Annem yabancı diye ailede çok hor görülüyor?

Yurt dışında, Türk bir baba, Mısırlı bir anadan doğdum. İkiside mülteciydi. Babam annemle tanıştığında babam evliydi. Annemi boşanma sürecindeyim ama kağıtlarım tam değil, bu yüzden mahkeme uzuyor falan filan diyerek kandırdı ve imam nikahı kıydı. Annem abime hamile kalınca babamın yıllardır yüzüne bakmadığı ve hala nikahlı olduğu ilk eşi ortaya çıktı. Anneme saldırdı ve ağzına geleni söyledi. O gün annem babamın ilk eşine boşanma davası falan açmadığını ve ayrıca ilk eşiyle iki tane çocuğu olduğunu öğrendi. Babam onları “ben başkasına aşık oldum” diyerek terk etmiş. Tüm baba tarafım, tanımadıkları anneme evli koca ayartan o… damgası vurmuş. Annem gerçeği öğrenince tabi pılını pırtı topladı evi terk etti. Ama işte cebinde beş kurul yok, karnı burnunda, kimsesi yok. Babam peşinden koştu, araya bir sürü kişi kattı, devletin sosyal yardım kurumlarını tek tek gezerek hepsini tehdit etti. Yani film gibi ama çok olay oldu. Abim doğdu, annemin adının üstüne oldu. Sonra halam geldi, o çocuğu babasız büyütme, babasının adına olsun, millet peydahlanmış çocuk sanar cart curt diyerek annemin aklına girdi, onu babama gönmeye ikna etti. Neyse işte o olaylardan sonra, babam ilk eşi, ve ikinci eşiyle, çocuklarıyla aynı evde yaşamaya başladı. Yıllardır durum bu. Annemi kimse aileden saymadı, kimse kabullenmedi. Babaannemden dayak mı yemedi, köle gibi herkese hizmet mi etmedi, yardıma ihtiyaç olunca ilk o mu koşmadı? Ama kimseye yaranamadı. Biz ne kadar babamın çocukları olsakta, bizi mısırlı kumanın çocukları olarak görüyorlar. Baba tarafım hep annemi eziyor, üstüne gidiyor, burada anlatmıyorum çünkü baya uzun ama ne olaylar oldu bizim evde… Ben artık annemin ezilmesine hor görülmesine dayanamıyorum. Babam da arkamızda durmuyor… Annemin yanında onun dedikodusunu yapıyorlar Türkçe anlamadığı için. Çok şeytan, pis, kalpsiz insanlar. Onlarla nasıl baş edeceğimi bilmiyorum. Annemi korumak istiyorum, ama onlara güzüm yetmez. Ne yapacağım? Her gün annemin onlar tarafından ezildiğini görmekten çok sıkıldım…

Annem yabancı diye ailede çok hor görülüyor?