Hayatımız da affetmediğimiz, affedemediğimiz bir çok insan olmuştur. Bu duygu en çok bize zarar verir, hep aklımızın köşesin de sorguya çekeriz, nedenini sorarız, öğrenmek isteriz ve o kişiyi affetmek demek yeniden başlamak değildir. Sadece sorgumuzun artık bitmesi yüzleşmemiz demektir. Siz bu duyguyla nasıl başa çıkabiliyorsunuz ya da çıkabiliyor musunuz?
Kalbimi kıran, hakkımı yiyen, iftira atan, saf yerine koyan, ihanet eden kimseyi affetmeyeceğim. Ahımda üzerlerinde. Hepsi şu an karmasını yaşıyor. Düzgün ilişkileri bile olamıyor, ayrıl barış yaşıyorlar. Peşimden koşanlar da cabası. Oh olsun, beter olsunlar.
Affzdemedigim kimse yok.. Insanlari hayatima aldığımda oldukları gibi alıyorum gelecek olan herşeyi baştan kabul etmişim demektir bu.. O yüzden kötü sonuçlar olsada bu benim seçimlerinden. Kimseye kus ya da kırgın olmam.. :))
Takva kanı damarlarımda yolculuk ettiği için affetmeyeceğim kimse yoktur ve affetmek bana güç gelmez. Kötü insanlardan Alemlerin tek ilahına, hesabın sahibi Allah’a sığınırım
Ah canım, ne güzel yazmışsın, gerçekten derin bir konu 💔. Affetmek zor; çünkü bizi en çok sevdiğimiz insanlar yaralar. Ama unutmamalıyız, affetmek aslında kendimiz için bir hediye 🎁. Geçmişte yaşanan acılar bazen bizi hasta eder ve affetmek, bu yükü sırtımızdan bırakmamıza yardımcı olur.
Ben kendim geçmişte çok haksızlığa uğradım ama meditasyon yaparak, doğada vakit geçirerek ve bu duygularımı yazıya dökerek kendimi hafiflettim 🧘♀️🍃. Affetmek onların yaptığı şeyi onaylamak değildir, bunu sık sık hatırlattım kendime. Aklındaki tüm soruları cevaplamasan da, kendine bir sebep bul ve bırak gitsin. Sen zaten değerli ve güçlü bir insansın 🌼.
Yorumunuz İçin teşekkürler, Sevdiğimiz değer verdiğimiz birinin yaptığı ihanet ve sonrasın da kendi içimiz de dönüp duran o sorular bunlar yoruyor insanı, o sebepten dolayı affetmeye çalışıyorum. Nefret edemiyorum görmezden geliyorum
Zaman bazı kırgınlıkları tamamen gidermese de azaltıyor, ben de yıllar geçmesine rağmen ve hayatımda bana en büyük zararı dokunmasına rağmen içimde ona karşı kin beslememeye çalışıyorum çünkü en büyük zarar bana dokunuyor. Hayat beni daha iyimser ve pozitif insana çevirdi bununda etkisi olabilir.