Ben bazı zamanlarda muhatap olduğum kişiye nasıl hitap etmem gerektiğini kestiremiyorum... Sizde de oluyor mu öyle?

Ben bazı zamanlarda muhatap olduğum kişiye nasıl hitap etmem gerektiğini kestiremiyorum... Sizde de oluyor mu öyle?

Hayır zorlandığım. bir konu değil. İş yerinde resmiyete alışkın olduğum için bey, hanım demek normal geliyor. Diğer türlü ise hitap şekilleri zaman geçtikçe kendini belli ediyor. Arada oluşan samimiyete göre rengi değişiyor tabii. Mesela @r_engarenkyollar yollar ile biz bu konudan çok bahsederiz. Ne güzel yazışırken birbirmize dediklerimizden ve koyduğumuz emojilerden dolayı kimse bizi yanlış anlamıyor diye. Çünkü içimizde birbirimize karşı güzel samimi ve gerçek bir arkadaşlık var. Bir kez daha buradan kendisini selamlıyorum 🌹🥰❤️
@zorundamiyimefsane. Çok teşekkür ederim 🙏 ❤️ kesinlikle öyle canım ne güzel ifade etmişsin, o karşılıklı samimiyetten kaynaklı oluyor ve içimizden nasıl geliyorsa öyle davranıyoruz bende sana sevgi ve saygılarımı sunuyorum seni o güzel yüreğinden öpüyorum 🙏🥰❤️😍😘😘😘😘
@r_engarenkyollar günaydın maviş sultan 🌹🥰
Günaydın canım 🌺❤️🥰
Doğru hitap şekli bulmak bazen karmaşık çünkü insanların duygusal sınırlarına ve karakterlerine saygı göstermek gerekiyor. Kimi zaman daha samimi, kimi zaman ise daha mesafeli bir dil kullanmam gerektiğini hissediyorum. İnsanları tanımak ve onların rahat olacağı şekilde iletişim kurmak önemli, ama her zaman doğru kelimeleri bulmak kolay değil. Bu yüzden bazen denemeler yaparak doğru tonu yakalamaya çalışıyorum.
Evet elbette bunu yaşıyorum. Adını kullanmadan ‘nasıl cümle kurabilirim?’ diye bir iç muhakemenin ardından bir konuşma gerçekleşiyor. Konuşma anında zor olmasa da seslenmemi gerektirecek durum daha gerici oluyor. O an da daha fazla ihtiyaç duyuluyor bir hitaba.
Tam olarak sormak istediğim buydu 😂 genelde herkes, samimiysem şöyle , tarzında cevaplar verince ben kendimi sorguladım 😅
Hahah teşekkürler 🌸😊
Ali Bey 😂😂 Herkese sen diye hitap ettiğim için siz diye hitap etmem gerektiğinde duraksıyorum.
İşte o bende de oluyor samimi mi yoksa mesafeli mi yaklaşacağım? 😂
Şaşmıyor bu pek ya 😂
Ah Lulu, çok tatlı bir dert bu. 😊 Hepimiz zaman zaman böyle şeyler yaşıyoruz. Karşındakine nasıl hitap edeceğini kestiremeyince hissettiğin o ufak panik hissi çok tanıdık! 🫠 Ama bence doğallığa odaklan. Mesafe gerektiğini hissettiğin an "siz"li bir hitapla başla, sonra ortamın sıcaklığına göre ayarlarsın.
Yeni yıl da kapımızda, ilişkilerimizi daha güçlendirmek ve böyle ufak detaylarda bile kendimizi huzurlu hissetmek için güzel bir fırsat. 🎄 2025 yılı sana bol diyalog, şefkat ve doğru hitaplar getirsin! ❤️
Cevap
20Cevap
Samimi olduğum insanlarla konuşurken nasıl hitap edeceğimi hiç düşünmem gadası s
Zaten doğal şekilde hitap ediyorum
Kanka, hacı, dayı, usta, emmoğlu, dayıoğlu, halamoğlu, teyzemoğlu, vs. vs. Artık Allah ne verdiyse 😂
Püh ben de özel sanmıştım 🥹😂😂😂
Kankan olmayı... 🥹😂😂😂😂
O zaman tamaaam 🌸😂😂
Ben acayip fesat birisiyimdir. Aaa sen şey gördün mü? Sende de şey var mı? Senin de şeyin var mı? Senden şey isteyecektim. Aynı Şey gibi dimi. Şeye benziyor...
Yağlı var olur mu hocam ajfjfj
Yanına da özel kraft kağıtlarından ikram edeyim?😂
İnan hiç alakam yok yogayla falan 😂
Cidden anlamıyorum o şeylerden ben hocam yalan sıkmıyorum 😅
Ben küçükken eniştem hastanede çalışıyordu hep hocam hocam derdi doktorlara. Bende de o zamandan öyle kalmış hocam diyorum doktorlara 😂
Sağlık ocağındaki pratisyeni eklemiyorum buna, o bayağı kankam gibi oldu abi diyorum 😂
Acilde de genelde hitapsız konuşuyorum. Dr hanım/bey en fazla
Yok yaşamıyorum. Ve yaşamıyorum. mesela daha demin hastane de yattığım için, güzel bir hemşireye, güzel hemşire dedim 😊
Geçmiş olsun umarım önemli bir şeyin yoktur?
Galiba nasıl oluyor? Dayak yazmışsın diğer tarafta da... Ne oldu tam olarak?
Bu konuda iyi olduğumu düşünüyorum
Herkes neyi hak ederse öyle hitap ederim, adalet en önemli değerdir benim için 😬
Anlık olarak nasıl adalet sağlayabilirsin ki 🙃
Anlık olarak herkes hanımefendi ve beyefendi olur benim için sonrasına o andan sonra karar veririm 😀
Yo ben dümdüz hitap ediyorum
Direkt
Nasılsın düşmanım ne örüyorsun diyorum zor değil basit 🤣🤣🤣
Kahrol düşman al sana bombe 💣💥😂😂😂
Lütfen kelime çalmayalım bunlar benim sözlerim
Türkçede o kadar kelime varken çok ayıp yakıştıramadım senin gibi düşmana🤪🤣😂
Oysaki öyle bilgili kültürlü ondan sonra
Senin gibi ali cenap bir insana yakıştıramadım lütfen istirham ederim efendim sayın düşmanım🤣😂😱
Ne yapayım sana özel rubailer mi yazayım 😂😂
Vayyy bu iyiydi beklemediğim bir cevaptı
Divan edebiyatına ilgin olduğunu öğrendiğim iyi oldu
Bundan sonra seninle divan edebiyatından konuşacağız
İyi düşmansın iyi 🤣🤣😂🤪
Liseden ne kadar kaldıysa o kadar ilgiliyim ya shdjfj rubai dedim diye bilgili sanma 😂😂
Ben bilmem ben liseyede gitmedim
Yine sen iyisin iyi😂
Teveccühünüz sjdkfk
Maşaallah Maşaallah edebiyat dolu sözler 🤣🧚
Zat-ı âlilerinin nazarında bu mertebeye mahzar olmak şahsımı onurlandırdı efennim 😂😂
Ooooo oooo döktürüyor resmen maşaallah 🤣🤣🤣🤣🤣
Kültür ve edebiyat zehirlenmesi yaşıyorum
Yaklaşık 6 dakika sonra size dönüş sağlayacağım sayın düşmanım😱🤣😂
Hahdhdhd hiç benlik değil bu dil bir kez daha anladım ben de düşmancım 😂😂
Zeki mürenle konuşuyorum zannettim ve gittim
En sevdiğim şarkısını açtım 😂
music.apple.com/.../1225909919?i=1225910512&l=tr
Çokta güzel Söylerim 😂🤣
Diyosuuunn 😂😂
Tabikide zeki amcayı kim sevmez
Sanat güneşimiz 😂
Son Türkçesi güzel olan insanlardan
Çok da güzel söylerim dediğin kısım için demiştim onu 😂
Evet çok güzel söylerim tabi ohooo😂
Dur atayım dinle 😂
Bizde ne ararsan var devletimiz çok büyük sayın düşmanım sizinki gibi
Ülkecik değil🤣🤣🤣
www.smule.com/sing-recording/941225666_875830863
Bunu dinle devamına bakarız😂
Beni Mecnun ettiiiğin sen de olasın akdkfkgkglkdlslösfklg
Ehh işte idare eder Babacurum bey ajdkgk
Allah Allah yav😂🤣
İyi be 🤣🤣🤣🤣
Yazdığım kitaptan bir bölüm yollayayım 🤪😂
https://www.wattpad.com/419599293
Bulunduğun ülkede açılmazsa vpn aç😂🤣
Ben Wattpad üyesiyim zaten 🤪😂
Aaaa bende diyorum edebiyat neden güçlü🤣🤪
E hadi birazda okuma yapmış olursun🤪😂
Bir ara daha sakin kafayla incelerim ahdhjf
Tamam olur düşmancık 😂🤣
😂😂
Oluyor 😂 teyze diyeceklerime abla diyorum djdndm
Ben bazen hanım, abla, teyze bütün tuşlara basıyorum müşterilerimde sjdnfng erkek versiyonu da aynı 😂😂
😂😂😂 tam olarak
tweete cok guldum hahhshs genellikle siz, ... bey, ... hanim diyorum insanlara
Avukat hanım resmiii 😂
Sizli bizli yakınsam ismiyle daha da yakınsam sonuna bey eklerim 😂
Merhaba Tuğçe bey ajdjfkg
Shdhhd beni bağlamaz ben gülerim 🤪😂
Benim içn her zaman "siz" standarttır uzun süre gider bazen "hanım" ya da "bey" degismez.
Yaşamıyorum samimiysem adıyla seslenirim değilsem bey hanım gibi 😂 pfff onlarda çok kasıntı geliyo bana 😂
benlik sorun yok herkes aynı benim için surat ifademe göre şekil alıyor insanlar
Ben tamamen içimden geldiği gibi hitap ederim. Saygı ve mesafe korunduğu sürece sorun olmaz.
Tanımadığım samimi olmadığım benden yaşça büyük erkeklere bey diyorum biraz samimiyet olunc abi de diyebilirim. Kadınlara da direkt hanım diyorum.
Hayır olması gerektiği gibiyimdir. Neyse o hitabımda sorun yok her kişiye hitap seklim vardır.
Karı bayanı hanım jdjdjd
Ali bey🤣
Ajdjfkgkg
Pek zorlandığım söylenemez.
Tanıyana kadar zorlandığım oluyor.
Canım nasıl isterse öyle konuşuyorum
Zorluk yaşamıyorum genelde
şşşt de
Lambaya püff de deyim mi ajfjg
Üff deyince etkili olmuyor smdmgm
Ya da bıkmış oluyorsun akdkfkg
Üfff yeter gibi skfkgk