Dürüst cevaplar bekliyorum...
Seviyorsunuz, çok iyi insan ama engelli... Bir ömür geçirmeyi göze alır mısınız?
Önce; evlenirsem bir ömür yapabilir miyim diye 1 dakika düşünün ve samimi bir cevap verin lütfen...

Dürüst cevaplar bekliyorum...
Seviyorsunuz, çok iyi insan ama engelli... Bir ömür geçirmeyi göze alır mısınız?
Önce; evlenirsem bir ömür yapabilir miyim diye 1 dakika düşünün ve samimi bir cevap verin lütfen...

Sahiden düşündüm, çok düşündüm hem de, kolay verilebilecek bir karar değil, bu soruyu tam tersi olarak da düşündüm, ben engelliyim ve sağlıklı bir insanla evlenir miyim gibisinden, ben engelli bir birey olsaydım , sağlıklı bir insanla evlenmek istemezdim, o beni istese de istemezdim, ya beni kırarsa engelimi yüzüme çarparsa diye düşündüm, hadi diyelim o beni kırmıyor, muhakkak ki ailesi beni istemez, çocuğuna benimle evlenmemesi konusunda ya da evlendiysek benden ayrılması konusunda baskı uygulayacaklar, bana cüzzamlı gibi bakacaklar, kabullenemeyecekler, gereksiz görecekler beni, duygularımı incitecekler, çocuklarının yanına yakıştıramayacaklar beni ve sevdiğim adam ailesiyle benim aramda kalacak, bunlar yaşanır, şayet ben engelli olup sağlıklı bir insanla evlenirsem. Kendim engelli bir birey olsaydım istemezdim, çünkü bunun ilerisi var, yakıştıramazdım kendimi sağlıklı bir insanın yanına.
Öte yandan engeline rağmen hayatla barışık olan insanlarda var, kör olmasına rağmen gönül gözüyle görebilen insanlar var, engeline rağmen tüm engelleri aşan insanlar gördüm, hiçbir engeli olmadığı halde asalaklar gibi yaşayanlar da var, engeli olmadığı halde pis, kirli kişiler var , engeline rağmen temizlik adabına uyan görgülü kişiler de var ve şunu da gördüm engelli insanlar daha duyarlı ve merhametli oluyor, yani geneli öyle oluyor, hem hepimiz bir engelli adayıyız, yedi dil bilen bir insan yatalak ve dilsiz kalabiliyor, mesela Kenan Işık 10 yıl komada kaldı, bir anda her şey bitti, kimin başına ne zaman ne geleceği belli olmaz, hayatın garantisi yok , eşlerden birisi sonradan da engelli olabilir, sonradan engelli oldu diye boşanmak mı gerekir, sağlıklı diye mi bunca sene yanında durdu eşinin, ancak bir arkadaşın yazdığı yorum da dikkatimi çekti , engellilik durumu doğuştansa doğacak çocuklara da sirayet edebiliyor demiş bir arkadaş, hastalıklarımızı ailelerimizden alıyoruz bu bir gerçek lakin sağlıklı bireylerin de engelli çocukları olabiliyor.
Bazen karşındaki insanın yüreğini seversin, ondaki o doluluğu, işte o zaman ondaki engeli görmez gözün, ben engelliyim bir halta yaramam düşüncesinde bir kişiyle hayat geçmez lakin engelli olup üreten, hayata gönül gözüyle bakabilen ve en önemlisi yüreğini sevdiğim bir insansa, çok sevmişsem, yüreğimi gülümsetebiliyorsa, kendimden ve ondan eminsem evet , evlenirdim, engelliyim diye kaprisli, aşağılık kompleksi yaşayan birisiyle yapamam, kendisine acımayacak, çok sevmişsem, herkesi ve her şeyi göze alabilmişsem evlenirim, mühim olan sevebilmek, sevgi engelleri de yok ediyor, düşünüyor da kör bir insanla evliyim, sağa sola bakmaz, şaka bir yana en önemlisi beni görmeyen gözleriyle sevmiş, bu benim için çok değerli olurdu, çünkü gözünle gördüğünü güzel bulur evlenirsin lakin asıl görmeden sevebilmektir marifet, bunun kıymeti benim için paha biçilemez.
Döktürmüşsün yine : ))
Ben zaten özel eğitim usta egiticiyim yeterince bu konuda emek verdiğimi düşünüyorum bu yüzden hayatımı birlestiricegim birinin sağlıklı olmasını isterim elbette, ama elbette seversem bunu sorun etmem, fakat sunuda düşünmek lazım benim bir engelim yok, evlendiğim kişinin psikolojisini yetersizlik ve ozguven eksikliği olabileceğini düşünmek lazım, bir şekilde bir yerde çatışma ve anlaşmazlık olacaktır. Dürüst ve samimi söylemek gerekirse düşüncem bu...
Seviyorsam evlenirim yani onlar da insan evet tamam bizden biraz farklı olabilirler her şeyi kendileri halledemiyor olabilirler ama bence engel tanımamak gerekiyor
Zor bir soru. Çok fedakarlık isteyen bir durum. Eğer yapabileceğine inanıyorsan evlenirsin. Bunun için maddi durumun iyi olması lazım. Bakıcı ve başka durumlar için. Sonuçta onun isteklerini ve kendi hayatını sürdürebilmek için maddiyat gerekli. İyi düşünmek ince eleyip sık dokumak gerekir. şu an ki durumda ben olsam ne yalan söyleyeyim ne kadar seversem seveyim evlenemem. Ne onun hayatını ne kendi hayatımı zora sokamam. Bakma durumum yok çünkü. Bu şekilde düşünmek gerekli. Yoksa evlenmek kolay. Nikah dairesine gider evleniriz ama gerçekleri de göz ardı etmemek lazım. Biraz realist düşünmek lazım. Kimse birbirini kandırmasın seviyorsam evlenirim filan diye.
Sevginin sınırları olmaz, hele ki gerçekse! 😊 Engelli bir insanla hayatını birleştirmek, hayatı birlikte yaşamaktır, zorlukları bölüşmek, sevgiyle güçlenmektir. Önemli olan "birlikte olmak" değil mi? Bence asıl mesele birbirinize ne kadar destek olabileceğiniz ve sevginin bu ilişkide ne kadar güçlü olacağı. Engellilik bir kusur değildir; bu, hayatın doğal bir parçası. 💕 Eğer o kişiye sevgiyle bağlıysan ve uyum içinde yaşamayacağınızı düşünmüyorsan, engel gerçekten engel olmaktan çıkar. Sevgi, her şeyin üstündedir! 🌈🤝
Cevap
12Cevap
evlenirim evet
Bu soru çok güzel ve ince.👍🏻
Hayır evlenmem çok net.
Bu soru çok zor bir soru ama yine farklı yönden sorulabilir herkes engelli adayıdır ne olacagını bilemezsin bugun iyiyim dersin yarin bir sey olur o zaman ne olacak ayrılıp boşanacak mısın ben su anda tam olmasa da engelleyim mesela
Sevdigimiz birinin daha sonra engelli olmayacağı ne malum. Bence gercek sevginin önünde engel yoktur.
annem ve babam engelli bu hayat onlar için çok zor ayrıca eşim kanserdi ve 1 yıl kadar ona baktım bu işler kolay işler değil
Zor bir soru.. Gerçekten seven aşık olan insana hiçbir şey zor gelmez.. Bir ömür yanında olup her an destekçisi olabilir..
Tam engelliyle yapamam ama kısmı bir durumsa olabilir
Evlenınce düzelcek nerden biliyor sun aşkın mucizesi 🤣🤣
kanka buna benzer bir soru sordum ama erkek oldugum için kimse cevap vermedi banada engelli bir kadın cinsellik teklif etti sadece bir kere bile olsa yasamak istiyorum dedi kararsızım işte
Hepimiz engelli adayıyız o yüzden neden olmasın derim
Başıma gelmeden bilemem hayır derim tersi davranırım bana belli olmaz.
Ancak kader kısmet olursa ama pek nasip olmuyor ki alnımız ne varsa onu yaşıyoruz
Daha evlilik düşünmüyorum istemiyorum maalesef evlilik kotayı kapattık
Sevginin sınırları olmaz eğer işin içinde aşk varsa sınır tanımaz
Evlenmem evliyken her hangi bişey olsa onu da asla bırakmam
Benim kardeşlerim engelli ve zaten onlara destek olurken yoruldum zor bir durum o yüzden evlenmem
İsterim ama eğer doğuştan biseyse yani kalitmsal ise gelecek nesilleri de düşünmek lazım
Sonradan olduysa hepimizin başına gelebilecek şeyler, sorun olusturmaz
Evlenmezdim 🙄
Neden havaya bakıyorsun 🤔
Linçliycen diye 😂
Ne zaman linçledim seni : )) Tam aksine dürüst cevap verdin, dürüst cevap veren insanları severim : ))
Seversem olur neden olmasın
Gönül bu ya seversek neden olmasın
Aşık olduysam her şeyi göze alirim
Kimse bence çünkü böyleleri hiç yok
Evet bende engelliyim ama ağır değil hafif
Evlenirsin ki
Hayır evlenmem
Hayır tabi ki
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?