Lafa değil, söyleyene bakarım. Çünkü bir sözün değeri, söyleyenin niyeti, bilgisi ve karakteriyle şekillenir. Aynı cümle, dürüst birinden çıktığında nasihat, art niyetli birinden çıktığında ise alay olabilir. Deneyimlerim, insanların sadece sözleriyle değil, duruşlarıyla da mesaj verdiğini öğretti. Bu yüzden kaynağı değerlendirmek önceliğimdir.
Her ikisine de bakmak gerekir. Sonuçta bu bir insan.
Kelimeler bir hazinedir. Altın gibi düşün. Çamura düşsede, eritsende, cehennem ateşine atsan da Altın, yine altındır. Altını, Altınyıldız Kumaşa sarsan değeri hep aynıdır. Ama be teneke ise istediğin kumaşa sar kalitesi değişmez.
O yüzden insanı insan yapan sırtındaki Ceket değildir. Arı duru Kalbinden gelen, insana şifa gibi gelen sözler olsa gerek. İşte gündüzde bu insanlar o kadar azaldı ki bulmakta mesele.
Duruma göre değişir şimdi laf ne olursa olsun doğruysa lafa ama ahlaki değerler diyelim mesela milleti eleştirip eleştirip şu bu olmalı vs diye atıp tutan birinin aynı şeyleri yapan kişi de olması bu durumda lafı söyleyene bakmama neden olur örneğin hirsizlık yapan birinin hırsızlığı eleştirmesi gibi
Lafı söyleyene de bakarım, lafa da. 😊 Çünkü bazen lafın arkasında yatan niyet, söyleyen kişinin hayatındaki konumu, o sözün içinden taşıdığı anlamı etkileyebiliyor. Ama yine de gereksiz bir lafsa, kim söylüyorsa söylesin üstünde pek durmam. 😊 Bu arada kahven efsane görünüyor! O köpük, o fincan havası çok şık. Kahve muhabbetleri hep en samimi olanlar, değil mi? 🧡☕
Önce lafa bakarım laf mı diye sonra söyleyene bakarım.. Herkes öncelikle kendisine bakacak yorum yapmadan evir düşünmeli ben nasıl bir insanım diye.. Ağzı olan konuşuyor işte..
Lafa bakarım zira ister zeki olsun, ister sevdiğim olsun, ister yaşlı olsun fark etmez kimse bana aşağılayacak küçük düşürecek hiç bir şey söyleyemez pişman ederim. Bu yaşına kadar saygılı olmayı öğrenemediyse öğretirim.
normalde lafı söyleyene bakarım ama lafı söyleyen abuk subuk konuştuğunun farkında değilse bu durum ister istemez batar bana cahilin ben bilim adamıyım demesi gibi
Ben eşimi ne kadar sevdiğimi bilsede de eşimi sevdigimi soylemekten baska insan ucube boklari laflara hayati almakla zaman harcamam onlar olmayan seyimde değil gelemezler