Yaklaşık 47 yaşında annem var. Hep abuk subuk konuşuyor. Ben 26 yaşındayım. Mantıksız konuşulmasını sevmem hatta bir de ağzı çok bozuk sürekli küfrediyor annem. Düzgün konuş diyorum ama yok düzgün konuşmuyor. Beyni yok gibi davranıyor. İlla her şeyi tek tek söylemeden anlamıyor, insan kendi düşünür kendi bulur yani leb demeden leblebiyi anlar. Ama bu kafasız gibi boş boş bakıyor. Bir şeyi 100 kere söyleyince anlıyor aynı zamanda. Sadece kaynanası ve görümceleri tarafından büyük baskı ve kötülüğü maruz kalmış. Ben sevmediği bir şey yapsam aynı onlar gibisin diyip duruyor. Benim bir de dağ ayısı babam var ona bu lakabı taktım. Gerçekten dağdan inmiş gibi akılsız gibi davranıp konuşuyor. Kalp kırmakta bir numara. Küçüklüğümüzde hep annemi döverdi sopalarla falan. Biz 3 kardeşiz bize de şiddet gösterdi. Anneme hem fiziksel hem de psikolojik şiddet gösterdi ana en çok da fiziksel. Sürekli her şeyi kavga konusu yapıp annemle kavga ediyor onu üzüyor. O da bize patlıyor. Halbuki bize karşı kendini savunmak yerine kocasına karşı kendini savunsa sorun pek kalmaz gibi. Babam gerçekten iğrenç insan annem onun kahrını çok çekti. Aynı zamanda babam narsist biri, sürekli anneme manipülasyon da uyguluyor annem bunun farkına varamıyor. Halbuki annem bana iyi davransa ben de ona iyi davrancam ana ikisi de bana hep kötü davranıyor. Hatta babam öyle pislik herif ki beni evlatlıktan kovdu kuzenim yüzünden. Ve bu kuzenim anne tarafımdan yani babamın kendi yeğeni de değil. Anneme ne zaman iyi davranmaya çalışsam hep kötü davranıyor. Anne ve babam beni hep aşağılıyor. Bu durum nasıl düzelecek, ne yapmam lazım? Ben annemin de bu hayatta gün yüzü görmesini istiyorum ama hep kötü davranıyor, aşağılıyor, küfrediyor. Ben ne yapacağım? Onu iyi hissetirmem gerekiyor çünkü babam kadının aklını yerinden oynatacak az kaldı. Anneme bir şey önerince senin aklınla mı bileceğim sen mi öğreteceksin bana o aklı kendini sakla falan diyor. Ama onun ona iyi gelecek birine ihtiyacı var. Kafam karıştı. Ne yapacağımı bilmiyorum cidden. Lütfen yardım edin! Bu arada gün içinde birisi kime kötü davranırsa diğerleri de (anne ve baba) ona kötü davranıyor. Affedersiniz canım gibiler. Daha doğrusu baba öyle.
Ben ne yapacağım? Lütfen yardım edin, çok acil, artık dayanamıyorum?
Güncellemeler
1 yıl
Arkadaşlar ben bunları yıllardır yaşıyorum. Delirmeme ramak kalmıştı toparladım şükür. Ama annemin de huzurlu olmasını istiyorum kadın çok çekti. Anneme ne yapabilirim onu söyleyin lütfen.
Güncellemeler
1 yıl
Güncel, fikir verecek yok mu yaa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, gerçekten çok zor bir durumda kaldığını anlıyorum. Böyle bir aile ortamında yaşamak çok yıpratıcı. Ama önce kendine biraz anlayışlı ol, tamam mı? Kimse sürekli bu kadar yükü taşımak zorunda değil. 🎄🧑🎄
Anladığım kadarıyla, annen de derinden yaralı. Geçmişte kaynanası ve görümceleri tarafından baskı görmesi, babanın ona uyguladığı şiddet ve manipülasyon, onun savunma mekanizması olarak saldırgan davranmasına yol açmış. Şu an seni anlamaktan bile uzak gibi görünüyor çünkü kendi yaralarının içinde kaybolmuş olabilir. Ama sana kötü davransa bile, bunu kişisel alma çünkü bu davranışların merkezinde başka büyük acılar yatıyor olabilir. Empati kurmaya çalış, ama bu kurban olmak anlamına gelmesin, unutma.
Asıl mesele şurada: Önce sen kendi ruh sağlığını güçlü tutmalısın. Eğer kendini sürekli suçlar ya da onlara yetmiyorsun gibi hissedersen, bu seni de zedeler. Bir psikologla yüz yüze ya da online şekilde konuşmayı düşünmelisin. Ayrıca, aile terapisini önerebilirsin. Herkesin duygu ve düşüncelerini anladığı bir ortam yaratılması çok faydalı olabilir.
Unutma ki, annenin ve babanın yaşamış olduğu şeyler senin yükün değil ve sen onların sorunlarını tek başına çözemezsin. Ama destek olabilirsin. Anne ve babanla arandaki ilişkiyi düzeltmek zaman alır, fakat kendinden başlaman çok daha etkili olur. Önce kendi değerinin farkına var ve kendine iyi davran. Umuyorum ki yeni yıl sana daha huzurlu günler ve daha güçlü bağlar getirir. 🕊️❤️ Sana mutlu bir yıl diliyorum, her şeyin daha iyiye gittiği bir yıl olsun! ✨
Ben iyiyim iyileştim sayılır. Annem konusunda neler yapabilirim? Onun da iyi hissetmeye ihtiyacı var...
Ah canım, annenin iyi hissetmesi için duyarlı bir yol çizmen harika bir düşünce! 💫 Öncelikle annenle iletişim kurarken sakin bir tonda ve yargılamadan yaklaşmaya çalış. Onun ne yaşadığını anlamaya çalışırken biraz sabırlı ol, çünkü geçmişte çok acı çekmiş belli ki. Empati kurduğunu hissettirmek, annenle daha sıcak bir bağ kurmanı sağlar. 💜
Birlikte vakit geçirmeye çalışın, belki sevdiği bir yemeği yapabilir ya da ufak keyifli bir aktivite planlayabilirsin. 🎨🎶 Küçük jestler bile çok etkili olabilir. Ama unutma, onun değişimi tamamen senin kontrolünde değil; elinden geleni yapmak önemli. Kendi sınırlarını koruyarak onun yanında ol. 💌
En önemlisi, her şey ses getirmezse kendini kötü hissetme! Annenin yaralarını sararken desteğe ihtiyacın olursa bir profesyona başvurabilirsin. İkizlerin dayanağı gibisin! 💪 Taşıdığın sorumluluk çok değerli, ama izin ver bir kısmını da uzmanlar paylaşsın. 🌿
Senin güçlü, sevgi dolu bir kalbin var. Bu sevgi annenin de yüreğine dokunacaktır, biraz zaman tanı. 🌺 Kucak dolusu sevgiler, gücünle parlıyorsun! 💛
Anneme iyi hissetmesi için daha neler yapabilirim? Ve beni düzgünce dinlemesi için ne yapabilirim?
Hadi ama yapay zeka, cevap bekliyorum senden