Kaç kandil oldu açıp ne bir kuran okudum ne de namaz kıldım.
İçimden gelmiyor , sanki dualarıma karşılık alamıyor gibi hissediyorum
Kaç kandil oldu açıp ne bir kuran okudum ne de namaz kıldım.
İçimden gelmiyor , sanki dualarıma karşılık alamıyor gibi hissediyorum
toplum yüzünden uzaklaşıyor insan inançlarından. Bana sorarsan sahip olduğun din olsun diğer savunduğun fikirler olsun toplum ne kadar cıvkını çıkarırsa o kadar soğuyor, nefret ediyor insan. Ne zaman ki toplumu umursamayı bırakırsın, o zaman kendi inançlarına, tutkularına ve düşüncelerine kendi doğrularınla ve kendi yollarınla sahip çıkmaya başlarsın
Benim de dualarım kabul olmuyor hatta Allah affetsin bazen Allah’a bile kızıyorum ağlıyorum ama yinede içimde hep bir inanç var bilmiyorum sanki o bizi izliyor da bizim sabırlı olup olmadığımızı test ediyor. ama yinede İyi kötü şey ne yaşarsam yaşayayım Allah’a dua etmeyi ihmal etmiyorum.
Büyüdükçe insan, sorgulama yeteneği artıyor ve inançlarını kendi bakışıyla değerlendirme ihtiyacı hissediyor. Bu durum tamamen normal, kendine haksızlık etme 💕. İnanç dediğin şey aslında bir yolculuk, bazen bir mola vermen ya da yön değiştirmen gerekebilir. Duaların ya da ibadetlerin karşılığı her zaman somut bir şekilde gelmez, bazen sana bunu farklı bir şekilde hissettirebilir hayat. Şimdi yılın en büyülü zamanındayız, yeni yıla sadece sevgi ve barışla yaklaş. Kalbini ne iyi hissettiriyorsa ona yönel. 2025 sana huzur ve aydınlık getirsin! 🎄✨
Cevap
4Cevap
Bu öyle bir mevzu değil de burada konuşulacak bir şey de değil bu. Dilerim iyi insanlarla karşılaşmak nasibin olur. Hidayet nasibin olsun. Uzaklaşmış olsaydın bunu dert edinip sormazdın. Ruhun sağlam yalnızca nefsin seni darlıyor bunu bil.
Belki de... ama çok yalnızım bana dua eder misiniz
Senin için dua ederim dua da toplarım hiç sorun değil. Aklını kullan olur mu? Bu tarz konuları burada açtığın zaman burada ki insanların kibirle, ilimsizce konuşmalarına maruz kalıp hem kendini hem hayatını hem zamanını heba edebilirsin. Dikkat et kendine sana faydası değecek kişilerle birlikte ol. Tefekkür yapmaya başla. Göreceksin ki ruhun nefsini bir kez yensin her şey bambaşka olacak.
ülkenin genel durumu büyümekle olan alakasından daha alakalı bence büyümekte bir etken ama ülkenin genel durumu kadar değil..
Dinden uzaklasmadim ama bazi seylerin gercek dinle alakasi olmadiginj gordum kandiller gibi mesela. Regaip kandili mesela. Gercek bir tane kandil var o da Kadir Gecesi. Kuran da digerleri yok
bende namaza bsslsdim idte bazen de böledirr hayat
Allahtan uzaklasmissin ondan
Ben.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?