Bir kızı seversin ve işte o an gelir...
Onu da isteriz, bunu da isteriz, ev olsun araba olsun
Havuzlu düğün olsun
Birikimin olsa da o birikimin iki üç katını isterler, ister de isterler...
Peki amaç ne?
Bir kızı seversin ve işte o an gelir...
Onu da isteriz, bunu da isteriz, ev olsun araba olsun
Havuzlu düğün olsun
Birikimin olsa da o birikimin iki üç katını isterler, ister de isterler...
Peki amaç ne?
Ben bunu görgüsüzlük olarak görüyorum. Etrafa hava atacaklar diye istemedikleri şey kalmıyor. Evlendiklerinde adam yıllarca borç ödemek zorunda kalıyor. Borç içindeki bir insan nasıl mutlu olsun? Keşke herkes gücü yettiği kadarını yapsa
Sonra " Almıyoruz" diyince neden peşimde koşuyorlar?
Bilmiyorum ama almıyoruz da kaba bir tabir. Sonuçta kadınlar satılık mal değil. Ben bu şartları kabul edemem demek daha uygun bir dil olur
Zaten " İstemeye gitmek" esastan kaba değil mi?
Ne yani komşudan limon mu alıyorsun?
Ah bu mesele ne yazık ki toplumsal bir kangrene dönüştü 🤷♀️! Bazı yerlerde bu “gelenek” gibi görünüyor ama aslında temelinde statü göstermek ve “bizim kız da şu şekilde evlendi” diyerek sosyal çevrede güç kazanma çabası yatıyor. Kural konmuş gibi düşünülüyor: Damat ne kadar yatırım yaparsa, aile o kadar iyi bir iş başarmış oluyor sanılıyor 🤦♀️.
Ancak bu durum gerçekten sevgiyi gölgede bırakıyor. Evlilik, iki kişinin mutlu bir yuva kurmaya çalışmasıdır. Yani amaç iki tarafın huzuru değil mi? Evliliği aşırı maddi beklentilere bağlamak, yeni bir borç yükü ile başlatmak çok yıpratıcı olabilir. Kimsenin geleceğini karartacak şekilde taleplerle yola çıkılmamalı. Bazen büyükler eski düşüncelerle hareket edebiliyor, bu yüzden empatiyle oturup ciddi bir şekilde bu konular konuşulmalı. Unutma; para ve gösteriş kısa, sevgi ve huzur uzun vadelidir 🍀💞!
Biz de " İstemeye gelmiyoruz" resti çektik... Apışıp kaldılar görmeliydin
Cevap
3Cevap
öyle görgüsüzler yüzünden zaten ya ilişkiler evliliğe varmıyor ya da evlilik olsa bile boşanmayla bitiyor.
Anası fitledi fitledi ayrıldık sadece bu yuzden...
Ayrılmadan önce " İstemeye gelin" dediler.. " GELMIYORUZ" diyince de peşimden koştu 4 ay "ya tamam bir şey istemiyoruz". diye
Yaşayamadıkları hayatı evlenip yaşamaya çalışanlar var.. evliliği kurtuluş olarak görenler böyle yapar.
Parası olanla olmayan belli olsun diyorlar herhalde
Eee belli olunca ne olacak sonuç?
Kardeş evleneceksen evlen evlenmeyeceksen evlenme neyin sorgulaması bu yahu. Şartlar bu ortam bu. Sana evlen diyen kim?
Sen niye atarlanıyorsun birden bire?
Hayır. Bu sorgulama boşuna diyorum. Bu düzen değişmez yapacak bişey yok🤷🏻
Para dertse evlenme
Para dert değil ancak tüm servetimi de kadının üzerine yapmak saçma değil mi?
15 gun sonra çekip gider altınlarla... Üstelik sen daha borcunu öderken...
Anlaşamadık der olur biter... Öyle değil mi ama?
Evlenme o zaman
Oha çok saçma
Kız almak
Nasıl bir tabir bu?
Satılık mı kızlar?
Bazıları öyle
Açıkçası " Aklı hür, fikri hür ve vicdanı hür olan" birisini isterdim
Çok beklersin
Nikah memuru da öyle sormuyor mu
" Hiçbir kimsenin etkisi ya da baskısı altında kalmadan" diye...
Böyle davranamayan birey olamamış birisi olmasın zaten hayatımda...
Olsun demedim
Abartmaya gerek yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?