Gizli Üye(30-35)1 yılTek yasamak. Aile evinde tek yasiyorum zaten. Bizde herkes kendi odasinda yasar. Bir araya gelip pek konusmaz. Ayni sofraya oturmayiz. Annem genelde küser bana babama, bazen kardesime. Babami mutfaga almaz. Beni de son birkac senedir odama gonderdi. Yemegimizi alir odaya geciyoruz.
Gelip odami temizlemez ben temizlerim. Bircok camasirimi yikamaz ben yikarim. Babamda oyle. Battaniyesini falan kendi yikar, odayi süpürür. Annem evin tozunu falanda misafir gelmedikce almaz. Zaten herkes kendi odasini kendi temizliyor.
Bir yemek hazir oluyor iste. Ona da gerek yok aslinda. Istedigim seyleri yiyemiyorum, onun cani ne isterse onu yiyoruz. Haftanin 4-5 gunu patates kizartir. Kalan gunlerde yumurtali ekmek, bir de menemen yapar. Bu uçu arasinda yasiyoruz. Aksam yemekleri de oyle 8-10 tane yemek bilir. Döndürür dondurur aynisini yapar. Sevmedigimiz yemekler vardir, kimse de pek yemek yine yapar. Yemek yapmak icin yapar. Herkes yesin, herkesin sevdigi bir sey olsun diye yapmaz.
Bir de yemekle ilgili ayni seyleri bir araya getirir surekli. Bu konuda cok uyardim ama duvara konusuyorum sanki. Daha dün. Buzlukta önceden yaptigi tavuklu gozleme vardi. Dun onu isitti yedik. Bir de ustune dün tavuk kanat soslamis. Bugun tekrar tavuk yiyecegiz. Bunu hep yapar. Dun tavuk yedik zaten bugun yemeyelim demez.
Sabah patates kızartması yeriz. Aksama ya firinda patates/ya patates turlusu yapar. Sabah patates yedik zaten demez. Sık sık boyle seyleri denk getirir. Ust uste ayni yemekleri, ayni urunlerle, yani tadlarla yemek yapar. ozellikle mi denk getiriyor anlamiyorum.
Bizde aile diye bir sey yok zaten. Disardan aile gozuken, icinde herkesin bireysel ve yalniz oldugu bir aile benimki. Yalniz yasamaya daha kolay adapte olurum diye dusunuyorum. Hatta artik buna o kadar ihtiyacim var ki. Evdekilerin o asik suratlarini gormek istemiyorum. Herkes mutsuz, herkes olumsuz, herkesin enerjisi negatif. Aile her sey gercekten.
Hayalim samimi, huzurlu, herkesin bir arada oldugu, kocamin ya da benim ayristirmadigim gercek bir aile kurmak. Sohbetin, samimiyetin, bir arada olmanin onemli oldugu guzel bir aile kurmak hayalim.
Tabi buna niyetli bir koca da bulmam lazim. Simdiki erkekler isten gelip koltuga 2 80 uzanip ya elinde kumanda, ya telefon kaydir babam kaydir. Bir sey desen, sohbet etmek istesen gun, cocuklar oyun oynamak istese boyu yoruldum, milletin sesi beybimde ötüyor, bkraz kafami dinlemem lazim diyorlar. Ama tv nin sesi rahatsiz etmiyor. Izledikleri reelsin sesi ve arka plana koyulan muzikler rahatsiz etmiyor. Arkadasi arasa onun sesi rahatsiz etmiyor. Ama evdeki karsisinin, cocuklarinin sesi rahatsiz ediyor. Boyle erkeklerle o hayalimdeki samimi ailede kurulmaz. maalesef simdikilerin cogunlugunun kocaligi da babaligi da boyle.
Hayalimdeki aile icin yanimdaki erkeginde destek olmasi gerek. Esimle beraber kurallarimiz olmak zorunda. Herkes ayni vakitte sofraya oturacak. Herkes ayni vakitte kalkip kahvlati masasina oturacak. Bir yere gidilecekse daha cok beraber gidilecek. Eve alisveris yapilacaksa esimle cikacagim. Cocuklar olduysa onlarda gelecek. Aile olduysak ayri gayri olmayacak bircok sey.
Gun icinde oturup iki kelam edecegimiz vakitler olusturmamiz gerek. Herkes kafasindakini, problemini ya da gun icinde neler yaptigini konuşacak ya da bir konu hakkinda konusacagiz. Oturup hep beraber kitap okuma saatlerimiz olmali vs vs. Uzatmaya gerek yok. Rabbim bana bu hayalime eslik edecek, akli basinda, telefonla, oyun oynamayla, arkadas delisi olmayan, onceligi kendi kurdugu ailesi olan bir koca nasip etsin.
25 Yorumla- 1 yıl
malesefff çok üzücü bir durum aşk ve sevgi kalmamış ve o evlilik de boş yere yürüyor. insanın sevdikleeriyle beraber sofraya oturması ne güzel bir şeydir aslında. sevgi bitmiş maalesef insaşşah sen ilerde evlenince farklı olursun. çok üzücü bir durum aile olmak sorumluluk isteyen ve birlikte vakit gecirilmesi gereken bir kurum birlikte film izlemek birlikte oyun oynamak birlikte yemek birlikte eğlenmek birlikde gülmek çok önemli. Tabii ki her bireyin kendien ayıracağı özel saati olacaktır (mesela ben tuttuğum takımın maçını izlerim ya da arada sıra da dizi) ama diğer saatlerim de muhakkak aile ile vakit gecirir sohbet ederim birlikte zaman gecirmeye dikakt ederim. bu kadar uzun lafın kısası sevgi olmalı ve sorumluluk
Cevap sahibi1 yıl@forrestman aynen oyle. Sevindim senin adına. Yani hep boyleydi aslinda. Gorucu usulu evlilik. Ziraki surdurulen bir evlilik. Cocuk var, elalem ne der diye bitirilemeyen bir evlilik. Atamam da olmadi ki defolup gideyim bu evden. Tibbi sekreterlik mezunuyum. Secim zamani 32 bin atamaya yetisemedim. Nisan mayis gibi son buyuk alim yapildi. Ben mezun olmadigimdan yetisemedim. Sonradan 900 kisi aldi 81 ile kapatti. Benim puanim 76 idi. 33 bin alimda taban puan 65 oldu cok rahat atanabilecekken olmadi. Aileden cabuk gitmek icinde lisanstan vazgectim. Ogretmenlik okurken 2 yillik okufum ki atanir gider oarami kazanirim diye. Tikildim kaldim bu aileye. Alimlar yok azaltildi. Ernmek desen bu devirde cok riskli. Gidil calisayim desem asgari ucretle tek eve cikamam.
Birbirinden o kadar uzak bir aileyiz ki. Bu anne ve babadan kaynaklaniyor zaten. Disardan bile belli oluyor. Bir arkadasim sen genelde odanda takiliyorsun galiba demisti. Belli de oluyor disardan aile icinde ki bireysellik. Annemin küsme huyu beni ve belki aileyi en cok yoran sey. 1.5 aydir küsüz, konusmuyoruz. Bir kere gelip gonlumu almisligi yok, olur kizim aile icinde boyle seyler dedigi yok. Ozur dilemislihi yok. Hakli da haksiz da olsam surekli ben adim atardim anca oyle barisirdik. Simdi hayatimda ilk defa artik yoruldugumdan bende adim atmadim bu sefer. Ben adim atmayinca 1.5 aydir konusmuyoruz. Bu 1.5 yılda olur bu arada. Burnu dusse yerden almaz. Asla adim atmaz. Boyle evlada dahi küslügün oldugu, kimsenin bir araya gelemedigi bir aile.
Cevap sahibi1 yılHasta oldugumda dahi sorun olurdu. Annem baban gotursun derdi. Babam ben götürmem derdi. Ikisi bir adam olup saglik meselesinde bile bir araya gelemezlerdi. Ben ikna ederdim, hadi gidelim, cok kötüyüm diye. Cok sukur buyudum de onlarla gitmiyorum. Igne fobim var, kan tutuyor. Kan verirken falan da orada bayilsamda, ölsemde onlarla gitmiyorum. Hemsireler falan iyisine denk gelirsem mudahale ediyor zaten.
Bana bolum yazarken bile oturup konusamadik. Ne yazsak, disariyi mi yazsak, evde burada mi okusa diye. Bir araya gelip boyle seyler hic olmadi, olamadi. Cok yoruldum gercekten. Atansaydim, param olsaydi ilk işim öyle telefon almak, kiyafet almak falan değil ya. Terapi almak. Kendimi cok yalniz hisseidyorum cunku. Derdimi anne babama anlatamiyorum bile. Insanlar niye psikologa gider diye dusunurdum. Yahu dinlenmek istiyorsun. Bir psikolojik sorun olmak zorunda da degil. Ya biri beni dinlesin istiyorum. Tabi ailemin yasattigi seyleri de duzeltebilirsek cok daha iyi. Bir insanin ilk maasiyla hayali psikolog, terapi almak olur mu? Benim oyle iste ailem sagolsun. Arkadasim falan da cok yok. Onlara da ailemi falan anlatamiyorum zaten. Anlamazlar cunku. Onlarin samimi bir aileleri var. Kendimle ilgili scik veriyormuş gibi hissediyorum. Neyse ya. Evde gunlerce konusmayinca cok yazdim. Kusura bakma- 1 yıl
maalesef sorumluluk sahibi olmadan yapılan evliliklerlede olan cocuklara oluyor, ama sende üzülme her gül vaktinin esiridir, elbet te bir gün o gül açar ve o gül içinn hüzünle şakıyan bir bülbül elbette olur önemli olan emin ol hayırlısını dilemek geç olur güç olur ama inşallah kalbinden gecen olur. inan insanlara bakınca yapılan yanlış tercihlerin bedelleri herkes için aüğır olduğunu görüyorsun. bu aileden inşallah kalbine göre çıkarsın dediğim gibi her gül vaktinin esiridir. zor biliyorum ama ahmet arifin şiirinde ki son dizeler gelir aklıma, ''Dayan kitap ile Dayan iş ile. Tırnak ile, diş ile, Umut ile, sevda ile, düş ile Dayan rüsva etme beni'' sonda ki beni kaldırıp Rüsva etme kendini demek isterim. umut ile yarın ile gelir güzellikler inşallah
- 1 yıl
Terapi işini ben dağlara ormanlara bırakıyorum. insan sesi araç sesi dinlemek yerine şakıyan kuşların vızldayan arıların böçeklerin sesini dinliyorum, selvi ağaçlarını yalayan rüzgarda ki o selvilerin sesi huzur veriyor bana. dinginliğie bakıyorum ve iç hesaplaşmamı yapıyorum sonra zaten toprak sana o huzuru veririyor. ''biri beni dinlesin'' diyorsun ben dinlerim. daha doğrusu ben okurum aklım ruhum fikrim yettiğince de cevap yazarım. Evet bazen kelimelerin kifayetsiz kaldığı durumlar oluyor hani ne yazsak boş gibi ama olsun iki cümle de olsa yazarız gönllümüz yettiğince. çok yazman da kusura bakılcak şey değil aksine bana kendimi değerli hissettiren bir şey zira insanın aslında en önemli şeyi zamandır ve karşıdakine zaman ayırmak bir değerin ifadesidir dolayısıyla bu inceliğin için asıl ben teşekkür ederim
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılTek yaşamayı çok merak ediyor ve istiyordum. Yakın zamanda birkaç hafta yalnız yaşamayı deneyimleyince bu isteğimden vazgeçtim sjdjd. Tek başıma inanılmaz canım sıkılıyor iletişim kuracak insan arıyorum sürekli. Ailemden sıkılınca odama kaçıp yalnız kalabiliyorum ne güzel ama onlar yokken hep yalnız kalmak güzel değil
00 Yorumla
1 yılElbette ki aile ile yaşamak gerçekten çok büyük bir değer fakat bunu kaybettikten sonra anlayabiliyorsunuz günde 3 defa evi Vileda yapıyorum evet bekarlık sultanlıktır sözünü söyleyen o şahsı ya da kim Her neyse Bir bulsam günde 3 defa Vileda yapan sultan gördünüz mü şakasını için şakasını bir kenara bırakalım yalnızlık zor hele ki bir aile sevgisi birlikteliği böyle bir değerden mahrum olmak gerçekten çok zor
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yabancılar mesela direkt yalnız yaşar. Ama bizim ülkemizde ve kültürümüzde hep aile kavramı önemlidir. Belki zamanla değişir ama yalnız yaşamak ya da aileyle yaşamanın kendine göre avantaj ve dezavantajları var
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yıltek yaşamak
00 Yorumla
1 yılAile ile Yaşamanın İyi Yönleri
Tek Yaşamanın İyi Yönleri
Kendi ayaklarimin uzerinde durabilmeyi kendimde kabullenirsem ve yanlizligi tum benligimle kabul edersem neden tek yașamayi secmeyim ki?
Memleket İsterimCahit Sıtkı Tarancı
Memleket isterim,
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.
Memleket isterim,
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.
Memleket isterim,
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
Olursa bir şikâyet ölümden olsun.- Aile ile yaşamak, sevgi ve destek dolu bir ortam sağlar.
- Maddi açıdan daha az sorumluluk alırsın, çünkü masraflar paylaşılıyor olabilir.
- Zor anlarında yanında olacak birilerinin olması, yalnızlık hissini azaltır.
- Ev işleri gibi günlük sorumluluklarda iş bölümü yaparak yük paylaşılır.
- Kendi kararlarını alır ve istediğin gibi bir yaşam tarzı oluşturabilirsin.
- Özgürlük ve bağımsızlık hissi, kendine olan güvenini artırabilir.
- . Kendi alanına sahip olup huzurlu bir şekilde dilediğin gibi vakit geçirebilirsin.
11 Yorumla- 1 yıl
aman tanrim cevabima noldu😊🤣
1 yılAçıkçası ben uzun zamandır tek yaşamayı benimsemiş biriyim çünkü özgürlüğüme çok düşkünüm istediğim saatte kalkmak istediğim saatte uyumak ya da evde istediğim gibi takılmak benim için çok büyük bir konfor ama tabi ki bunun da zorlukları var mesela hasta olduğunda ya da kötü bir gün geçirdiğinde eve geldiğinde seni bekleyen bir ses bir sıcaklık olmuyor bazen yemek yapmak bile zor geliyor tek başına ya da evde bir sorun çıktığında tamir işleriyle uğraşmak zorunda kalıyorsun ama öte yandan kimseye hesap vermeden yaşamak kimseyle fikir ayrılığına düşmeden kendi düzenini kurmak çok büyük bir artı bu yüzden şu anki hayatımdan memnunum ama herkesin tercihi farklıdır belki aileyle yaşamanın sıcaklığını sevenler için bu tercih zorlayıcı olabilir bence her iki tarafın da kendine göre avantajları ve dezavantajları var önemli olan senin ne istediğin ve hangi hayatın seni daha mutlu edeceği
11 Yorumla
1 yılŞöyle ki tek yaşamanın belli sorumlulukları oluyor , ve aileyle yaşamaya göre bunlar daha fazla ama kafanın rahat olması var tabi karışan eden yok.
Ama yinede ailenin yanında oluşu bambaşka bir duygu 😌00 YorumlaKesinlikle tek yaşamak ama şu an zorunlu nedenlerden dolayı imkanım olduğu hâlde mümkün değil benim için..
00 Yorumlaİkisi de çok cazip geliyor bana bilemedim :D ama belli bir yaştan sonra tek yaşamak herkes için daha doğru seçenekmiş gibi geliyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı.
1 yılEğer kendi ayakların üzerinde durabiliyorsan elbette daha iyi aileden ayrı yaşaman
00 Yorumla
1 yılYalnız yaşıyorum ama bir zaman sonra sıkmaya başlıyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılTek yaşamak kafa rahat oluyor bazende aileyi arıyorsun yani
00 Yorumla Ay tabiki aile ile yaşamak yaa çok rahat oluyor kesinlikle (!) 🚬🚬🚬
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 482 cevap paylaştı.
1 yılBen aile ile yaşıyorum. Kovmaya çalışıyorlar skdkjdndnx
00 Yorumla
1 yılKendi evime çıkıp hayalimdeki pinterest evine sahip olmak için çalışıyorum 😌✨💅
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılAileyle yaşamak ya ne olursa olsun tek yaşasam sıkılırım
00 Yorumla
1 yılYani tek yaşiyorum senelerdir iyi yanlarıda var kötü yanlarıda var tercih meselesi
00 Yorumla
1 yılSanırım tek ya herkes tek toprağın altına gidecek nede olsa
00 Yorumla
1 yılCevap veriyorum, aileyle yaşamak ama ayrı da bir alanı olmak..😅
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 648 cevap paylaştı.
1 yılTek yaşamak tabii ki. Ben şu an geçici olarak babam ile yaşıyorum ve zorlanıyorum.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 593 cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle tek yaşamak daha iyi hesap vermiyorsun :)
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılTek yaşamak gibisi yok.
Tek yaşıyorum
00 Yorumla
1 yılAileyle tabii evi temizler yemek yapar çamaşırını yıkar nankör olmayın pls ya
00 Yorumlaİkisini de denedim tek başıma bir süre sonra sıkıldım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılAyrı evi hep düşündüm Bi süre yalnızda yasadım ama sıkılıyorsun tek basına
00 Yorumla
1 yılBelli bir yaştan sonra tek aileyle yaşamak çok sıkıyor.
31 Yorumla- 1 yıl
Daha evde kalmış sayılmazsın : )
tek yaşamak gibisi yok on numara karışan yok ne güzel oh mis evde kira degil ne güzel takılıp gidiyorsun.
10 Yorumla
1 yılOkurken kesinlikle aileyle çünkü evin tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlar sana sadece çalışmak kalıyor ama iş hayatına atıldıysan ayrı ev
00 YorumlaAileyle yaşamayı tattım ve tek yaşamayı merak ediyorum isyiyorum ama sevdiğim biriyle bir kadınla bunu yapmak daha güzel olur diyorum
00 Yorumla
1 yılBen yalnız yaṣasam ev düzenim daha iyi olur. Ama kardeṣim olmasa aldığım meyve ve yiyecekler küflenir buz dolabında ben yiyene kadar🤣
00 Yorumla
1 yılBen hem ailem ile gemde tek yaşıyorum ama bana kalırsa tek yaşamak daha iyi ama sorumluluklarını biliyorsan
00 Yorumla
1 yılAilemle ya ailem benim her şeyim tek yaşamak da çok korkunç devirde
10 YorumlaAile ile kavgada olsa evde bi ses oluyo ulan hasta olsan evde bi corban oluyor en azindan
10 Yorumla
1 yılAilem ile onlar ile her saniye benim için degerlidir
00 Yorumla
1 yılEvde tek başına filmi de güzel filmdi, aklıma gelmişken tekrar izleyem.
00 YorumlaTek yaşamak zor ev işi yemek güzel yanı rahat olursun
00 Yorumla
1 yılİkisininde yeri ayrı hafta içi aile hadta sonları tek
00 Yorumlaevet ailendden kopmak bira zor olabilir ama tek başına yaşamak seni daha mutlu edecektir
00 YorumlaTek yaşamak ihtiyaçtır...
00 YorumlaAileyle yaşamak zor be
00 Yorumla
1 yılannem yanımda olsun yeter 💖
00 YorumlaKafirler bayramı müslüman yılbaşı kutlamaz
00 Yorumla
1 yılailemle yasiyorum o yüzden aileyle yasamak diyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı.
1 yıl25 yaşından sonra aileyle yaşanmaz.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 692 cevap paylaştı.
1 yıl18 yaşından sonra kesinlikle tek yaşamak derim.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 573 cevap paylaştı. Aileye yakın bir evde tek 😂
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılailemle yasiyorum ve mutluyum
00 Yorumla Tabi ki tek yaşamakkk
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 851 cevap paylaştı.
1 yılTek yaşamak tabisiii
00 Yorumla
1 yılTek yaşamak için zengin olmak lazım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
1 yılBu insanın bütçesine ve tercihlerine göre değişir
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılTek yaşamak kesinlikle
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılDurumdan duruma değişir
00 Yorumla tek yasmak da turkiye de zor bu ya
00 Yorumla
1 yılYaşamamak amw
00 Yorumla
1 yılAilenle yaşa yalnızlık zor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 910 cevap paylaştı. - Tekkk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTek yaşıyorum. Kesinlikle tek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAileyle yasamak daha mantıklı
00 YorumlaTekkk
00 Yorumla
1 yılTek yaşamak isterdim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılTek yaşamak
00 Yorumla
1 yılTek yaşamak
00 Yorumla- Devamını Gör (62)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım