Eğer kadınsan senden beklenen tek şey evden dışarı çıkma eşine itaat et ve kendini olabildiğince kimseye gösterme gibi şeyler oluyor. Çok başarılı bir kadın düşünelim bilim insanı gibi birsey olsun, ona bile erkeklerin içine girdin diye hesap sorulacak gibi geliyor. Soruyorum Allah bizi neden insan yerine koymuyor?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılTanrıyla ilgisi yok. Kadınlar tarih boyunca erkeğin evrimsel psikolojisinde namus nesnesi olduğu için hep bastırılmıştır ve cinsel köle muamelesi görmüştür. Kaldi ki bugün hala modern kapitalizm ile cinsel köle muamelesine tâbidir. Dinlerin birçoğu da kadın konusunda son derece ataerkil; çok eşlilik, çocuk yaşta kız evliliğine müsaade ve cariyeler. Neandertaller arasında bile hep namus kavgaları olmuş kadından dolayı. Neolotik toplumdan önce din sosyolojisi yokken bile kadın evinin ve namusunun nesnesiydi, erkek ise mamut falan avlardı çocuğunun bakımını üstlenirdi.
36 Yorumla
Soran1 yılOH be şükür sonunda biri dediğimi anladı aw bayilcaktim artık
- 1 yıl
Ben daha dört beş yaşındayken bir çocukken tecavüz edilerek delirtilmiş bir kadın tanımıştım köyde. Osmanlı toplumunda göz koyduğu kadını kaçırdıktan sonra tecavüz ederek zorla karısı yapma geleneği vardı. Atatürk'e kadınlar sosyolojik dönüşüm açısından o kadar çok şey borçlular ki anlatamam. Yorumlarda da Arap örfünü barındıran İslam'ın kaidelerini anlatan kişiler hep duyar kasmış. İslam'ın kadına değer verdiği önermesi bir abartıdan ve zorlamadan ibarettir.
Soran1 yılBenim ne demek istediğimi anladınız ama di mi?
- 1 yıl
Evet ama konu Tanrılık değil. İnsan evrimi böyle maalesef.
Soran1 yılİşte bazıları bunu tanrıyla açıklıyor
O zaman Tanrı neden böyle yaratmış diye sorguluyorum bende- 1 yıl
Kafalarının basmadığı her şeyi Tanrı'nın hikmeti diye izah etmek cahil insanların özelliğidir.
En İyi Cevaplar
1 yılİslam'da kadına verilen değer erkeğe verilmemiştir. Kadının çalışmasında İslam bir sakınca görmemiştir. Helaliyle çalıştıktan sonra kadın da her işi yapabilir. Yapamaz evde oturtur diyenler cahiller İslam'ı bilmeyenler.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, böyle hissetmen ne kadar üzücü! 😢 Öncelikle şunu bil ki din konusunda yorum yapmak çok hassas bir konu ve bu tür duygular genelde toplumsal baskılarla ilgili oluyor, manevi değerlerle değil. Allah insanları eşit yaratmış ve her birimize ayrı ayrı değer vermiştir, buna tüm kalbimle inanıyorum. ❤️ Ancak ne yazık ki bazı geleneksel ve yanlış yorumlanan inançlar kadınları kısıtlamaya çalışabiliyor. Bu noktada asıl sorun kadın erkek eşitliğine dair toplumsal algılardan kaynaklanıyor.
Sen biriciksin, değerlisin ve başarıya giden yolda hiçbir şey seni durduramaz! Kendi hayatına güven ve istediğin gibi yaşamak için mücadeleden vazgeçme. 💪 Hepimize düşen görev, önyargıları yıkıp birbirimize sevgiyle yaklaşmak.
2024'ün sana çok daha güzel bir enerji, özgüven ve mutluluk getirmesini dilerim. Yeni yıl, yeni başlangıçlar için harika bir fırsat! 🎉✨ Gözlerine asla hüzün dolmasın. 🌸00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
9Cevap
1 yılBu söylediklerin bilgisizlik ten kaynaklanıyo başka bişi değil. Eğer dediğin gibi olsaydı peygamber efendimiz kadınlara değer vermezdi. Kızı omuzlarda taşımazdı ki o dönemde kızları taşlayıp öldürüyolar. Ayreten hz fatma hz Hatice. Hz ayşe efendimizden hiç bahsedilmezdi hadislerde vs. Senin içinde büyüdüğün toplum ve insanlar ın okuduğu kuran kuran mı okudukları hadiis hadis mı ve sahih mı ona bak. Sen kuranı okı ona göre hareket et. Kalkıp sahih olmayan veya tarikatta belirtilen şeylere bakma.
13 Yorumla
Soran1 yılSöylediklerim kuranda olan şeyler
- 1 yıl
Kuran da kadınları aşağılayan bir ayet mi var biz neden bilmiyoruz alla alla
- 1 yıl
Çok başarılı diyosun da hz Muhammed ın karısına bak. Hz yusuf'un karısına bak biri dönemin en büyük tüccarı biri mısırın sahibi yani.
1 yıl"Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır..." Bakara 2:228
idrak edebilseydin ve cahil olmasaydın şu anda bunu konuşuyor olamazdın. Kültürel sebeplerle daha delilin olmadan islamı karalayamazsın ^^128 Yorumla
Soran1 yılNe gibi delil bekliyorsun
Ayrıca islamin değil islamdan öncekilerin de aynı olduğunu düşünüyorum.
Misal havvanin ademin kaburgasindan yaratılması da dediğimi doğruluyor
Kadın erkek için yaratıldı demektir bu- 1 yıl
Senin dediğin şey yahudi ve hristiyan metinlerinden yer alma. Bana delillerle gel. Bak ben seni bir aydınlatayım şöyle
"Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten (Adem) yaratan, ondan eşini (Havva’yı) var eden..." Nisa 4:1 bu ayeti tefsir edersek aynı nefisten yaratıldığını açık ve net bir şekilde diyebiliriz
Hadi kaburga'dan yaratıldı diyelim. Sonuçta o da yaratıldı bu da yaratıldı. Bunun kadının aşağılanmasıyla ne alakası var? Bunu mu anlamlandırıyorsan çok cahilsin. Bu Allah'ın yaratılış sürecindeki hikmete işaret ediyor. Hatta iki cinsiyetin de birbirine destek olduğu delillerle ayetle de geliyorum şimdi
bak ayet burada kavillerle birlikte
"Onlar sizin için bir elbise, siz de onlar için bir elbisesiniz." Bakara 2:187
Hani siz İslam karşıtları bitmeden söylüyorsunuz ya kadın erkek için yaratılmıştır diye
Allah bak burada ne diyor Kur'an'dan
"Ben cinleri ve insanları yalnızca Bana ibadet etsinler diye yarattım." Zariyat 51:56
Üstünlük takvadandır diyen peygamberimiz bile mevcut buna ne diyeceksin?
"Ey insanlar! Şüphesiz ki Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve sizi milletlere ve kabilelere ayırdık ki tanışasınız. Şüphesiz ki Allah katında en üstün olanınız, takva bakımından en ileride olanınızdır." Hucurat 49:13
İslam tahrif edilen ehli kitapla bir TUTULAMAZ!
Kur'an tamamlayıcıdır ve değiştirilmeden de korunmuştur
Şimdi kadın hükmüne gelelim;
Kadınlara bir sürü haklar tanınmıştır
"Erkek olsun, kadın olsun, kim mümin olarak iyi işler yaparsa işte onlar cennete girecekler ve zerre kadar haksızlığa uğramayacaklardır." Nisa 4:124
Kadının da mirastan pay alma hakkına sahiptir bu ayet zaten bunu söylüyor
Ve kadınlar da ilim öğrenebilir
“İlim öğrenmek, her müslümana farzdır.”(İbni Mace Mukaddime 17).
bakalım başka ne diyeceksin delilini bekliyorum?
Soran1 yılO sirada Ali İmran suresi 14. ayet 🤡
Soran1 yılKadınların erkeklere emanet edilmesi de kadının erkekler kadar önemli olmadığını gösterir. Kadınların kaburga kemiğinden yaratılması da erkekler kadar önemli olmadığını gösterir
- 1 yıl
tefsirlerine bile bakmadan söylüyorsun xd
ayeti şöyle bir tefsir edelim
"Kadınlara, oğullara, yığın yığın biriktirilmiş altın ve gümüşe, salma güzel atlara, davarlara ve ekinlere karşı aşırı bir sevgi insanlara süslü gösterildi. Bunlar dünya hayatının nimetleridir. Halbuki varılacak güzel yer Allah katındadır."
dünyevi istekler zaten insanın imtihanını anlatmıyor mu? İnsanlar mal, mülk aile gibi doğal şeylere eğilim duymuyorlar mı? Bu imtihan vesilesi değil mi? Dünya hayatının insanı Allah'tan uzaklaştırmak yerine ona daha fazla yakılaştırmıyor mu neticede?
