Kardeşim bir kızla konuşuyor. kızı sevdim cana yakın, terbiyeli. İş ciddiye binsin nişan takalım dedik kız" bizim adetlerimizde anneye süt hakkı alınır"dedi, e iyi dedik ne kadar düşünüyorsunuz deyince 300 bin dedi. Bize çok saçma ve anormal geldi, sizce de saçma değil mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Merhaba mutlu sağlıklı günler dilerim saygılar sevgiler sunuyorum
Sevgili Altınbaşak
Ülkemiz demokrafik yapı
Kültürüm yapı farklı örf adet anene ve değerlerden oluşmuş bir coğrafya
Ve bu coğrafyada bu tarz durumlar ne yazık ki oluyor
Kız çocuklarının küçük yaşta evlendirildigi eşi ölen kadının ölenin kardeşine verildiği yani berdel adı verilen olayın olduğu
İlk gece regl kanlı çarşaf beklenip kadının bir meta olarak kabul edildiği bir toplumda
Bunların olması şaşırtacak bir şey mi sana sorayım
Sözün bittiği yer
Ben Erzincanliyim bizde ana yolu denilip anneye bilezik alınır ama asla kesir konulmaz duruma göre olur ya da olmaz00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. komik bence. cidden de işi sogutan bişey. kalpte yara bırakan bişey. para istemek. adette misal anneyi restoranda yedirmek yok. direk cukka para var. bilmiyorum dogrumu ayrıca. böyle adet olmayabilir cünkü. ben olsam lafı gömerdim sözle dayak yerdi yani. hos değil. diyelim ses cıkarmadı damat. verdi o adam bunu kalbinde tutmayacakmı bi kenara yazmıcakmı. e senin kocan bu. yedi kat el değil. kırık kalpli koca istemez bence akıllı bi kız. erkek annesine yok mu süt. adaletsizlik burdan da düşünür adam. gönül kırıcı bişey. ben kız olsam bunu demezdim. annem istersede koca adayına uygun uslupla ınceden soylerdim beraber oderdik ama. ya da kız yani sie cekebilir de. cazgırlık yapadabilir. tamam süt verdin ok ne büyüttün bi anne senmisin yani. bi de süt memede dursada zararlı anneye. aslındabu ticaret 2 tarafa da kar içeriyor:D annelik duygusu yasıcan kısır olmadıgının mutlulugu. kocana babalık yasat. nispet yap arkadaslarına. onlardan asagı kalma. duygusal doyuma ulas. junyirını büyüt kafana göre eğit. bunlarda ananın kazancları. yani karsılıksız veren bi allah diyorum:D
30 Yorumla
kız annesinin kölesi mi? kızı köle mi yapacaksınız? kızın annesi gerçek annesi mi? gerçek annesi ise çocuk olmasını sağlayan hormonu para ile mi almış? kızını ileride satmak için mi büyütmüş? başlık parası istemiyoruz süt parası verseniz yeter mi diyor? bu soruları o anneye sorun sen nasıl bir annesin diye sonra kıza diyin ki annene parayı verirsek annenle bir daha görüşemezsin çünkü o sütünün parasını alıp seni bize sattı senin değerin onun gözünde bitti kararını ona göre ver ya kardeşim ya annen şahsen ben olsam bunları söylerim süt hakkı ne büyütmeseydin doğurmasaydın baba da istemesi lazım büyütme hakkı aşerme hakkı öyle ya karısı bişey istediğinde ya da hamilelik sürecinde adam da sıkıntı çekmiştir
20 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, bu tür gelenekler gerçekten karmaşık olabiliyor ve bazen şaşırtıcı hale gelebiliyor. 🫢 Süt hakkının bu kadar yüksek bir meblağ olması gerçekten kulağa biraz fazla geliyor. Sonuçta, ilişkilerde para önemli ama muhabbetin ve sevginin daha değerli olduğu bir gerçek. Her iki ailenin de anlaşarak mutlu bir başlangıç yapması en önemlisi.
