Arkadaşlar fazlasıyla asosyalim ve bundan gerçekten bıktım nasıl aşıcam bu sorunumu yardım edin, bir mekana gittiğimde kasılıyorum hemen eve gitmek istiyorum, sanki herkes bana bakıyormuş gibi geliyor, annem kimsenin baktığı yok falan diyor ama işte.. pek arkadaşım yok bir tane samimi var okuldan o onunlada birşey yapmıyoruz zaten kendi arkadaş ortamı var onunda. Tüm gün evde oturup kitap okuyup müzik dinlerim ama gel kafeye gidelim deseler tırsıyorum kalsın diyorum. Birde tabi buna bilgim olmamasıda ekleniyor. Mesela starbucksa hiç gitmedim orda nasıl sipariş verilir arkadaşlar bilenler yazsın? mc donals falanda aynen öyle, ordada kasılıyorum. şimdiye kadar yedim ordan menü çok ama hiç kendim menü almadım, nasıl yedin derseniz ya annem alıyordu ya da ablama aldırıyordum. Rezil olma şeysileri işte. kısaca yardım edin arkadaşlar..
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇevrendeki kişileri gözünde çok büyütüyorsun öncelikle bu alışkanlığını kesmelisin kitap okuyorsan konuşma kabiliyetinin gelişmiş olduğunu düşünüyorum ki böyleysen insanlarla konuşma zorluğu çekmezsin.
Benim eski halimi hatırlattın mdonalds`da bir kere sipariş verirken adam önümde ve gerçekten dilim tutulmuş şekilde, kekeleyerek
-Bir bir bir bir tane biğğgg biğgg chicken menü
Aynı şekilde zorlanarak söylediğim bu şeye bir de içecek mevzusu eklenmişti ki o daha beterdi,
-Koooooo kooo koo koo koo koo
-Kola mı beyefendi?
-Evet
Orada etkilendiğim şey insanları kendimden acayip derecede büyük görmek onları ilahlandırmak olmuştu..
Bunu bu şekilde yaparsan kaybedersin..
Herkes kendi başına bir bireydir ve a kişisi b kişisini kendinden üstün görmemeli.
Bakmışsın yakışıklı-güzel iyi giyinimli vs. bunlar seni ciddi manada etkiliyor ve sen bu düşüncelerin altında kaldığın için asosyallik durumun oluyor..
Tavsiyem : Bir meydana git kimse seni tanımıyor sonuçta insanlardan bir şeyler iste yol tarifi, sigara...
Bil ki oradaki kişileri hayatın boyunca görmeyeceksin gördüğünü varsayalım ki o kişi seni hatırlama ihtimali yok denilecek kadar azdır.15 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten çok doğru anlatmışsın insanlar zaten herşeyin başı, utanma rezil olma veya ne bileyim ben kızım erkek tişörtleri çok giyerim süslü kızları görünce ben kızmıyım diye kendimi sorguluyorum birde daha önce yaşadığım kötü anılı olaylardan dolayı böyle olduğumu düşünüyorum ve yenmeye calışacağım umarım ve birierine birşey sormak gerçekten yarar mı ki işe
Cevap sahibi+1 yılİstanbul`da yaşıyormuşsun eminönüne git orada insanlardan bir şeyler iste sorular sor mesela git en şık giyinen bir kıza sor bunu emin ol onlarda senin gibi insanlar...
Soran+1 yılen şık giyinense olmaz ben spor rahat giyerim o süslü yanında olmaz :)
Cevap sahibi+1 yılBöyle yaparsan kaybedersin işte :/
Soran+1 yılyerime koy seni, bak bakalım nasıl zor bu iş, kız olmak falan
En İyi Cevaplar
+1 yılSosyallesmenin en kolay ve en etkili yolu spor yapmaktir. Takim sporlari, fitness, salon sporlari vb sporlar bunlara ornektir. Kimseyi kendinden ustun
gorme, karsindakide senin gibi insan baska bir varlik degil. Gittigin ortamlarda siparisi sen ver. Veya hesabi iste bunlar ozguvenini cok kolay sekilde yerine getirir. Ayrica imkanin varsa spor yap veya bir fitness salonuna kaydol. 5 yasindan beri basketbol oynuyorum, spor yapiyorum ve yaklasik 15 yasindan beri fitnessla ugrasiyorum. Isimlerini aklimda tutamayacak kadar cok insan taniyorum spor sayesinde. 500den fazla musterim var ve hepsiyle disari cikarim arkadas gibi takilirim. Demek istedigim spor her derdin devasidir.. Kafana hicbir seyi takma :)
-Personal Trainer09 Yorumla
Soran+1 yılbasketblcuyum :)
- +1 yıl
Ben de profesyonel basketbolcuyum ayni zamanda. Spor yapanlar genelde sosyal olmali. Herhangi bir olay yasayip mi icine kapandin yoksa istemeden mi boylesin?