Kadınların burada zikredilmesi onları değersizleştirmek değil dünya nimetleri (ki sen de bunu arzuluyorsun) arasında insanların en çok arzuladıkları biri olduklarını ifade etmiyor mu? "Kişi sevdiğiyle birliktedir" hadisi de bunu açıklamıyor mu?
Âişe radıyallahu anhâ şöyle demiştir: “Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'e atlar dışında hiçbir şey kadınlardan daha sevimli değildi.” Başka bir rivayette ise şöyle buyurmuştur: “... kadınlar dışında hiçbir şey atlardan daha sevimli değildi.”
İşte bu yüzden Allah şöyle buyurmuştur,
قُلْ أَؤُنَبِّئُكُمْ بِخَيْرٍ مِّن ذَلِكُمْ
(De ki:) “Size bunlardan daha hayırlısını haber vereyim mi?”
Bu ayetin anlamı şudur: “Ey Muhammed, insanlara de ki: ‘Size, yakında yok olup gidecek olan bu hayatın zevk ve eğlencelerinden daha hayırlısını haber vereyim mi?’ Allah onlara daha hayırlısını haber verdi,
لِلَّذِينَ اتَّقَوْاْ عِندَ رَبِّهِمْ جَنَّـتٌ تَجْرِى مِن تَحْتِهَا الاٌّنْهَارُ
(Takva sahipleri için Rableri katında altlarından ırmaklar akan cennetler vardır.) Yani her tarafından ırmaklar akar. Bu nehirler çeşitli içecekler taşır: bal, süt, şarap ve öyle bir su ki, hiçbir göz görmemiş, hiçbir kulak duymamış ve hiçbir kalp hayal etmemiştir,
sen çok yanlış yerlerdesin palyaço emoji seni bakalım nelerle geleceksin bana tefsir etmeden kuranı okursanız işte böyle mürted olursunuz işte haha - 1 yıl
ve cevabımdaki sorulara da cevap pls
- 1 yıl
başka bir cevapta da olabilir demişsin haha
- 1 yıl
sen sorularıma cevap ver yılan gibi kıvrılma 🤣
- 1 yıl
ya şöyle bir mantık yürüt Allah mı daha iyi biliyor sen mi? Erkeğin kaburga kemiği ile yaratılsa bile kadını neden aşağılık göstersin aynı soruyu bana dayatıp durma bari hak ver cevabını bile önceden verdim gözlüğünü falan tak aloooo
Soran1 yılHiçbiri bir cevap değil
Hepsi ezberlenmiş laflar
"dünyevi istekler zaten insanın imtihanını anlatmıyor mu? İnsanlar mal, mülk aile gibi doğal şeylere eğilim duymuyorlar mı? Bu imtihan vesilesi değil mi? Dünya hayatının insanı Allah'tan uzaklaştırmak yerine ona daha fazla yakılaştırmıyor mu neticede?"
O dünyevi istekler hep erkeklere var sanırım.
Kadının erkeğe sınav olduğu söyleniyor. İnsanlara deniyor kadınlar cazip gösterildi deniyor. KADINLAR İNSAN DEĞİLMİŞ GİBİ.
O yüzden hayır, tatmin edici bir cevap değil.
Kadınların burada zikredilmesi onları değersizleştirmek değil dünya nimetleri (ki sen de bunu arzuluyorsun) arasında insanların en çok arzuladıkları biri olduklarını ifade etmiyor mu? "Kişi sevdiğiyle birliktedir" hadisi de bunu açıklamıyor mu?
