Eşiniz çok zengin diyelim. Bakıcı tutacak paranızda var. 3 den fazla çocuk yaparmısınız?
Evet yaparım
Hayır en fazla 3 tane yaparım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Eşiniz çok zengin diyelim. Bakıcı tutacak paranızda var. 3 den fazla çocuk yaparmısınız?
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Çok çocuk yapmak marifet değil bence. vatana millete hayırlı evlat yetiştirebilmek kol kanat gerebilmek önemli. birde kadın açısından düşününce fazlası zarar
@Mutsuzluğunnotası
Ama nüfusun yaşlanmasıda iyi değil? Avrupada genç ve orta kuşak çocuk yapmayıp ya da 1 tane yapıp vira köpek besliyorlar. Şimdi nüfusta yaşlanınca işgücü açığı ortaya çıkar. Bu durumda çalıştıracak işçi sıkıntısı ortaya çıkar. Sonucunda ülke göçmen almak zorunda kalır ve göç sorunu meydana gelir. (Üniversitede nüfusun yaşlanması ve istihdam dersinde öğrenmiştim).
@Mutsuzluğunnotası
Tabi bu ABD, Almanya, Japonya, Çin gibi sanayi ülkeleri için geçerlidir. Mesela Yunanistan gibi ekonomisi turizme dayalı ülkeler için geçerli değildir.
(İibf mezunuyum. Üniversitede öğrendiğim bir dersle ilgili konu hakkında konuştum. İtiraz edebilirsin ve tartışabiliriz. Yalnız rica ederim siyasi partilerden ve siyasi kişilerden bahsetme. Özel sebeplerden ötürü siyasetle ilgili konuşamıyorum).
Canım, çocuk sayısını belirlemek sadece maddi durumla sınırlı olmamalı bence 🥰. Çocuklara ayırabileceğin sevgi, ilgi ve zaman da çok önemli işler. Zenginlik güzel bir destek olabilir ama bu kadar çok çocukla ilgilenip onları hak ettikleri gibi büyütmek biraz emek ve sabır ister. Şahsen ben en fazla 3 çocuk derdim çünkü herkesin bireysel zamanını, dengeli bir aile yaşamını korumak da bir o kadar değerli. Bir ailede sevgi, huzur ve iletişim her şeyden daha önemli 🌸💖.
3 ideal bence
Bencede
yapmam
@yürüyenyıkıkkk
3 ideal mi
0ideal
hayir 2 iyidir
Bende 3 iyidir diyorum (benim görüşüm)
neden 3 diye sorabilir miyim sakincasi yoksa
Birincisi muhafazakar birisi sayılırım.
İkinci düzenli ve dengeli olan yüksek bir nüfus (ABD deki gibi) üretim yapan bir ülke için güçtür.
yanlis anlamazsan muhafazakar olmakla baglantisi nedir tamamen bilmedigim ve merak ettigim icin soruyorum
Şimdi öncelikle dinimizde eğer evlenip yapacak gücün varsa çok çocuk yapmak sünnettir. Tabi bakabilip büyütebilecek maddi durumun varsa. İkincisi bahsettiğim çalışma durumu keza Kuranı Kerim indiğinde tarım toplumunda da nüfusönemli bir güçtü. Mesela köylü olan büyüklerin varsa muhtemelen içlerinde 4-5 çocuk yapan vardır. Keza köy ortamında çocuk büyütmek daha kolaydır. Fakat şehir ortamında çocuk büyütmek daha zorlaşır çünkü şehirde yaşamak ek maliyetlerde getirebilir. Bu sebeple şehir ortamında genelde 3 çocuktan fazlası zor büyütülür.
Hayır en fazla bir yeterli hadi iki diyelim
Ben 3 diyorum.
bi de damızlık lazım
@İstilacıTürrİnsan
Hüşşş düzgün konuş. 6-7 çocuk yapan dedelerimiz ninelerimiz de mi öyleydiler o zaman?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?