Selam ey bahtı güzel insan
bence borçla ev eşya dizilmez
cunki yaşam şartları çok ağır ülkemizde
sırf misafirliğe gelenler aaa ne güzel eşyalar bunlar desin diye gezmemden icmemden yememden kısamam
ha borca gireceksem sade ve ucuz eşyaların borcuna girerim
nice yeni evlenen insanlar daha evlilik için kullandıkları krediler bitmeden evkura eşya taksitleri bitmeden maddi sebeplerle boşanıyor bunun böyle olmasına musade etmemek lazım
ayağını yorganına göre uzatmak lazım
inanın eşyalar mutluluk getirmiyor
eskiden atalarımız kuru bi çadırın içinde yaşarmış tm eskide değiliz ama borç harç içinde yüzerek boğazımdan gezmemden elbiseden kısarak kıt kanaat yaşamayı seçiyorsam beyin hücrelerimde sorun var demektir
kısa vadeli borçla sade ev eşyaları alinirsa daha kısa zamanda borçlar ödenir ve daha rahat güzel bi yaşam için önünde güzel zamanlar kalır
herkese daha taksitleri bitmeden ayrılmicanız musmutlu evlilikler diliyorum
hayat mantıkla güzeldir
😎
32 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim cevap için
- +1 yıl
Ne demek 🤗
En İyi Cevaplar
Borçlanmadan zaten bişey elde edilemez fakat ödeme gücü yetersiz ise evliliğin daha ilk gecesinde kavgalar bitmez. Balayına bile çıkamazsınız. Bu devirde evlilik yapılmaz. her şey damada bakıyor. Damat nasıl çıksın bu kadar yükün altından. O yüzden evliliğe hayır bekarlığa evet. Evlilik dinde iyi bişey olarak gözükse de belası pisliği aldatılmasıydı şusuydu busuydu iğrenç bir birliktelik. Hiçbir bereketi yok maddi olarak zarar başka bişey değil.
00 Yorumla
Borçla çeyiz alışverişi yapmak pek tavsiye edilmez çünkü borçlar uzun vadede mali sıkıntılara yol açabilir. Genellikle, çeyiz alışverişi için bir bütçe belirlemek ve bu bütçe dahilinde alışveriş yapmak daha sağlıklı olabilir. Borçla alışveriş yapmak, ileride ödeme zorluğu çekme riskini artırabilir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
82Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,8b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır ben düzülmez kaldı ki çeyizi de gereksiz buluyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Çeyiz dediğin buzdolabı yatak, dolap kuzu.
+1 yılBüyük düşünürlerden biri şöyle demiştir: El skyle gerdeğe girilmez.
Hal böyle olunca mutlu olmak için duzdugun çeyiz bir süre sonra sıkıntı vermeye başlar. Kaldiki bu devirde çeyiz duzmek gerçekten çok maliyetli. Basit düşünerek ve mümkünse birclanmayarak çeyiz duzmek daha akılcı bir davranış olur diye düşünüyorum.32 Yorumla- +1 yıl
Biraz argo olmuş ama doğru
- +1 yıl
O veciz cümle anonim, ben söylemedim, argo bana ait değil
Borcla harcla ceyiz duzulmez... !!! Evlilik, bak arkadas, onca ise yaramayacak esyalari alip kendini tuketme cocuguda tuketme... İki ciplak bir hamam misali ne kadar az o kadar iyi... Hic birseyi abartma... Mecbur olanlari al, tabak, catal, kasik... Yerde de yatilir, oturulur... Tv mi ayaklariyla yerede konur... Yasadik, yasanmayan sey degil... Onemli olan gonuller bir olsun.. en onemlisi saygi olsun...
