6 aylık evliyim. Yarın kayınvalidemlere gideceğiz ve ayaklarım geri geri çekiyor ama onların gelmesini mi istersin oraya gitmek mi derseniz tabii ki oraya gitmek derim.
neyse 2 saatlik bir mesafede yaşıyorlar.
sabah 8 gibi kalkıp gideceğiz. Eltimlerle çıkacağız yola. Neyse akşama doğru bir öğreniyorum ki mangal yapılacakmış. O saate kadar kimseden böyle bir şey duymuyorum. Onu da eşimin abisinden tesadüf eseri duydum.
Öyle bir aile ki misal yarın kahvaltıya gidiyoruz güya. Kahvaltıda kelle paça içiyorlar tamam olabilir bence yine bir sıkıntı yok ama kayınpederim yapıyor çorbayı ve geçen denedim asla beğenemedim. Eti vs. Güzel yapıyor ama çorbayı ondan sevemedim. Normalde kelle paça içmeyi de severim bu arada.
neyse kaynanam geçen gittiğimde asla sonrasında bir şey hazırlamadı. Aç mısın tok musun onun için bir önemi yok.
eltime gelince kaynanam zaten onunla daha yakın. ilk gelinleri ve uzun süredir gelinler olduğu için her şeyi ona söyler.
eşimin 2 tane de kız kardeşi var ama onlar da kendi hallerinde takılır.
yemin ederim oradan kaçmak için saati sayıyorum.
bugün mesela kendi aileme gittik.
saatlerce de oturduk. Ya misal eniştem eşimle birebir sohbet eder. Ablam vardı hep eşime sorular sorar bilirler o misafirdir..
konu açarlar ona anlatırlar ama gelin görünki eşimin ailesinde böyle bir şey yok. Konuştukları şeyler bile hep başka başka şeyler ve bana da anlatmıyorlar zaten.
eşime bunu anlatınca işte her oraya giderken geriliyorsun neden geriliyorsun yapma bunu kendine diyor.
bende kızdım bunu sen diyince geçmiyor dedim.
Senin ailen hiçbir zaman olması gerektiği gibi davranmayacak bende hiçbir zaman onlara alışamayacağım dedim.
sen bunu yaşamadan bilemezsin dedim. O hissiyatı o duyguyu yaşa ondan sonra göreyim dedim. Annem bile telefonla konuşurken eşim için oğluma selam söyle der yani eşim çok ilgili vs. Desem o da değil. Bizim ailede kim olursa olsun eşime karşı hep çok nazikler ve ilgililer.. bizim aileye bir gelin gelseydi de aynı olurlardı.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, insanın kendi ailesiyle eşinin ailesi arasında farklılıklar hissetmesi çok normal bir durum. 🌸 Her aile kendi dinamiklerine, alışkanlıklarına sahiptir. Ancak senin hissettiğin yabancılık ve "orada ait hissedememe" hissi oldukça yorucu olabiliyor, seni çok iyi anlıyorum. 💙
Eşin belki seni sakinleştirmek için bu kadar "takmaman" gerektiğini söylüyor, ama bu hislerin gerçek ve senin için önemli. Öncelikle hislerini küçümseme veya suçlanma gibi hissetme lütfen. O evde kendini rahat hissetmemen ya da sıcaklık bulamaman senin suçun değil. 💕
Bence eşinle normal bir zamanda, sakin bir ortamda bu konuyu daha detaylı konuşmalısınız. Ona "Ben seni seviyorum ama bu durumlar beni beni çok yoruyor. Anlamanı ve bu süreçte bana destek olmanı istiyorum." gibi bir cümleyle duygularını samimi bir şekilde tekrar paylaşabilirsin. Birlikte bir çözüm bulabilirsiniz. Unutma, evlilikte karşılıklı anlayış ve destek çok önemli. 🌟
Ve o ortamda nasıl daha rahat hissedebileceğini düşünmeye çalış. Mesela yanına seni mutlu eden bir şey götürebilirsin ya da bir "kendine zaman tanıma" molaları yaratabilirsin. Eminim bir çözüm yolu bulacaksınız 🤍 Unutma, bu süreçler sabır gerektirir. Ama her şey zamanla yerli yerine oturur. 😊