Kardeşin ve gelecekteki eşinin bu konuyu sağlıklı bir iletişimle çözmeleri önemli olabilir. Yaklaşan yeni yılda, herkesin sevgi ve anlayış içinde olduğu, mutlu bir yıl diliyorum. Umarım her şey gönlünüzce olur! 🎄💫00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
82
Cevap
96Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılNormal bir durum değil bana göre
10 Yorumla
1 yılİsmi bile saçma onun. Ben mehiri de doğru bulmam hiç. Evlilikte maddi şeylere yönelik anlaşmaları sevmiyorum ve içten pazarlıklı bir düzen kurma yolunda adım atmak diye düşünüyorum. Eşin çalışan biri olmasını istemekten bambaşka durum bu ekonomik beklentiler benim için. İnsan aile kurarken samimi ve her şeyini paylaşacağı, samimi bir düzen umabilmeli. Böyle beklentiler sevimsiz.
10 YorumlaBildiğim kadarıyla çok önceden varmış ama babaannemin anneannemin anlattığı kadarıyla kız evinin bunu isteme amacı size terbiyeli ahlakı güzel saygılı aklı başında büyüttüm bu kızı bana büyüklerine karşı saygılı sevgili size öyle bir kız verdim diyorlarmış ama kız evinin o kadar yüklü bir miktar istemesine şaşırdılar çünkü oğlan evinin kızın annesine gönlünden ne koparsa o verilirmiş çok önceden bence sizden süt hakkı isteniyorsa gardaş yoluda istenir oda kızın kardeşlerine istemeden önce veya sonra ister para isterse hediye olarak birşeyler alıp veriyormuşsunuz dayım anlatırdı bunuda veya soruyormusşunuz oglan evi olarak hani ne istersin bizden diye
10 Yorumla
1 yılİlginç. Bütün ilkel kabilelerde vardır bu tip başlık parası.
Nijerya'da Tivi'lerde kızı alan oğlana habire ailesi gelir para istet. Çocuk doğar gene para isterler.
Mantık da şu: "ben sana bir can veriyorum, kızımı veriyorum, asla karşılığını ödeyemeyeceğin bi borç bu". O yüzden buradaki başlık parası ve türlü çeşit aileye ödenen miktar, asla karşılığı denkleştirlemeyek bi borcu temsil ediyor.
Eğer borcun tam ödenmesi düşünülüyorsa, senin ailenden de ni kızın omlara verilmesi gerekir.
Yani tam antropolojik bir vaka aslında
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBir küçük hanım yazmış (kendisi de Urfa Arap larındanmış) bu adet Urfa Arap'larında var, kuzenim evlenirken duymuştuk. Ağrı da olması ilginç geldi bu Arap kültürü çünkü.
Tamam diyelim ama miktar aşırı saçma. Bir tam altına tav olun (20 bin TL).
Çok tantana ederlerse; şu hesabı yapın onlara.
2 yıl emzirdiyse 2 x 365 = 730 gün eder. Günde yarım litre içtiyse,
730 x 0.5 = 365 litre süt eder. Sütün litresi 30 TL
365 x 30 = 10.950 TL eder. Fatura vereceklerse % 10 KDV de verin 1095 TL.
Toplam 10.950 +1.095 = 12.045 TL
Biliyorum absürt geldi ama zaten ironi yaptım.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
u 1 yılNe saçma bir şey erkek annesi süt vermemiş mi oğluna? O zaman erkek annesi de süt hakkı istesin.
Sonuçta kız evden çıkıyorsa erkek de evden çıkıyor. Ayrı evde yaşıyorlar. Böyle saçmalık olmaz..
Para için herşeyi yapar bunlar. Vazgeçin olsun bitsin. Bu tiyniyetteki insanlarla akraba olmayın.
40 Yorumla
1 yılÖyle saçmalık mı olurmuş. E öğretmeni gelsin eğitim hakkı alsın. Doktoru gelsin tedavi hakkı alsın. Arkadaşı gelsin teselli hakkı alsın. Babası gelsin döl hakkı alsın. Kardeşi gelsin oyun hakkı alsın. İnsanlar delirmiş. Beni yanlış anlamayın abla ama kardeşiniz yol yakınken dönsün. Sevgisini para için kardeşinizin önüne koyan ile yuva kurulmas.
50 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Dünya üzerinde Annemin hakkını ödeyebilecek maddi güçte herhangi bir Canlı yok. Ayrıca mal takas edilmiyor, yuva kuruluyor ama neticede bu tür istekler adetler bunlara uyan Erkek tarafları olmasa mümkün olmazdı, Kadınsiz olmamak için herseye evet diyen Erkekler ve Çocuğu 'baş göz etmese' ciddiye almayan Aileler oldukça böyle şeyler Çağ ilerlese bile devam ediyor sanırım.
10 YorumlaEmzirme ödeneği her bir çocuk için doğum anında yaşaması şartıyla (canlı doğum) doğum tarihinde geçerli olan ve Kurum Yönetim Kurulunca belirlenerek Bakanlık Makamınca onaylanan tarife üzerinden verilir. 2020 yılı için bu rakam 202,00 TL, 2021 yılı için 232,00 TL, 2022 yılı için 316 TL, 2023 yılı için 520,00 TL ve 2024 yılı için 857,00 TL olarak belirlenmiştir.
Devlet veriyor işte süt parası😂
Nelerine yetmiyor da damat tarafından da istiyorlar (!)
10 Yorumla
1 yılSüt hakkı ne ya, şimdi de erkekten para çalmak için bu mu çıktı piyasaya 🤣 sütünü evladı için değilde ilerde kızının kocasından para alabilmek için mi verdi yani? O zaman erkeğin annesi de "süt hakkı olarak 500 bin istiyorum" desin, sanki sadece kızların süt hakkı var 🤣🤣🤣.
20 Yorumla
1 yılUlan o sütü kendi mi üretiyormuş, Allah'ın bir bebek için senin vücuduna verdiği nimet hakkında insanlar nasıl hak sahibi olabiliyor anlamıyorum. Varya, özellikle şu sütümü helal etmem diyenlere deli oluyorum. Nerden senin oluyor, hadi durduk yere üretsin vücudun o sütü. Sen sadece o bebeğin rızıklanmasına vesilesin, herşeyin tek bir sahibi vardır. Ya ben Buna bile sinirlenirlenirken bide anneliğini parayla satanlar varmış ben nerelere gidem, çok yazık. Annelik bu değil, kutsallığını ayaklar altına almak bu.
20 YorumlaBu durumda erkek tarafına ne? Süt hakkı, kız ile onu emziren arasında olan bir haktır. Annesi kendi kızına hakkını helal etmiyorsa, bu onların kendi aile içi meselesi. Ayrıca, kendi kızına hakkını helal etmek için sizden para istemesi de çok ilginç bir durum, dolandırıcı olabilirler. Uzak durun bence, kesin doğulu falandır bunlar.
20 YorumlaEee yuh para bile istenmemeli bu devirde, altını iki kişi ortak olarak alır bir kenara koyarlar. Bu devirden kastım da sadece ekonomi yüzünden değil, eskiden kadın ile erkeğin hakları bu kadar eşit değildi o zaman yine istenirdi ki süt parası bana kalsa asla istenmemeli ama hadi eskiden altın normaldi, peki ya şimdi? Nasıl bir kafa yapısı bu? Evlilik ortaklıktır, hesabı birisine yıkacaksanız ne evliliği? Özellikle de kadınların daha fazla kendi ayakları üstünde durmaları gereken zamanlarda.
10 YorumlaBen bu evlilik olaylarında adet gelenek görenek adı altında soygun yapıldığını düşünüyorum artık. İnsanların yuvasında huzur kalmıyor, sonra ne mi oluyor evlenen erkek şöyle düşünüyor ben alırken tohumuna bile para saydım bana her türlü hizmeti vermek zorunda diye kadını ezmeye başlıyor çünkü o tonla borcu ödemek için hınca hınç çalışmak zorunda kalıyor bu da evliliklerin yıkılmasına sebep oluyor. Peygamberimiz demiş ki zorlaştırmayın kolaylaştırın süt hakkı nedir abi madem isticen kendi evladından iste damadının ne suçu var böyle saçmalık mı olur?
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılniye senin kardeşini annen otlamı besledi. o süt içmedimi. oda senin annene versin o zaman. paragözlüğü bir de adet kılıfı altında saklıyorlar ya ne acayip insanlar. vermeyin süt parası falan. sanki dünyada tek emziren anne o. tövbee tövbeee
60 Yorumla Arap mı kız tarafı urfa arapi ya da hatay falan mesela biz urfa Araplarındanız süt parası burdada var ama siz bilmiyorsunuz diye sömürücüluk yapmışlar resmen kesinlikle çok fazla ben bu sene evlendim 120 bin istedi babam ona bile fazla dediler ve babam o parayla mutfak eşyamı kusursuz dizdi normalde burada kız tarafı eve çok bişey almaz yani taş çatlasın 200 bin olsun hadi kaldı ki ben çok yanlış buluyorum süt parasını çünkü o süt zaten çocuğun rızkıydı
21 Yorumla- 1 yıl
Ağrı
Gizli Üye(25-29)1 yılOrtaçağ da yaşamıyoruz Taş devrinde yalamıyoruz Cahiliye devrinde yaşamıyoruz 2024 de yaşıyoruz zamana ayak uydurun çağdışı olmayın kız istemek kız almak kız vermek tabiri ne ya Hayırdır lan manavda sebze meyve mi alıyorsunuz?
20 YorumlaTabi. Anneye süt, babaya s*k hakkı istesinler ne olmuş. Çocuğu yapmak isteyen onlar bakmakla da yükümlüler neyden bahsediyor bunlar saçmalığa bak. Abuk subuk işler çıkartmayın olan haliyle hayat yeterince zor zaten.
32 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSaçma sapan adetlerle karşı taraftan para koparmanın bahanesi olsa gerek
İnsan kızını verdiği sütü para için mi veriyor
O zaman o annenin damızlık inekten ne farkı kalıyor
Sütünü para için vermiş demek oluyor
İnsan bir düşünür benim çocuğum bunlarla evlenecek ben karşı tarafa para göz bir izlenim vereceğim
Bu tür ailelerden hiç bir keramet gelmez
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılDolandırıcılığı adet gelenek görenek adı altında sürdürüyorlar. Ona bakarsan damadı annesi emzirmiyor mu o zaman kadın tarafı damadın annesine de süt hakkı versin. Ne kadar beyinsiz gelenek bunlar.
20 Yorumla Ne alaka ya süt hakkı nereden çıktı ilk defa duyuyorum bunu ayrıca bunu niye karşı taraf vermek zorunda onu da anlamadım yani elin yabancıları niye onun annesine para vermek zorunda ki sırf onu emzirdi diye?
11 Yorumla
1 yılSüt hakkı zorlama bir gelenek. Dinen mehir var başka bir şey yok. Kadının eşi kadına evlilikte parasal destek veriyor zaten. her şey bir tarafa, güçlü bir kadın evlenince çalışmayı tercih etmeli, eşine, evliliğine destek olmalı🍎💎
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılDoğunun 2 3 yerinde bu tür süt hakkı başlık parası var ama güney doğuda tamamına yakınıda başlık süt hakkı diye para alınıyor belkide anne sütü içmemiş dir hiç inek sütü ile beslendi ise ne olacak ineğe yemmi alacağız
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 557 cevap paylaştı. Şu zamanda hâlâ damat söğüşlemeye çalışan aileden uzak durun, kardeşin de bu insanlarla ileride de sıkıntı yaşama ihtimali olduğunu anlasın inşallah ya. Bizim analarımızın üzerimizde hiç hakkı yok muydu ki hiçbir talepte bulunmadılar.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılilk defa goruyorum. bence artik bu isin tadi kacti. direkt sahibinden'e falan koysunlar kizi, o sekilde istenilen modele gore fiyatina bakip alsinlar. ozellikleri de yazmis olur da bari herkes kim nerenin prensesiymis gormus olur
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kardeşinin yerinde olsam sosyal medyada Pınar sütten sponsor desteği isterdim. ssbsb
13 Yorumla- 1 yıl
😂😂😂 Di mi
- 1 yıl
😂😂😂
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yıl300bini neye gore belirlemisler ben en cok ona takiildim:).. Cok sacma baya sacma:))
13 Yorumla- 1 yıl
Amcasının kızı nişanlanmış annesine 300 bin istemişler, kriter bu :)
- 1 yıl
Vermisler mi.. Vay be.. Kapitalist sistem qnne sutune kqdsr ulasmis.. Cok iyi.. Peki biri gelip ben 400 bin veriyorum derde ne olacak:))
- 1 yıl
O kadarını bilmiyorum artık
Başlık parasının modernize edilmiş hâli herhalde bu süt hakkı.. Evliliğin önüne böyle saçma adetler koydukça insanlar bekar yaşamayı tercih ediyor..
20 YorumlaBu kızın kilosu kaç paramis pazarlık edin başka yerlere de bakın madem para verilecek sağına soluna bakın damat bisiklete binmese de eli ile zili ile oynasın baksın bı tür atsın
10 Yorumla
1 yılYeni yeni adetler, millet nerden, nasıl götüreceğini şaşırdı artık, süt hakkı 300binlikmiymiş, ödenir o süt hakkı be, birde parayla mukayese etmişler, çok ayıp.
11 Yorumla- 1 yıl
*ödenir mi
Oldu babaya başlık parası, anneye süt hakkı, kız kardeşe çeyiz sandığı haracı, erkek kardeşe bi sakal.
Peki damadın annesinin süt hakkı ne olacak?
Sanki damadı eşek emzirdi.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılSaçma evet hem de çok. Bu istenmez tabi ama hiçbi şey istemezsen de tepene biniyorlar, nereden biliyorsun diye sorma.
20 Yorumla
1 yılO ne yaaa kız isteniyor mal değil ne parası yaa. Para pul isteyenden kaçın. Erkeklere diyorum kaçın diye
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. ee sonra kizin anne uzerinde hicbir hakki kalmiyormuymus..
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılO paraya 2 inek alıp her gün litrelerce süt alırsın
Annenin sütü nasıl bir sütmüş 300 bin ediyor 😂
16 Yorumla- 1 yıl
Şey tamam saçma bir adet ama annenin sütüne şaapmasak mı
- 1 yıl
@wouldliketobeLulu anne sütünün kutsallığına zerre lafım yok benim. Ona paha biçme durumu burada saçma olan.
- 1 yıl
Hem de çok ama çok saçma o zaten
- 1 yıl
@wouldliketobeLulu kesinlikle öyle. Annesi büyütüp ilerde bunu nakite çevireyim diye emzirmedi herhalde
- 1 yıl
Allah korusun öyleyse
- 1 yıl
@wouldliketobeLulu Amin
Gizli Üye(18-24)1 yılAblacım acil o kızı hayatınızdan çıkarıyorsunuz ve onun gibi sömürmekten beslenen zihniyetleri. Ne demek süt hakkı? Kendi çocuğuna bakıp süt verdi diye siz neden ödeme yapıyorsunuz. Siz süt sponsoru musunuz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSana bir tavsiye acilen. O kizi birakin. Sizi devam kiz ve ailesi somurur. Benzer durum akrabamin basina geldi istekleri bitmedi. Sakalinizi kaptirmadan birakin onlari. Sonra surunursunuz. Tecrube ile sabit
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
1 yılkızı zimmetinize geçirmeden ödemeyi yapmayın dolandırılmayın bide bazen süte bal karıştırmıştı annem deyip onun içinde para istemesinler :D
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Biz de süt hakkı var ama miktar belirtilmez, belirtmek acliktir, çeyrek olur , bilezik olur , ama damad tarafına kalmıştır, miktar belirtilmez
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı. Kürtlerin süt hakkı diye birseyi var Allahım küfür etmemek icin kendimi zor tutuyorum lan 😂😂
10 Yorumla
1 yılGenelde bizim doğu bölgemizde böyle bir kültür var. Genel de kabul görüyor o tarafın insanlarında. Batıda pek duymadım.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBaşlık parası resmen 😅 başlık parasının adını, süt parası diye çevirmişler. Benim kardeşimde, mardinli kürtle evlendi, onlarda süt hakkı istediler. Verdik. Bu devirde süt parası mı kalmış ama halen güneydoğu da var işte
10 YorumlaEvet bizde de anneye süt hakkı verilir.
Ama yüzük olur küpe olur tam altın olur.
Bu abla biraz 💩 çıkarmış
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Hemde coook!!! Bunu yapmayin kendinize satmak gibi değil mi? Mehir kiz zor durumda kalirsa diye ama gerisi yanliş gibime geliyor!!!
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. Hangi yüzyılda yaşıyorsunuz? Bu konuda çoktan geride kalmış olması lazım. Para ne demek ya böyle şey olur mu?
10 Yorumla
1 yılbaşlık parası işte. Annesi bir daha asla “sütümü helal etmem” diyip tehdit edemeyecek.😂
ben olsam verirdim parayı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılKız 300 bin tl ediyor mu? 🤔 kendini koyun gibi satana, satılık hayvan muamelesi yapılır🤔 o fiyata daha iyi koyun bulur musunuz bunlar önemli
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Böyle cahil bir aile ile akraba olursaniz sonrasında başınıza daha neler neler gelir. Uzak durmak lazım.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılOne be o nerden cikti annesine sut hakki babasina sperm hakki kardeslerine kardes hakki boylemi yani sacmalil kiz satmak denir buna
10 Yorumla Kızı komple satın alıp kendine köle edecekse, normal. İnsan statüsünde bir birey olarak alacaksa, mantık dışı
10 Yorumla
1 yılalmayqcaksiniz boylelerini akillari basladina gelicek
20 Yorumla
1 yılNe kıymetliymiş kadının sütü, sen sanarsın Hürrem sultanı doğurmuş.
21 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılAnne veya babanın evladı üzerinden para almasına karşıyım
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 654 cevap paylaştı.
1 yılMalum Feodal bölgeden mi kardeşinizin sevdiği kız hayatımda böyle saçmalik ne duydum ne gördüm
17 Yorumla- 1 yıl
Ağrı/Diyadin
- 1 yıl
Hiç şaşırmadim dinleri kitapları paradır güneydoğu da askerlik yaptiğim için karakterlerini iyi bilirim bence uzak dursun
- 1 yıl
Bu ara soğuk zaten kardesim çünkü kız için de 20 gram olarak 10 bilezik isteniyor
- 1 yıl
😌😌 dua etsin de bı kaç daire ev dükkan vs istemesinler araba jip pick
- 1 yıl
O tarz insanlardan uzak durmak lazım bence ne halleri varsa görsünler
- 1 yıl
Galiba öyle olacak, durum onu gösteriyor
- 1 yıl
En iyisi 👍
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yuh 300 bin nedir ne sütü içmiş bu kız bu görgüsüzlük
10 Yorumla
1 yılBizden 100gram altın istediler
Aman doğru bulmuyorum10 YorumlaAile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı. Süt anne sütü olunca , başlık parasını süt parasına çevirmişler :))
10 Yorumla
1 yılEskiden başlık parası olan modern toplumda süt hakkımı olmuş çok saçma bir adet 😬
10 Yorumla
1 yılSüt hakkı başlık parası en b"ktan şeylerden biri. İneğin yavrusunu mu satıyoruz?
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılO zaman kızın annesi de oğlanın annesine ödesin 300.000 o kadını da emzirmedi mi çocuğunu
10 Yorumla - Devamını Gör (118)
Devamını Gör(163)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kız istenirken, kızın annesine süt hakkı diye 300 bin lira istenmesi normal mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler