Gizli Üye(36-45)1 yılŞu anki ekonomide eğer
" Rahat batmıyorsa" Aile evinde kal derim...
Ayrı eve çıkıp evi kapatmış biri olarak söylüyorum...
En az 20 000 TL kira vereceksin bir kadının yaşayabileceği ayrı eve..
Faturalar ile birlikte o kira 23000 TL felan olacak...
Asgari ücret alıyorsan zaten ayrı eve çıkmak hayal...
Yeme içmeye kafadan 10 000 TL gider
Yani ayrı ev sevdasını 35 000 TL bir maaş ile yaşayabilirsin
Ama birikim yapamazsın
Bir süre sonra
Duvarlar üstüne üstüne gelir,
Haftasonu ailen yanına çağırır ev ile ilgilenmezsin... Bir süre sonra evi poh götürür bu yuzden ve " Vak tek başına yapamıyorsun dön gel" nidaları başlar
" Eve giren çıkan kimdi?" diyen meraklı komşuların olur.
Mahallenin namus bekçileri sana akıl vermeye kalkar.
Karşı komşun kocasını kıskandığı için sen hiç bir şey yapmasan bile sana ifrit olur
Ve en zoru
" Bekara ev vermiyoruz" diyen ev sahipleridir.
Hatta bana bir keresinde
" Evi ne amaçla kullanacaksınız" diye sormuşlardı.
Tüm bunlara değer diyorsan buyur.
22 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@ahgen hepsini yaşadım.. Dene istersen
En İyi Cevaplar
1 yılŞu zamanda şu ekonomide aile evinde kalmak tabii ki avantajlı. Elektrik faturası, su faturası, kira bunlar hep dert. Sonuçta onlar olmadan da olmuyor. Bir de doğalgaz faturası var. Ama eğer iyi bir işim var iyi bir kazancım var diyorsan ayrı eve çıkmakta tabii ki güzel. Kendi hayatını yaşayabilirsin. Kendi yemeğini yaparsın kendi temizliğini yaparsın. Ama dediğim gibi aile evinde de bunların bir kısmını yapıyorsun sadece. İşin gücün de varsa bir de ailene destek oluyorsan daha güzel. Kesinlikle aile evinde yaşaması güzel bence. Sadece tek başına tatile gidebilirsin avantajlı bu da.
20 Yorumla
Şimdi aile var aile var. Bazısı sana destek olan tatlış insanlardan oluşurken, bazı aileler günlük olarak aklına intihar fikri sokuyor.
Tavırlar iyi ve kurulu düzen dengeliyse aile evi, ev toksiklikten geçilmiyor ve sürekli cinnet modundaysan kendi evine çıkmalı.
Tabi bir tarafta itici faktörler, bir de gitmek için gereken özelliklere sahip olma konusu var. Kendini korumayı, ev işlerini, fatura ödemeyi bilmelisin misal.20 Yorumla
Tek başına olmaz güzel zor yanlarıda vsr. Aile evinde olmak güzeldir ama anladabildigin bir aile olmalı, kendini onların yanında iken bile yanliz bırakılmış yanliz hissediyorsan, tek yaşa daha iyi emin ol💓
31 Yorumla- 1 yıl
💓✨
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
81Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,7b cevap paylaştı.
u 1 yılTek başına eve çıkmak
10 Yorumla
1 yılEğer sorumluluk alabiliyorsan ve kendine güveniyorsan güzel bı işin varsa olur ama bu sefer aile sevgisinden uzak kalicaksin unutma bu dünyada ilk önemli şey aile demektir ailesiz bı insan hiç olur eğer hani ailedeki durumlar seni buna zorluyora ailenle oturup seni buna zorluyan konuyu konusabilirsin sonuç olarak onlar senin annen baban anlayışlar karşılarlar tabiki hiç bı anne baba aile çocuğunu tek yaşamasına istemez her gün haberlerde görüyorum öldürülen kadınlar kızlar erkekler silah balta kesici aletler devir değişti insanlar çok değişti bu kararini ilerdeki yasantini çok degistiriri haberin olsun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEğer becerikli bir insansan tabii ki kendi evine çıkmak en güzeli. Ama eğer bir yumurta bile kıramıyorsan hiç girişme o işlere. Mesela evinde bir şey mi bozuldu özellikle kadınsan kimseye güvenip çağıramıyorsun bu yüzden. Ben 3 yıldır yanlız yaşıyorum. Yemek yapma konusunda iyiyim zaten. Bir de ufak tefek tamir işlerini öğrendim. Ciddi bir problem olmadığı sürece her şeyimi kendim hallediyorum. Kafam rahat karışan eden yok. Mis
46 Yorumla- 1 yıl
sen aynı bensinn ahshshs💕
Cevap sahibi1 yılBi aşko kuşko olamadık be ama olsun 💗
- 1 yıl
ahshsh olsun hem harbi hem barbie oluruz bizde 💖
Cevap sahibi1 yılBak bu iyi fikir işte 🫠
Cevap sahibi1 yılNe?
- Aile & Toplum konusunda 638 cevap paylaştı.
1 yılTercih meselesi ama bence aile evi olmaz ayrı eve çıkmak daha iyi. Bu yanılgıya bundan 2 sene önce düşüp bizimkilerin yanına gittim. Zaten anlaşamıyoruz yani nasıl böyle bir hata yaptım diye kendime söylendim durdum. Yeni ev bulmak çok zor oldu ve bu süre zarfında kafayı yiyecek gibi oldum.
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılEğer aile evinde kendi odan varsa aile evi derim.
Tek başına eve çıkarsan bütün yükü sen çekecen hem ay sonunu zor getirin aile evinde olduğunda birikim yapabilin hem kira derdin de olmaz.. şu, elektrik, yeme içme gibi şeylere para verin hem hepsini de ailen öder sende bisey yapman bu arada birikim yapan.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl27 yaş üzeriysen kesinlikle aile evi tavsiye etmem hele de yaş otuza dayandıysa. Bende tek başıma yaşıyorum ilk başlarda yapabilir miyim korkarım sıkılırım endişesi vardı şimdi umrumda bile değil. Günün yorgunluğunu stresini tek başıma evime girip atıyorum. Napıyorsun odandan çıkmıyorsun diyen yok. Zorla yemek masasına Çağıran yok kalabalığı aile ortamını seven varsa eyvallah ama belli yaştan sonra insanın kimseyi kafası kaldırmıyor. Laf sokan yok hesap soran yok anne baba kavgası çekmek yok sinirini stresini senine çıkaran yok sana saran yok iyi bi ailesi sağlıklı bi ortamı olan varsa bilemem tabi tercih meselesi
30 Yorumla
1 yılDirek ayrı eve çıkma tarafındayım aile ile yaşamak kimseyi ileriye taşımaz tek yararı maddi durumdur. Kendini geliştirmek ve sorumluluk seviyenin en yüksek seviyeye çıkarmak istiyorsan ayrı eve çık o zoruklardan sonra ilerde cahil kalma diye
11 Yorumla- 1 yıl
katılıyorum
1 yılVallahi kendin eve çıkarsan rahat edersin canim aile evinde yinede kısıtlama altında felan olursun bunalirsin gencsin güzelsin kendi halinde takılmaya ihtiyacın var. hayalindeki hayatı yaşa zaten onlarla yeterince yasadin kendi halinde maddi durumun seni sıkmayacaksa kendine ev tut hatta güvendiğin bir arkadaşınla çık. olmadi kedi köpek al çok huzur verir benden söylemesi 🩷
22 Yorumla- 1 yıl
teşekkür ederiim💕🧚🏻♀️
- 1 yıl
Rica ederimm🤭
Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı. Ailenle bir sorunun yoksa, rahatsa bu ekonomi de çıkman mantıksız.
Sadece eğer maddi durumun çok iyiyse ve kira değil de ev satın alabileceksen ev al öyle çık, kiralar aşırı ve anlamsız derecede pahalı.
20 YorumlaBu aslında kişinin nerde ve ne şekilde olmak istediğine bağlı bir durum. Belli bir yaşa kadar aile evinde kalmak güzeldir. Ondan sonra kişi kendi maddi özgürlüğünü kazandıktan sonra tek başına eve çıkması o zaman avantajlıdır.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKnka aile evinde yaşamak kötü bir şey ya her kız 24 yaşına gelince kendi evine çıksın. Kızlar imkanınız varsa 24 yaşına gelince kendi evinize çıkın. 2 köpek alın mutlu yaşayın 😀aile evinde yaşayınca psikolojinizle bedel ödüyorsunuz of çok saçma
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Tek başına yaşamak kadar güzeli var mı ki? Elbette konfor alanından çıkıp, yeni düzene ayak uydururken biraz zorlanirsin ama sonrası 🎉🎶💥😎
15 Yorumla- 1 yıl
hshshshh evde parti felan vermiyoz luka
- 1 yıl
arada sıkılma gibi durumlar dışında rahatlık konusunda çok haklısınız Akdeniz beyefendisi 🌸✨
1 yılAyrı eve çıkmak, kendi ayaklarının üzerinde durmak varken aile evinde kalmak psikolojik olarak yıpratır. Maddi durumu iyi olan herkes kendi düzenini kurmalı.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılHer ne olursa olsun, kişisel gelişimden tut bireysel özgürlüğe kadar; eğer maddi imkanlar elveriyorsa ilk fırsatta aile evinden ayrılmalı.
Uzak olur, yakın olur ama ayrı olmak gerekir bence.10 Yorumla
1 yılTek başına eve çıkmak daha iyi birde kafa dengi bir yoldasın varsa değme keyfine
16 Yorumla- 1 yıl
son kelimeler bi reklam klibinden olabilir mi nbmbm
- 1 yıl
Algida :D
- 1 yıl
haha evet
- 1 yıl
Tüm yaz o kadar çok çıktı ki karşıma beynimi kemirdi ahshdhd
- 1 yıl
ahshs normal
- 1 yıl
Sorunun cevabına konunun buralara alakasız gelmesi :D
1 yılEğer birkaç el becerin varsa ve evin maddiyatını karşılayabilecek durumdaysan kesinlikle ayrı eve çıkmak. Hayata karşı daha iyi hazırlanıyorsun ve eğer güvendiğin arkadaşların da varsa çok güzel oluyor.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 957 cevap paylaştı.
1 yılTek başına eve çık. Sen beni dinle bakma diğerlerinin söylediklerine. Tek başına eve çıkmalısın
12 Yorumla- 1 yıl
e diğerleri de öyle diyokine zaten. xd
- 1 yıl
Okumamıştım diğerlerinin görüşlerini yorumumu yazarken 🙂
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılDuruma göre değişir. Tek yaşamak güzel ama bir o kadar da sıkıcı. İşin ekonomik boyutu da ayrı bir konu tabi..
20 Yorumla
1 yılBu tamamen ailen ile olan ilişkine bağlı. İyi ise ilişkilerin aile eve elbetteki daha avantajlı. Ailen ile ilişkin problemli ise tek başına eve çıkmak en temizi
10 YorumlaBazıları rahat mı batıyor da ayrı eve çıkmak istiyorsunuz diyor ama o iş öyle olmuyor bir saatten sonra bazı aileler çok baskıcı eğer ekonomik özgürlüğün varsa hiç düşünmeden ayrı ev derim Kadın dediğin kendi başının çaresine bakabilmeli kimseye eyvallahın olmuycak ailene bile ben de ilerde düşünüyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.
1 yılAile evinin duruma bağlı. Tek başına odan falan varsa ailen her şeyine karismiyorsa avantajlı. Onun dışında tek başına çıkmak miss gibi ya kimseyi çekmek zorunda değilsin
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 424 cevap paylaştı.
1 yılKendi özsaygın için kendi düzenini kurmak lazım.
30 Yorumla Benim aile normal değil
Tek başına tabiki
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. İkisinin de artıları var üşengeçsen aile evi ama kendi hayatına yön verebiliyorsan ayrı ev çok iyi
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Tek başına bir müddet iyi yanına eş lazım her zaman aile evi bazen aile laflarla insanı boğabiliyor onun için Tercihim değil
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılİki arkadaşın buluşunca ortaya bir porsiyon söyleyip ortaklaşa ödediği dönemde bence aile evine sıkı sıkı sarılın derim
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılAilelerimiz baş tacı ama 15 yaşından itibaren ailemden uzakta yaşıyorum. En fazla 2 gün dayanabiliyorum onlarla yaşamaya 😄
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 838 cevap paylaştı. Aile evi iyidir ya, miss gibi anacığıma mercimek çorbası yapar mısın diyorum evde hazır oluyor mük mük
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılevlenmiyosam veya farklı bi şehre zorunlu atanmadıysam neden ailemden ayrı eve çıkayım ki? bir insan canının içi ailesinden nasıl ayrılmak ister aklım almıyor. özgürlük adı altında nane yemek için ayrılır en fazla kusura bakmayın.
10 Yorumla
1 yılİkisini de tadıp aile evini seçen üşengeçin tembelin tekidir benim gözümde. d başka bi açıklaması olamaz.
10 YorumlaMaddi yönden aile evi ama artık kendi ayaklarının üzerinde durmak istersen eve çıkman mantıklı.
21 Yorumla- 1 yıl
Ever çok haklısın
Gizli Üye(30-35)1 yılAile evi eninde sonunda eksilecek ve gün gelecek o evin tek sahibi anne ve baba olacak. Misafirleri olacaksınız. Bunu aceleye getirmemelisiniz. İnsan hep özlüyor da...
21 Yorumla- 1 yıl
Çok doğru
1 yılAile iyi ise aile ile kalmak bence ama aile sakat ise kendin kal daha iyi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 612 cevap paylaştı.
1 yılGerikafali aile olmadığı sürece aile tarafında kalman daha avantajlı
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 496 cevap paylaştı.
1 yılGörselde olduğu gibi güzel değil tek çıkmak
10 Yorumla Aileyle evde kalmak ama bana yalnız kalabilecegim 1 oda verilmesini istiyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.
1 yılYılların alışkanlığı tek başıma evimde olmak tercihimdir
10 Yorumla
1 yılsabit düzenli gelirin varsa ayrı eve çıkmak iyi
10 Yorumla
1 yılMaddi yönden aile evinde, ruhsal sağlık olarak ayrı evde yaşamak daha avantajlı
10 Yorumla
1 yılTek başına olmak maddi, aile evinde olmak ruhen zararlı.
10 Yorumla
1 yılaile evinde kalırsan bütçe çok aşmaz ama kendi evinde her şey sana aitt bu mantığa göre hareket ett
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 479 cevap paylaştı.
1 yılAile evi. Tek başına diyenin ya maddi durumuok iyidir ya da hayatı tanımamıştır
10 Yorumla Yalnız yaşamayı daha çok seviyorum, alıştım.
Kendima ait bir düzenim var.
10 Yorumla
1 yılTabiki ayrı eve çıkmak daha mükemmel, hayırlsıyla bi çıkarım bende inşAllah.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 659 cevap paylaştı.
1 yılaile evinde kalmak daha iyi bence. bir yaştan sonra işinde gücündeysen karışacaklarını da sanmıyorum
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Aile evi belirli bir yaştan sonra yoruyor. Ayrı eve çıkmak istiyorum.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 621 cevap paylaştı. Ben ayrı yaşıyorum ve bu konforu hicbir şeye déğismem. Evlilige bile.
10 Yorumla
1 yılkendi evine cikarak akil saglini koruyorsun daha avantajli
10 YorumlaAyrı ev, aile evi seçenek bile olamaz awq işkence işkence AŞDSADFADADF
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 yılAileyle yaşamak bazen çok sıkıcı ama tek yaşamak ondan da sıkıcı bilemedim
10 Yorumla
1 yılÇalıştığım işim varsa aile evinde kalıp birikim yaparım ondan daha mantıklı
10 Yorumla
1 yılAile evinde ruhen ve fiziken hiç mantıklı değil jsdz
10 YorumlaFiziksel olarak rahatlık için aile evi. Mental sağlık iiin tek başına jdksksk
10 Yorumla
1 yılBelli bir yaşa kadar aile evinde yaşamak avantajlı, TABİİ aileye göre değişen bir durum. Avantajlı kısmı hem çalışıyorsunuz hem de kiraya, yemeğe bu tarz şeylere para vermek zorunda kalmıyorsunuz.
10 Yorumla
1 yılAile evinin sıcaklığını hiçbir yerde bulamaz insan ben 5 yıldır yalnız yaşıyorum ama o kadar çok özlüyorum ki beraber yemek masasının etrafında sevdiğin insanlarla sürekli olduğun bir ortam düşün iyisiyle kötüsüyle aile evi gibisi yok
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAile evinde kalmak daha avantajlıdır ama. Psikolojik şiddet. Kısıtlanma. Vs görüyorsa bir insan. Ayrı eve çıkmalı. Özgürlüğünü kazanmalı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTek yaşıyorum çok mutluyum iş gününden sonra o sessizliğin verdiği huzur
21 Yorumla- 1 yıl
Sevindim senin adına
1 yılImkanim olsaydi yalniz yasardim sanirim. Ama yalniz yasanlar sikayetci. Buna cesaretimde yok sanirim.
00 YorumlaBu devirde aile evi daha avantajlı normal koşullarda ama aile ile sıkıntılar varsa ne yapıp edip tek başına eve çıkılmalı bence.
10 Yorumla
1 yılAilene bağlı ya ama tek yaşamak da zor kolay değil ben oturup ağladım ilk 1 ay geçinemiyorum diye
10 Yorumla- Devamını Gör (113)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar