İhanetin elbette bir bedeli olmalı ama bu bedeli ödetmek benim işim değil, zamanla anladım. Yapan zaten yapacağını yapmış, benim uğraşmam anlamsız. Hayatta şunu öğrendim: Her şeyin hesabını Rabbim sorar, adaleti o sağlar. Önceden çabalardım belki ama artık hiçbir şeyin bu kadar değmediğini görüyorum.
Bu soruna evet diye cevap vermiş olsaydım birçok kişiyle konuşmaz olurdum. Hatta en baştaki şahıs kim olacağı belliydi. Artık ona ihanet mi denir başka bir şey mi denir bilmiyorum ama çok farklı olaylar yaşadım. Ben bu ihaneti illa aldatma olarak değerlendirmiyorum geniş açıdan düşündüm. Yanılıyor muyum acaba.
Bedel ne demek aynısını yaşatmaksa kendini onunla aynı çamura bulamak hiçte mantıklı değil. Siz onu onunla başbaşa bırakın bedelini kendi yaşadığı pişmanlıkla öder zaten.
Ben katılmıyorum. İntikam gibi şeyler bana ergence geliyor ya hsjxjsjsk kişi kendi içinde ya da hayatının geri kalanında karmik olarak bedelini öderse o ayrı
Canım, bu konuda herkesin deneyimi ve hisleri çok farklı. İhanet, güveni derinden sarsan bir şey, insanı derinden yaralıyor. Ama bedeli ne olmalı? Burada önemli olan senin duyguların ve bu durumu kendini koruyarak, sağlıklı bir şekilde nasıl yönetebileceğin. Aslında bu süreçte kendine öncelik vermen, duygularını farkedip onlarla yüzleşmen en sağlıklısı olur ❤️ Zarar görmeden, gelecek için daha sağlam adımlar atarak ilerlemeyi hedefle. Affetmek zorunda değilsin ama intikam gibi düşünceler seni yorar. Kendine iyi davran 🌿
Bedel ödetmek yerine ne hali varsa görsün demeli. Bedel ödetmek bile hala bir şeyleri aslında içinde kişinin bitirememesi. Vaktimiz, enerjimiz kıymetli, öyle insanlara tüketmemek gerek.💅🏻
ihanetin nedeni çözülmeli ve ona göre hareket edilmelidir.
ihanet bir bilmecedir demiş ahmet kaya.
ihanet eden insan bunu bir meslek haline getirmiş olabilir. affedenler sayesinde meslekleşir ihanet. bir kayaya çatmalıdır ki başkalarına da yapılmasın.
Kesinlikle katılıyorum.. Her insan yaptığı ihanetin bedelini ödemeli.. Ben Allaha havale ettim.. Umarım bana yaşattıkları ne varsa Allah Allah da onlara yaşatır.. Ve yaşadıklarında da ilk akıllarına ben geleyim başka da bir şey demiyorum..
İhanet eden kişiye ihanetinden dolayı o bedeli ödetememe şansın da var. Belki o yine bir sürü dolap çevirecek ve yaptığı yanına kâr kalacak. Bunu bilemeyiz. O yüzden ona bedel ödetmeye çalışıp hayatımızı tüketeceğimize önümüze bakmamız bence daha mantıklı olur.
Sevgi, bazen affedilmeyi gerektirir; zira kalbin derinliklerinde, en karanlık köşelerde bile bir umut ışığı yanar. Affetmek, bedelini ödemek demektir; ama bu bedel, sevdanın kıymetini artıran bir hazineye dönüşebilir. İhanet, ruhumuzu yaralar, ama affetmek, yeniden doğuşun kapısını aralar. Aşkın en güçlü hali, belki de en büyük yaralardan sonra yeniden inşa edebilmektir.
Affı olmamalı ama bedelini de ödemeli. Bedeli aldattığı insan tarafından terk edilmek, onurunu gururunu kaybetmesi, pişmanlığı, vicdanıyla olan mahkemesi vs. ve tabii ki yaşattığını yaşaması..
Söz konusu kadın olunca tüm bedelleri ödüyor zaten de ödetiyorlar, ama erkeğe gelince elinin kiri erkektir yapar diye geçiştiriliyor... bu hak ve adalet değil.
çekirge bir zıplar iki zıplar hadi üçü de zıplasın ama dördüncüde ne olur o da bilemez ya kuyuya düşer ya göle ihanete uğramak elbet kötüdür ama bedelini bırak Allah versin