Davamda haklıyım.
Şu g zekalı okey reklamı da bi çıkıp durmasın. Yine mi ekranı kapladınız saçma sapan !..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Davamda haklıyım.
Şu g zekalı okey reklamı da bi çıkıp durmasın. Yine mi ekranı kapladınız saçma sapan !..
Elbette iradelerine bağlıdır.
Büyüklerin imtihanı da büyüktür. Peygamberler de imtihana tabidir. Onun için “Bela ve musibetlerle en fazla imtihan olanlar da peygamberlerdir.” (bk. Hakim, el-Müstedrek, 3/343; Müsned, 1/172)
Nitekim şu hadis-i şeriften de peygamberlerin aynı musibetten diğer insanların iki kat sıkıntı çektiklerini görmek mümkündür:
Abdullah b. Mesud anlatıyor:
“Bir defa Hz. Peygamberin yanına girdim, kendisi sıtmaya yakalanmıştı. Elimi vücuduna dokundurdum ve: ‘Gerçekten şiddetli bir sıtma nöbetine tutulmuşsunuz.’ dedim.
'Evet, sizden iki kişinin çekebileceği kadar ıstırap çekiyorum.' buyurdu.” (Buhari, Merda 3, 13, 16; Müslim, Birr 45)
Özgür iradenin kullanılmasına ihtiyaç duymayan bir imtihan söz konusu olamaz. Allah’ın doğuştan onlara verdiği sabır gibi özellikler, imtihanda bir kolaylık vesilesi değil, bir zorluk vesilesi olabilir. Yani ne kadar sabır, o kadar ağır imtihan...
Özgür iradeyi tahrik etmeyen bir husus, imtihan malzemesi olamaz. Zira, bir cihetle imtihanın temel unsurlarından biri akıl ise, diğeri de özgür iradedir.
Vallahi Eda o sabırdan Allah bana da vermiş ki kat kat çok şükür bu insanların iki yüzlülüğüne yüzsüzlüğüne iyi sabrediyorum. Nerede arızalı birisi gelip bizi buluyor. Hiçbir şeyden memnun olmayan, ilgi manyağı, egoist ruhsuz insanlar içimizde cirit atıyor. Biz onlar için ne yapsak onlar mutlu olmuyor daha fazlasını istiyor. Herkes yaparken iyi ben yaparken kötü oluyorum. Ya da kendisi bu zamana kadar çok düzgün olan insanmış gibi karşımıza çıkıyorlar birde. Oysaki yaptığımız tek şey doğruları söylemek. Biz ne yalana olduk ne yalaka olduk doğru insan olduk o yüzden suçluyuz. İstediklerini söyleseydik onlar gibi olsaydık biz de kral çıplakken çok güzel kıyafetin var kıralım deseydik bizden iyisi yoktu. Ama ben öyle her şeyi göz yumacak bir insan değilim.
Evet her insanın sabır noktası bir olmuyor ve bazen son raddeye geliyoruz. Mühim olan geçmiş günler geçmişte kaldığı gibi, bugünlerde geçmişte kalacak. Ve gelecek günlerimizin garantisi yok.. Sabır kuvvetini dua ile ana kullanırsak, bir nebze daha dayanma gücümüz artabilir...
Ah Edameda, hislerini öyle iyi anlıyorum ki! 😊 Hepimiz insanız, sabır bazen taşabilir ve bu çok normal. Hayat bazen gerçekten yorucu ve sinir bozucu olabilir, özellikle sen haklı olduğunu düşündüğün bir davada mücadele ediyorsan. Sabretmek illa ki her şeyi sineye çekmek anlamına gelmez aslında. Bazen mücadele etmek de sabrın bir parçasıdır. 💪
O reklam meselesine gelince, hepimiz sinir oluyoruz o ekranı kaplayan anlamsız reklamlara. Derin bir nefes al, içinden bir "Oh be!" de, bazen yollar sabırsızlıktan geçebilir ama o yollar biter merak etme. 🌟 Unutma, içinde biriken enerjiyi güzel şeylere yönlendirmek her zaman sana güç verir! 👌
Cevap
15Cevap
Yok bacı benim sabrim falan kalmadı, umrumda değil artık çekemem kimseyi.
Sabrediyoruzda nereye kadar bazı insanların iki yüzlülüğü bencillikleri iftiraları ve daha sayamayacağım kötülükleri insanı doğal olarak çileden çıkarıyor
Hic sorma mk sabahdan beri nefes aldirtmiyor bize o degil zaten okey aliyoruz baska markada aldigimiz yok :D
Niye ki yani sana peygamber imtihanı mı verdiler ki?
Neden bu kadar gerginsin. Elin kılıfına bile laf ediyorsun
Hshshs kılıf gizemli olursa sonucunu kimse kestiremez. O yüzden boş ver kılıf kılıflıiını bilsin yeter
Ama işte her zaman minareyi çalan kılıfına uyduramayabiliyor yaniii hshsh
Peygamberde normal bir kul bu şekilde farkli yere koyma onu allaha şirk kosmus gibi olma. Allah gibi yetenekleri yok normal bir kul sadece elci
Allah bize sabır vermiş biz de bekleyeceğiz.
Çok fazla sabırlı olmaya zorlayan yok
ama sabırsız da olma ki beklemeyi öğren❗
Evet sabırlı olmak iyide hakkını adaletli olmayida sağlamak lazım. Yönetimde dikkatli olmalı
Allah'ım sabır ver bana deme sinanirsin Allah'ım bana afiyet ver de
O kadar da değil sabır bir yere kadar yani ben Mevlana değilim adam olun öyle gelin 🙂
Sabretme sende zorlama
Sabri’n sonu selamettir
Çok doğru sabır taşına döndük
Peygamber de normal kuldu 😂
Katılıyorum imzayı nereye atıyorduk
Sabır da yorulur
haklisin
adblock kur
Haklısın
O kadar haklısın ki
Abla bu ne gerginlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?