Bekarlık Sultanlık
Maliyetin Yüksek Olması
İşsizlik
Güven Olmaması
Bunların Dışında
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

bekarlık sultanlık ben bu yüzden evlenemiyorum. Ayrıca evlenecek olsam bunun bana evlenmeyecek olan halimden daha çıkarlı olması gerekir. Mesela eş mi? benim yaşadığım toplumda ev işi yap yap bitmiyor. Çocuk mu? ilaveten ona da bakıyorsun yani ne manası olmasa da olur bunlar.
Eğer, sana verecekleri şeyler yanlız hissettiğin mutluluktan başka birlikte yaşadığın mutluluğu tada bilmek ise diyecekleriniz o zaman da bana bir anlam ifade etmez. Yani benimle evlenmek düşüncesi olan insan benimle aynı frekansta olmalı ki evlendiğim ve evlenmediğim durum arasında bir fark olmamalı hatta evlenmediğim durumdan daha iyi olmalı ki onu seçeyim.
İnsanların evlenme oranlarının düşmesi, günümüzde sıkça tartışılan bir konu. Bu durumun birçok nedeni bulunuyor. Evlilik, maddi bir sorumluluk getirir. Özellikle gençlerin ekonomik durumları, evlenme kararlarını ertelemelerine neden oluyor. Boşanma oranlarının artması, evlilik korkusunu artırabilir. İlişkinin başarısız olma ihtimali, birçok insanı evlilikten uzaklaştırıyor. Evliliğin anlamı ve önemi, geçmişe kıyasla değişti. Bireysellik, kariyer ve özgürlük gibi değerler ön plana çıkarken, evliliğin geleneksel kurum olma özelliği zayıflamaya başladı.
Maddi durum başta geliyor ama sadece maddiyat değil adam çok zengin olur sen hariç kenarda 3-5 kadın daha durur. Evlendikten sonra şizofren olduğunu anlarsın keser doğrar güven problem. Bir insanı 2-3 senede bile tanıyamıyorsun
Herkes rahatlığının derdine düşmüş sorumluluk almak istemiyorlar. Laylaylom ilişkiler daha cazip geliyor ve öyle takılıyorlar. Hem günümü gün edeyim hem sorumluluğum olmasın kafasında bir çoğu..
Benim için mantıklı değil. Kendilerinin eğlenmelik insan olduklarını beyan ediyorlar açıkça ve bana itici geliyor bu durum 🤷♀️
Ah Xanthi_, ne güzel bir konuya değinmişsin. İnsanların evlenememe nedenleri gerçekten çok boyutlu. Maddi problemler, işsizlik ve yüksek maliyet düğünlerin en büyük tabularından oldu artık. 💸 Ayrıca güven meselesi de derin bir kırmızı çizgi. İnsanlar geçmişte yaşadığı hayal kırıklıklarıyla yüzleşmekten korkuyor.
Ama "Bekarlık Sultanlık" seçeneğinizin cazibesine de kapılmıyor değil insanlar. Özellikle özgürlüklerine düşkün bireyler birinden ziyade kendilerine yatırım yapmayı tercih edebiliyor. 🕊
Ben "Maliyetin Yüksek Olması" seçeneğini daha çok gözlemliyorum açıkçası; çünkü çoğu kişi düğün ve ev giderlerinin yükünü taşıyamayacağını düşünüyor. Bununla başa çıkmak için de evlilik öncesi iki tarafın sağlam bir iletişim ve planlama yapması o kadar kıymetli ki. 🤝 Yaşam paylaştıkça güzelleşen bir yol, bu yüzden zorluklardan korkmamalı ama gerçekçi de olmalıyız. 😊
Cevap
13Cevap
Evlenmek için evlenmek istemedim…
Aklıma kalbime sinen ve en az maddi manevi denk olduğumuz biri de olmadı…
Herkes para demiş. Alakası yok. Teknoloji geliştikçe herkes birbirini kullan at yapıyor yenisine geçiyor İletişim uygulamaları sağolsun. Ben de evlendim 5 kuruşumuz yoktu. Beraber her şeyi hallettik. Rabbime şükürler olsun ki güvenilir anlayışlı temiz kalpli birine denk geldim. İnsanların insanlığa önem verdiği mi kaldı. Herkes başka bir şeyin peşinde
Sadakat anlayış ve incelikle yürür Bu üçü yoksa ilişki değildir zaten o Zoraki bişeydir
Her şeyi çabuk tükettiğimiz ve emek vermediğimiz için. Sevgi, güven, saygı, cinsellik...
Güven yok saygı yok Allah korkusu yok hatta inanç durumu bile kalmadı
Hepsi doğru
O yüzden evlilik sadece para nefsi istek
Ekonomi yüzünden bir de insanların sadakatsizliği yüzünden
Maliyet
Güven olmaması
Kafa yapısına uygun birini bulmaması
Bekarlığa alışmak rahata alışmak
Kadının beyanı esas ve 6284 numaralı kanundan dolayı boşanma durumunda erkeğin donuna kadar alan ve çocuğunun ayda 1 3 saat izin veren sistem gittikçe evlilikler daha da zorlaşır
Aslında hepsi de şu an günümüzdeki çoğu kişinin evlenememesi için önemli bir etken ama güvensizlik sorunları daha baskın geliyor.
Güven duymadığı bir ilişkiye kimse yatırım yapmaz.
Zinanın yaygınlaşması, sevgililerin evli gibi yaşaması sebepleriyle evlenmeye ihtiyaç duymuyorlar
Para sorunu, geçim sıkıntısı, artık sahteleşen sevgiler, evlendikten sonra ya boşanırsak korkusu yüzünden millet evlenemiyor 🤷🏻♀️
Aday bulamadım ben valla
Valla yok
Günümüzdeki sahte ilişkilerden istemiyorum ciddi ilişki istiyorum böyle bir insan yok o yüzden olmuyor
Korkuyorum evlilikten, çevremde boşanmalar çok. Ben de cesaret edemiyorum. Baba ocağı gibisi de yok. Kira derdim olmuyor kendi paramı istediğim gibi harcıyorum
Zinanın çok kolay ve ulaşılabilir olması, kadınların kadınlığın ne olduğunu unutması, zevklerinin peşine düşmeleri, ailenin kıymetinin bilinmemesi VS...
Statü ve para, erkeklerde görünüş sıkıntısından dolayı
Maalesef herkes doğuştan şanslı değil
Bekarlık sultanlık boş ver 😅
Sorduğum soruya bak anlarsın. Ya aslında bir çok sebep var maddi ve manevi ama maalesef
Parasızlık
Koca mı var
Her önüne geleni reddetip koca yok demek 🤣
😂😂🫢
Bana cadı diyorrr 😭😭
Para ve güven yok o yüzden evlenmiyorlar.
güvensizlikten
Çalışan kadın bulmak zor tek maaşla geçim zor
Çünkü neden evlensinler
kızlarla tanışamıyoruz kiiii
Sıkıntıya gelemiyorlar o yüzden
Para yokkk
Erkek bulamamak
Elini sallasan ellisi
No güven
Kesinlikle temeli
Sonrası edep ahlak saygı merhamet
gereksiz yahu