33 Yorumla- +1 yıl
Sen evlendin mi önceden
+1 yılBorç alarak çeyiz düzenlemek, kişinin mali durumuna ve gelecek planlarına bağlıdır. Ancak, borçlanmanın uzun vadede mali zorluklara yol açabileceğini unutmamak önemlidir. Borç almadan önce, gelirinizi, harcamalarınızı ve ödeme planınızı dikkatlice değerlendirmeniz önerilir. Ayrıca, borç almanın sadece geçici bir çözüm olduğunu ve borcun zamanında ödenmesi gerektiğini unutmayın. Birde gereksiz israf yapılmamalı
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim güzel cevabın için
- +1 yıl
Rica ederim! Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
+1 yılTabi ki düzülmez. Ayrıca herşeyin evlenmeden alınması da saçma geliyor. Sağlam birkaç tencere seti güzel bir çaydanlık sade ve günlük yemek ve kahvaltı takımları ve günlük bardaklar evlenmeden alınsın modası geçmez her zaman kullanılır. Ama diğer şeyler sürekli değişkenlik gösterir tost makinası kahve makinası gibi küçük ev aletleri artık çok renkli üretiliyor bir hevesle renkli alınıp sonra kullanılmayabilir. Evlenmeye yakın alınmalı bu yüzden. Diğer ufak tefek şeyler de evliyken de alınır. Çeyizin amacı ev eşyası almak sonuçta. Uzun lafın kısası borçla dünya dolusu eşya almak mantıksız.
21 Yorumla
+1 yılTabiki, hayır. Onun yerine az olsun ama öz olsun çok daha iyi. Evlenince zaten o kadar önemli olmadığını anlarsın ve zaman içinde sonrada alabilirsiniz. Hem düşünmek için ve seçmek için oldukça fazla zaman olur.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet yavaş yavaş almak lazım
İki insan birbirini gerçekten seviyorsa düzülür. Ama ülkemizde ki kadınlar kullandıkları telefona kadar nişanlısına aldırma derdinde. Babasının parasına kıyamıyor ama evleneceği insanın parasına hiç acımıyorlar
15 Yorumla- +1 yıl
Her kadın aynı değil
- +1 yıl
@Burcu8262 gerçekten üzüldüm abiniz ya da kardeşiniz adına. Umarım mutlu olmayı başarabilir
Borçla başlayan evlilik borç ile devam ediyor örnek olarak kendim böyleyim 21 yıl oldu. Yine de herzaman çok şükür diyorum.
37 Yorumla- +1 yıl
Evet haka devam mı borçlar
- +1 yıl
Çok üzücü. Ne diyeyim
+1 yılNeden olmasın. insan neden ölürken götüremeyeceği şeylere bu kadar kıymet verir ki?
Hemde mutluluğundan daha çok.
Daha acinasi olani bunu borçla yaparak kendi hayatınızın içine ediyorsunuz11 Yorumla- +1 yıl
Doğru
+1 yılNe gerek var Allah aşkına 2 kuruş paran yok kalkıp abuk sabuk şeyler alıyorsun anlayamıyorum bir türlü böyle insanları ve galiba hiç bir zaman da anlayamayacağım.
12 Yorumla- +1 yıl
Aile yardımı gelen var gelmeyen var
- +1 yıl
Anlamadım
Şu devir de borç harç olmadan bişeyler başarabilmek zor, belirli bir kesim bu şekilde ilerliyor ödeme gücü varsa eğer yapılabilir, ama yoksa ilerleyen duruma göre neler yapılabilir ona bakarsınız
11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum. Borç olmadan çok zor
+1 yılDüzülür çoğu borçla yapıyor . Ztn bekarken borç ödüyorsun daha doğrusu çalışmaya başladığın günden beri borcun bıtmıyor bırde düğünü borçla yapınca düğünden sonra borç bıtmıyor sonra bıtse borç gene bırseye borçlanıyon öde öde ömrün borç ödemekle geçiyor
13 Yorumla- +1 yıl
Evet çoğu insan borçla yapıyor koşullar malum
- +1 yıl
Borçla ceyızı düzcen gecıcen öyle paran olduğumda tek tek alırım dersen bılıyorsun gün gectıkte bı anda herseye zam gelebılıyor hepsını tek seferde borçla almadığına üzülürsün bu kezde
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum
borca batınca cikamiyorsun
32 Yorumla- +1 yıl
Maalesef devamı geliyor
Bence yapılmaz ama belli de olmaz, bazen insan çok zor durumlarda kalabiliyor, Allah herkesin yardımcısı olsun,
11 Yorumla- +1 yıl
Evet hayat bu
+1 yılAydan aya her şey zamlanıyo borçla bile olsa ne alırsan al iyi ki almışım diyeceğin günler gelir çünkü illaki..
