Ailesi hep önüne engel koyan var mı?

derslerim iyiydi. fen lisesi olmasa da 2. sırada en yüksek puanla alan anadolu lisesine girebiliyordum fakat liseden sonra iş bulma imkanı olduğu için zorla sağlık meslek lisesine yolladılar hastanelerden nefret etmeme rağmen. ve tam benim girdiğim yıl hemşirelik kalktı yardımcılık geldi. kısaca 4 yılım boşa gitti hem de hiç üniversiteye hazırlık yapamadan. 12. sınıfta diğer okullar testler, denemeler çözerken biz hastanede hasta bezi değiştiriyorduk. 12-13 tane meslek dersi görüyorduk ( anatomi, meslek etikleri, hasta bakımı, hijyen, sistem hastalıkları, kadın hastalıkları vs...) hemşire gibi dersler görüp hiç olduk. ee ortaokulda bildiklerini de o geçen 4 yılda unuttun gitti. mecburen ek puan verdiği için önlisans sağlık bölümüne gittim. kısaca yanlış bir lise seçimi komple tüm geleceğimi mahvetti. niye kendin oturup çalışmadın falan diyenler olabilir. herkes bir değil. ben hayatım boyunca oturup çalışmadım. hep dersi derste dinledim ve bana yetti notlarım yüksekti. ben dinleyerek öğreniyorum bu yüzden kendim oturup çalışmam mümkün değil. mecburen puanımın yettiği iki yıllık bir bölüme gittim. mezun olalı 3 yıl olacak kpss yüzünden atanamıyorum da puanlar 85 altına inmiyor. köyde yaşıyoruz koronadan beri evdeyim. ailem ya atanır gidersin ya da tekstile girersin diyor. seçeneklere bakar mısınız? hayatımı mahvettiler ve hala devam ediyorlar. delirmek üzereyim. keşke yetimhanelerde büyüseydim hayatım bundan daha iyi olurdu. bir de laf yapıyorlar. başkalarının çocukları şu oldu, bu oldu ne kadar akıllılar diye zoruma gidiyor. sanki ben istedim böyle olmayı...

Ailesi hep önüne engel koyan var mı?