Yurt memurluya odada aramin bozuk oldugu cocuk samimiler , ben hakli olsamda beni dinlemediler bile, birazda saflık var heralde bilmiyorum.
2 ay once memura "odami degistirmem sartmi" diye sordugumda evet dedi ama bu bana garip geldi.
Sonradan da memur aradi beni ve "senin oda degisikligi talebi olusturman gerekiyor " dedi. E madem benim talebim olmadan olmayacak ben gitmemki odadan. Ben memur degisebilir saniyordum ama degisemiyormus, bu yoneticiler veya bazi insanlar neden beni kandiriyor, cokmu safım ya da ciddiyemi alinmiyorum bilmiyorum. Beni icten ice uzuyor bu durum.
Dipnot:okul hayatim boyunca zorbalandim ve dişlandim, ailem hep beni aşagilar , degersizlestirir.
Gordugum şuki, yoneticiler saf buldularmi oyle kandirmaya calisiyorki , yolsuzluk ve karaktersizlik degilmi bu.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bu durumu aşmanız gerekiyor eğer ayağa kalkıp sesinizi duyurmazsanız kimse sizi ciddiye almıyor diye kızamazsınız bir hayat ne zaman oyna döner biliyor musunuz hayat sahibi oyuncak olduğu zaman:)
Cok haklisiniz. Ama simdi memur, odadaki arkadaşi kayirirsa yerimde kim olsa nasil isin icinden cikicakki. Cocuk muslugu kirmiş ustunu kapatmis, odada ocak saklıyor yemek yapiyor, hicbirini memura demedim. Memur bana bugunde dediki oda degisikligi talep et degiselim dedi. Ben simdi hic talep etmiyicem degisemez onlarda o zaman.
Ama arkadaşınızı ispiyonlamayarak iyi biri olduğunuzu düşünmeyin, aksine bu sizi korkak biri yapar açıkça dile getirmelisiniz önce değişime kendinizden başlayın ki dışarı da ki dünyaya adım atacak gücünüz olsun
Hayirr ispiyonlamadim ve iyi biriyim demiyorum bu sebepten dolayi. Safim ama zekiyim.
Durum şoyleki,2 ay once odada tartistik ve beni asagiya gidip sikayet etti, asagiya gittik odaca, sonra mudur yardimcisi ile bu arkadas konusmaya basladi bende sozunu kesmedim sıra bana gelir ben konusurum diye, ama mudur yardimcisi onu destekleyen ve beni umursamayan bir tavirlar dinledi onu. Sonra sira bana geldiginde ben daha konusamadan baktim mudur direk mevzuyu sonuclandirmaya basladi, ben tabi orada dedimki "beni de dinlemeniz gerekmiyormu" haksiz olsam bile dinlemeniz gerekiyor diye. Ben konusurkende beni sikayet eden araya girdi lafimi kesti 1-2 kez. Mudur onu destekliyordu resmen ve bende kendimi baski altinda hissettigim icin kendimi aciklayamadim, aslinda ben korkmuyorum fakat yoneticinin adam kayirmaci ve yolsuz tavrini gorunce umudumu kaybettim. Ne o arkadasi ne de beni tanimayan bir mudur olsa ikimizide dinlese beni hakli bulurdu yani oyle diyim. İspiyonlama kismina gelince , mudur yardimcisi beni dikkate almadigini gorunce bende o elimdeki kozu gercekten karakterli bir yoneticinin yaninda kullanmak uzere hic bahsetmedim. Eger orada soyleseydim bi sekilde meşrulastircaklardi yurda ocak sokmayi, ve muslugu kirmayi. Karsimizda adam gibi mudur olsa ve bende arkadasin odada ocak soktugunu ve muslugu kirdigini deseydum o arkadas neye guvenerek savuncakti ki kendini, karaktersiz olmayan yoneticiyemi.
Odada sesten sikayetciler ama bagirarak konusmalar , ayni sekilde sarki soylemeler ve sacma sapan tavirlari var. Adam gibi adam bir yonetici olsaaa ben onlarin iligini kuruturum ama yok.
Bende şöyle belirteyim okul müdürüm ailesi meslek sahibi olan öğrencileri kayırıyordu bir gün vali kızıyla aramda tartışma çıktı tabiki haklı olduğum hâlde haksız konumuna düsürüldüm yine de sizin gibi köşeme sinmedim kızı bizzat valiye şikayet ettim bugün kızınızın kayırılmasına göz yumarsanız sizce bizlerden nasıl bir nesil çıkmasını bekleyeceksiniz dedim babası kızını uyardı bununla yetinmeyip okulumu okul sayfasından şikayet ettim hiçbir şey olmasa dahi akşam yatağa girdiğimde vicdanım rahat okula gittiğimde başım dikti karşınızda ne kadar karaktersiz biri bulunursa bulunsun doğru zaman doğru kişi yoktur bu zamanı siz belirlersiniz.
Peki size sunu diyim, ilahi adalet diye bir sey var. Kendi adima konusmuyorum, yonetici denilen kisi ne olursa olsun haklıyı ve dogruyu savunmasi gerekmezmi, ben zaten halktan bisey beklemiyorum. Valiye oyle dedigin zaman elinde ispat varmiydi. Birde haksiz cikarilmissin zaten, o meselenin konusuldugu an yapmak gerekiyor aslinda o dikbaşliliği. Birde valiye sikayet etmenize gerek yok basininiz dik olmasi icin. Benim basim 1-2 gun sonra dik oldu zaten. Ve memurun benle konusurken gozlerini kacirdigini gorunce hafifden sırıtmistim ona , o an dedimki iste boyle s*verler adamı.
Sogukkanli hareket etmek gerekiyor. Birde destek almaktan onemli. Cunku karsinizdakiler sayica fazla ve biride yonetici maalesef. Ama kurtun boynu niye kalindir bunun cevabinida bilmek lazim :)
Saygılarimla.
Bir gun yonetici olursam saf larından saf ında duracagim. Haklinin yaninda duracagim.
Babam bu sorunun cevabını çok küçükken öğretti "kendi işini kendi gördüğü için" anlatmak istediğim şeyi anladığınızı düşünmüyorum.
İlahi adalet tabiki vardır ama bizzat Necm süresi 39. Ayet der ki "insana ancak çabasının karşılığı vardır"
Bakin benim icin muhim olan odaca asagi indigimizde o mudur yardimcisi beni dinliyicekti ve objektif bir sekilde durumu degerlendircekti. Ben o an haksiz ciktimya o duruma sinirlendim, mudur yardimcisnin yolsuzluguna. Evet sizde bahsettigim durumda iken haksiz cikmissiniz zaten muhim olanda birazcik bu. O an bu isyani ve cesareti gosterebilmek, iste o anda bu cesareti gostermekten gereksiz olur cunku karsinda zaten karaktersizlik yaptigini bilen insanlar var. Evet siz haksiz ciktiktan sonra kosenize sinmemişsiniz ve cesaret gostermissiniz , bu iyi ve riskli bir şey , riski ise şu, valiye direk bunu demek elinizde ispat olmadan cok zor siz nasil valiyi ikna ettiniz ben onu anlamadim, ha burada neden siz hakli cikmissiniz cunku valide adamlik varmiş biraz , cunku valinin durumdan pek haberi yok, okulundaki mudurun valiye yaranmaya calistigini vali nasil anlasinki, siz demissiniz ve anlamis. Eger vali karaktersiz olsaydi sizinki gereksiz bisey olurdu cunku karaktersize bisey anlatamak zordur.
Benim konuya gelecek olursak, ben aslinda koseye sinmedim, biraktim ve kendimi toparladim ve sonra karakterli bir otorite figuru bekledim, sizinki mesela vali imiş bu çok iyi.
Ben karakterli bir yoneticiye denk gelene kadar sogukkanliligimi koruyicam. Evet koseye sinmek olur belki ama yonetici ayni yonetici, ben kime sikayet edeyim veya kime ne anlatabilirimki, iste bunu yapacak biri olmadigi icin durumu daha ust seviyelere tasiyicam. Ve evet o anda ispiyonlamanin zirvesini yapicam. Birde basim bu halde bile dik oldugunda karsimdakiler yere bakarak veya gozlerini kacirarak geciyor yanimdan ve buda bana suanlik yetiyor :)
Koseye sinmek olarak anlamlandirmiyorum bunu yani yapabilecek tek şeyim dik durmak.
Birde bu soruyu sormamdaki amac memurun beni arayip kustahca "oda degisikligi talep etmen gerekiyor " demesi. Yaw arkadas 1 ay once odani degistiriyim diyen biri nasi oluyoda simdi bana "senin talebin gerekiyor" diyebiliyor.
Simdi bana bunu birinin diyebilmesi icin beni oyuncak ve saf gormesi lazim, ben saf olmadigimi ona gostermek icin koseme sinmedigimi gostermek icin o memura ne demeliyim sizce"odami ben degismek istemiyorum" mu diyim yoksa "abi sizin odami degisme imkaniniz var diye biliyodummu " diyim, bunu desem beni saf sanicak cunku bunu ona soru olarak soruyorum ve beni cahil saniyor. canım rolu yaptigim an oyle kandiriyolarki hemen yalana basliyorlar. Sizce ne diyim
2 yorum yazdim , biraz uzun ama okurmusunuz sonuna kadar.
Doğrusu böyle düşünmedim evet benim karşımda ki karakter sahibiydi o hâlde yaptığınız şeye devam edin bir insanı en çok yalan söylerken dinlemeyi severim asıl kişiliği o andır ben olsam birçok şeyde haddiniz olmadığı hâlde yorum yapmanız mümkünken odamı değiştirmemi talep etmemi istemeniz sizin bile mi gücünüzü aşan bir konu? Derdim
Ve tabiki değiştirmek istemiyorsan net olucaksın sen değiştirmek istemiyorsun konu bitmiştir.
Karsi tarafa soylemem gereken kısım hangisi. Nokta virgul yok tam anlayamadim.
Zaten zorla degistirmezde ben 2 ay once aslinda kimsenin oda degistirmesi sart degil bunu biliyorum ve acaba memur ne diyicek diye bilerek ona sunu sordum"odami degistirmem sartmi peki" memur donup demesinmi "evet sart" kendi icimden sunu dedim "vay orman cocuklari , demekki karsinizda kafasi basmayan biri olsa canina okiyicaksiniz" dedim. Sonra konu dagildi tabi.
Birde şoyle bisey var , şimdi diyelim saf biri memura sordu "odami degistirmem sartmi?" Diye , memur eger karaktersiz ve adam kayiran biri ise ne der "evet der degilmi" ama ben memurun yerine koyuyorum kendimi ve su cevabi veriyorum"hayır , tabikide şart degil fakat istersen degistirebiliriz" simdi ben ilk bastaki cevabi hicbir insana veremem , yapamam bu karaktersizligi. Ama bu memura bilerek saf rolu yaptim ve gercek yuzunu gordum, gercek yuzunu gordukten sonra "şimdi dustun elimde " dedim. Ve dik durusumla "ben hakliyim ve siz haksizsiniz bunu bende sizde iyi biliyoruz der gibi " yurudum veya cevap verdim sonraki karsilasmalarimizda.
Bir keresinde bu memur odamiza geldi ve bende kendinden emin bir sekilde cevap verdim pekte orali olmadan, yaw memur kapinin yonunu bulamadi yemin ederim o an icimden sunu dedim ona bakarak"demedimki s*kerler diye şaşkın"
İste size bahsettigim bu , karsimdakiler saf degil fakat ben hepsinden zekiyim, soğuk savasi cok guzel ilerlettim ve yonettim, beni gorunce neden sakarliklari tutuyor :)
Beygir direk hamle yapar , kurt ise dogru zamani 40 yıl bekler ve erken davranmisim der kendine. Ben işte bir kurdum. Boynum kalın ve yanlızım, haksizliga gelemem ve yaptirmam. Dalkavuklukla veya birinin beni kayirmasiyla degilde zekamla bir yerlere gelirim.
Sonuc olarak elimdem geleni yapiyorum, sessiz olmak veya sakin kalmak koseye sinmek degildir. Tesekkur ediyorum bana zaman ayirdiginiz icin.
Bu arada babaniz harbiden size destek olmus. Babasindan bu laflari duymak bir kiz icin cok iyi.
Biliyorum ve o benim şansım, rica ederim teşekküre değmez:)
Kirvem tuvaleti pis bırak müzik dinle yıkarak sesle konuş değiştirirler
Hocan soruda bunu sormadimki ben