11 Yorumla- +1 yıl
Maalesef öyle her ay zam geliyor hatta her gün
+1 yılİnkânın neyse o imkanlarla çeyiz yapmalı insan, hayırlı işlerde insan kendini zorlayıp cehenneme çevirmemeli
12 Yorumla- +1 yıl
Evet yoksa hayat cehenneme dönüyor
- +1 yıl
Aynen
Borçla evin eksiklerini tamamlamak daha mantıklı sanki ıvır zıvıra harcanacağına çeyizlikler borçalr bitince ufak ufak alınabilir sanki
16 Yorumla- +1 yıl
Sen de haklısın düşününce
- +1 yıl
Nişandan mı döndün özel değilse
- +1 yıl
Nişan evresi yarı evlilik gibi
+1 yılMecbur borçla düzülüyor genc kizlarimiz ne ara para biriktiricekte pesin ceyizlik alicaklar
23 Yorumla- +1 yıl
Doğru anca okul bitiyor 24 yakına kadar ne ara birikim olacak
- +1 yıl
Gercekten zor iyi bir catal bicak seti olmus 4 bin lira tencereseydi tavasiydi mutfak arac gerecleri bardagiydi tabagiydi derken en 100 bin sadece mutfak. Beyaz esyalar ve diger salondu oturma odasiydi banyoydu yatak odasiydi iviziri ziviri derken en 400 bin zor
- +1 yıl
Elbette zor olmaz mı
Zaten çoğu insan borçla çeyiz düzmüyor mu? Borç illa ki olur.
23 Yorumla- +1 yıl
Bazılarının durumu iyi oluyor
- +1 yıl
Evet yüzde 70 öyledir belki de
+1 yılBorçsuz harçsız çeyiz düzen varsa gelsin birde beni düzsün
11 Yorumla- +1 yıl
Buna güldüm
Gizli Üye(25-29)+1 yılCeyiz dizmek diye birsey cok sacma para ilk once para biriktir altin yap ceyiz yapcagina evlenecegin zamn 1 gunde tum ceyizini satin alirsin cok sacma geluyir bana 1970 lerdeydi bu gelenek
12 Yorumla- +1 yıl
O toplu paraya erişmek kolay mı
Cevap sahibi+1 yılOzamn evlenme para olmadan mutlu olunmaz ask mask fasa fiso
+1 yılYa çeyiz bence çok gerekli de bir şey değil biz zamanı gençlere göre açıkçası hele ki durumun yoksa hiç hiç gerek yok gösteriş için yani yapılan bir şeyi 30 tane lif 30 tane patik 30 tane yazma vs gereksiz şeyler yani hatta ev eşyası dahi belli bir süre sonra hani küçük robotu dur şu şudur budur Küçükev aletleridahi bence yerleşmeye başlandıktan sonra yerine göre alınması gereken şeyler yani bence kendinizi zorunda hissetmemelisiniz
11 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar senin çeyizini görse ne olur görmese ne olur ama yani sizin için önemli bir şeyse göze gelen bir şeyse onun için bir şey diyemem yine kendi bileceğiniz bir şey ama bence yük yapmayın yani böyle şeyleri
Gerek var mı iki gönül bir oldumu samanlık seyran olur
12 Yorumla- +1 yıl
Eskiden öyleydi
Bence mantıklı değil ama devirde kötü para yoksa az bir borçla alınabilir sanki
12 Yorumla- +1 yıl
Bana da mantıklı gelmiyor
Yapılır odeye biliceksen kredi çekilir odeyemiceksen hiç girme o topa
18 Yorumla- +1 yıl
İşte ödeme sıkıntı
- +1 yıl
Borçlar sadece sana mı kaldı
- +1 yıl
Başka birine mi
Borçsuz evlenen mi var...
Ama dengeye dikkat...11 Yorumla- +1 yıl
Yoktur bence de
+1 yılÇapına göre gir benim gibi asgari ücret maaşla 3 tane kredi çekme.
12 Yorumla- +1 yıl
Hayır canım çeker miyim hiç
- +1 yıl
Aman kardeşim dikkat et.
+1 yılYapilir orcsuz birsey olmuyo simdi hersey borcla oluyo
12 Yorumla- +1 yıl
Günümüz böyle
- +1 yıl
Evet ama bide suvar faizler aldi basini gidiyo allah duyun yapanlara sabir versin
bu devirde evlenilir mi? çeyiz hazırlıyorsun :D
16 Yorumla- +1 yıl
Öyle diyenler daha çabuk evleniyor
- +1 yıl
Evlenşrsşn zamanı gelince
- +1 yıl
Ne desem bilemedim
Borçla hiç bişey almayı sevmem. Haliyle çeyiz de almam 🙂
13 Yorumla- +1 yıl
Ama gerekiyor bazen
- +1 yıl
Haklısın
Faiz oluşacak ise çok mantıklı bulmuyorum çünkü günümüzde faizler çok aşırı fazla oldu.
11 Yorumla- +1 yıl
Muhakkak oluşuyor biliyorsun
+1 yılÇeyiz alışverişi hiç yapılmaz zamanı gelince alınır her şey
16 Yorumla- +1 yıl
Evet de abi işler bu işler
- +1 yıl
Anlaşılır değil cümle.
- +1 yıl
Ani bu işler olacaktı
- +1 yıl
Evlilik aniden olmaz bu yüzden çeyize gerek yok. Kimse 1 günde tanışıp evlenmiyor. Evlilik yaklaşınca alınır her şey.
- +1 yıl
2 ay 3 ay
- +1 yıl
2-3 ayda evlenmeye karar verilince ertesi gün nikah kıyılmıyor ve nikahtan biraz önce çeyiz alışverişi yapılır veya nişanlanınca.
+1 yılnormalde yapılmaz da şu dönemde yapmak mantıklı
11 Yorumla- +1 yıl
Evet haklısın
+1 yılÇeyiz neden dizilir ki zaten , çok saçma bir şey
12 Yorumla- +1 yıl
Gerekli çünkü
- +1 yıl
hiç gerekli olduğunu düşünmüyorum. aldığın şeylerin modası geçiyor. teknolojisi eskiyyor. eşin beğenmiyor vs..
+1 yılDüzğlmez diye bir kaide mi var.
Az gerçekçi olun.
Düğünsüz bile evlenmenin maliyeti çıkmış beş tane sıfırlı rakamlara.
Nasıl olmayacak borç?10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen bu konuların da etkisiyle nişanlımdan soğudum ve nişanı bozdum.
12 Yorumla- +1 yıl
Bazen öyle oluyor
Cevap sahibi+1 yılTiksinerek hatırlıyorum.
Gizli Üye(25-29)+1 yılsabır lazım yoksa çok zor, borçlar bitmeden boşanma olabilir 😂😂😂😂😂
13 Yorumla- +1 yıl
Genelde öyle oluyor zaten
Cevap sahibi+1 yıldünya sandığım gibi hiç çıkmadı, insanlar çocuklardan daha zeki bile değil, çocuklar çoğunlukla daha mantıklı yaşıyor, büyükler aptal gibi bir hayat yaşıyor
- +1 yıl
Dünya hangimizin sandığı gibi çıktı ki
+1 yılYioookkk. Bence hic o topa girmesinler, parasi olmayanlar.
10 YorumlaBorç harçla çeyiz duzulmez bu zamanda çeyiz sizi düzer mazallah
10 YorumlaBence sadece gerekli olanları borçlada olsa alman gerek zaten borçsuz bişeyde olmuyo şu zamanda
10 YorumlaDizilır de kuzum ödemesi sıkıntı olıyor sonra ayağınızı yorganınıza göre uzatın sonra odemeyınce herkes huzursuz oluyor
11 Yorumla- +1 yıl
Evet ödemesi faizler nedeniyle ayrı bir dert
+1 yılçok fazla eşya almanıza gerek yok bence ya kullanılmıyor ya da yer kaplıyor
21 Yorumla- +1 yıl
Evet çok eşyaya gerek yok
+1 yılYapılır ama gerek yok. Gereksiz abartılıyor çeyiz işleri neden evlendiğimizde her şey dört dörtlük olmalı ki zamanla oluversin? Elimize geçtikçe alalım hem heyecanlı da olur her ay, sene ayrı bi alışverişimiz evimizin yeni yeni heyecanları olur
00 YorumlaOlmaz bence az öz alın iyi kaliteli alın. Mesela genelde 1 oturma odası 1 salon takımı alıyorlar başlangıçta gereksiz bence böyle bir şey sadece 1 oda yapın gibi gibi hatta salon mutfak birleşik evde oturun daha uygun olur 😊🥰
00 YorumlaBu devirde borca girmeden olmuyor maalesef bende başladım yakın bir tarihtemi seninki
11 Yorumla- +1 yıl
Yok seninki?
Bu devirde borçsuz bir şey sahibi olunmaz o yüzden düzülür …
11 Yorumla- +1 yıl
Elbette öyle görünüyor
Borç sahibi olmadan bişey sahibi olmazsın takma diz çeyizini :)
14 Yorumla- +1 yıl
Evet borç olmadan bir şey olunmuyor
- +1 yıl
Hemen aklına gelirsin bak 🤣🤣
Abla alırken mecbur borca giriliyor çoğu zaman biirr tencere takımı olmuş 10 15 binn
15 Yorumla- +1 yıl
Evet maalesef
- +1 yıl
Hangi marka tercih ettin tencerede
- +1 yıl
316 çelik mi çatal bıçak setin. Onlar daha pahalı.
Yapılır, ödeyemeyince de ya öpücük verilir, ya da başka (!) bir şey.
12 Yorumla- +1 yıl
Değil mi 🤣🤣
+1 yılailem abimin evini düzerken borclanmislardi o sene odediler evliliği bu yuzden geciktirmeye gerek yok bence. ama sanirim burada evlenen kişilerin kendileri odemesinden bahsediyorlar onu bilemicem
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar evlenemiyor borçla çeyiz çok zor olur bence kız kaçırın yani kız erkeği kaçırsın bu mantıklı
10 YorumlaBorçsuz bir şey oluyorsa zenginsindir.
21 Yorumla- +1 yıl
Doğru
+1 yılDüğün yakınsa bir iki yıl içinde olur ama şafak karanliksa o zamana kadar aldığın şeylerin yenileri çıkar hep. Birde tozdan nakletmekten ziyan olur.
00 YorumlaDüzümür ama sonra da bir ömür o çeyizin ödenecek parası lokma lokma boğazına dizilir severmiyiz bunu😂
00 YorumlaHayır elde olanla her şeyin alınması lazım. Daha çeyizi borç harçla yapan başka şeyleri nasıl yapsın? Hiç evlenme daha iyi.
00 Yorumla
+1 yılbence iyi olmaz
12 Yorumla- +1 yıl
Muhakkak kafada soru işaretleri yapar borç
- +1 yıl
kesinlikle
Ola bilir. İhtiyac sonuçta.
11 Yorumla- +1 yıl
Yani
Alışveriş & Hediyeler konusunda 321 cevap paylaştı. Duyulur neden olmasin
11 Yorumla- +1 yıl
Elbette