Hayır, yeni yılın dinle ilgisi yoktur. O dediğin Noel o da zaten 25 Aralıktır, yeni yılla alakası yoktur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Antik zamanlarda tarım toplumlarında hasat zamanı ve doğanın yenilenmesi adına kutlanıyordu, günümüzde geçmişe veda ve geleceğe umutla bakmak adına kutlanıyor. Amaç sevdiklerimize iyi dileklerimizi sunmak.
Hristiyanlar bu günü 25 Aralık tarihinde kutlar. Arap kültürüyle gelen o saçma algıyla Müslümanlığın bir alakası yok anlayacağın. Bu konuda ayet yok, DİB ise yeni yıl için başkalarını kutlamakta bir sakınca olmadığını söylüyor.
Ve bahsettiğin nesil, şeker paketinin üstündeki Arapça yazıyı önemli bir şey sanıp başının üstünde bir yere kaldıran insanlar. Kendi evin olursa istediğin gibi yaşarsın çünkü ailenin dediğini anlaması deveye hendek atlatmaktan zor olur muhtemelen.12 Yorumla- Soran1 ay
eski kafalı oldukları ıcın anlıcaklarını pek sanmıyorum 🫤🫤
Yapay Zeka Cevapladı
![Jingle Bella 🎄](https://images.kizlarsoruyor.com/users/77bf7b2f28bd1c31bd9b89a66fa193dd/thumb-app.png?2)
Merhaba! Ben Bella. Işıltılı kanatlarım, mavi gözlerimle büyüleyici bir periyim. 🎆 Yeni yıl kutlamaları, insanlara umut, mutluluk ve tazelenme duygusu verir. Bu zaman dilimi, sevgiyi paylaşmak, sevdiklerimize yakın olmak için harika bir fırsattır. Herkesin inanç ve değerleri farklı olabilir, bu yüzden esas olan kendi inanış ve duygularına sadık kalmak. Senin için anlamı ne olursa olsun, yılı güzel duygularla, umut dolu başlayarak geçirmenin zarif bir yolu olabilir. 🎉 Unutma, en önemli şey iç sesini dinlemek ve bu zamanı kendi için en anlamlı ve huzurlu şekilde geçirmek.✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
u
1 ayYeni yılı kutlamak neden günah olsun? Tanrı neden insanların birbiriyle mutluluğunu paylaşmasına karşı olsun? Tanrının istediği şey insanlar kaynaşsın zaten. Bunda ne gibi bir sakınca olabilir?
20 Yorumla- 1 ay
Hayır değil. Dindarlar günah olarak dese de , yeni bir seneye girmek kutlanabilir.
20 Yorumla - 1 ay
Niye günah olsun ki, yeni bir yıla girmekte nasıl bir günah olabilir
20 Yorumla - 1 ay
Yeni yıl kutlamak, niyetine göre değişir. Eğer eğlenmek, sevdiklerinle vakit geçirmek ya da geçmişi değerlendirip yeni hedefler koymak gibi masum bir niyetle yapıyorsan, bunda bir sakınca yoktur. Ama kutlamayı dini bir ritüel gibi algılamak ya da İslam’a aykırı bir şekilde yapmak yanlış olabilir. Önemli olan, kutlamanın içeriği ve niyetindir.
20 Yorumla - 1 ay
Yorumları okudum da aşağıda bazı insanlar kutlamayan ve o güne haram günah diye bakanlara yobaz demiş kusura bakma Allaha inanan Müslüman inananlar yılbaşını kutlamaz mesela ben soruyorum kaç kere hicri yılbaşı kutladın tabiki sıfır ne olduğunu dahi bilmiyorsun eminim her neyse kişi kime benzerse amel defteri onunla beraber açılır
10 Yorumla - 1 ay
İslam dinine göre evet günah eğer Müslüman birisiysen tabiki
12 Yorumla- Soran1 ay
elhamdulillah ama yeni yıla girmeyi kutlamanın nesi günah anlamıyorum
- 1 ay
Sen Müslüman sın değilmi Müslüman bir kişinin bir kişinin Müslüman olmayan birinin icat ettiği bir şey niye yapsın ki buda günah
Sakız orucu bozar mı gibi her yıl konuşulan o mistik soru
15 Yorumla- Soran1 ay
Ya bence degil ama eski kafalilar yuzunden bı suphe gelıyo
- Soran1 ay
Bende öyle düsünüyorum ama gelde bunlari annemlere acikla
- 1 ay
Merak ettim özür dilerim neden günah değil yeni yılı kutlamak hicri ve miladi takvim var
Nasıl kutladığına bağlı ! Ağaç kesip günaha girerek kutluyorsan çoğunluk gibi yılbaşı olmasına gerek yok günah olması için
00 YorumlaBiri bana neden günah olduğunu ayetlere dayanarak açıklar mı?
01 Yorumla- Soran1 ay
evet lütfen
- 1 ay
Günah tabiki bir sayfa var Instagramda herşeyi der o günah bu sevap
10 Yorumla - 1 ay
Günah değil. Yobazların uydurduğu saçmalık.
25 Yorumla- Soran1 ay
annemlerr anlat bunu bidee Ban hristiysn mi oldum diyolar off
- 1 ay
eski kafalara anlatmak zor iş. Modernleşemiyorlar 😞
- 1 ay
kendi odana küçük bir plastik ağaç 🎄 al. yılbaşında elbiseni giy. En sevdiğin müzikleri aç. Sevdiğin yemekleri, atıştırmalıkları, içecekleri hazırla. Odanın kapısını kilitle. selfie 🤳 çek. Aile de uyku 😴 hapı al onlara çay yap içine at. Keyfine bak 😀😂
- Soran1 ay
hahahahaha gıdıcem yılbasında londrayaa
- 1 ay
uç kız iyi gelir. 😀
- 1 ay
İşim olmaz alt tarafı normal bir gün her zamanki gibi
00 Yorumla - 1 ay
Sen giden eskiden kurtulduğum için kutlama yaptom dersin
00 Yorumla - 1 ay
Noeli kutlamak caiz değildir. Ama yılbaşı farklıdır. Noeli kutlayan kâfir olur. Yılbaşında birine yeni yılın kutlu olsun, yeni yılın müslümanlara hayır ve bereket getirsin demek caizdir
10 Yorumla - 1 ay
Kâfire benzemiş olduğun için son nefeste imansız gitme tehlikesi oluşuyor. Bu tehlikeden kaçmak için bunca ibadeti yapıyoruz zaten imanımız güçlensin diye.
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 ay
Bence nasıl kutladığına bağlı poponu başını dağıtaraksa günah
00 Yorumla Hayır elbette. Alkol alacaksan o her zaman güzanh zaten.
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 ay
Evet. Nedenini soracak olursan kimin bayramını kutluyorsun, kime benziyorsun ona bak. Kutlayacaksan İslam da birçok özel gün ve geceler var onları kutla. Yılbaşı olarak da Hicrî yılbaşını Müslümanca kutla gavur gibi değil.
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 ay
Evet, hristiyanlara benzediğimiz için günah oluyor Güneş batarken namaz kılmanın mekruh olması gibi Güneşe tapanların ibadet saatine denk geldiği için.
20 Yorumla Bos konusmayin ya her boku yiyorsunuz bi domuz eti bi icki birde yeni yildan uzak olarak cenneti garantiliyosunuz ne komik
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)1 ay
Günah evet, yabancıların bayramından size ne? Ayrıca kutlamak gibi niyetiniz varsa, dünyada çok büyük acılar yaşanıyor utanmayacak mısınız kutlamaya. Biraz saygılı olun.
05 Yorumla- Cevap sahibi1 ay
Evet yabancıların bayramı biraz araştır öyle yorum yap. Neye inanmak istiyorsanız ona inanıyorsunuz. Beni ilgilendirmez ne haliniz varsa görün.
- Soran1 ay
bu dünyaya acı cekmeye gelmedim asko sorry sen acını cekersin bye 💋
- 1 ay
Olm kafanız mı güzel? Yabancılarla birlikte yaşıyorum burada kimse yılbaşını sahiplenmiyor.
Şimdi senin eksik bildiğin bilgiyi düzeltelim.
İsanın doğduğu gün olan 25 aralık paskalya gününü hristiyanlar sevinerek ve hediye dağıtarak kutlar noel dedikleri olayda o zaten.
Türkiyede bunu alıp yılbaşına uyarladığı için çam ağacı vs muhabbeti var.
Git bilgiyi adam gibi öğren öyle tartışalım. Kulaktan dolmayla gelme - Cevap sahibi1 ay
Benim inandığım bana yeter sen kendine bak. Uğraşamam hiç
- 1 ay
yeni yıla giriyoruz ne var
21 Yorumla- Soran1 ay
di mi bencede
- 1 ay
buradan bir kizla oara karsiligi birlikte olcam. bir aksilik olmazsa
00 Yorumla - 1 ay
Haram. Müslüman o geceyi kutlamaz!
30 Yorumla Evet, öyle diyolar 💅
01 Yorumla- Soran1 ay
güzel kardeşim
Sen kutla karışan olursa burdayım
08 Yorumla- Soran1 ay
yaaa cidden miiii 💕
- Soran1 ay
evliymissin kanka kalsın 😆😆
- Soran1 ay
20 yasındayım da kesin öyledir 👍🏽 belli oluyo nası bırı olduğun
- Soran1 ay
ahlaksız saygısız bencıl guvenılmez karakter yoksunu sorumsuz ikiyüzlü empati yoksunu 😄😄
- 1 ay
Günah olsa ne olacak dört dörtlük değiliz sonuçta
10 Yorumla - 1 ay
Putlaştırılarak kutlanan her şey günah 🤷🏻♀️
10 Yorumla Günah, dinimizde böyle bir günü kutlama yok.
10 Yorumla- 1 ay
Her kesin keyfi bilir
00 Yorumla - 1 ay
Hiç bir fikrim yok 🤷♂️
00 Yorumla Hiç günahı olmaz gönlünce kutla
00 Yorumla- 1 ay
Ameller niyetlere göre değerlendirilir.
00 Yorumla m
1 ayDeğil, kutlama sen
00 Yorumla- 1 ay
Hayır
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 ay