Nişanlılık süreci ve aile sıkıntısı?

Merhabalar, nişanlılık süreci sizlerde nasıl geçti lütfen bana yardımcı olabilir misiniz? Nişanlım daha çok her şeyi beraber halledelim düşüncesinde bu yaşın da vermiş olduğu bir olgunluk nişanlımın ailesi erkek tarafı olarak hiç bir şey üstlenmiyor açıkçası çocuklar halleder diyorlar ama bir nokta da bu da iyi değil çünkü hiç bir şey yapmıyorlar işte tam burada bende ailem ve nişanlım arasında kalıyorum. Annemler sürekli onların yapması gereken fakat yapmadığı şeyleri söylüyorlar bana bunu yapmaları lazım gibisinden ama ben nişanlım ile bu tarz şeyleri konuşsam annemlere beni doldurduğunu düşünüyor. O kadar çok arada kalıyorum ki anlatamam annem sürekli mutsuz ve trip havasında her şeyden şikayetçi. Nişanlımın ailesi yönünde zaten istediğimiz gibi gitmiyor çoğu şey o yüzden mevcut bir mutsuzluk varken bir de annem her şeyi sorun ediyor haklı yanları çok ama bu sefer annem her şeye karışıyor oluyor. Ne yapacağımı nasıl yapacağımı şaşırdım inanın ki. Sürekli annem ile kavga ediyoruz sürekli ağlama krizleri hastalıklar. Az da bir zaman kaldı üzülüyorum da kırmak da istemiyorum ama annem fazla evhamlı her şeye dahil olmak istiyor kayınvalidem fazla umursamaz sadece olaylara tepeden bakıp üstün görüyor kendini. Direkt söylemese de her konuşmasında bir bizden üstünlük iması. Aşağılama politikası. Az kaldı diyorum, inanın bazen öyle duruma geliyor ki bir an önce evlensem evden ayrılsam diyorum bazen de evden gideceğim diye üzülüyorum ne yapacağımı şaşırdım artık. Kendi aileme yakın bir yerde oturmak istiyorum açıkçası ama annemin her şeye dahil olması, küçük şeyleri bile sorgulaması beni korkutuyor. Mesela nişanlım her hafta sonu muhakkak annem için eve gelmeli hatta haftada bir gün geliyor diye bile kızıyor. Yarın yakın ev tuttuğumda da başka sorunlar çıkar diye korkuyorum bir yandan çalışıyorum anneme yakın olmam her anlamda iyi. Gerçekten ailem göz bebeğim her konu da destekçim ama şu süreçte beni nasıl sıktıklarını anlatamam sürekli tartışma sonunda hastalık ne yapacağımı bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yardımcı olabilir misiniz
Nişanlılık süreci ve aile sıkıntısı?