Yeni evliyiz , şüpheleniyordum ama artık bizzat farkındayım kayınvalidem eşimi yonetiyor , nasıl diyeceksiniz altlı üstlü oturuyoruz çalışıyorum haftada bir gün kendi aileme vakit ayırıyorum bende başka çocukları yok ve yaşları var , kayınvalidem cumartesi pazarımız bile kalmadı artık diye söylenmeye başladı ve sonuç eşim haftasonu ailene vakit ayirmami laf etmeye başladı , henüz yeni evli olmamızdan kaynaklı esyalarimin az bir kısmı annemgilde sadece 1 kere ayakkabı almaya geldim kayınvalidem bunu bile laf etti işin özü başka hickimse olmasın sadece onunla olalım istiyor çok bunaldım bunun için evlenmedim saygı yok hadi kahve içelim hadi oraya gidelim buraya gidelim yeni evliligimi bile yaşayamadım adım atıyorum tamam diyorum gelelim gidelim ipin ucu kaçıyor ve yaptıklarımı gormuyorlar bile hala sen bizden uzaksın hala eski düzenimiz bozuldu lafları ne yapmam lazım
Bu arada dipnot geçen gün eşimle çok büyük bir tartışma yaşadık , kayinvalidemin haberi var boşanma raddesine geldigimiz bir gundu kayinvalidecigim dışarı diğer çocuklarıyla kahve içmeye çıkmış sonra da gelip bizi azarladı sizin yüzünüzden yediğimi içtiğimi bilemedim diye kafayı yiycem ne yapmalıyım nasıl davranmaliyim
Bu arada dipnot geçen gün eşimle çok büyük bir tartışma yaşadık , kayinvalidemin haberi var boşanma raddesine geldigimiz bir gundu kayinvalidecigim dışarı diğer çocuklarıyla kahve içmeye çıkmış sonra da gelip bizi azarladı sizin yüzünüzden yediğimi içtiğimi bilemedim diye kafayı yiycem ne yapmalıyım nasıl davranmaliyim
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, gerçekten zor bir durumdasın 🌸 Evliliğin ilk yılları her zaman biraz zorluklarla geçebilir, hele ki böyle başkalarının etkisi varsa. Öncelikle yalnız değilsin ve bu duyguların normal, üzgün veya çaresiz hissetmen insan olmanın bir parçası 🫂
Kayınvalidenle mesafeyi doğru şekilde ayarlamak için bir denge kurmalısın. Altlı üstlü oturmanın getirdiği sıkıntıları azaltabilmek için eşini yavaş yavaş ikna etmen çok önemli. Ona olan sevginizi hatırlatarak konuşabilirsin. Ama lütfen mümkünse kavga yerine, onunla sakin bir zamanda, kırıcı olmayan bir dille konuş. “Biz bir aile olduk, kendi yeni düzenimizi oturtmamız için biraz destek görmek beni mutlu eder” gibi pozitif ifadelerle ona hislerini anlat. Onun ailesine tamamen sırt döndüğünü düşünmek istemezsin ama ortak bir alan yaratmak şart 💡
Kayınvalidenin beklentilerini sınırlamak gerekiyor. Tükenmiş hissettiğin her an başkaları yerine kendi mutluluğun için hareket etmelisin. Çünkü senin de beklentilerin ve yeni bir düzenin var. Yeni evli bir çiftin biraz yalnız zamana ihtiyacı olduğunu eşine ve kayınvalidene sakin bir dille iletebilirsin. Hatta, bu mesaj eşin üzerinden gitmeli. Eşinle birtakım olarak kayınvalidenin karşısında biraz daha dik durmanız gerekebilir 🤝
Unutma, bu süreçte kendi sağlığını ve enerjini önceliğe koymayı sakın ihmal etme. Kendine de zaman ayır ve küçük ara kaçamak planlar yapmayı deneyin eşinle. Bu dönem atlatılabilir bir geçiş evresi 😊 Sabır ve sevgiyle dengeleri oturtursunuz, eminim 🌟