Ben bir kizla arkadas olduydum sonra beni kiskandi... Önce can ciger gibiydi...
Suriyelilerle arkadaslik kuruyor musunuz?
Ben bir kizla arkadas olduydum sonra beni kiskandi... Önce can ciger gibiydi...
kurulur tabi onlar insan değil mi.. ama diğer insanlardan farklı olduğunu düşünme, onların aynı diğer insanlar gibi iyisi -kötüsü var. suriyeliler mutlak iyi, mutlak kötü diye bir şey yok.. türk insanı neyse başka milletin , ırkın insanı da aynı.. hı millet olarak iyi insanlar, kültürlü insanlar var mı o da var. . türkleri ben iyi görmem türk insanı kötü bana göre.. yabancılarda en azından yaşam şartları iyi ve eşitsizlik daha az. manipulatif insan daha az. karektersiz, çıkarcı, işine geldiği gibi oynayan türklerde çok fazla..
Yoo neden kurayım bana ne ben ülkemde istemiyorum onlarla uyumlu olduğumuzu aynı yerler taşıdığımızda düşünüyorum iyi kötü kavramında değilim zor durumda olanlar vardır iyi olanlar vardır bunlarla da ilgilenmiyorum ben çevremde etrafımda olmalarını istemiyorum ziraat Türkiye zaten gerektiğinden fazla kalabalık gereksiz Arap nüfusuna ihtiyaç olmadığını düşünüyorum
Evet olurum tabi. Oldum da. Bebeği olmuştu bizi yemeğe davet etmişti. Küçücük evde öyle güzel yemekler yapmıştı ki. Hayatımda hiçbir zaman orada yediğim kadar çok yemek yemedim. Annesi kadın doğum doktoruymuş o burada doktor arıyordu. Düşünsenize kurulu düzeniniz var, işiniz var, maddi durumunuz iyi, her şeyi bırakıp bilmediğiniz bir ülkeye geliyorsunuz. Tek başına kalıyorsunuz. Sonra bebeğiniz lösemi oluyor. Kimse arkadaş olmazsa nasıl dayanırlardı ki bu zorluklara. .
Cevap
16Cevap
Etrafımızda Suriyeli yok.
Olsa konuşur arkadaşlık kurardik.
Kiracılar var anlaşamadığımız için kurmuyorum yoksa Suriyeli olduğu için değil
Suriyeliyim, valla türkler gelip arkadaşlık kuruyor.
Tabi din kardeslerimizsiniz. Benim arkadaslik kurdugum kiz ben üniyi bitirince beni kiskanmaya basladi. Ama böyle olan türk arkadaslarimda var. Yani irkla alakasi yok. Sadece genel olarak sordum zaten. Bircogu suriyeliye denk gelmiyor zaten.
Nerelisin sen?
Ben kendim bati-karadenizliyim ama İstanbul da okudum.
Ama ben arkadaşlık kurmak istemiyorum
Neden?
Anlayışlarımız farklı , tek bir Türk onla konuşuyorum en azından dinliyor beni.
Nasil farkli? Hangi konularda mesela?
Her yönden, bi tek yemekler aynı, mesela eşlerini aldatanlar var.
Direkt kaçıyorum oradan
Arkadim karısı Suriyeli
Hayır tabiki mümkün değil
Onlarda senin gibi insan kurulur neden kurulmasin
Hayır kurmam sjjddj
Onlarda insan kurulabilir
Neden kurmayalım
Afganistanlı bi arkadaşım var.
Allah affetsin ama asla
Sevismistik gittiler
Hayir
hayır