak. Ancak bazen umursamamak da faydalı olabiliyor üstüne düşmemek, düşünmemek insanları çünkü bizde insanız ve insan basit bir varlık değil bazen anlamlar bulamıyor insan.
13 Yorumla
Soran1 yılElbette..
Umursamamak bunu yapabilmekte önemliydi.- 1 yıl
Yıldız için teşekkür ederim.
Soran1 yılRica ederim
İnsan travmatik bir varlıktır. Doğum en büyük travmadır. Çünkü hayat boyu ben kimim ve burada bana ne yapacaklar sorulariyla bir ömür bitecek.
Travma insanın tanimlayamadigi her şeydir. İster psikolog ol istersen marangoz bir şeyi tanimlayamadiginda bedeninde her zaman acı olur. Tanımlasan da geçmez, çünkü travmalar hep mutlu anı yaratmaya engel olurlar.
İnsan anlam arayan değil anlamı bulduğuna inanan bir varlıktır.
Bazen de insan anlamsızdır. Her şeyi bir nedene bağlayan freuda neden puro içtiği sorulduğunda "bazen bir puro yalnızca bir puro" dur diye cevap verir.
İnsanı anlamak için çok fazla gözlem yapmak, psikolojiyi okumak, travmayı anlamak, insanın acı da olsa her zaman alıştığı yere tutunduğunu bilmek gerekir.
İnsanı anlamak kolay değil, karmaşık bir yapı, psikologlar bile hemen teşhis koymazlar, seni tanıya tanıya sana özel bir terapi yöntemi belirlerler. Hatta psikoloji öyle bir şeydir ki psikolog bile bilgisi olsa bile başka bir psikologa gitmek zorundadır. Yani biz ilişkisel varlığız, psikolog olsan bile, insan düşünen bir hayvandır sözü de burdan ileri gelir.
11 Yorumla
Soran1 yılElinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
1 yılEvet, insanları anlamaya çalışmak bazen gerçekten yorucu olabilir. Herkesin farklı bir dünyası, yaşanmışlığı ve düşünce yapısı var. Empati kurmak güzel ama sürekli başkalarının duygularını çözümlemek insanı zihinsel olarak tüketebilir. Bazen anlamaya çalışmak yerine olduğu gibi kabul etmek daha huzur verir.
11 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle çözümlemek insanı yoran bir şey..
İşte o olduğu gibi kabullenmeyi herkes yapamıyor ha.
Evet. İnsan bazen kafayı yiyor düşünmekten, niye yaptı sebebi neydi neden öyle değil de böyle yapıyor ya da en basitinden yaşadığı olayı anlatırken onu anlamaya çalışmak. Kafa kalmıyor insanda vallahi, ama bu kadar ters yaklaşırken bi o kadar da anlaşılmaya çalışmak anlamalarını beklemek de ironik.. Harbiden çok garip varlıklarız
15 Yorumla
Soran1 yılYani kesinlikle sonraki dediğin doğru diyerleri de öyle. Esasında her insanı anlamaya çalışmamız bizi yoruyor bunun icin belkide biraz bencillik yapmalıyız diye düşünmekteyim.
Soran1 yılSondaki
Soran1 yılYani sonucta her hareketin bir sonucu var. : )
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılÖnceleri yorucu gelmiyordu insanları anlamak dinlemek hoşuma gidiyordu hobi haline gelmişti fakat zamanla insanların tutumu düşünceyi yapıları davranış şekilleri değiştiği için keza benim de öyle kendi sorunlarım dışında kimsenin sorunlarıyla alakadar olmamaya başladım çünkü herkes sadece kendi derdi olduğunu düşünüyor ve bunu savunuyor Bu yüzden bu muhabbetlere girmemeyi tercih ediyorum fiziken ve ruhen beni yoruyor..
12 Yorumla
Soran1 yılSanırım ne demek istediğinizi anladım ve bu bakış açısıyla gerçekten yorucu haklısınız
- 1 yıl
Teşekkürler 🙏🏻
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılBenim için anlamlı ve değerli olan insanların dışında kimseyi anlamak gibi bir çabam yok. Anlaşılmak isteyen var, istemeyen var ve isteyenler de kendilerini iyi ifade etsinler bir zahmet. He ifade etmelerine rağmen hala anlamak istemiyorlarsa karşı taraf, o zaman da yanlış insanlarla zaman kaybetmesinler.
