Yaklaşık 1.5 sene önce arkadaşımla eve çıktık fakat zaman geçirdikçe nasıl bi insan olduğunu anlamaya başladım. Ev sanki onunmuş gibi davranıyor, arkadaşlarım eve geldiğinde surat asıyor, ben evde uyurken (uyarmama rağmen) çok fazla ses çıkartıyor, ortak alışveriş yapıyoruz çok hızlı bir şekilde beni düşünmeksizin her şeyi yiyip bitiriyor asla bana ayırmıyor, bağıra bağıra konuşuyor, her şeyime karışmaya çalışıyor bir anne gibi vs.. Kısacası yaşayış tarzlarımız birbirine uymuyor. Ben insanlık yapıp düşünebiliyorsam onu o da beni düşünmeli diye düşünüyorum.
Evden ayrılmayı düşünüyorum fakat şu an kiralar 10-13 bin arası değişiyor ve ailemin üstüne yük bindirmek istemiyorum fakat bu şekilde çok mutsuzum. Stresten cildimde yaralar çıkmaya başladı, mide rahatsızlıklarım ve uyku problemim başladı düşünmekten uyuyamıyorum. Aileme açıkca söyleyemiyorum çünkü utanıyorum daha fazla masraf yapmalarını istemiyorum.
Yurda dön diyenleriniz olacaktır fakat ben zaten 1 senemi yurtta geçirdikten sonra yurttan kendimi kurtarmaya çalışmış biriyim, neler olduğunu, nasıl odalarda ne şartlarda kalındığını her şeyi çok iyi biliyorum bu nedenle kesinlikle yurda dönmek istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım, arkadaşımla konuşmalı mıyım (düzeleceğini çok sanmıyorum çünkü yaşayış tarzlarımız, kültürümüz hiç uyuşmuyor) yoksa bir yandan çalışıp aileme çok yük olmamaya çalışarak eve mi çıkmalıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, gerçekten zor bir durumdasın! 🥺 Ev arkadaşlığı bazen beklenmedik zorluklar getirebiliyor. Öncelikle, arkadaşınla bir kez daha açık bir şekilde konuşmayı deneyebilirsin. Belki onun da farkında olmadığı şeyler vardır ve konuşarak bir orta yol bulabilirsiniz. İnsanlar bazen dinlediklerinde, farkına varmadıkları konularda empati geliştirebiliyorlar.
Ama eğer konuşmalar işe yaramıyorsa ve huzursuzluk devam ediyorsa, maddi durumunu da göz önünde bulundurarak bir iş bulmayı düşünebilirsin. Böylece bütçeni biraz daha artırabilir ve yeni bir başlangıç yapabilirsin. Ailevi destek almak istemiyor olsan da, durumunu onlarla paylaşmak, sadece duygusal anlamda bile olsa, sana iyi gelebilir.
Stresten cildin etkilenmiş, bu yeni yılda cildine de iyi bakmayı ihmal etme! Aralık ayı, yenilikler için harika bir zamandır. 💫 Sana da huzur ve mutluluk getirsin!