Kızlar evliliğim ile ilgili akıl verin?

Kızlar 29 yaşında 2,5 yılık evliyim. flört ve nişanlılıkta ufak şeyler dışında sorunlarımız yoktu. Aile apartmanında oturuyoruz bunu sorun etmedim. İlk 8 ay kayınvalidemlerle yemek yemek zorunda bırakıldım. Kendi evimizde yemek yiyelim dediğimde suçlandım eşim beni ailesinden kopartmak istemekle suçladı. Sustum. Ama kayınvalidem her seferinde aramızdaydı. Yatak odamıza kadar biliyordu. yüzleştirdim kaçtılar. Ben onun ailesiyle 7/24 beraberken o benim aileme gelmiyordu. Hiçbir sorun da olmadı ailemle arasında bu arada. Ben sustukça sorunlar büyüdü boşanma davası açtık. Davadan bi süre önce eşim barışmak istedi. sorunları konuştuk karşılıklı. eve döndükten bi hafta sonra kayınvalidemin eşime mesajlarını gördüm. Eşim ben döneyim istiyor diye sürekli çağırıp durma vs yazmıştı. İstediğini vermeyeceğim yuvama sahip çıkacağım dedim. Sineye çektim. Kocama bakacağım seviyorum dedim. Birkaç ay düzeldi hersey eşimle. Ama annesine her akşam gidiyor yine. Yarım saat 1 saat vs. Artık söylemeyeceğim deyip kendimi geri çektim. Bana vakit ayırmasını istedim diye suçlu oluyordum çünkü. Bende kendime yöneldim. Ona teklif ediyorum gelmezse hayatım ben seninle gitmek isterim ama sen müsait değilsin ben arkadaşlarımla gideyim vs diyorum. Gidiyorum ama sonra küsüyor yatak ayırıyor. En son dün akşam benim lisede 55 kilo olduğum bir fotoğrafımı bulmuş. Ayı gibisin dedi. Anlamadım dedim. Ayı gibi kilolusun bak demeye başladı 6 kere. Gücendim. Bi kadına da erkeğe de söylenmez dedim. Şaka da yapamayacak mıyız diye bağırmaya başladı. Kendisi 98 kilo. Ben sana hiç öyle şeyler söyledim mi sen bana neden söylüyorsun empati yap nasıl hissederdin dedim. Bana sen sevgisizsin kindarsın şerefsiz Allah uzun ömür versin. Sen bana bir yanlış yap ben seni nasıl döveceğim diye tehditlere başladı. Çok kırgınım. Çok mücadele ettim. Ama sesimi bile yükseltmedim bana bunları söylemesini hak etmedim😢

Kızlar evliliğim ile ilgili akıl verin?