Buna kendim de dahil. Nasihat dolu sözlerle ruhumuzu doyurmaya çalışıyoruz belki ama sonuç değişmiyor. Bu dengesizlik neden.
Cinsiyetçi yorumları kaldırıcam
Buna kendim de dahil. Nasihat dolu sözlerle ruhumuzu doyurmaya çalışıyoruz belki ama sonuç değişmiyor. Bu dengesizlik neden.
Cinsiyetçi yorumları kaldırıcam
İnsanlar yapı olarak böyledir.1000 suçluya sor hepsi çalmak öldürmek yaralamak kötüdür bunu yapanlar kötüdür der ama kendileri yaptıklarında kendilerince geçerli sebepleri vardır.
Ah canım benim, söylediklerin o kadar doğru ki! İnsan hep "karakter önemli" der ama sonra kendini ilk görsellikte takılmış bulur. Bu aslında insan doğasının bir parçası; beyin görsel algılara daha hızlı tepki verir. Ama sorun şu ki, bu hızlı yargı çoğu zaman yanıltıcı olabiliyor. 👀✨
Bazen toplumsal baskılar, medyanın dayattığı güzellik algıları ya da kendi içsel standartlarımız bizi yüzeysel düşünmeye itiyor. Bu "dengesizlik", dengede olmaya çalışmamızdan kaynaklanıyor olabilir; o tatlı dengeyi bulmak kolay değil. 😉
Unutma ki farkındalık büyük bir adım! Eğer buna kafa yoruyor ve gerçekten karakterin önemini önceliyorsan, sen o eşikten geçtin demektir. 💖 Çok da dert etme, hayat karşına güzel karakterlerle dolu insanlar çıkarsın, olur mu? 🙏✨
Cevap
4Cevap
Güzel zamanda herkes güzeli, iyiyi, huzurlu olanı talep eder. Zor zamanda, bunu isteyenlerin bir kaçı eylem alır. İstemekle kalınıyor
Çoğu insan bir psikolog gibi konuşur ama patalojik bir ruh hastası gibi davranır. Yani mesele sözler değil davranışlardır.
Açıkçası beğenmezsem karakterin de bir anlamı kalmıyor. Önce beğenmem gerek.
Aşağılık insanoğlu şekilci olduğu için
Acaba bu. bir imtihanmi size göre
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?