11 Yorumla
Soran1 yılElbette zaman kaybetmek olabilecek en kötü şeydir.
1 yılYorucu. Az önce bir arkadaşım benimle konuşmak istedi. Derdini anlattı. Anladım ama derdini ben çözemem. Başka biriyle derdi var. O başka biri de beni çok seviyor. Karışmak istemiyorum ama zorunda kaldım. Bak ne kadar yorucu gördün mü?😅
15 Yorumla
Soran1 yılÇok yorucu kesinlikle bu arkadaşları çaya götür : ) kendileri çözsün
- 1 yıl
Olmaz:( az önce beni seven arkadaşa azıcık çıtlatayım konuyu dedim, çok tepki gösterdi😅 geri sustum
Soran1 yılBelirli bir süre geçmesi gerekiyor galiba. Üzüldüm. umarım kronikleşmez.
- 1 yıl
Kronikleşir muhtemelen.
Soran1 yıl:/
Her insan çok farklı bir alem ve sürprizlerle dolu.. Gerçekten ruhumun uyduğu insanları bir cümle, bir bakış ve bir eylemle anlayabiliyorum az çok... Ama ruhta uymuyorsa anlamak ve anlatmak zor bir mesele oluyor...
13 Yorumla
Soran1 yılHımm. Bu biraz garip bir durum insanlar gerçektende bir cümle ile anlaşılabilir miydi
Soran1 yılHımm anlıyorum.
Anladığını düşündüğün birinin seni; senin onu anladığın kadar anlamadığını bilmek, o farkındalık anı yorucu oluyor evet.
Kim daha çok anlar?
Bunu nasıl anlayabiliriz? 😄
17 Yorumla
Soran1 yılO konuda kesinlikle haklısınız.
Çip takalım firuzen hanım ölçsün kim daha cok anlıyor diye : )
Soran1 yılVallahi aklıma başka bişi gelmedi.
Soran1 yıl: )
Soran1 yılJetonum geç düşüyor ya bundan dolayı. Biraz gec anlamıştım. Mizah anlayışım o kadar gelişmiş değil. : )
Soran1 yıl: ) yani o da var.
Aile & Toplum konusunda 864 cevap paylaştı. İnsanları anlamaya çalışmak boş bence kimisi iyi kimisi kötü bu kadar net ne yaparsan yap ne kadar yardımcı olursan ol herkes mayasındaki hamur kadar iyi ya da kötü
11 Yorumla
Soran1 yılElbette kesinlikle haklısınız
Inanki istemezsin. Onların mimiklerine bakım art niyetlerini anladıktan sonra insanlıktan soğuyorsun. Insanların ne kadar iğrenç olabileceğine bilsen bu soruyu sormazdın.
15 Yorumla
Soran1 yılElbette sanırım haklısınız o bakış açısıyla.
Soran1 yılSorun değil. Yaşamın devamlılığı icin gerekli.
Soran1 yılYani o kısımda var tabiki.
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
1 yılAnlaşılması zor insanları anlamak zordur. Hepsi değil.
11 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle dediğiniz gibi
Fazlasıyla yorucu o yüzden anlamaya çalışmıyorum artık
11 Yorumla
Soran1 yılYani anlaşılabilir.
1 yılHer insanı anlamaya çalışırsan yorulursun. Sadece anlamaya değer insanları anla
11 Yorumla
Soran1 yılYani zaten öyle olması lazım
1 yılİnsanı anlamaya çalışmak inşaatta çalışmaktan daha zor bence ya da bir dağa tirmanmaktab
11 Yorumla
Soran1 yılÖyle belkide. Belkide değildi bu insanına göre değişen bir durumdu
1 yılKesinlikle. Ben saldım, kendimi yormuyorum bu konuda.
12 Yorumla
Soran1 yılPeki faydasını gördünüz mü
- 1 yıl
Çokça..
1 yılÇoğu insan yoruyor zaten ne konuştuğunu bilmeyen çok
11 Yorumla
Soran1 yılElbette
Aile & Toplum konusunda 585 cevap paylaştı. İnsanlara kafa yorunca baktım kafamda beyazlar çoğalmış 🤣
13 Yorumla
Soran1 yılAhahaha garip bir etkisi varmış
Soran1 yılBenim saçımın yarısı beyaz bende mi bu zehri tatmışım simidy
1 yılBenim için zevkli bir uğraş, ekmeğimi insanları anlayarak çıkarıyorum çünkü
13 Yorumla
Soran1 yıl: ) saygı duyarım. Ne kadar anlayışlı bir insansınız öyle. : )
- 1 yıl
Bana para kazandırdığı sürece dünyanın en anlayışlı insanı ben olabilirim :)
Dümdüz yaşıyorum artık çaba göstermiyorum.
12 Yorumla
Soran1 yılAnlıyorum. Bazen bunu yapabilmek gerekiyor
1 yılAnlaşılmak istemeyen ile uğraş vermek manasız...
11 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız
İnsanları anlamaya çalışmak yorucu değil. İnsanlara bir şeyleri anlatmaya çalışmak yorucu
11 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız bir şeyleri anlatmak /anlatabilmek yorucu.
1 yılHem de nasıl..
13 Yorumla
Soran1 yılBu durumu yaşamayan var mıdır?
- 1 yıl
Anlamak istemeyenler gamsız olanlar yaşıyor olabilir.
Soran1 yılOlabilir
1 yılAnlamaya gerek yoktur ya
11 Yorumla
Soran1 yılNeden ya : )
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Evet yorucu anlamak zaten zor
11 Yorumla
Soran1 yılAnlıyorum.
Aile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı. herkesi anlamaya gerek yok bence
11 Yorumla
Soran1 yılYani
- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 yılAnlamaya çalışmıyorum bana ne
11 Yorumla
İnsanı anlamak çok zor ve yorucu
11 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle
1 yılAnlaşılmak daha
zordur bazen..
11 Yorumla
Soran1 yılElbette böyle bir şeyide yaşamıştım zamanında
- Aile & Toplum konusunda 411 cevap paylaştı.
1 yılÇok yorucu hem de o yüzden anlamayı bıraktım :D
11 Yorumla
Soran1 yılBende bırakacak gibiyim bilemiyorum
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılAnlamak değil anlatmak yorucu
11 Yorumla
Soran1 yılYani
- Aile & Toplum konusunda 993 cevap paylaştı.
1 yılInsanları anlayamazsın anlamaya da calışma
15 Yorumla
Soran1 yılBu nasıp bir bakış açısı ya : ) ama beğendim
- 1 yıl
Insanlardan önce sen kendini anla kendini ne kadar tanıyorsun ne kadar biliyorsun boş ver sen insanı kendini anlayan zaten insanı anlar
Soran1 yılBeni çok kritik bir yerden vurdun : ) bilmiyorum ne yazıkki
- 1 yıl
Hiçbirimiz bilmiyoruz kendimizi anlamak yerine insanlara yükleniyoruz bu yüzden hiçbir zaman mutlu olamayacağız insan en çok kendiyle yüzleşmekten korkar
Neysdbxkxk bu kadar felsefe yeter
Soran1 yılTamam öyledir elbette
1 yıl* insanları ilk kendini anla sonra bak insanlara
11 Yorumla
Soran1 yılBu güzel bir fikir teşekkür ederim. Ben kendimi anlamayı bıraktım baktım anlamıyorum. : )
1 yılİnsanları anlamak çok yprıcıdur evet
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılHem de çok yorucu ya
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılBazen evet bazen hayir
10 Yorumla Öyledir akışına bırakın
11 Yorumla
Soran1 yılÖyle yapacağım ya da beni anlamak isteyenleri , bende anlamaya çalışacağım alan daraltması yani.
1 yılKonuşanın bile anlaşılmadığı oluyor
11 Yorumla
Soran1 yılElbette
1 yılAnlamaya çalışma.. sonu boştur
11 Yorumla
Soran1 yılHe lo :/
Gizli Üye(30-35)1 yılEvet kimseyi anlamaya çalışmıyorum
10 Yorumla
1 yılAnlamaya calismiyorum artik
10 Yorumla
1 yılÇok yorucu ya
10 Yorumla