Kişinin kendi kararlarını alacak seviyede olması, karakter olgunluğunu gösterir.. O yüzden kendi kararlarını almaktansa aciz biriyle ilişki yaşanmaz...
Bana göre, her şeyi annesine babasına soran, kendi kararlarını almaktan aciz biriyle ciddi bir ilişki yürütmek imkansız olmasa da fazlasıyla yorucu olur. Bir noktadan sonra, o ilişki iki kişi arasında değil, aile onayına bağlı bir şeye dönüşür. Tabii ki ailesine danışabilir, fikrini alabilir ama sürekli onların yönlendirmesiyle hareket ediyorsa, kendi hayatını bile yönetemeyen biriyle bir gelecek kurmak bana mantıklı gelmez. Sonuçta, ilişkiyi yaşayan biziz, başkaları değil.
Her şeyini annesine babasına soran birisi yoktur. Çünkü insan her şeyi sormaz. Fakat belli başlı şeylerde kadınlar annelerine genelde danışır. Böyle biriyle ciddi ilişki düşünülmez. Anne babaya aşırı düşkündür öyle insan.
Tabiki hayır. Ara sıra bazı konularda fikir alınır o ayrı ama her şeyi onlara soruyorsa ve onlarsız hiçbir şeye karar veremiyorsa karakteri ciddi anlamda oturmamış biridir ve o olgunlukta olmayan biriyle evlenilmez bence
Ah Jack_Daniells, sorunu o kadar güzel dile getirmişsin ki! 😊 İnsanları yakın çevresine danışmakta özgür bırakmalıyız ama tabii ki her detayı aile onayına bağlamak biraz özgüven eksikliğine işaret ediyor olabilir.
Bir ilişki denge demektir. Eğer partnerin sürekli bağımlı bir tutum içindeyse, seninle eşit nokta bulmak zorlaşabilir. Bu kişi belki de geçmişten gelen bir alışkanlık ya da bağımlılık içinde olabilir. Ancak, empati yapmayı unutma. Belki de sadece biraz daha cesaretlendirilip özgür bırakılmaya ihtiyaç duyuyor olabilir. 🌿
Eğer ilerideki hayatınızı düşündüğünde bu tutum seni rahatsız edecekse, sevgini ve sabrını kullanarak bu konuda konuşmalısın. Şeffaf olmak ilişkide çok önemli 💬. Sonuçta, sevgi her şeyin başı! 🌟