Bunu alışkanlık haline getiren kişiler var ama hoş bir durum değil tedavi olmaları lazım. En nefret ettiğim şeydir neyse onu söyleyin sonu ölüm değil sonuçta, yalan söyleyip alcalmanin alemi yok.
Kendini kurtarmak için, işini kolayca halletmek için, satış yapmak için, birini kendine bağlamak için söylenen yalanlar böyle uzar gider.. İnsan fıtratı doğruluk üzerine yaratılmıştır ki, küçük çocuklar kolay kolay yalan söylemezler. Ama büyüdükçe kirlenen yürekler, böyle çirkin bir şeyi kendilerine adeta meslek yapmış gibi , ağızlarından yalan eksik olmaz. Ve eninde sonunda ortaya çıkacak yalanlarla kendilerini avuturlar..
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Kesinlikle büyüdükçe kirlendik , umulur ki bir gün bu kirden kurtuluruz.
Bazı meslekler yalanla para kazandırıyor kişiler yalan söylemek istemese de. Tek tek meslek grubu yazmak istemem yoruma. Meslekten yalanla da para kazansa emek. Yalan da bazen beceri ama iyi ama kötü, etik değelendirmesi kişinin kendisine kalmış. Meşru olması elbet gerekmez.
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Öyle elbettede insan biraz orantılı atar yani. : )
eskiden yalan söyleyen insanın yüzünden jest ve mimiklerinden, gözlerinin içinden anlaşılırdı.. çünkü çok sık yalan söyleyebilen insanlar olmadığı için tuhaf bir durumun başına geldiğini hissederdi.. şimdiyse tam tersine doğruları söyleyince afallıyor insanlar.. asıl bakılması gereken konu şu; o insanı yalan söylemeye iten sebepler ne? sıkıntı buradan başlıyor aslında.. iyi olmayan şeylerin, etiğe ve ahlaka uymayan durumların içinde olduğu için yalan söylemek durumunda kalıyor..
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Bu yöndende bakılabilirdi elbette.
Kesinlikle o sebebler önemli.
Mesela bir ortamdan davet aldıysam ve kırmak istemeden reddetmek için yalan söyliyebiliyorum.
Bunu hayatımın her alanında kullanmıyorum bazıları gibi.
Yalan söylemek hayatın bir parçası oldu. Hayattan ve insandan bağımsız olması düşünülemez oldu. Her cümleye serpiştirilen bir tuz misali. Serpiştirilen yalanla söylenenlere lezzet katılmasıyla cümleler tamamlanıyor. Başki bir yanılsamayı yaşamak istiyor insanlar, belki de gerçekliğin bir kıymeti yok artık.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Belkide... Artık bir şeylerin kıymeti kalmadığı kesin.
Cidden öyle. Yalan söylenecekse en iyisini ben söylerim jdjsks Ha söyler miyim? Normalde hayır. Sadece bahane olarak bir şeyler uydurmak için kullanıyorum 🤣
Bunun da sebebi hayır desen de anlamayan, vazgeçmeyen bir arkadaş çevremin olması. Çıkmak istemiyorsam mutlaka bir yerim ağrır mesela jdjdkd
1
8 Yorumla
Soran
1 yıl
Mümkünse söylenilmemeli dediğin gibi. O arkadaş çevresi varya insana ne yalanlar söylettiriyor. : ) mümkün derece sıyrılmak icin benimde kullandığım olmuştur.
Meslek değil de ruhlarının bir parçası olmuş gibi, çünkü o kadar söylüyorlar ki bazen kendileri bile inanıyor ve insanın gözü sanki gerçekmiş gibi kendileri bile inanarak bakıyor.
Üstat anlam veremediğim bir şey, her insan yalan söyler bunu biliyoruz hepimiz, ama böyle insanları hiç anlayamıyorum gözümüzle görüyoruz la ne devam ediyorsun. Herhalde ya dediğim gibi ya ruhlarının bir parçası olmuş ya da kendileri bile aşırı inanıyor söylediği yalanlara.