Ailelerin izni olmadan, evlilik yapılması yasaklanmalı mı?

Şimdi. Hem dini, hemde güncel konuya deyincem. Dinden kısaca bahsedeyim. Şaafi mezhebine göre, ailenin izni olmadan yapılan evlilik, caiz değil, yapılan ilişkide zina oluyor. Hanefi mezhebindeyse aile rızası aranmıyor. Ama Yinede tahrimen mekruh. Anne baba onayı yapılmadan, onlardan rıza alınmadan yapılan evlilik tahrimen mekruh. Şimdi gelelim güncel ve toplumsal meseleye. Kız 19 yaşında, üniversite okumak için şehir dışına gidiyor, orada birine aşık oluyor 4 ay sonra evlendim diyor, annesine haber yolluyor. Ailesinin rızası yok. Evlendiği adam kendinden 20 yaş büyük falan. Kız şimdi ben reşitim 18 doldurdum dese, ceza da alamaz Kimse. Hem medeni kanuna göre evlenmesinde sakınca yok. Başka örnek veriyim. Birisi müfe Anlı'ya çıktı. Adam evli, çocuğu var. Hapse giriyor. Karısı diyor ki. Boşanalım, dul maaşı alcam diyor adamda boşuyor. Sonra gidip, bu adamın kardeşiyle evleniyor kaçıyor. Ailelerin rızası yok. Böyle aile rızası olmadan yapılan evlilik ne kadar sağlıklı ve uzun ömürlü oda ayrı tartışılır. Anne baba bedduasından mıdır, başka şey midir evlilikleri de uzun sürmüyor. Diğer örnek veriyim. Kız 21 yaşında halasının kocası, eniştesi yani 50 yaşında, ona kaçıyor. Kızın ailesi istemiyor ama, adam karısını boşayıp, karısının yeğenini alıyor, karısı yapıyor. Kızı yaşında ve gözünün önünde büyümüş bebeklikden beri eniştesi. Aileler karşı. Hem erkeğin ablası, abisi falan karşı, hemde kızın babası çevresi , ailesi. Bence evliliklerde aile rızası aranmalı, şahit olarak anne, baba imzası olmalı. Anne, baba, imzası ya da onayı olmadan evlilik yapılmamalı. Şimdi bir nikahta 2 şahit, aranıyor ya şahit kim olduğu önemli değil 18 büyük olsun yeterki. Bence şahit anne baba olmalo. Başka da şahite gerek yok. İstenirse oda olur neyse. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Evet aile onayı alınmalı, nikahta
Olmamalı, annesi izin vermedi diye, evlenmeyecek değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
1 yıl
Siz anlamadınız heralde. Söylemek istediğim. Ailesinin izni olmadan, birinin kızını kaçırıp, evlenmeleri. Sen okadar doğur, büyüt, bak, okut, sonra gitsin, kaçarak evlensin, ailesini yüzüstü bıraksın. Olur mu yani. Ailenin istemediği biriyle kaçarak evlenmek. Devlet yasaklamalı bence bunu. Aile izni olmadan yapılan evlilik evlilik değildir. Şafii mezhebine göre zinadır doğacak çocukta birey zinadır
Güncellemeler
1 yıl
Mantıklı açıklamalar yapılmadı. Yorumuma, güncellememe cevab verilmedi. Boş konuşuldu. Aileler yanlış karar alabilir dedi. Evet karar yanliş alınır ama bu karar değil ki. Bu seni evlendirmek olsaydı, karar olurdu, ama evlendirmemek bu. Evliliğe isin vermemek. Bi bit yiğini var ki istemiyor. Yoksa kim evladının mürüvetini istemez
Ailelerin izni olmadan, evlilik yapılması yasaklanmalı mı?