Soran+1 yılolaylarda neden oldu tabiki ama çevreden de kişilerdende böyleyim böyle oluncada alışıp istiyorsun yani. kesin bundan dolayı diyemiyorum
- +1 yıl
Dunyanin en guzel seyini yapiyorsun basketbol oynuyorsun mutlu olman icin onemli bir sebep :) gecmiste yasananlari kafana takma. daha fazla ve ileriye bak. Takim arkadaslarinla organizasyonlar duzenleyin birlikte bir yerlere gidin, basketbol maclarina gidin. Yapilacak cok sey var. Sosyal olmak cok kolay hele ki spor yapiyorsan. Yeter ki iste
Soran+1 yılaynen basketbol olmazsa olmazım zaten :)
- +1 yıl
O zaman dediklerimi uygula ve bugunden itibaren kendine yeni bir sayfa ac :)
Soran+1 yıltamam uygulamaya çalışacağım
- +1 yıl
Kolay gelsin :)
Soran+1 yılsağol :)
+1 yılBence korkularını yenmen için onların üstüne gitmen lazım bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp annen ya da ablan sürekli hayatında olmuyacaklar seni anlıyorum gerçekten ben de senin gibiyim ama inan bana çok samimi arkadaşların olduğu zaman daha çok dışarı çıkıp sinemaya yemeğe gitmek istersin ve zamanla bundan da zevk almaya başlarsın kötü günleri boşver önüne bak sen rezil ol bir defa ne çıkıcak hepimiz annemizin karnından öğrenerek çıkmadık ya ya da annenle ya da ablanla birlikte sipariş vermeye git gözlemle incele etrafını :)) ve iyi bir arkadaş çevresi edin :))
03 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler yenmeye calışıyorum güzel önerilerin için çok sağol canım :)
Soran+1 yılteşekkürler yenmeye calışıyorum bende güzel önerilerin için çok sağol canım :)
- +1 yıl
rica ederim yardımım dokunduysa ne mutlu:))
Gizli Üye(30-35)+1 yılben bugüne kadar yüzlerce kafe gezmişimdir. hala yeni gittiğim bir yerde senle aynı şeyi yaşıyorum. sebep ne mi? çünkü mesela self servis mi yoksa siparişi onlar mı getiriyo bilmiyosun. (self servis: sen ayakta yiyecekleri alırsın kasaya parayı ödersin tepsiye yiyecekleri koyarlar tepsiyi kendin alıp kendin masana oturursun) yani diyeceğim o ki boşuna utanmayın sormakta hiçbir sorun görmeyin ordaki hizmetliler zaten size hizmet etmek için varlar. maaşını siz ödüyorsunuz :)
110 Yorumla
Soran+1 yılaynen self servisi falan biliyorum ama mekanın self servis mi değil mi onu bilemiyorum bazen ve görevliye sorma işide doğru ama arkadaşımla gidersem sayet gitmiyorum pek ama rezil olma falan istemiyorum, en basiti gecen ilk defa bir börekçiye gittik :) daha önce gitmemiştim oraya hesabı nasıl vericez onu düşünüyordum ben neyseki kızlar önce kalkınca ne yapıcağımı anladım böyle birşey işte )
Cevap sahibi+1 yılben de ergenlikten geçtim herkes yaşadı bunları kafana takma yavaş yavaş geçicek. canın ne isterse ne zaman istersen buraya yaz ben sana açıklarım :) her dükkanın bir kasa yeri vardır kalkıp oraya gidip parayı ödüyorsun. ya da komiler vardır. garson da denir. onlar gelir siparişi alır. sonra hesap istersin gelir faturayı verir sen de faturayı getirdiği şeyin içine parayı koyarsın, üstünü getirir. ama her yerde kendin kasaya gidip ödeyebilirsin bu kolay bir şey yapabilirsin ;)
Cevap sahibi+1 yılhata yapmaktan korkma bak korkarsan kendini geliştiremezsin. ve bunlar hata bile sayılamaz.
Soran+1 yılçok sağol canım gerçekten yardımcı oldun bile şu an , takıldığım düşündüğüm zaman sorarım sana tamam ve tekrar sağol biran kendime güven vermemi sağladın
Soran+1 yılumarım evden çıkma işinide halledebilirim
Cevap sahibi+1 yılbişi değil canım .
Cevap sahibi+1 yılehehe onu gel bana sor :D iki hafta koysunlar mutlu mesut çıkmam ama çıktım mı da girmek istemem eve
Soran+1 yılSen değişiksin ikisininde ortası sanırım :))
Cevap sahibi+1 yılaynen çok dengesizim ben
Soran+1 yılDengesiz demeyelimde :) farklı veya hayallerim diyelim :)
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
34Cevap
Onlarda annesinin karninda ogrenmedi ya rahat olun biraz eger bilmedigini saklamaya calisirsan dahada kasilirsin sadece bu ortamlara yabanci oldugunu rahatca soyle.. muglali bir kiz arkadasimla kafeye muhabbet etmeye gittik universite yillarinda mekanda dediki ben churcil icicem ben sasirdim ya bu ne diye :) ne Biliyormusun soda limon :)) yani rahat ol ben diyorum benim aklim ermez bu ortamlara yabanciyim hicde denilmiyor yani aaa nasil bilmezsin vesaire bende onlari kendi ortamima götürürüm onlarda benimkini bilmez ne ben onlari yadirgarim nede onlar beni bu kadar basit :)
06 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten iyimiş :) sağol yardımın için pozitif duygular yükleniyor böyle şeyler yazınca siz sağol :9
Soran+1 yılisraf demek hım :))
Soran+1 yılyok ben onlardan değilim zaten yardım için açtım bu soruyu herkesin önerilerini uygulamaya calışacağım :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılCepte para olsun bende sosyal olurum. Asosyallik bir suç değil. Sosyallikte bir marifet değil. Evet bende bıktım ama ne yapayım üç kuruş param yok devlette askere alırken aslansın askerlik bitince vasıfsızsın.
Ne iş var çalışacak, sırtımda taş taşıyım desem sağlığım el vermiyor kaldıki yakında taş taşımayada 4 yıllık mezun kpss den de90 puan isterlerse şaşırmam.
Arkadaşımın bir sözü var "çocukken bizi okumazsan sanayiye veririm diye korkuturlardı şimdi okuduk adam olduk sanayide ayak işi için başvuru yapıyoruz da bizi beğenip işe almıyorlar."
çözüm olarak ta bir yakının yardımcı olsun arkadaş edin ve onlarla takıl zamanla açılırsın. Ve unutma o siparişi verdiğin adamlarda orda oturan müşterilerde dahi falan değiller ne bir Stephen Hawking ne de Einstein. Onlarda geze geze yol yordam öğrenmiş aynı insanlar işte.03 Yorumla
Soran+1 yılüzüldüm senin için keske herkesin durumu iyi olsa
Cevap sahibi+1 yılYani herkesin asosyallikle alakalı farklı sebebi var, kimse isteyerek asosyal olmuyor. İnsanların önyargılı olmaları ve "sıkıcı" "ezik" gibi yakıştırmalar yapması da ayrı bir zorlaştırıyor işimizi.
Soran+1 yılevet aynen öyle oluyor
+1 yıl:D ya korkcak ne war ya :D korka gerısı gelır dogal ol :D illa menu almana bıle gerek yok ya da en kötu menunun ısmını soluosoun mesela whoper :D sana sorar buyuk boymu kucukmu falan dıe normal dersın :D kolayı paptaesıde normal desın parayı oder alırısın :D
06 Yorumla
Soran+1 yılbiliyorum ama hiç pratiğe dökmedim :)
- +1 yıl
ayy sende korkamana gerek yok bak cogu kısı bılmıo zaten gercı bende özguven fazlasıyla var :D bak sımdı ben mesele kendımden ornek verım sureklı yenı seyler denerım :D starbuckda bıle anladın gıdıp sureklı aynı kahveyı almam ya da bı restaurantda denemedıgım bı yemek varsa onu denerım hem boylece kulturum genıslıo :D
- +1 yıl
ya aslında hersey aynı ya bı kac bıseyı ogren sıkıntı yasamazsın duzugun konusmayı bılıosan sıkıntı yok :D asdsa bazı ınsanlar egıtım az alınca cevreden falan yetıstırememıs oluo kendını kötu konusuolar böle hem edepli olmuo nasıl desem doğru bir uslupla konusamıolar sen cok kıtap okuosun fazlasıyla farkındasındır :D gerçi cogu ınsan kıbarlıktanda anlamıo mcdonalds takı adama cok sayılı olsanda essege satgı duymak gıbı oluo sen yıne ınsanlıgını yapcan boşver :D
Soran+1 yılözgüvende yok bende :) en iyisini yapıyorsun aslında ben bzaen birden hadi çıkayım biraz diyorum sonra ne giysem bulamıyorum oturuyorum aşağı tekrar :)
- +1 yıl
ay sende ben varya 2 esofman gıyer ölede cıkarım yakısan hersey gıyerım ben :D kot gıy bı mont bıde kazak tısıort herneyse tamam :D
atkı bere bunlar gıyınmek basıt ama guzel gıyınmek zevk meselesı :D
Soran+1 yılzevkim güzel ama ben giydiklerimi bana yakıştıramıyorum :)
Asosyallik hastalık degildir kendi secimindir. Gel gelelim sorununa büyük ihtimal insanlardan kaciyorsun sıkıcı geliyorlar veya önceden yasadıgın bir olaydan dolayıdır. Cözümü ise kimseyi takma oldugun gibi görün eskiden gidip bende bir markete yer soramazdim birinden bir sey isteyemezdim fakat bunların cok sacma oldugunu anladım insanlarla muhabbeti arttırdım ve en önemlisi diger insanlarla esit oldugumu anladım inan hicbir farkımız yok. Mesaj atarsan daha detayli anlatabilirim. :)
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılMerhaba, aynı sorunu tıpa tıp bende yaşıyordum, kalabalık bir yere gidince sanki herkez benim yüzüme bakıyormuş gibi utanıyordum, çekiniyordum sorsan tipin nasıl die kötüde değil yani semtatik normal derece yakışıklıyım yani, bunu nasıl yendim biliyormusun beynimle yendim düşündüm zorladım. tiyatroya yazıldım tiyatroda açıldım iğce oyunculuk yaptım bunun faydası oldu. aynı şeyleri yaşadık benli, benim yaptığımda sana faydalı olur
03 Yorumla
Soran+1 yılAşmış olman gerçekten çok iyi umarım bende senin gibi olurum
Cevap sahibi+1 yılBen 3 yıl kendimi eve kapattım için böyle senin gibi olmuştum, sonralarında düzeldim ve şimdi çok iyi yerlerdeyim beyin olarakda çok hızlı ezber yapabiliyorum kendimi geliştirdim. SENDE başarıcaksın sadece beyninle inan bunu yaparsın
Soran+1 yılteşekkürler bende yapacağım
Gizli Üye(30-35)+1 yılYuh. Önce bir yuh diyeyim sen bayağı bir asosyalsin. Neyse cevaba gelecek olursak etrafında senin gibi olan ama senden daha asosyal olan birini bul. Daha cesur olursun hata yapa yapa ögrenirsin. Ya da senden daha sosyal olan birini bul izleyerek öğren.
01 Yorumla
Soran+1 yılböyleyim malesef , denerim sağol
Aynı sorun bende de va ya :D utancımdan, korkularından dışarı çıkamıyorum. Yolda yüyürken bile ya takılıp yere düşersem diye düşünüyorum._. Çözümünü bulursan bana da de
11 Yorumla
Soran+1 yılbenim gibisin sende :) çözüm şu an tam bulamadım ama öneriler var :))
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıletrafına ve kendine odaklanma önündeki işe odaklan millet oraya seni izlemeye gelmiyor yemeğini yemeğe vakit geçirmeye geliyor sonuçta
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılkeninle barisik olman lazim bunu yapabilicegine inanman lazim daha sonra insanlarla konusarak acilirisn kendilignde düzelmez sadece geri gidersin istersen özelden konusalim durumunu iyi anliorum bendede vardi
00 Yorumla
+1 yılbu kadar dert ediyorsan, zorla kendini biraz. kimsenin seni umursadığı yok merak etme. herkes kendi derdinde.
01 Yorumla
Soran+1 yılolmuyor işte o
+1 yılKendine guvenmelisiinnnn
Bırak yanlış söyle nolcak08 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın, peki evden nasıl çıkarım nasıl arkadaş bulabilirim sence veya aktivite?
- +1 yıl
Arkadaş edin mesela sınıftakilerle bişeyler planlayin beraber gidin konuşmalara katil :)
Çekinme
Soran+1 yılAh denemeye çalışırım bakalım :) birde birşey sorabilirmiyim fotoğraftaki sevgilin mi
- +1 yıl
Tabi sorabilirsin :)
Kardesim
Soran+1 yılSevgilin falan sandım güzel kızsın çünkü :) benim hiç sevgilim olmadı /
- +1 yıl
Teşekkür ederim sevgilim değil
Neden olmadı istemedin mi utangacliktan mi
Soran+1 yılbilmiyorum çok cirkin değilim bence orta güzellikteyim ama 5 kilo fazlam var ve sanırım evden dışarı çıkmadığımdan kimsenin gördüğü yok, gerçi lisedeki ilişkilerde samimi olmuyor pek zaten ben uzun güzel iliski istiyorum. bilmiyorum öyle işte
- +1 yıl
Inşallah bulursun :))
Relaks ol kendin ol sanki kimse yokmuş ğibi davran rezil olsan bile bir daha mı denk gelicem sanki de böyle böyle aşarsın :)
04 Yorumla
Soran+1 yılgüzel yöntem sağol yaparsam bunları düşünmeye çalışırım o an
Soran+1 yılolabilir :)
Yanında iyi bir arkadaşın olmalı. Onun peşinden gitmelisin.
Başka türlü çözülmez bu korkular.03 Yorumla
Soran+1 yılBir tane var iyi arkadaşım zatende o da çok sosyal kendimi kötü hissediyorum yanında
Soran+1 yılne zor bir işmiş neyse sağol yardımın için
Ana temiz kız 😲 çıkalım senle eve girersen iki olsun
014 Yorumla
Soran+1 yılson cümleni anlamadım ama :)
Soran+1 yılYok çekmedim :) sende fazla sosyalsin galiba ilginç
Soran+1 yılİstanbul'da mı yaşıyorsun?
Soran+1 yılSonuç :) şu an nerdesin yani
Soran+1 yılNe güzel :) hep hayalini kurduğum şey, değişik yerler görmek veya bisikletini alıp geziceksin şehir ülke..
Soran+1 yılYa çok iyisin benim kafamda ama sosyal halisin :) yardımcı ol banada asalyım
- +1 yıl
Bak şimdi atom bombasınındaki enerjiyi istiyorsan önce senin ona bir enerji yuklemen gerek yani bir eşik değeri var onu geçtinmi ohoooohhooo bunun içinde tabi sap sap takılma arkadaşlarınla merak ettiğin bir yere yere git ufakdan başla bak şimdi çalışdığım firmada ki elemanları halı sahaya götüremiyordum bende kafama göre 10 isim yazdım ve diğerlerine dedim ki yaw bu bile geliyor hepsi halı saha manyağı oldu haftada iki kere yani başkasından bekleme sen iste eşik değeri geç tabi sınırında bırak 😉
Soran+1 yıleşiği geçsem yeter
Bende asosyalim. Hep asosyal arkadaş aramışımdır ama bizim türümüzden fazla yok sanırım.
