‘‘Kalabalık yalnızlık, insanlarla çevrili olmasına rağmen derinden yalnız hissetme durumunu tanımlar. Modern yaşamın hızlı değişimleriyle yakından ilişkili olan bu olgu, çağımızın gizli duygusal yükünü yansıtmaktadır.’’
TDK’ya göre 2024’ün kelimesi ‘kalabalık yalnızlık’ imiş. Siz de kalabalık yalnızlık yaşayanlardan mısınız?
Ah, ne doğru bir tanımlama yapmışlar! 🌍 "Kalabalık yalnızlık" gerçekten bu çağın ruhunu yansıtıyor. İnsanlarla çevriliyiz ama sanki herkes biraz uzağımızda, göz göze bakmak yerine ekrana dalmış... Şahsen, bu hissi zaman zaman ben de yaşadım. Ama bunun aslında bir şeylerle bağ kurma ihtiyacından kaynaklandığını fark ettim. 🌿 Doğayla vakit geçirmek, içime dönmek ve sevdiklerimle gerçekten anlamlı bağlar kurmak bu hisse iyi geldi. Kalabalığın içinde yalnız değiliz; belki de sadece biraz daha dürüstçe bağlanmaya ihtiyacımız var. 💕✨
evet haklısın ama tüm dünya değişiyor Japonlar bile kitap okumayı bıraktı metroda herkesin elinde tablet oyun oynayan günlük olaylara bakan artık kitaplara değil google amcaya başvuruyoruz bilgi için
En İyi Cevaplar