+1 yılKapalı bir insan olarak (tanımlamaya bak) şu yorumda bulunacağım: Senin bu tutumunun birçok nedeni vardır.
Öncelikle kapalı bir bayanla evli olmanın getirmiş olacağı "toplum algısı" yani toplum senin esin kapali oldugu icin seni "modernize" olmus bir birey olarak grmez diye korkuyorsun. Diger bir sebep kapali bayanlara atfedilen "hosgoru eksikligi" algisi. Yani icten ice dusunuyorsun ki açik biriyle evlenirsem rahatca icki icebilirim , istediklerimi yapabilirim. Bilmiyorum baska insanlar ne dusunur ama ben sevdigim insanin elbetteki icki icmesini arzu etmem ama bir insani da bunun icin yargilamak hele de sevdigimse bana dusmez. Diger bir sebep de kapali bayanlarin "tutumlari" yani bir birey olarak siz kapanan bir insan gorunce muhtemelen ona kafanizda dini bir misyon yukluyorsunuz ve mesela onu bir erkekle uygunsuz vaziyette gorunce bu sizde bir ikilem olusturuyor ve butun kapalilara ayni muameleyi yapiyorsunuz. Size tavsiyem insanlari kapali acik diye yaftalamayin , tanimaya calisin..60 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Moda & Stil konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılKapalı biriyle evlenmem denmesi insanları neden bu kadar rahatsız ediyor ki? Dinine düşkün erkeklerde açık kadınları tercih etmiyor inanç meselesi denk değiller herkes kendi kafasına göre biriyle evlenecek tabi ki. Ayrımcılığa bu kadar karşı iseniz aşağıda açıkla evlenmem diyenlerede çemkirin adaletli olun azıcık.
86 Yorumla
Soran+1 yılonlar ancak kendine göre yorumlar ondan
- +1 yıl
Alıştık artık zaten bu çifte standarta ne açıkların kapalıya ne kapalıların açığa saygısı yok erkeklerin de tabi, oysa bunları çoktan aşmamız gerekirdi. Aşağıda açıkla evlenmem diyenler var mesela benim adama birşey demeye hakkım var mı o öyle inanıyor ben bu sekildeyim açık istememesi normal gidip orda car car kapalilara saldırarak kendimi savunmanın bir anlamı yok. Ama ışte adaletli olmaları gerekiyor. Saygı göstermeden kimse saygı göremez
- +1 yıl
Bakın ben yurt dışında büyüdüm orda çifte standart yoktu çünkü Ruslar orda insanlara kötü davranmıyolar. Kreşteki ilk aşkım Rustu. Liseyi kapalı okudum ve okuldaki tek kapalı kız olmama rağmen kimse beni dışlamadı. Çifte standartı Tükiyede öğrendim. Müslüman Müslümanı dışlıyo sebebu siyasi görüş herhalde. Kapalı açık farketmez ben kapalıyım binlerce açık arkadaşım var ve o binlerce arkadaşım benim gibi kapalı biriyle arkadaşlık kuruyolar. Kimin cehenneme gideceğine ben karar veremem ama başörtümden dolayı kimsenin beni hor görmesine tahammül edemem. Yorumlarım bunlardan ibaret :)
- +1 yıl
Sorun yok benim bahsettiğimde bu aslında aynı görüşteyiz ama cumleni sert kurmuşsun o kadar @Baklavalıpuding
- +1 yıl
Sert olmayı da Türkiyede öğrendim desem yalan söylemiş olmam :) burada sert olmayanı bilmem kaç köyden kovuyolardı hatırlayamadım :)
- +1 yıl
Ben senelerdir burdayım bazı erkeklerden yediğimiz dalgalara rağmen misal açık kadınla eglenilit kapalı ile evlenilir gibi. Hala sakinligimi koruyorum diğer insanları zan altına almamak için @Baklavalıpuding
Karısını başkalarının görmesinden hoşlanan erkekleri anlayamıyorum. Hani seversin kız da tesettürlü değildir öyle olmasını istersin ama kız da olmuyordur filan biraz anlayabilirim de özellikle karısını başkalarının görmesini istemesini anlayamıyorum. bir erkek bundan nasıl bir zevk alabilir aklım fikrim ermiyor.
54 Yorumla
Soran+1 yılher erkek sizin gibi kadına cinsel obje olarak bakmıyor burada her yer Türkiyedeki gbi degil
- +1 yıl
Cinsel obje olarak bakması gerekmez ben cinsel obje olarak bakmadığım halde sokakta gördüğüm bazı kadınları beğenirim havalı ve güzel bulurum hiç cinsellik de düşünmem. Erkeklerin % 90 'ı böyledir bu da gayet normal birşeydir. Türkiye dışında da böyledir. Normal bir erkek böyle olur zaten. Sen karını kıskanmayışının ezikliğini böyle teorilerle bastırmaya çalışma.
Soran+1 yılGel fransaya kimse kafasını çevirip bakiyormu bak bakalim oturdugun yerden yorum yapma ok
Hayat tarzıma uymaz :)
136 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
+1 yılCennette yanımızda tertemiz eşlerimizle Peygamber (s. a. v) e komşu olduğumuzda kafanızı acaba hangi yanan kütüğe vurcaksınız. Siz de haklısın herkes denginin yanında yer alır vesselam :)
84 Yorumla
Soran+1 yılkapanmakla cennete gidilseydi
- +1 yıl
Tesettür yaşam tarzıdır kadının bedenine erkeğin gözlerine inerek farz kılınmıştır. Farzlar sevaptır sevapsa insanı cehennemden korur. Bakın düz mantık hem hayat kurtardı hem de ahireti kurtardı bayım :)
Soran+1 yılİyi gidersiniz ins
- +1 yıl
Soran arkadaşın dengi bizim gibi pislik insanlar son cümleniz çok doğru
Birbirimizi hor görmek yerine insanlığımızı konuştursak böyle bir soru ve böyle cevaplar olmayacaktı.
Herkesin bir seçimi vardır ve saygı duyulması gerekir eyvallah (!) Ben yinede büyük konuşmamanızı tavsiye ederim. Ayıpladığı şeyi yaşamadan ölmezmiş insan.30 Yorumla
+1 yılBen ne insan gördüm, üstünde elbise yoktu,
Ne elbiseler gördüm, içinde insan yoktu. Demiş şair ne de güzel anlatmış anlayabilene tabii82 Yorumla- +1 yıl
Sair degil la mevlana demis :D
- +1 yıl
Ahahha çaktırmadan yaa şurda bir laf edeyim dedim
- Moda & Stil konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılCok guzel bayan arkadaslar var yeterki üsturuplu olsun kafayi kapatip altina daracak kot giyse erkek olsaydim bende evlenmezdim.
60 Yorumla
+1 yılEvlenmezdim...
Kapalı kız arkadaşlarım da var, ayrımcılık yaptığımdan değil. Aşk konusunda kafalarımız uyuşmaz o tarzdaki birisiyle...40 Yorumla
+1 yılAyıp.
Seviyesiz.
Aşağılayıcı.
Cahilce ve
Aptalca bir soru.
Hoş olmayan birşey var ise bu soru ve senin karakterin..100 YorumlaKişileri hala görünüş olarak değerlendiren zihniyetler var mı? önemli olan insanın kendisidir özüdür bu konuda lütfen artık insani olarak yaklaşmayı deneyelim
31 Yorumla
Soran+1 yılever
Gizli Üye(36-45)+1 yılbizde kapında yatıyorduk bizimle evlen diye
bir üzüldüm senin gibi densiz kapalıları sevmiyor diye
senden çok var canım biliyoruz biz sizi alıştık artık130 YorumlaLa böyle saçma sapan sorular sormayın ne demek kapalı biriyle evlenir misin? Kapalı bayanlardan sanki insan değillermiş gibi bahsetmesenize..
90 Yorumlaonlarin amaci zaten dikkat çekmemek seni de çekmiyorlar demek ki.. ama kapalilik acikliktan daha hayirlidir
80 Yorumla
+1 yılKapalı olunca evlendiğinizde size açık birinden farklı ne verebilir? evlendiğinizde yanınızda çıplak ta gezer şortlada gezer. Ama dışarıda kapanır ve sizde buna saygı duymak zorundasınız. Ben açık isteyenlere saygı duyuyorum ama bazı yorumlar çok ağır. Bir insanı örtüsüne göre yargılayamazsınız.
50 Yorumla
+1 yılBizede öyle gizliden saklıdan abuk subuk sorular sorman hoş gelmio ne yapacz acaba?