03 Yorumla
Soran+1 yılgenelde sosyal çok ama asosyalde var
Soran+1 yılaynı ben :) küçüklükten geliyor bu sorun yani okulda yaşadığım kötü olaylar
Asosyallik aşmış artık sosyal fobiye doğru gidiyor. Kendime yardım edebilsem sana da ederdim.
030 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle napıcaz biz
Soran+1 yılne diyorsun sen ben yaz tatilinde 3-5 kere çıkmışımdır dışarı bir haftalık tatil dışında :)
Soran+1 yılmesleğinde sosyal mi böyle :9
Soran+1 yılyalnız mesleğin çok güzel, çok seviyorum :)
Soran+1 yıldevr etmek değilde yardım edebilirsin :)
Soran+1 yılhobi amaçlı değil galiba dergi veya bir yere mi çekiyorsun
Soran+1 yıl16 yaşından beri mi nasıl oluyor o :)
Soran+1 yılvay be iyimiş :) okudun mu peki
Soran+1 yılbölüm ne
Soran+1 yılpeki şu an ne okuyorsun
Soran+1 yılanladım güzelmiş :)
Soran+1 yılyoutube linkinde gitarı çalan senmisin
Soran+1 yılmalesef mi :) yetenek fışkırıyor senden be :)
Soran+1 yılBen de sensin anladım :)
Soran+1 yılBen de sensin anladım ya :)
yanlış yapmaktan korkma
ve izleniyorum düşüncesinden de vazgeç04 Yorumla
Soran+1 yıldenemeye çalışıyorum ama her zaman olmuyor
Soran+1 yılpsikolojik boyutta değil ama böyle giderse agorafobik olcam
+1 yılkuyumcuya git bana 1 kilo kıyma verin de aşarsın :)
06 Yorumla- +1 yıl
güzel ekşın olur xd
- +1 yıl
çoğu psikoloğun tavsiyesi :))
Soran+1 yılbir gün denerim :)
- +1 yıl
tip tip bakacaklar sana bir kaç kez söyle :) mutlaka işe yarar :)
Soran+1 yılsen yaptın sanırım :)
- +1 yıl
o kadar cesaretim yok . d
En iyisini sen yapıyorsun bulasmamani tavsiye ederim..
00 Yorumlao asosyallik değil sosyal fobia. biri seçimdir diğeri hastalık.
04 Yorumla
Soran+1 yılben hangisiyim peki
Soran+1 yıliş okadar ciddi mi ya ve ben sevmem öyle doktor falan
doğru yoldasın boşver
13 Yorumla
Soran+1 yılSen de benim gibisin sanırım
Soran+1 yılkitaplarda kankandır senin o zaman :)9
+1 yılNiye asosyaliz paramız yok be hacı
11 Yorumla
Soran+1 yılkeske sorun para olsa..
+1 yılYaz DM'den konuşalım :)
03 Yorumla
Soran+1 yıltamam :)
- +1 yıl
Bekliyorum :)
- +1 yıl
Takip et ben atayım :)
+1 yılEn sevdiğim asosyal kız.
03 Yorumla
Soran+1 yılgenelde sosyalleri seversiniz siz :)
- +1 yıl
Genel kavramı benim için değil.
Soran+1 yıliyimiş.)
+1 yılaslında kendini zorlayarak zamanla açılabilirsin
03 Yorumla
Soran+1 yılarkadaşım yok ama?*
- +1 yıl
İstanbul'da olsaydım arkadaş olabilirdik aslında. hiç mi arkadaş bulma imkanın yok? sevmesen de kısa bir süreliğine arkadaş ol biriyle. zaten onun arkadaşlarıyla muhabbet ederek açılırsın ve kafana uyan birini bulursun. zorla kendini. seç birini samimi, sıcak kanlı davran
Soran+1 yılsınıfta arkadaşlarım var konuştuğum ama onlarla sadece konuşuyorum çok yakın değiliz bir tane var samimi ama oda dediğim gibi çok sosyal yanında rahat değilim
+1 yılaynen yaa ben kantine ğirmekten utanıyorum
014 Yorumla
Soran+1 yılkantinde o kadar olmuyor
- +1 yıl
bana mesaj atarmısın konuşuruz sohbet ederiz neden böyle ol niçin böyle durumlara gelindi düşüncelrimizi anlatır belki değişir.
Soran+1 yılikimizde asosyaliz sanırım sorunlarımıza nasıl çözüm bulacağız ki :)
- +1 yıl
sohbet ederek konuşarak belki en büyük sorumuz bu dertleşmek sohbet etmek.
Soran+1 yıl1 xperim mesaj atamıyorum galiba,6 experlik hesabım kapandı :(
Soran+1 yılpardon 6 yazmışım 4 olcak o :)
- +1 yıl
benim bir soruma yorum yap ben atayım sonra gizlersin olmaz mı
Soran+1 yılhep görüş var soru yok
- +1 yıl
sorum var profilime git bir ..
- +1 yıl
sen ğizliden cık
Soran+1 yılcık :)
- +1 yıl
ğizli sormuşsun gi<zliden cık sana ben mesaj atayım
Soran+1 yılben cık dedim işte yani olmaz :) neyse boşver yardımın için sağol
- +1 yıl
tamam leverl 2 olsan beklerim mesaj atmanı
+1 yılHangi şehirde yaşıyorsun?
04 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul
- +1 yıl
hangi semtindesin :/ ve arkadaşlarınla aran nasıl?
Soran+1 yılbir tane samimi var ve pendik
- +1 yıl
arkadaş çevreni biraz genişletmelisin ve daha sık dışarı çıkmalısın. her gün aynı yere değilde farklı yerlere gitmelisin. bende maltepede yaşıyorum. sana en yakın pendoryum var oraya gidebilirsiniz 2-3 arkadaş. gez toz para harcamak zorunda değilsin. o mağzadan o mağzaya gir sorarlarsa sadece bakıyorum de ;) imkanın varsa arkadaşlarınla sinemaya git. starbucks, burger king vs. bu tarz mekanlarda self servis var gidiyorsun ürünü seçiyorsun bekliyorsun istediğin yiyeceği alıp parasını ödeyip boş olan uygun olan masaya geçiyorsun bunlarda çekinelecek birşey yok. insansın gezmeğe eğlenmeye seninde hakkın var. bilmediğin için çekiniyor olabilirsin ya da dilin dönmediği için birşeyler istemeyi çekiniyorsundur bu normal ama inan onlar bu durumlarla çok karşılaştıkları için aldırış etmiyorlar yani dalga geçmezler o konuda rahat olabilirsin.
+1 yılHangş şehir yaşıyorsunuz?
019 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul
- +1 yıl
Istanbuldaysan bunu atlatabilirsin kolaylıkla
Soran+1 yılArkadaşın olmayınca ve eve fazla bağlı olunca olmuyor ama
- +1 yıl
Arkadaş yapıcan o zaman benim çevrem geniş değil ama 2 3 kişi yetiyor fazla insana gerek yok zaten İstanbul insan kaynıyor
Soran+1 yılBir tane var samimiyiz ama oda fazla süslü ve sosyal onun yanında ezik gibi kalmak istemiyorum oyuzden arkadaş işi olmuyor, nasıl arkadaş edinebilirim sence ortama girmek istiyorum
- +1 yıl
Ben İstanbul'da yaşıyorum ama İstanbul'un ortamı bazen çok sakat oluyor
- +1 yıl
Istanbuldasın geziceksln boyuna taksime Ortaköye Kadıköy'e gidicen ordaki caddelerde cafelerde barlarda insanlarla Konuşarak sohbet ederek olur
Soran+1 yılanadolu yakasındayım karşıya geçiş iznim yok :))
- +1 yıl
Neden? Nasıl yani
- +1 yıl
Istanbulun her yeri canlı
Soran+1 yılBiliyorum da annem işte :)
- +1 yıl
Anladım zor bir durum
- +1 yıl
Sevgili yap ya da Güvenli birisiyle istanbulu gez bunları sana yaşatacak birini bul
Soran+1 yılArkadaş bulursam anadolu yakasıda olur zaten bakalım
- +1 yıl
Atlatırsın fazla sosyal olmak iyi değil bulursun
Soran+1 yılumarım, bakalım
- +1 yıl
