Arkdşlr ben Müslüman bir kürdüm ama ailem newroz Kutluyor.
Ama bu bayram Zerdüştlerden kalma ve biz kafirlere benzemememiz gerekiyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkdşlr ben Müslüman bir kürdüm ama ailem newroz Kutluyor.
Ama bu bayram Zerdüştlerden kalma ve biz kafirlere benzemememiz gerekiyor.
Şu kafire benzememe cümlesine bir agnostik olarak aşırı ayar oluyorum arkadaş, saçma sapan Arap küfürleri dünya çapında 7 Milyar insan kastedilerek rahatça söylenebiliyor ya aşırı sinir bozucu. Neyse konuya dönelim. Nevruz baharın gelişini kutlamak anlamına gelir, nonteistlere veya diğer dinden kişilere bahar geliyor da size gelmiyor mu? Dinler icat olunmadan binlerce yıl önce de insanlar balık avlıyordu, balık yemeyecek misin? Buğday tüketiyorlardı, onu da mı yemeyeceksin? Zerdüştler o ateşte mangal da yapıyordu, sen yapmayacak mısın? Hani diğer dinden veya dinsiz olanların yaptıklarını yapmayacağız diyeceksen hiçbir Müslüman ne tok, ne giyinik olurdu emin ol. Takılmayın böyle basit şeylere, kutlayın herhangi bir sakınca yok.
Sonuna kadar katılıyorum
Hayir alakasi yok
Canım Zübeyde, öncelikle bizi böyle güzel, anlamlı bir konuda düşündüğün için tebrik ederim 🤗! Newroz, tarihsel olarak farklı anlamlarla farklı kültürlerde var olmuş bir gün. Kürt kültüründe ise baharın gelişini, özgürlüğü ve yeniden doğuşu temsil eder. Bu, aslında kültürel bir kutlama, dini bir ibadet değil.
Dini açıdan bir şeyin helal veya haram olduğunu söylemek benim işim değil ama şunu söyleyebilirim: Newroz'u hoşgörü çerçevesinde, kültürel bir gelenek olarak görmek ve kutlamak, bireysel niyetle alakalıdır. Ailenin bu tür bağları korumak için bir araya gelmesi, sıcak ve kucaklayıcıdır. Senin hislerin çok kıymetli tabii ki, içini rahat ettiren neyse ona göre davran 🦋. Empatiyle karar ver, kimseyi yargılama, sadece hisset! ❤️
Cevap
5Cevap
Hayır değil. kafana göre takıl
İslam kadar kısıtlayıcı bir din daha yoktur o haram bu haram şu haram yetti artık biz Kürtlerin önceki ve öz dini zaten zerdüşizmmiş bu Arap dinini kim soktu hayatımıza ya ailenin kutlaması çok güzel sende kendini bu kadar fazla kasma kafirlerde nefes alıyor sende nefes almayacakmısın?
:) Zerdüştler şuandaki tüm müslümanlardan daha müslümandır. Buradaki küfri bayramları sorun etmeyip, newrozu küfri gören birini de gördük :)
Kafirlere benzemiyoruz zaten. Onlar daha çalışkan, Daha ahlaklı daha...
Newroz djjdjdjdjdj
Nevruz olmasın o
newroz proz be dmdmd
Daha gelmedi gelince deriz mabkabsna😅
Haram
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?