AÇIKLAMIYOR KNK- 1 yıl
tamam cevap ver bana açıklamıyor knk ile geçiştirme hadi delillerini bekliyorum bakalım kim üstünmüş :d
- 1 yıl
hadi kuran ve sünnette kadın metadır ile ilgili deliller bekliyorum
Soran1 yılAçıklamıyor
Hepsi zaten duyduğum şeyler. Hiçbiri ikna edici değil. Zaten bilinen birsey kadının erkeğe verildiği. Evirip çevirmeye gerek yok- 1 yıl
erkeklerin de kadınların da birbirleri üzerinde haklarını olduğunu beyan ettim bu 1
dünyevi isteklerin her iki cinsiyete ait olduğunu söyledim bu 2
kadınların da ilim öğrenebildiğini söyledim bu 3
kadınların da mirastan pay alabildiğini söyledim bu 4
kaburga kemiğinden yaratılmadığını delillendirdim bu 5
şimdi sıra sende hadi bakalım hani sen çok biliyorsun ya :d - 1 yıl
ikna edici değil de sen buna delillendiremiyorum desene konu yine aynı kapıya çıkıyor. Bir daha artık bu rezilliğinle islama iftira atmazsın artık KNK :d
Soran1 yılYOK İŞTE YOK
Allah kadını sevmiyor
erkek için yarattı
Erkeğe eş olsun diye yarattı
Bizi sevmiyor
Sevmiyor
Sevmiyor
- 1 yıl
delil yok ama :d
- 1 yıl
Gizli Üye
Gizli Üye
(18-24)
34 dk
Allah bizi insan yerine tabiki koyuyor bacim ama kulları koymuyor. Kulları, özellikle erkek olan kulları kendini ilah saniyor bizi cehenneme gönderip duruyorlar akıllarınca. İnsanlarin müslümanlik anlayişina bakmiycaksin. Yoksa kimse müslüman olmazdi. Kurani oku hadisleri oku. Peygamberimizin hayatini bak oku. Anlatandan dinleme. Kendin oku arastir.
1
Yorumla
Gizli Üye
"Gizli Üye" için yorum yaz
Gizli Üye
Soran
34 dk
Yani olabilir
ama lafa gelince olabilir diyorsun ama buna ne demeli :d - 1 yıl
Asla! (Bırakın artık küfrü ve inadı!) Can köprücük kemiğine gelip dayandığında, (75/Kıyâmet, 26)
bu küfrü bu inadı bırak :d
Soran1 yılBen zaten islama inanıyorum Allahin kadınları sevdiğine ve insan yerine koyduguna inanmıyorum. Keza koymuyor da. Bizim imtihanımız 2.3. Sınıf insan olmak zaten
- 1 yıl
Bak bir yandan İslam'a inanıyorum diyorsun öbür yandan Allah'ın kadınları sevmediğini diyorsun ve bütün kozlarını ortaya koyuyorsun bak tevbe et bu senin için en hayırlısıdır. E bu ne perhiz ne bu ne lahana turşusu? Madem inanıyorum diyorsun o zaman Allah'ın adaletine ve merhametine ve verdiğim delillerle birlikte Allah'ın merhametine de inanman gerekmiyor mu? İnanmıyorsan zorlama niye zorluyorsun kendini bari ateşe gideceksen bunu tercih et daha iyi Allah zaten sana irade vermiş. Ama tevbe et yol yakınken. Bir de imtihanımız 2. 3. sınıf insan olmak ise e hani herkesin imtihanı kimseye ağır gelmezdi? Kendi çapında Allah'ın emirlerini eleştirmeye kalkıyorsun ve haşa eleştirilemez de ! Siz kadınları anlayamıyorum Allah zaten saydıklarımın en fazlasıyla birlikte kadınlara haklarını bile vermiş delillendirdim bunu. İslam kadınlara hak veriyor ama sen alıp almadığına bakmadan "biz hak etmiyoruz" modundasın. Kısacası, ya hakikaten inanıp sorgularını derinleştir, ya da açık açık inanmıyorum de, kafa karışıklığı yaratma. Bu çelişkiyi kendine bir sor bakalım; belki cevap da içinde saklıdır.
Soran1 yılAllah zaten kadınlara imtihan olarak 2.3. sinif olmayı verdi. Sınavımız insan olmamak. Lol
- 1 yıl
sana delilini sun dedim değil mi? delilini bekliyorum ya da iftira atıp fitne yayma bari
Soran1 yılİftira atmıyorum bu anlattığın hersey dellilerin ta kendileri de zaten dediğim şeyi doğruluyor. Anlattığım şeyi anlamıyorsunuz. Bana göre Allahin böyle yaratması adil değildir. Ben zaten Allahin adaletini sorguluyorum. Ya da böyle yatmrattiysa da neden böyle yarattığını. Ortaya sunduğun bir delil yok. Delil olarak sunduğun hersey bif zırva
- 1 yıl
delilini göremedim ama LOL delilinin kralını sundum oku ya da laf cambazlığı yapma LOL
- 1 yıl
İşte siz böylesiniz! Onları seviyorsunuz, onlarsa sizi sevmiyorlar. Siz Kitab’ın tamamına inanıyorsunuz. Onlarsa sizinle karşılaştıkları zaman: “İman ettik.” derler, yalnız başlarına kalınca size olan kinlerinden parmaklarını ısırırlar. De ki: “Kininizle geberin.” Şüphesiz ki Allah, sinelerde olanı bilendir. (3/Âl-i İmran, 119)
bu ayet birilerini hatırlattı mı?
Soran1 yılOrtada bir delil görmedim
Tefsir olarak sunduğun şey benim dediğimin aynisi zaten 🤣- 1 yıl
dediğin şeyleri de doğruladığını görelim hani hangi birisinde sunduğum delillerde varmış?
Gizli Üye(25-29)1 yılBak tatlimmm insan yerine seni koymayan ALLAH degil insanoğlu, kuranı Kerim’i okumani tavsiye ederim kitap niteliğinde aç oku gunahi yok! Öğrenmek amaçlı hersekilde araştır! Kadına verdiği değeri kimseye vermeyen Rabbimizi kendine küstürme zira siddin sene yüzün gülmez
17 Yorumla
Soran1 yılZaten kurandan çıkanlar bunlari doğruluyor.
Bence Allah bizi 2. sinif olarak yarattı zaten.
Cevap sahibi1 yılBöyle düşünmek için kendince sebeplerin vardır! Ama ayetler nettir, Kuran kadın ve erkek diye iki farklı türe inmedi! Müslüman topluluğuna indi ayrıca Allah’ın huzurunda takva sahipleri yücedir kadın ve erkek demiyor. Dinde zorlama yoktur diyen Allah tesettürü olmayan kadın ve erkekleri yargilamayin zira onlarda hayrli kişiler de bulunur siz bilemezsiniz demiş yani iki türünde birbirinden üstünlüğü yok kadını kaburgadan yaratan Allah onun narin yapisindan sevilmeyi hak eden bir rahmet olarak görmüş bu yüzden kaburgadan yaratmış. Ayrıca her alanda ilim ile kendini gösteren kadınlar islamda taktir toplar eğer bir kadın yeriliyorsa anla ki orada Allah’ın değil kulların nizami isliyordur!
Soran1 yılİşte bende bunu diyorum
Bak mesela kaburgadan yaratıldığını kabul ediyorsun az önce de bir adam bunlar yahudi uydurmalari diyip savunma yaptı
Herkes başka birsey söylüyor
Cevap sahibi1 yılHayır! Erkek topraktan kadın kaburga kemiginden yaratıldı. Kadınlar erkeklere göre daha hassas ve daha heyecanlıdır sebebi de yaratılış biçimi. Acik delille olan ayet dışında hiç bir şeye inanma ayrıca bu tür düşünceler seni dinden çıkarmaz ama vesveseli arttırır
Soran1 yılİşte bende bu kaburga kemiğinden yaratılmanin hakaretten ne farkı var doye soruyorum? Bu 2. sinif olmak degil midir dağa aşağı olmak değil midir zaten? Sizin gördüğünüz değeri ben niye göremiyorum. Bana islama hakaret ediyorsun diyorlar ben aslında Allah niye böyle yaratmış diye sorguluyorum sadece
Cevap sahibi1 yılAslında cevap verdim ama tekrar vereyim kadın hassas ve narin yapısı yüzünden kaburgadan yaratıldı kalbin üst kısmında ki ve arka kısmında ki iki kaburga kemiğinden sevilsin ezilmesin diye zira bizde erkek gibi topraktan yaratılmış olsaydık sert soğuk bir mizaca sahip olurduk nazlı cilveli derler eskiler bunun gibi düşünebilirsin ayrıca kadını kaburgadan yaratıp kusursuz bir şekil vermek bence ultra bir değer erkelerin toprak mizacı kusursuz seytanlarin köz ateşten yaratılışı kibri cinlerin duman isinden yaratılamasi ise arafi temsil eder yani hala kendini degersiz görüyorsan bu seninle ilgili
Soran1 yılPeki abla tamam haklısın
Gizli Üye(25-29)1 yılAllah bizi insan yerine tabiki koyuyor bacim ama kulları koymuyor. Kulları, özellikle erkek olan kulları 😃 kendini ilah saniyor bizi cehenneme gönderip duruyorlar akıllarınca. İnsanlarin müslümanlik anlayişina bakmiycaksin. Yoksa kimse müslüman olmazdi. Kurani oku hadisleri oku. Peygamberimizin hayatini bak oku. Anlatandan dinleme. Kendin oku arastir.
01 Yorumla
Soran1 yılYani olabilir
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılSeni insan yerine koyan Allâh zâten, peygamberin vedâ hutbesi bu anlamda kadını çok güzel özetler.
Sadece Arap kültürü din sanılıp kadın hayattan dışlanmıştır112 Yorumla
Soran1 yılAllahin emaneti demesi mi?
- 1 yıl
E bunda fıtrata ters bir şey yok ki?
Kadının erkek kaburga kemiğinden yaratılması şeklindeki Yahudi hilayelerini öne sürmeyeceksin değil mi?
Çıkın şu Sam'i ırk kafasından.
Soran1 yılTamam işte emanet bile olmak erkek kadar önemli olmadığımızı gösteriyor
Soran1 yılKaburga kemiğinden yaratılmak kuranda geçiyor
- 1 yıl
Kuran'da yok anacım, uydurmayın
Soran1 yılVar , git bak
- 1 yıl
Var diyen ispat eder. Ayet söyle bakayım
Soran1 yılAraf süresi 189. ayet
"Insanin yokluktan var edildiği ve ondan da huzur bulsun diye eşinin var edildiği"
Soran1 yılİlk önce ademin yaratılış sonra ondan da eşinin yaratılması tam olarak ne oluyor a a qqq
Sadece bu mu ayrıca ali İmran süresi 14. ayette aynı
Soran1 yılYav s k-tir ya kurana iftira atiyormusum
Kuranda hitap edilenler bile erkeklerdir
Ayrıca sadece kurandan bahseden kim ondan öncekilerde aynıydı
- 1 yıl
Sen tavsiyemi dinle, oku öğren araştır. Kıt kanat yarım aklınla böyle mal çıkarımlar yapınca artık gülemiyorum da
Soran1 yılHe he kesin öyledir çok degerliyizdir
1 yılNiye sadece baskı tarafını düşünüyorsun ki cennet anaların ayakları altında diyor islamda ayrıca insana kadına erkeğe Allah çok büyük bir değer vermiş o yönünden’debakabilirsin
02 Yorumla
Soran1 yılBenim rahatsızlığım zaten kadının sadece anne , eş ve namus meselesinden öteye gitmemesi. Annelerin ayağının altında diyorsun evet ama annenin doğurduğu çocuk bile babaya ait. Ben çocuk doğuruyorum ama erkek için doğuruyorum.
Bu hak mı?- 1 yıl
Erkek için doğurmuyorsun o Seninde çocuğun eşininde bu ortak mal gibi düşünülemez insanı yaratan’da Allahtır bu arada hiç bir anne onun izni olmadan doğuramaz hiç bir insan onun izni olmadan dünyaya gelemez eğer inanç kavramıyla bakıyorsak olaya bu yönden bakmalı Allah ve rasulünün sevgisi için yetiştirilecek evlatlar büyütme gayretinde düşünülmeli senin dediğin açıyı düşünürsek bu sefer’de baba saf dışı kalmıyor mu?
1 yılKoyuyor ya işte istediğiniz gibi yaşıyonuz bu zamanda toplumun hali ortada
03 Yorumla
Soran1 yılBu devir gelmiş geçmiş en rahat devir zaten
- 1 yıl
Ee daha ne yaşa işte sanki Allah a mı soruyosunuz yaşarken
Soran1 yılDi mi evden bile dışarı cikmamamiz dışarı çıkarken de burka gitmemiz gerekirdi.
Ancak o şekilde var olabilirdik
1 yılBu durum var evet ama her geçen yıl biraz daha iyileşiyor bence. Özellikle Suudi Arabistan’da bile büyük gelişmeler oldu
00 Yorumla
1 yılBende bilmiyorm ki niye yaratti o zamn
00 YorumlaWritten by a man kanka cevabı çok basit
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılKoymasa tavşan olarak yaratabilirdi
00 Yorumla
1 yılÇok derin konular ama basit yaklaşirsak haklisin😄
00 YorumlaEvet
05 Yorumla
Soran1 yılKoyuyor diyosun yani
Soran1 yılNasıl koyuyor mesela
Soran1 yılAllahin emaneti olmakta zaten erkeğe verilmiş olduğunu gösteriyor. Emanet olmak nedir bu durumda erkeğin hükmü altındasın demektir zaten bu
Koyuyor
00 Yorumla
1 yılAy evet aşkım ya
01 Yorumla
Soran1 yılNeye evet
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?