80 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKapalı ya da açık olması hiçbirşey değiştirmez kapanınca öcü olmuyo bu kızlar yine aynılar anlamadım bu ön yargıyı kapalı kadın yobazmı diye düşünyosunuz rahat olamazmı diye düşünyosunuz kapalı kadında kitap okur istediği sosyal aktiviteleri yapar şuana kadar hep açık kızlarla çıktım ama şu an aşık olduğum kişi kapalı birisi şunu anladımki onun ruhundaki temizlik iyi niyet önceden tandığım kimsede yokmuş
21 Yorumla- +1 yıl
En güzel yorum buydu. Kimin nasil oldugu bilinmez ki.
Neden evlenilmesin. Illa acik birisiylemi evlenilir.
60 YorumlaModa & Stil konusunda 1,8b cevap paylaştı. Sizlere hoş gelmek için kapanmıyorlar zaten.. böyle konuştuğunuza göre anlayamazsınız..
120 YorumlaKapalı diye o insan olmuyor mu.. herkes aynı açığıda kapalisida.
50 Yorumla- Moda & Stil konusunda 397 cevap paylaştı.
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/dWN5EL.jpg
Ortası olsun açiksa kisknrm kapaliysa icim daralir20 Yorumla Evlenirim evleneceğim kişi zaten kapanmalı benle evlikten süslenip saç baş yapıp kime beğendirecek kendini zaten benle evliyken çok saçma
60 YorumlaAçıkla evlenme ihtimalimden daha yüksek ihtimaldir kapalıyla evlenme olasılığım..
40 YorumlaModa & Stil konusunda 554 cevap paylaştı. Öyle bir ayrım yapmak çok saçma Sevdikten sonra farketmiyor
10 Yorumla
+1 yılDoğruyu söylemek gerekirse bende evlenmem kusura bakmayın ama benim için kızın hem iç güzelliği hemde dış güzelliği önemli bu 2 özelliği ararım ama kapalı kadınlara karşı değilim onlarda saygım var fakat ben kapalı kızlarla sadece arkadaş olurum böyle söyledim diye beni linçlemeyin
00 YorumlaKapali biri de sizin gibilerle evlenmez zaten! Dengi dengine beylerr
51 Yorumla- +1 yıl
şşt
+1 yılBen daha kapanmasını isterim solcuyum ama sevdiğim benim namusumdur evlenene kadar ne ben bakarım ne de başkasına baktırırım.
123 Yorumla- +1 yıl
Helal!!!
Gizli Üye(30-35)+1 yılaçık biriyle evlen orasını burasını açsın hergün saçını şekilden şekile renkten renge soksun erkekler etrafında fır dündün dönüp dünüp baksın o zaman hoşuna gider belki !! he ben orasını burasını açtırtmam diyosan de erkek bu yine de dönüp bakar
72 Yorumla
Soran+1 yılBen turkiyede yasamiyorum burada saça bakacak kadar Abaza insan yok
Ben erkek olsam kapalılığına açıklığına bakmazdım bence
20 Yorumla
+1 yılneden olmasın. kapalı bayanlarda günümüzde çok şık ve güzeller. tanımadan yargılamamak gerekli.
20 Yorumla
+1 yılHayır neden bu ayrım. Neden bu ötekileştirme. Neden buyuk konuşmalar.
116 Yorumla
Soran+1 yılNe otekilestirmesi sadece merak
- +1 yıl
cesaretin varsa gizliden sorma.
- +1 yıl
Şahdt getirip kelesnimi uçurcan 😂 ayrım yok ortada hoş bulmuyor saygı duymalısın
- +1 yıl
Ötekileştiriyor dedim istemezse istemesin yani banane.
- +1 yıl
Birşey soracam sorunun tam tersi olsaydı gene gelio aynisini soylermiydib neden bu ayrım diye ?
- +1 yıl
Evet aynı olurdu cevabım hatta daha sert olurdum bu konuda emin ol. @Mehmet-mum
+1 yılAllah doğrusunu nasip etsin gerisi hikaye derim kalbim sevsin yeter
40 YorumlaOooo paşa! Sen ne diyorsun? Açık biriyle bile evlenirim!
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖyle deme bende öyleydim o kadar güzel bir kızla tanıştım ki keşke evlensem açık olsa bakmaz gibi geliyo
20 YorumlaAçık ya da kapalı olması fark etmez ahlaklı temiz bir kız olmalı seviyorsak evlenirim
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenme gibi bir düşüncem genel olarak olmadığı için.. :D
00 Yorumla Moda & Stil konusunda 876 cevap paylaştı. Ben olsam ben de evlenmezdim 😂
40 Yorumla
+1 yılnormal şartlarda hayır ama hayat bu belli olmaz ne yöne gideceği. hayırlısı olsun diyebilirim sadece
00 Yorumla
+1 yılHayat felsefem: evlenmeden once aciklarla felan hayatini yasican evlenince kapali hanimhanimck birini bulup evlenicen :)
42 Yorumla
Soran+1 yılO hanim hanimcikta seni gizlidir aldatır görürsün gününü iki yuzlulugun manası yok
Size agir geliriz biz tasiyamazsin haklisiniz ;)
62 Yorumla
Soran+1 yılağır ne kelime yuk
+1 yılYav niye evlenmeyeyim sorunu şimdi bu?
50 Yorumla- Moda & Stil konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılbüyük konuşmamak lazım.. her an herşey olabilir :D
50 Yorumla
+1 yılkapalı biriyle evleneceğim
70 YorumlaModa & Stil konusunda 1,5b cevap paylaştı. Dürüst ve sevmeye deger biri ise neden olmasin
30 Yorumla
+1 yılNe bicim soru ya..
610 Yorumla
Soran+1 yılmer ak sadece ne var. ki
- +1 yıl
Asagiliyici arkadasim. Asagilamişsin resmen! @KızlarSoruyor şöyle sorulari kaldirin yahu
- +1 yıl
Aşşağlaycı bir durum yok kapalı bir kızla evlenmek istemiyirsa taşliycakmsnz saygı duymayı ogrenin
Soran+1 yılSizden olmayan aşağılamak degilki bu mağdur edebiyatini birakin
- +1 yıl
Hiç hoş degil kismini asagilayici bulmuyorsaniz bu sizin saygi duymamanizdir @Mehmet-mum
Sizin gibi sığ beyinli erkeklerle de kapali kizlarimiz evlenmez emin olun buna. @soran - +1 yıl
Ya kendi düşuncesi öyle kapali kizlari hoş bulmuyor ben yeşil gözlü kızları hiç hoş bulmuyorum dersem aşşağlamsmı olurum
- +1 yıl
Ben Anya diyorum Siz Konya'da diretiyorsunuz. Fikirleriniz olgunlastigi zaman konuşalım.
@Elm-Sokağı gibi bir anlatim tarzi olsaydi asagilamis bulmazdim. Tercihi ve fikir yapisi derdim.
Gizliden sormasinin nedeni bile bu, igneleyici ve asagilayici bir soru olmasi.
@soran arkadaş kivirmayin. Delikanli olun! - +1 yıl
Eminim sende açık kzları hoş bulmuyorsun soru tam tersi olsaydi buraya gelip Ne bicim soru ya demezdin ben burada tarafsiz oluyorum ve turkiyenin bu haline uzuluyorum 2 ye bölunun savasn boyle
- +1 yıl
Ön yargilarinizi kendinize saklayin! Bundan 4 ay öncesine kadar bende aciktim! Hakkimda kafaniza göre yorum yapamazsiniz..
Cocukluktan cikin öyle tartisalim rica ediyorum. Cunku fikirleriniz hala ham..
@Mehmet-mum cevap vermeyin verirseniz de cevap alamazsinizdaha zaten. Coluk cocuga ayiracak vaktim yok - +1 yıl
Ben 19 yasndaym çocuk degil gencim yorumlara baklrsa kim çocuk belli oluyor 😊
+1 yılEvlenmem, iyi biriyse belki.
00 YorumlaZihni de kapalı değilse olabilir.
31 Yorumla- +1 yıl
Beynimiz oksijen almaya devam ediyor merak etmeyin
+1 yılBende evlenmezdim asla yani
20 YorumlaNeden evlenilmesin ki
20 YorumlaEvet evlenirim :dd
40 Yorumla
+1 yılEvlenme napak lo.
80 Yorumlaben evlenmek ıstesemde o benımle evlenmez :)
20 Yorumla
+1 yılSen öl önyargılı insan
00 YorumlaBaşı Açık Bir Kızla Asla Evlenmem.
04 Yorumla
Soran+1 yılyanındaki kim
Soran+1 yılsevgilin falansa tukurdugunu Yalama diycektim
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇusuz parasız çöpçu olsun
20 YorumlaBen evlenirdim ama artık çok geç
00 Yorumlahayır asla
10 Yorumla
+1 yılAsla.
20 Yorumla
+1 yılinşallah.
00 Yorumla
+1 yılEvlenirim.