Gizli Üye(36-45)1 yılHayatım bunu dert etme ben evlendiğimde 30 yaşındaydım herkeste bana dedi durdu fakat ben hiç birini kafama takmadım ailem haricinde herkes söylendi geç kalıyorsun da bilmem ne de hiç şey yapma. Gelecekte ki hayatını sen şekillendireceğin için evlenip evlenmeme konusunda da karar senin zaten ailen bir şey demiyorsa kime ne. Ayrıca ortam zaten belli iyi bir insan denk gelirse neden evlenmeyeceksin tabi ki de evlenip yuvanı kuracaksın desinler evde kalmış diye :)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
hayır tabi ki 28 yaşında evleniyorum ve asla evde kalmadım. 30 a kadar da evde kalmış olunmaz ayrıca evde kalmak tabiri nedir ya bu mu kaldı. 28 gayet normal bi yaş. 30 dan sonra gelinlik ve gelin makyajı biraz kart duruyor ondan öyle bir sayı verdim btw
00 Yorumla
Böyle şeyler e takılmayın yanlış karar verip hayatınızı zindan edersiniz hersey nasıp kısmet kimseyi alakadar etmez, kaderinde ne varsa onu yaşarsın. Koca herzaman olur önemli olan doğru adama denk gelmek. Allah iyiler ile karşılaştırsın
00 Yorumla
Tercih meselesi değilmi evlilik!! Bakıyorum forumdakiler bile toplumun aynısı. Evlenmeyince evde kaldı demek cahillik net. Kuzenimde 27 yasında evlenmedi. Çok fazla talipde vardı istemedi. Ama etraftaki sağolsun akraba kılıklı AKBABALAR laf çıkarmayı cok seviyor. Oda Tr yi bırakıp yurtdısına yanımıza geldi. Evlilik tercih meselesi kime ne...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılevde kalmak diye bir şey yoktur
10 Yorumla Evet, 28'inde evlenmemişse evde kalmıştır.
Hatta 30'unda hala evlenmemişse muhtemelen kız sabittir, evi üzerine inşa etmişlerdir.
Ve hatta 32'sinde de evlenmemişse o artık bir kız değil, 'kız kurusu'dur.
Ya Tanrı aşkına bırakın artık şu inançları da, kadını hor gören söylemleri de... Yaşayın hayatınızı.
https://www.youtube.com/embed/SdhAfMor9BM20 YorumlaNasip bu işler belli olmaz. Devir çok kötü. İyi insan bulmak zor. Bulabilene ne mutlu ama yaş ilerledi diye rastgele biriyle evlenilmemeli. Bu mesele toplum baskısı olmaktan çıkmalı zira birini önermeyen, evliliğe birini önermek gibi bir katkısı olmayan insanlar bile evde kaldın iması yapabiliyor.
14 Yorumla- 1 yıl
Evde kaldı deseler ne olur ki?
Herkes evlenmek zorunda mı? - 1 yıl
@Frankenstein16 sen evlenme?
- 1 yıl
@munkesir çok da niyetim yok zaten...
- 1 yıl
@Frankenstein16 aferin
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. yani bu konu biraz subjektif. toplumda değişti. annem misal 18 de evlenmiş ve üzülüyormus ben evlenmicem mi evde kaldımmı diye:D o dönem öyleymiş. ama isteğin varsa bugun bay doğru ile tanıssan cocukla arkadas olcak arkadaslıgın ilerlicek vs derken bilmiyorum yine süre vermiyim ama gecer bi süre.
umarım evlenirsin. asıl evde kalan benim bi hatun kurtarıcıda yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYaşadıgı yere baglı olmakla beraber
Sosyal hayatı içinde şimdiye kadar evlenecek birini bulmamışsa, evde kalmış demekdir.
Ülkemizde 30-35 yaşlarında bekar erkek oranı çok çok az (% olarak).
O yaştada 23-25lerde birini bulabileceginede sen bile inanmıyorsun kaldı ki ülkemizde kültürümüz engel032 Yorumla- 1 yıl
Sen 1980 de yaşıyorsun herhalde 30 üstü bekar erkek dolu ortalik nerede yaşıyorsun Çorum'un köyünde mi
Cevap sahibi1 yılÜlkenin yüzdesine vurunca oran yüzdesel azdır onu yazdım yukarıda.
Sen o bahsettigin 30 üstü erkekleri şimde kadar ayarlayamadıgına göre bundan sonra olacagının garantisi ne?
Hayallerde yaşama, hayallerini yaşa- 1 yıl
Benim ayarlayamadigimi nereden çıkardın kanka jsksjsjd
Soran1 yılMersinde yasiyorum Sosyal hayatim yok
- 1 yıl
Soran kanka sen de ezik olup bunlara malzeme vermesene ya sonra bir yerleri kalkıyor yoksa sosyal hayatın çık dolaş Instagram profil açsan 210 erkek yazar bı günde evli kadınların bile sevglisi var dişi olmayan kadına 3 erkek aşık Türkiye'de hiçbir kadının bekar kalması mümkün değil sadece kendini ezik gösterme ben 26 yaşındayım eski sevgilim 24 du peşimde pervane olurdu ben ayrıldım ama sen böyle ezik gibi durursan ya evde kalırsın ya 38 yaş dayılar talip olur kendi değerini insan kendi belirler ezik olursan bir tekme de onlar vurur
Cevap sahibi1 yıl@Tükendimçok2
Son yorumunu tuttum 👏👏👏
İlk yorumumda bende aynen onu kastetmek istedim.
Olay 38yaşındaki dayıları kalmış- 1 yıl
39 yaşındayım dayı mı oluyorum şimdi?
- 1 yıl
@Frankenstein16 28 yaşındaki kıza göre bence dayı yoksa sana da 35 yaş kadın uygun davul bile dengi dengine demişler 10 yaş fark ciddi bir fark
- 1 yıl
@Tükendimçok2 35 yaşında kalmadı hepsini kapmışlar...
Gerçi beni istemiyorlar o ayrı - 1 yıl
@Frankenstein16 neden istemiyorlar
- 1 yıl
@Tükendimçok2 nedenini bilmiyorum
Kimden hoşlandıysam " Biz sadece arkadaşız" dedi - 1 yıl
@İslamkrgz aynen öyle elini sallasan 30 üstü erkek eskisi gibi 20 25 de evlenme bitti ben de henüz koca falan aramiyom ,27 28 gibi ararım 30 civarı max bulurum diye dusunuyorum
- 1 yıl
@Tükendimçok2 kadın için şu an artık 25-30 arası oldu evlenme. Ama işte mesela ben 30 olucam. Evlenmeyi düşünmüyorum. Ama bunun sebebi maddi sorun. Bir evlilik bu kadar pahalı iken inan kimse düşünmüyor. Çevremde herkes bana evlen der manevi olarakta hazırım ama maddi durum olmadığından kız arkadaş bile yapmıyorum. Hayatın şartları. Evlenmek önemli ama önemli olan doğru kişi. Aksi taktirde evlenmek huzur vermez. Bu devirde de temiz doğru kişiler pek az
- 1 yıl
@İslamkrgz evet aklı başında olsan 25 30 arası evleniyor. Maddi sorunum yok şükür aile olarak durumumuz iyi zengin erkekte aramıyorum ama iyi birini bulmak bile çok zor
- 1 yıl
@Tükendimçok2 istesem çoktan evlenirdim. Ama olgun insanlarız maddi birikimim yok. Şu devirde evlilik 1 m dan fazla yapıyor. İnan karakterimden ötürü talibim bile oldu. Ama şu bir gerçek ne kadar düzgün insan olsan da hayatın gerçekleri var. Ben karaktere olgunluğa anlayışlı mı vicdanlı mı saygılı mı edep var mı sadık mı gibi şeylere bakarım. Ama mesela karşı tarafın da istekleri var. Mesela altın veya masraflar bir ton şey var. Dolayısıyla mantık bu olan masrafı karşılayamazsın diyor. Bizim payımıza da yalnızlık düşüyor. Yoksa kim evlat sahibi olmak istemez. Ama genel sorun bu. Hem insan kalmadı çok az var hemde evlilik çok zorlaştırdılar
- 1 yıl
@İslamkrgz doğru diyorsun erkekler bı de altın alıyor. Ev eşyaları da çok pahalı kira cart curt varsa bı de insanın iyice beli büküluyor
- 1 yıl
@Tükendimçok2 az buz da istemiyorlar. 200 gr altın istiyor. Kafadan 600 bin 😂 ev eşyası 400 k 1 m gitti zaten. İşin esprisi kolaylık sağlayan da var zorlaştıran da. İnan ortalıkta olgun ve karakterli insan çok az var. Kadınlar otoriter yaşıyor. Yemek yapmam ev işi yapmam diyor. Erkekler ise kadın gibi oldu anlamıyorum. Ama işin özeti evlilik bir ömür e davettir. Şimdi bakıyorum aldatan mı dersin , basitçe ayrılan mı dersin veya farklı sebeplerle evlenen mi dersin. Artık evlilik kavramı aile kavramından çıkmış durumda.
- 1 yıl
@İslamkrgz altın istenmez bence ya gücü kadar yapsın yani şu kadar istiyorum demek ayıp. Valla maddi kısmını ailem düşünsün ya uğraşamam beyaz eşya vs zaten bizim burada adettir yani aileler yapar çocukların her şeyini çocuklar sıfır borç ile evlenir ben sadece alırsam tava tencere muftak gereclerini alırım gerisi aileler arasında halledilir
- 1 yıl
@Tükendimçok2 Ailelerin kurduğu evde ailenin sözü geçer. O yüzden tüm eşyaları kendim alma taraftarıyım
- 1 yıl
@Frankenstein16 ne alaka abi ya istediğim eşyayı eşimle seciciem ama babam vericek parasını gidip babamla alıcak halim yok
- 1 yıl
@Tükendimçok2 Bilmiyorum sizin hayatınız ancak bizde aileler sadece nikaha gelir, evlenecek yaşa geldiyseniz ev kurmaya da gücünüz yeter derler
- 1 yıl
@Tükendimçok2 sadece altın isteseler iyi. Şimdi ev istiyorlar. Kirada oturmayın diyorlar. Ne güzel valla ben o aileden çok mahrum kaldım. Babam abimi evlendirdi hala ona destek çıkar. Ablam bekar he rşeyi var öehidi hazır. Abim evli de olsa babam ona maddi manevi destek çıkıyor. Bana bir şey var mı yok. Sanırım aileler de ilk evlat çok değerli oluyor. Aman ne bileyim. Bir taraftan çevre evlen diyor. Bir taragtan bakıyorum evlenecek durumum yok. Hani derler ya sen o yola gir babam destekçindir o durum bende yok. Kimsenin ipiyle o yola da girmem. Kendi durumum olsaydı düşünürdüm niyetine girerdim. Ama maalesef yok. Genelde Aslında herkesde böyle. Ama bizde artık aile kavramı da yok.
- 1 yıl
@İslamkrgz Altın isteyen kızlara ayar oluyorum.
Neymiş mehirmiş. " Dua bile mehir olabiliyor" - 1 yıl
@Frankenstein16 mehir gibi değil hatta o farklı konu da. Mesela 5 bilezik olacak 1 gerdanlıl muhabbeti çok saçma. Önemli olan mutluluk huzur değil mi. Sen böyle borca sokarsan sıkıntı. Neymiş düğün salonunun en iyisi veya gelinlik iyisinden tamam bizde isteriz de maddi durumumuza göre olur yani. Aman benim ilgilendirmiyor maddi durumum yok evlilik düşünecek halim de yok. Keşle olsa baba olmak kim istemez ama imkan yok
- 1 yıl
@İslamkrgz ben durumum olsa da yok diyorum. Bir kuru maaşım var demiştim en son kızın babasına...
- 1 yıl
@Frankenstein16 valla durumum olsa birde sevmek mesele. Kolay kolay sevme durumu yok bende. Bence bu absürt bir durum da değil. Eğer ki o niyete girdiysem bir ömür diyeceğim kadını hem gönlüm hem aklım beraber seçmeli.
- 1 yıl
@İslamkrgz evin var mı diye soruyorlar mi bı de konuştuğun kadınlar? Bence baban sana da destek çıkar evlat ayırmaz öyle düşünme kadınların isteklerine bakarsan evlenemezsin seni seven aşırı durumun olmasa da okey der önemli olan anlaşmak ama işi yokuşa sürmek isteyen biri sürer çok şey ister o yizden gücüm. yok diye düşünme ortak alırsınız zaten her şeyi erkek alacak hali yok
- 1 yıl
@Tükendimçok2 benimki önce evibn araban var mı diye sordu, yok diyince yüzüme bakmadı. Sonra bir şekilde konuşmak konusu geçti mal varlığını öğrendiler bu sefer gelin isteyin dediler gitmedik...
- 1 yıl
@Tükendimçok2 öyle değil ailesi sorar. Benim sevgilim yok zaten. Ben sevgili olursa evleneceğim kişiyle sevgili olurum. Evlilik düşünmediğimden o tür muhabbetlere girmem. Lakin genel konuşuyorum. Aileler çok şey istiyor. Yok ben ailemi biliyorum. En küçğk pek değersiz oluyor. Zaten artık araştırmalarım da şunu gördüm. Evlilik azalacak , aile yapısı bitecek , yalnızlaşma olacak ve psikolojik sorunlu insanlar olacak. Şu şartlar altında kimse evlenmeyi düşünmez. O yüzden gönül vermiyorum kimseye. Olurds severşx felan hiç o topa giremem. O yüzden sevgili muhabbeti olmaz bende.
- 1 yıl
@Frankenstein16 öyle kişiyle ben iletişim bile kurmam. Zaten kadının vicdanlı olgun kendini bilen vicdanlı edepli saygılı bu tür arkadaşlarım vardır. Samimiyetim vardır. Demek istediğim arkadaş çevrem de bile paraya bakan insan olmaz. Lakin öyleleri midemi bulandırıyor. Öylesiyle işetiiim kurmam. Ama bazen de insan sevebiliyor istemese de. Ben bir kere yaşadım zaten ondan sonra bakış açım değişti. Sırf maddi durumum yok dşye sessizce gitti.
bırak ne kalması evlılık her yasta olur seker su ınternetten olur diyenlere sakın meydan verme yoksa uuecek ınsaanlarda cıkabilir sans ısı sosyal mecra ben dogrusu cevren etrafın reeel. inş karsına iyi ınsanlar cıkar evde kaldın diyenler cahıl tayfa.
00 Yorumla
1 yılÇirkin demektir genelde yani ona artık Allah yolundan başka bir seçenek yoktur gibi. Keyifli forumlar dilemekle birlikte aklıma bir soru takıldı sormak isterim neden böyle bir soru sordunuz acaba bilader sebebiyetini anlamadım açıklarsanız çok sevinirim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıldünde 34 yaşında bir bayan bu soruyu sormuştu hayır evde kalmak terimi zaten başlıca saçma insan doğru kişi ve doğru zaman karşısına çıkınca evlenmeli ''ay 30 um gelmiş hemen evlenmeliyim'' çok saçma yani
00 YorumlaHıcbır kadın veya erkek yaşı ne olursa olsun evde kalmış sayılmaz ayrıca evde kalma ! Terimi çok yanlış. Aşkın evliliğin yaşı olmaz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Erken den evlenmiş hayatı kararmış insanlar tanıyorum bekarlığı bu yüzden kafaya takmayın
00 Yorumla
1 yılBenim gibi güvenecek kimseyi bulamıyorsa evde kalır zaten normal bunlar
00 Yorumla
1 yılTakılma bence evde kalmak diye bir şey yok evlenme yaşı artık yükseldi
00 Yorumla
1 yılCano ne alaka ya bak keyfine evliliğin yaşı yok kimseye kulak asma
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 855 cevap paylaştı.
1 yılAllah sahibine bağışlasın ama geç değil endişelenme
00 Yorumla
1 yıldoktor falansa kalmamıştır, ev kızı, öğretmen hemşire falansa evde kalmıştır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı.
1 yılben 41 yaşındayım evlenmedim bende mi evde kaldım şimdi
00 Yorumla Böyle canım saçma şeylere takılmayın ya hayatınızı yaşayın elbet karşınıza güzel biri çıkar doğru insanı arayın kriterlerinizi doğru belirleyin ve kimse 4x4 lük değil onu bilin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvde kalmadın
Damat geldi akıllı
Efendi
Sigara dahi kullanmayan
Zinadan uzak duran ben
Sana talibim00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHahah yok ben katılmiyoeum bende 38 ile evlendim 😅😃
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYani yaş geçmiş desek. Sonuçta pili bitiyor.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSenin gibi bir kız var ya benim gibi bir erkek altına vermeyecek direkt yeri bitiririm seni kız sözene daha Bakiresin tertemiz çılgın sana sarılmak ne kadar güzel bir duygu biliyor musun seni Ayaklarını öpmeye başlarım ta saçları tellerine kadar öperim senin gibi bir kadın olacak karım yapacağım Allah'ım bana verse de bir atmasın Yarabbi ne olursun şunu bana ver bir kadını yapsa bir sıcacık yatağımda hazır olsam Allah'ım naptım ya hormon kullanıyorum düşünsene artık kadın yüzü görmek istemek o kadar güzel bir şey ki hani su geliyor abi ya su geliyor ya
Gizli Üye(30-35)1 yılÖyle diyorlar ancak tabi şimdiki zamanda sanmıyorum
00 YorumlaAslinda değil ama 30 a kadar evlenip çocuk yapmak lazım sonra boşanıp hayatınızı yaşamanızı öneririm tâbi ona göre bir erkek seçmek lazım
00 YorumlaBir kız 28 yaşından önce evlenirse dışarda mı kalıyor?
10 YorumlaKime göre neye göre oluyor o bu toplumsal kalıplara uymayın
00 YorumlaBence kalmamıştır, artık yaş pek önemsenmiyor. Hem kısmet neredeyse ne zamansa gelir bizi bulur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılKendisi tercih etmemiş de olabilir
02 Yorumla
Soran1 yıltercih ediyorum
- 1 yıl
Kaliteli yalnızlığını tercih ediyorum
1 yılEvet, evde kaldık 🥺
10 Yorumla
1 yılEvlilik kısmet işi istemekle olmaz
10 YorumlaGenel olarak evet
00 Yorumlaasla öyle düşünme
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Toplum böyle düşünüyor ama öyle değil
00 Yorumla
1 yılHe evde kalmış yazık etmiş kendine
00 YorumlaEskide kaldı artık onlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılkalmışsın sen. kim alacak seni artık
00 Yorumla Hayır sadece evlenme zamanı geldi diye düşünüyorum
00 Yorumla
1 yılyo 5-6 senesi var daha
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılOlabilir de olmayabilir de
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHiç sevgilin olmadimi
03 Yorumla
Soran1 yılHic sevgilim olmadi evet
Soran1 yılMersinde yasiyorum Siz Nerede yasiyorsunuz?
Cevap sahibi1 yılİzmir'de
Gizli Üye(30-35)1 yılNasibi gelmemiştir daha Ağrılı bayan
05 Yorumla
Soran1 yılAgrili bayan Derken? Anlamadim ds?
Soran1 yılAnlamadim da?
Cevap sahibi1 yılAğrılı değil misn köyünde yaşıyorsun hatta
Soran1 yılAgrili degilim neden?
Cevap sahibi1 yılHep bu tarz soru soran biri vardı Ağrılı. Seni o sandım
Gizli Üye(30-35)1 yılÇok boşlukta olursun ama
02 Yorumla
Soran1 yılCok boslukta olursun ama Derken? Anlamadim da?
Cevap sahibi1 yılHer anlamda işte herşeye hasret kalmışsınız
Gizli Üye(30-35)1 yılYani sinirlari zoeluyor dur
02 Yorumla
Soran1 yılYani sinirlari zorluyordur Derken? Anlamadim da?
Cevap sahibi1 yılYas sınırları..30 a az kalmis
Eğitim durumun?
01 Yorumla
Soran1 yılAcik lise mezunuyum Acikogretim Universitesi okuyorum
1 yılYo kafası rahattır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılYolda kalmıştır
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 766 cevap paylaştı.
1 yılgaliba
00 Yorumla
1 yılevet evde kalmıştır
01 Yorumla- 8 ay
😔😔😔
1 yılHayır
00 Yorumla
1 yılHayır hayır hayır
00 Yorumla
1 yılHayır saçmalama
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
m 1 yılYoooo
00 Yorumla
1 yılHayır yok
00 Yorumla
1 yılhayir tabi genc bir yas
00 Yorumla30 oldu mu bence kız evde kalmış demektir.
05 Yorumla- 1 yıl
2 sene var senin
- 1 yıl
Sen evlen ben evlenmicem
- 1 yıl
Canim evlenmek istemiyor
1 yılBen burdayım alırım senı
00 YorumlaBurdamısın
01 Yorumla
Soran1 yılBurdayım Neden?
- Aile & Toplum konusunda 459 cevap paylaştı.
1 yılbilene sor
00 Yorumla
1 yılne alaka
00 YorumlaHayır bence
00 Yorumla
1 yılYo ne alaka
00 Yorumla
1 yılHayir
00 Yorumla- Devamını Gör (2)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?