Inşallah
- +1 yıl
Can'ını sıkma
- +1 yıl
Sana yardımcı olabilirim
+1 yılGel Nişataşın da Bir Kayfe İçek. Sende Sosyalleş
04 Yorumla
Soran+1 yılnişantaşı çok uzak :)
- +1 yıl
Anadolu Yakasındaysan Kadıköy Moda Olabiler
Soran+1 yılanadolu yakası evet
- +1 yıl
Çamlica, kadikoy, uskudar bunlardan yer begen mdj at
+1 yılarkadaşlar edin ama kötü alışkanlıklar ıolmasınlar
06 Yorumla
Soran+1 yılsporcuyum zaten kötü alışkanlık olmaz onlarda olsada bende olmaz :9
- +1 yıl
sporcu olarak çok arkadaşlar edinirsin zaten
Soran+1 yıltakımdakilerle konuşmuyorum bile çoğu zaman
- +1 yıl
biliyorum ki insanlara fazla güvenmiyorsun galiba insanları hayatına sokmak istemiyorsun gerek görmüyorsun kötü bişey degil mutluysan devam et daha iyi olur bu şekilde bence çünkü herkes sana karışmaz akıl vermez kendi bildigin yolda devam edersin..
Soran+1 yılaynen aslında ben memnunum halimden ama ailem değil bende bazen memnun olamıyorum sıkılıyorum
- +1 yıl
bir iki arkadaşın olsun yeterli hiç abartma bence hiçbir iyi yanı yok aksine kötü yanları çok var zaten
git rahat ol doğal davran kasıyorsun ondan
02 Yorumla
Soran+1 yılkasmamak elde değil bazen
Merak etme burdakilerin hepsi asosyal zaten
00 Yorumla
+1 yılbulursam sanada derim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaşın kaç
Sehrin neresi?08 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul
Cevap sahibi+1 yılLiseli misin?
Soran+1 yılevet
Cevap sahibi+1 yılKonuşmak istersen içerde
açayım
Soran+1 yılkaç yaşındasın
Cevap sahibi+1 yıl30...
Soran+1 yılyaşıtım olsaydın belki dahada anlardın beni yaş farkı çok sağol yinede
Cevap sahibi+1 yılYasitin olsam anlamazdim
Yasim senden büyük olduğu için olgunum ve seni anlıyorum. .
Peki...
+1 yılKolay ya taktiğin şeye bak ya
00 Yorumlasosyal ol
04 Yorumla
Soran+1 yılişte bu!! aradığım yardımdı gerçekten sağol :)
Soran+1 yılya dalga geçmede yardımcı ol :))
Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. bize takıl
02 Yorumla
Soran+1 yıltakılayım :) ne yapıyoruz
+1 yılSal kendini gitsin
01 Yorumla
Soran+1 yılSalalım :)
+1 yılGez, dolaş.
00 Yorumla
+1 yılHayirlisi be.
00 Yorumla
+1 yılbana takil
013 Yorumla
Soran+1 yılolmaz istanbuldayım :)
- +1 yıl
Alttaki cocukta aynisini demis ne yapiyoruz diyosun hersey tiptemi he? Hem isinlanma. hilesi yazardim
Soran+1 yılsaçmalama ben onu öylesine yazdım bişe yapıcağımdan değil ayrıca bende birne benzettim seni yazacaktım şimdi murat sakaoğluna ne kadar benziyorsun sen ya :)
- +1 yıl
ohaa gercekten benziyomusum hele bir fotografim var ikiz gibiyiz hatta :D
Soran+1 yılaynen ben benzettim :)
- +1 yıl
fotografi atayim merak edersen :D
Soran+1 yılolur
- +1 yıl
ozelden yazabilirsin :D
Soran+1 yılsen at ben yazamıyorum sanırım
- +1 yıl
gizlisin :D
Soran+1 yılEvet unuttum :)
- +1 yıl
senin atabilmen lazim aslind:D
Soran+1 yıltakip ettim seni :) diğer hesabım 4 tü ama burada 1 xper mesaj atamıyor
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası