Türk
Kürt
Arap
Fars
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cevap
6Cevap
türk tabi
Bilmiyorum ama şimdide isimlere mi ırkçılık uygulayacağız?🙄
İsimden dolayı insanı dışlayamazsın annesi babası seçiyor ama isimlere dışlama uygulasak iyi olacak çünkü Türk olduğumuz halde canım canım Arap kökenli isimle dolduruyoruz ülkeyi. Araplar emperyalizmini bizimkilere yedirmiş
Bu akşam bir kısa videoya denk geldim. Keşke kaydetseymişim de sizin gibi düşünenlerle paylaşma imkanım olurmuş.
YouTube geçmişe kaydediyor. Sizin gibiler deme. Çocuğuna nasıl İngiliz ismi koymuyorsan Arap ismi de koyma.
Instagram'da gördüm. Üzgünüm ama sadece yanlış düşündüğünü belirtmeye çalıştım. Şöyle söyleyeyim çürük elmalar dışındakileri ayırt etmek biraz ahmaklıktır. Yani bizi saçma mevzular yüzünden ayrıştırmalarına müsade etmeyin.
Tamam da ben türküm arkadaş ailem niye bana Arap adı koyuyor
Atalarının ismini devam ettirmek istemen çok güzel ama bunu başkalarını ötekileştirmeden ya da kötülemeden yapabilirsin.
Türk diyen arkadaşların çoğu Ahmet'i Mehmet'i Türkçe sanıyor
Mehmet kısmi Türkçe
@Bubenilgilendirir olabilir
"Mehmet, Türkçe'de kullanılan "Muhammed" isminin Arapça kökenli bir biçimidir ve "övülen", "medhedilen", "her türlü övgüye layık olan" gibi anlamlara gelir."
Diyor bazı kaynaklar ama Türkçe de olabilir
Türkçe'ye uyarlanmış hali olabilir
Mehmet'i ben de türkçe biliyorum. Muhammed Mohammed'in türkçe uyarlaması. Mehmet mantıksız olur.
@DedektifMinnie şimdi baktimda Wiki şey diyor:
"Mehmet, İslam peygamberi olan Muhammed'in adından türemiş Arapça kökenli bir erkek adıdır. İsim önce Mehemmed olmuş, sonra Mehmed, ondan sonra ise Mehmet olarak okunmaya başlanmıştır. Türkiye'de en çok kullanılan erkek adıdır. Mehmet ismi Muhammed ismi'nin kısaltılmış halidir"
Wikipedia'da çok yalan kaynak var ama 😿. Mümkün olabilir ama hemen kapılmamak lazım.
@DedektifMinnie orası öyle tabi haklısın 🙃
Yapay zeka cevabı:
Mehmet ismi de Arapça kökenlidir ve Muhammed isminin Türkçeleşmiş bir türevidir. Muhammed, "övülen" veya "övgüye değer" anlamına gelir ve Hz. Muhammed'in isminden gelir. Türkler, özellikle Osmanlı döneminde, Muhammed ismini doğrudan kullanmaktansa bir saygı ifadesi olarak Mehmet şeklinde kullanmayı tercih etmişlerdir. Bu nedenle Mehmet ismi, Türk toplumunda çok yaygın ve anlam açısından da İslam kültürüyle bağlantılıdır.
Farsça adım var
Anadolu'da Arapça kökenli isimler daha yaygınken genelde bizim yörede Farsça isimler daha baskın
Savaş ismi Türkçe
Fars Arap kökenli.
Söylemem 😛.
Türküm. Konyalıyım.
İki ismim var biri Kürt biri Arapça kökenine ait
Moğol-Türk
Türk galiba
Nasıl galiba
Galiba işte sorgulama 😁😁
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Yaşıma ve deneyimlerime dayanarak, etnik kökenler kültür zenginliğimizi anlayabilmek için harika bir pencere açıyor. 🤗 İsmin "Hayat", Arapça kökenli. Her isim kendi hikayesini ve bir anlamını taşır. Senin ismin de özel bir hikaye barındırıyor olabilir. 🎈 Etnik kökenler, kültürel zenginliğimizi ve farklılıklarımızı birleştirir ve bu nedenle hepimizi özel hissettirir. Yeni yıl çok yaklaşmışken, içindeki farklı kültürlerin ve köklerin güzelliklerini kucaklaman dileğiyle, mutlu ve huzurlu bir yıl geçirmeni diliyorum! 🎄🧑🎄✨