“Cildim gençleşti. Sabahları daha iyi uyanmaya başladım. Ben yaşlanıyorum zannediyordum meğerse işimi sevmiyormuşum.” :)
— TWDb (@db___tw) January 11, 2025

“Cildim gençleşti. Sabahları daha iyi uyanmaya başladım. Ben yaşlanıyorum zannediyordum meğerse işimi sevmiyormuşum.” :)
— TWDb (@db___tw) January 11, 2025

Kesinlikle doğrudur
Ne zaman köye gidip oradaki o yerin altından çıkan, sürekli akan, doğal ve mineralli sudan içsem ertesi gün rengim açılıyor, cildim parlıyor, sanki prp, mezoterapi yaptırmış gibi oluyorum.
Ve tekrar merkeze döndüğümde insanlar yüzün güzelleşmiş diyerek bunu çok net şekilde farkediyor.
Büyük şehire alışmış ve seven biri için köy hayatı en fazla 2 haftadır sonrasında duramaz sıkılır.
Ancak büyük şehirin kalabalığı, kaosu ve stresinden gerçekten bıkan birisi o sakin köy hayatında yaşayabilir.
Köyde yaşamak, şehre göre çok daha sakin bir yaşam tarzı sunabilir. Doğal ortamın içinde olmak, daha az stres ve belki de fiziksel olarak daha sağlıklı bir yaşam sunabilir. Cilt gençleşmesi gibi değişiklikler, daha temiz hava ve daha az çevresel kirlilik gibi faktörlerle açıklanabilir.
Ancak köyde yaşamanın avantajları olduğu gibi zorlukları da olabilir; altyapı, ulaşım, sosyal hayat ve iş olanakları gibi konularda şehirden daha farklı dinamikler olabilir. Bu tür bir yaşam tarzı, kişinin neye değer verdiğine ve hangi yaşam tarzını tercih ettiğine bağlı olarak cazip olabilir. Sizin için uygun olup olmadığı, köydeki yaşamın sizin ihtiyaçlarınıza nasıl hitap edeceğine bağlı olacaktır.
Ben de 21 yaşına köyde yaşadım sayılır. Okul harici hep köyde oldu. Ne zaman üniversite bitti. İş başı yapma zamanı geldi. İstanbul yolu göründü bize. şu an da bile kendimi huzurlu mutlu his ettiğim tek yer köy. Bu sene yazın köye gittiğim de şunu gördüm. Yaşı benden büyük olanlar hep dahi iyi vücuda sahipler. Hem de benden daha genç gösteriyorlar. En büyük şey iş stresi yok.
Bunu çokça düşünüyorum ya hakikaten kendine çalışmak insanın özüne dönmesine hayatı sevmesine yol açtığını bende düşünüyorum. Büyükşehirde tamamen kölesin. Büyükşehirde olan köydeki insanın hayvan beslemesini veya seri mezbaa üretimi eti sebzeyi yemek için istenildiği kadar parayı vermeye çalışıyor.
Cevap
88Cevap
Köy hayatı var köy hayatı var bizim köyde bakkal bile yok kışlarımyollar kapanıyor köy oluşunu kapattılar çocuklar taşımalı sistemle 1 saat uzaklıktaki kasabaya okula gidiyor kışın yollar kapanınca gidemiyorlar filan yani böyle bir köyde yaşamak istemem ama köy dediğin tatil köyü gibi her şey elinin altında ekstra hayvan ve tarımla uğraştığın bir yerse yaşanır
Yani sulu tarim olursa anca... bi de isteidgim teknolojik donanimlar ve sehir ile kolay baglanti varsa tamam :D
Oyle toprakla amele amele traktormus ilacmis bilmem ne ugrasmaya gerek yok. Zaten eti de laboratuvar uretimine gecirirsek super olcak.
paran varsa şehirdede genç kalırsın, bende isterim doğal ortam trafik yok stres yok ama en basidinden çocuklarımı nasıl okula göndericem. belki emekli olup çocuklarıda kocaya verdikten sonra olabilir :)
Köy var köy var hani fimlerde sessiz sakin yesillik vila gibi evin bahcen havuzun varsa tamam ama etrafında cahil cahil insanların bulundugu, esek inek gibi hayvanların bulundugu ahır gibi yerde ne isim var
Bakalım bu köy guzellemeleri ne kadar devam edecek? Hayatında köyde yaşamamış insanların bu saçma köy sevgilerini anlamak mümkün değil. Bir köy çocuğu olarak asla köyde yaşamam.
Onun köy dediği ayvalıkta bir yazlıktır😂😂😂 oraya kim yerleşse farkeder, bizim misss gibi tezek kokulu yolları taşlı çamurlu pohlu köye gelsin o zaman göreyim onu ben😂
Aynen evlenınce köy yollarında tezek temizlicem he aynen ok
Tamam
Yaşıyorum doğduğumdan beridir çildim gençleşmedi dkdkkdkdks
Başka köye yerleş, sonra bunu tartışalım hshsh
Hayır hayır bura iyi
Hangi şehirdesin
Yalaan. O. Bir. " Yalanci. Ibodan. ". Yalan". Adli sarkiyi dinlemeli o zaman. Bu sarki. Cildime. Iyi geldi der? Gordunuz. Gene. Yalan
Mutluluk, huzur ve kafa sakinliği bütün bedenin en güzel bakimidir adam cidden haklı köylerde temiz hava güneş gün doğumu gün batımı herşeyi görüyorsun için rahat ama şehirler cidden iğrenç
Koy hayati aslında bütün kotuluklerden pis havadan gdo lu gidalardan insani uzak tutuyor temiz hava soluyorsun benimde hayalimde koy hayati var bakalim
Yadırgarlar şeklimi şemalimi, huzursuz etmeyeyim ben.
Lakin tek başıma olacaksam bırakın köyü, dağ başında dahi yaşarım.
Tezek kokmasın, yeter.
Birikmiş 1 milyonum var ama arsam yok yani varda dağlık arazi yoksa bende besicilik yapmayı çok istiyordum kışın ulaşım olmuyor arazilerime o yüzden sadece hayal olarak kalacak bu hevesim
hiç benlik değil ben hazıra alışkınım uğraşamam. parasını vereyim hazır alayım. doğalgaz yansın ev sıcacık olsun. evden dışarı çıkayım etrafta evler, insanlar, marketler, toplu taşımalar olsun.
Havalar isininca bahceme yerlesiyorum ve kesinlikle ruhum dinçlesiyor vucudum kendine geliyor ruhum rahatliyor
köy hayatı temiz hava organik gıda 70 yaşında çocuk bile yapar amcamız 1 yıl sonra şehre dönerse alayımızı mükebilir
köyü merak eden enayiler varsa gelain 4 5 ay kış ayini yaşasin sonra genclesiyor mu geberiyor mu anlarlar.
Sinir stres olmayan ve her şeyin doğal olduğundan emin olduktan sonra tabi ki insana bir canlılık gelir
Aynen öyle. Çoğu sanatçı İstanbul'u terk edip Datça'ya yerleşiyor. Gelmeyin arkadaş şuraya diyorum hep. 😁
Bu kafa şle herkes Muglanın köylerine yerleşti.
İstanbullular, Istanbuldan sonra orayıda batırıyor.
Yok bana göre değil, ben yapamam... Bunu diyeni yapanı çok duyduk geri dönecektir yıllar sonra olsa bile...
Çok çocuk doğuracak, çalışkan İyi bir kadın olursa yanımda yaşarım.
Köyde hayat tek başına yaşanmaz.
Hayır ama Ege'ye yerleşme hayalim yok değil..
Yakın zamanda benim gelecek tercihim gibi gözüküyor
Koyluyum zaten yillarca koyde yasadik su an bile koydeyim 😀
@YesMama Koyde calismiyorum normalde, ailem koyde yasiyor. Yillarca yaz tatillerinde vs hep koyde calistim ama
Paran varsa güzel ama diğer türlü köyde aç kalırsın hayatta kalamazsın buda bir gerçek
Aslında köy guzel yaşamak istiyorum ama avm falan işte özlüyorum sahili
Bizim bi ayağımız köyde bi ayağımız şehirde ne desem nafile
bende şehirden uzaklaşmak istiyorum ya. bahçem olsa full birşeyler ekerdim
Köyde yaşamanın en kotu yani dedikoducu akrabalar...
Yaşarız dağda yaşarız daha iyi köylü osursa cemaati köy kıraathanesinde scar çünkü.
Öyle bir imkanım olsa yemin ediyorum kaçar giderim köye. Şehir hayatı bıktırdı artık.
Köyde yaşamak isterdim. Fakat ulaşımı çok zor bir köyde yaşamak istemem
eskiden köyde yaşamış sora şehire alışmaya çalışmış biri olarak istesemdecyasayamam. bana korkutucu urkutucu geliyor şehir merkezine az yalın olursa olur yoksa asla korkiyorum
Yaşayacağım inşallah istiyorum baba toprağında perdeyi kapatmak
emekli olur olmaz bende gideceğim şehirler şehirde yaşamayı sevenlerin olsun aman aman
Valla yasardim ama tabi guzel bi koy olmasi lazim Hahhahdhxhhs
Köyde yaşıyorum sanki ömrümden 20 yıl gitmiş gibi 🤣🤣
Köyde değilde ilerde durumumum el verirse bir çiftlik (çok büyük bir çiftlik) almak isterim. İçinde koyunlar, sığırlar, atlar, tavuklar olan mümkünse içinden su akan, sivri sinek sorunu olmayan, büyük yeşil bir yer. İçinde tarım yapılabilmeli ve 1000lerce dönümlük bir büyüklüğü olmalı. Dünyadan ve gürültüden uzak.
Keşke imkanım olsa... Anında istifa edip yerleşirim köye
Bilsem ki becerebilirim, yarın yerleşirim, yarın...
Aile evinden uzak, iş yükünüzün az olduğu her ortam gençleştirir ahahs
Yani koye yerleşen adamın da ilk farkettigi cildi olması ilginç olmuş
Fırsatım olsa kesinlikle isterdim havası çevresi temiz bir köyde
Yıllardır şehir deyim harcanan emeğe ve kazanılan paraya değmiyor bile şehir hayatının rezilliği.
Köy hayatı daha sağlıklı tâbi ki ama benim için hayır ben şehir seviyorum
Köye yerleşmedim ama 3. 5 ay çalışıp ev hanımlığına geçtiğim an benim de cildim güzelleşiyor, nur geliyor yüzüme. İş hayatı stresli, yorucu, köleci bir sistem...
Köy hayatı, emekli olunca yaşanılacak yer şehirden daha güzel
Köy yaşamı da işi da kolay değil, bu adam ya çok bıkmış ya da yardım eden var. Ben severim.
Şehir merkezine çok uzak olmayacak bi köy olabilirdi
insanın sevdiği hayatı yaşaması iyi hissettirir. ne mutlu. ben köy yaşamını çekici bulmuyorum
Stres ve buyuksehırler ınsanı yıpratıyor bu doğru
Doğru, çok haklı. Mobing den hayat şartlarından kaygıdan
Paran varsa güzel ama diğer türlü köyde aç kalırsın hayatta kalamazsın
Köye yerleşmem.. Tatil bölgesine yerlezicem dayan koycegiz vs tarafına :))
Gazeteciydim istifa edip Ege'de bir köye kırsal'a yerleştim çok mutlu ve huzurluyum.
Tatilde fark ettim bunu. Önüne havuç koyulan eşekleriz biz.
Benlik degil ya. Tamam insanlara bayilmiyorum ama insansiz da yapamam. Ki köyler de cok dedikodu boş muhabbet donuyor ona da katlanamam
Aslında kapital düzeni reddetip sadece ihtiyaçlarımızı karşılasak her yer cennet olur ama imkansız
Yaşarım, severim köyü. Ama her köy aynı degildir.
Böcek yoksa, ırmak gibi bi suyu varsa, yılanı akrebi yoksa, bol bol inek koyun tavuk kovan varsa, bir de ordaki evimi şehirdekiler gibi yenileyebiliceksem yaşardım kesinlikle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?