Ben mi kıskanç biriyim yoksa herkes benzer şeyler düşünüyor mu?

Dededen mal mülk kalan birisi değilim. Babam yıllarca güzel bir iş yapsa da asla tam olarak emeğinin karşılığını alamadı. Onlar da hala kirada ve ben de onlara destek olmaya çalışıyorum. Hatta kendi mesleğim yurtdışında iyi gelir elde ettiği için ( şu an 60bin civarı kazanıyorum ama 1 ev almaya yine yetmiyor) yurtdışında çalışmayı düşünüyorum. Diploma denkliği ve ülkede çalışabilmek için uluslar arası dil sınavı gibi oldukça zor sınavlara hazırlanıyorum. İnşallah gidip 5 sene bile yaşasam Buradan hem ailem hem kendime ev almış olabilirim ve maddi anlamda rahatlarız.

şimdi asıl konu şu. Dededen kalma malla hiçbir zorluk yaşamadan ev araba sahibi olan insanlara sinir oluyorum. Bir arkadaşımın kardeşi evlendi kız daha 19-20 yaşında ünlülerin oturduğu gibi villa yaptırmışlar. Bu arada gözüm lükste değil. Küçük evi daha çok severim, şu an 1+1 de oturuyorum evlensem de bir süre burada oturmayı çok isterim. Sadece şu an ekonomi belli. Ve biz yıllarca çalışıp emek verirken bu insanların lüks yaşamasını asla anlamıyorum. Başka bir arkadaşım da evlendi ve oldukça lüks bir hayat yaşıyor. Kocası üniversite terk. Babası zamanında bir iş kurmuş ve sonradan tutmuş. Allah gelirlerini artırsın kimsenin parasında gözüm yok ama çok s. alak bir insan. Yani babası olmasa bir hiç ama şimdi yaşadığı hayata bak.

siz hangisisiniz? Dededen bir sürü mal kalan mı yoksa kendi tırnaklarıyla bir yere gelmeye çalışırken bazı insanların ne kadar şanslı doğduğuna sinir olan mı?

Ben mi kıskanç biriyim yoksa herkes benzer şeyler düşünüyor mu?